God natt

Jag skiter i det här för dagen. Är fruktansvärt depp just för tillfället. Ingenting känns bra. Ska duscha nu och sen sova. Uppdaterar kanske mer imorgon om det är nån som vill läsa? Är det inte det lägger jag ner detta...


// Märi<3

Fina fredag

Härligt väder idag. Solen skiner och det är riktigt skönt ute. Funderar på om jag ska tvätta lite schabrak och hänga ute på tork. Börjar bli en liten hög därnere i tvättstugan och fler kommer det väl bli nu när det är så varmt. Har iaf fixat klart reklamen nu så den ligger här i fina högar på köksgolvet och bara väntar på att få bli utdelad :)

Ska ta mig nåt att äta och sen göra mig klar för stallet. Anki ska till Askersund idag med D och jag följer med som publik. Efter det ska jag rida lite själv och sen blir det hemfärd. Ev en sväng upp till bebis oxå för att se hur han har det. Om dom har nåt vatten idag för det hade dom inte igår när jag var där... ;/


// Märi<3


Bra dag :)

Idag har jag fått lite vettigt gjort iaf som att städa bilen, handlat godis till Sessan ;) och lite braiga svampar. Blev även en riktigt rejäl kvällspromenad i stallet med Z. Ner till Labbsand och hälsade på för att sen gå tillbaka hem igen. Ida var med på P och Anki gick med My :) Fick även se den fina pojken så nu vet jag vart han bor ;) haha snacka om tajming.

Nu har jag bäljat i mig massa saft då jag inte hade med mig nåt att dricka ;/ Så det blir en dusch och sen sängen. Imorgon ska det ringas lite samtal och sen funderar jag på den där cykelturen till stallet som aldrig blev av förra gången... ;)



// Märi<3

New Body

Har precis fått hem katalog om New Body så är det nån som vill beställa är det bara ni hör av er. Är lite knappt om tid så skynda skynda :)



// Märi<3

Granbubbe

Precis kommit hem och ska se om det kan bli lite mat så man kan dra vidare till nästa stall. Har varit till bebis och sprayat han med flugmedel. Försökt spraya är nog rätt ord ;) Man behöver nog vara två till att börja med så han vänjer sig. Försökte mäta han oxå med min nya mätpinne (som jag tillverkat) och han var inte 120cm än ;( Bara hoppas han kan bli det ganska snart och gärna över det måttet med :) Glömde ta med kameran dit då jag tänkt ta kort på han men mitt minne var inte riktigt med nu heller...

Har handlat svampar på Grodden oxå och även godis till Sessan så hon har när hon kommer på söndag :) Köpte mig en glass och en gran på Shell oxå. Det blev en jordgubbsgran. Mm den lukta såå gott :)

Nu ska jag duka lite så det kanske kan bli mat snart.


// Märi<3

Vårfint

Bilen håller på att bli vårfin härute på uppfarten. Dammsugit hela bilen så nu ska det dammas och putsas fönster. Utvändig tvätt får vänta antingen tills ikväll eller nån annan dag när inte solen gassar. Blir inte så vackert om man tvättar bilen i stekande sol :) Sen ska det inhandlas en gran så kanske det inte stinker hästmat i hela bilen ;) Har även tvättat mattorna så dom ska läggas in så fort dom torkat. Sen blir det en tur till macken för att köpa den där granen och sen vidare upp till bebis.

Försten ringde det en tjej och ville hyra transporten på lördag :) Hurra extra pengar till mig. Hoppas dom vill låna den fler ggr :)


// Märi<3

Solig dag :)

Jösses vilket fint väder det var idag när jag kikade ut :) Man kanske skulla dra till stallet redan om en stund och rida i det fina soliga vädret. Måste bara komma ihåg att byta ut Santoz säck med hästmat i bilen mot Z´s. Den har jag ju glömt länge nu och snart är maten slut. Kanske skulle gå och göra det på en gång så det inte glöms bort igen :)

Idag ska jag försöka sortera lite reklam, åka upp till bebis och bara njuta av vädret :)



// Märi<3

Dagens äventyr

Blev ingen tur upp till min lill kille idag då det blev så sent i stallet och jag ska hjälpa päronen med deklarationen. Är tydligen väldigt svårt att fixa det ;) hehe. Jag hälsar på min gullunge imorgon istället och ger han massa pussar.

Har ridit ut i skogen idag med Ida & E + Anki & P. Anki red inte utan tog en promenad med oss i skogen med P i träns :) Värsta hurtbullen. Hade jag tänkt efter så hade jag lika gärna kunnat gå oxå då vi bara skritta. Men det är lätt att vara efterklok :) Imorgon blir det nog kanske banan eller en dag till i skogen. Synd att vägen där vi går är så stenig annars hade man kunnat trava lite. Ska nog kolla upp vägen till stugan om den är lite mindre stenig för då rider jag nog där imorgon så jag kan trava lite oxå.

Hoppas på att få mitt hår fixat så man kan bli lite sommar fin ;) Inhandla lite grejer bara så man kan göra slingor. Men det får bli en senare fråga...

Förut när jag skulle till stallet tog jag pappas bil (skräll ;)) och på vägen dit så tyckte jag den lät så konstigt. Märkligt men jag körde iaf upp till stallet och sen tänkte jag inte så mycket på det där. Nu på hemvägen lyssnade jag från början och på grus vägen hörde jag typ inget men sen när jag kom ner på asfalten började det låta igen. Mer än förut. Hmm kanske bäst att stanna och kolla lite. Stannade iaf i Bricketorp, ut och började känna på hjul muttrarna. 3 av dom kunde jag skruva fram och tillbaka med för hand ;/ Mm inget vidare. Ringde pappa och han hade iaf fälgkors i bilen så jag kunde dra åt skiten och åka hem. Kollade igen när jag kom hem och då satt dom fast (?) och alla dom andra var åtdragna. Nu får han väl hålla lite extra koll så det inte blir nåt mer skit.

Nu ger jag upp för idag (tror jag) och ska greja lite här innan det är dags för sängen.


// Märi<3


Veterinären

Kisse har öron skabb så nu ska både han och Siri behandlas mot det. Karin gör tydligen så när det är fler djur i hushållet att hon behandlar allihop när det är nån som har skabb. Väldigt smart tycker jag men inget jag varit med om förut. Hon skulle iaf ringa in medicinen så den kan jag väl hämta på måndag hoppas jag. Sessan kommer ju på söndag så då startar jag upp behandlingen redan på måndag om den kommit in då. Dessvärre ska dom ha den i tre veckor och hon kommer ju bara vara hos mig i två veckor... Men B får väl helt enkelt komma hit med henne var tredje dag på sin första vecka så hon blir klar med behandlingen. Förhoppningsvis inte för mycket begärt men det vet man aldrig...
Han skötte sig annars väldigt bra hos veterinären. Värst var det i bilen då han skrek som en tok både dit och hem. Försöker prata med honom men han lyssnar inte utan tjoar på som aldrig förr. Naturligtvis kissade han i buren på vägen hem så halva arslet+svans var blött :/ Nu är den iaf ursköljd och står på tork i badrummet. Själv ska jag bege mig mot stallet och greja lite.

Träffade Jannica hos veterinären oxå :D Har inte sett henne sen jag flyttade därutifrån. Bestämde att jag snart måste komma och hälsa på. Bara vänta tills jag får Siri så hon får följa med och leka med pinnar med bästa Jannica ;)


// Märi<3

Ingenting

Har suttit och kollat runt lite på nätet en stund. Bla varit inne på Svenska hästars värn´s hemsida. Brukar gå in på den ibland och läsa lite om deras hästar som dom fått in. Inte direkt så rolig läsning men mycket intressant.

Klockan är nu över halv 4 så jag ska klä på mig och hämta buren i bilen, sen lasta kisse och bege mig mot veterinären. Hatar verkligen att åka med katten då han skriker när han måste åka :( Känner mig som en bov...



// Märi<3


Shopping

Finns så sjukt mycket jag vill ha till hästarna. Ja det finns faktist saker till Santoz oxå jag vill ha men än så länge är han för liten för det mesta :) Jag skulle kunna handla lite grejer till han nu som han kan ha när det blir dags men samtidigt vet man ju inte om han är kvar då... Usch tanken på att sälja han är verkligen skit jobbig. Skulle så himla gärna vilja ha han kvar för att se vad det blir av honom. Men det kostar massa pengar. Pengar som jag inte har hur mycket som helst av. Ska försöka ta några fina bilder på honom nästa gång jag är där och lägga ut annons igen så får vi se om det är nån som är intresserad. Jag tycker han är vackrast i världen så jag kan inte förstå varför nån inte vill ha honom :) Om jag fick som jag ville skulle han aldrig säljas utan han skulle vara hos mig för evigt.

Nu har jag precis kommit in och ska ta mig lite fika. Blev ju hungrig när jag var därute :) Skiter i det där för dagen för nu har jag klyvit väldigt mycket. Ska ta mig lite fika och sen invänta klockan bara. Drar väl iväg strax efter halv 4 med kisse :)


// Märi<3

Arbete

Dags att göra dagens goda gärning genom att ställa sig ute i blåsten och klyva ved. Inget skojigt väder idag men det är iaf behaglig arbetstemperatur :) Såg att det finns en del att klyva därute då pappa kapat massor. Får se vad länge jag blir därute innan jag tröttnar ;) haha det är ju inget höjdar jobb direkt men det måste ju göras. Fick reklamen idag oxå så den behöver sorteras så fort som möjligt om det skulle bli jobb på mossen för då blir det knappt med tid. Kan inte tänka mig det blir nåt denna veckan heller eftersom dom inte börjat köra in än så dom klarar sig ju på det manskapet dom har för tillfället. Men man vet aldrig så det är bäst att ligga lite med :)

Vill göra slingor i håret oxå men det verkar inte finnas nån som kan hjälpa mig med det idag. Har ju tid att passa sen vid 16 då Alfonz ska till veterinären (om han nu är inne då). Ska be henne kolla lite extra på han hur hon tycker han ser ut för övrigt med allt. Skönt för han om det kan sluta klia i öronen :/ Har inte varit roligt för han med det där. Jaja förhoppningsvis blir det bra så han slipper kliandet efter denna dagen :)

Föresten lämnade kisse efter sig en kompis i min säng inatt ;( Gaah det äckligaste jag vet nämligen en fästing. Hade världens panik och var riktigt nära på att sova på soffan inatt då jag inte visste om det fanns fler i sängen. Så nu kliar det överallt på mig (tycker jag) och jag kollar hela tiden om jag har nån äcklig jävel på mig. Har hittills inte hittat nån som tur är och jag hoppas jag inte kommer göra det heller. Det är bland det värsta som kan hända mig och jag vet inte vad jag kommer ta mig till den dagen det händer. Jag antar att jag, som alla andra typ, kommer få uppleva det men då hoppas jag att jag redan är död :)

Nej ut och jobba lite nu så det blir nåt gjort på stället.



// Märi<3

God morgon

Eller kanske inte :) Va ett tag sen det var morgon men jag har fullt upp med att läsa alla bloggar innan jag kan komma igång. Var inte så många som uppdaterat men lite läsning blev det iaf :)

Igår blev det en ute ritt i skogen med Anki och D. Blev fottade när vi passerade Anki´s hus av Andreas så det blev ett litet kort på pållarna. Provade även att hoppa ett litet "hinder" på deras gård :)

Nej nu måste jag få i mig lite frulle för magen skriker.



// Märi<3

Regn ?

Vart tog regnet vägen ? Skulle ju tydligen komma in idag men jag har inte sett till nåt än iaf. Ser iofs inte allt för bra ut men det är ju sol just nu. Kollade på norska väder sidan yr.no och där står det att det ska regna i mullis idag, imorgon, söndag och i början på nästa vecka... Typiskt för då blir det säkert inget jobb denna veckan ;( Jaja bara vänta och se vad som händer och sker. Svårt med alla dessa väder sidor verkligen. Vilken är mest pålitlig egentligen. Har ni nån uppfattning ?

Idag skulle jag och Tess till Örebro men då det strular med hennes lön blir det antagligen ingenting. Iofs var det inge spec jag skulle ha därinne men det kan vara kul att kika lite iaf. Typ på mitt blivande träns till Z ;) Har istället funderingar på om jag ska ringa vet och se om dom har tid så jag kan åka dit med Alfonz idag då det kliar så i hans öron. Måste bara kolla om bror är hemma så jag får låna buren. Bäst jag ringer på en gång... Nu har snåla jag ringt en signal så får vi se om han ringer upp :) Verkar som han jobbar eftersom han inte ringer på en gång.

Nu blir det duschen och sen iväg till D&N för att köpa mat till Santoz. Ska kolla efter flugmedel oxå då det börjar bli dags för det.



// Märi<3

Mardröm ?

Nu är jag äntligen hemma från helvetes resan :) Jösses det har varit riktigt varmt idag och att då sitta i en bil 54 mil är ingen höjdare kan jag lova. Dagen har som sagt spenderats med mamma och Hariett för det skulle ev köpas pålle. Dock blev det inget köp och det var lika bra det. Hästen var jätte fin att se på men alldeles för svår. Så vi for hem igen med tom transport. Hoppas hon hittar en annan häst snart som kanske är lite lättare att rida :)

Z fick ingen motion idag heller men imorgon har jag lovat honom en tur i skogen och det ska jag hålla. Blev tyvär inget jobb då det tydligen ska regna. Hoppas på jobb på onsdag istället :D

Imorgon ska det brännas pengar då jag ska betala räkningar. Kommer väl som vanligt inte ha ett skit kvar men jag börjar bli van. Blir även en tripp till Örebro med Tess :)

Fy faan jag behöver nog en dusch. Stinker tåfis så in i helvete :( uurrkk.



// Märi<3

Varför ?

Jag blir så trött på mig själv att jag alltid ska vara så snäll och säga ja till allt. Vore skönare att få va hemma och sova imorgon men det är bara att gå upp tidigt, dra till stallet och sen fara mot Älvdalen.

Nu är jag sjukt trött och ska se om det finns nåt ätbart och sen ska jag uppsöka sängen innan jag somnar sittandes här...



// Märi<3

Hemma igen :)

Sjukt kul på tävlingen men underbart att få vara hemma oxå :) Nu ska jag alldeles strax bege mig mot stallet för att släppa in hästarna. Har tänkt mig en ute ritt idag i det fina vädret så vi får se om Z tycker likadant. Hade iaf sjukt roligt på tävlingen och det var en upplevelse att sova i bussen vill jag lova. Min säng plats blev ganska fort bytt mot en annan plats och det funkade väl ganska bra. Lite oskönt var det eftersom det inte direkt är så man är van att sova. Men nån natt sådär funkar det ju iaf :) Blev idag runt lunch "avbytt" och fick åka hemåt med tvillingarnas föräldrar.

Tävlingen för Anki gick kanoners :D Vill inte säga mer eftersom det inte är uppdaterat på hennes blogg än :) Så ni får hålla ut en stund till. Hoppas bara att ritten imorgon går minst lika bra. Håller alla tummar och tår.

Nej nu har jag lite att fixa med och sen stallet. Måste köra ut reklamen ikväll oxå och jag skulle redan nu kunna tänka mig att krypa ner i sängen :( Såå sjukt trött...



// Märi<3

Bye bye

Nu har jag käkat och duschat så nu ska jag packa in allt i bilen och sen bege mig mot stallet. Jösses känns som det är hur mycket som helst som ska med :) Jag ska ju lixom bara vara borta en natt. Men bättre med för mycket än för lite. Ikväll blir det lite korv grillning när vi kommit på plats och Anki har ridit.

Z fick springa lös på banan idag och sen hoppa ett litet hinder som jag ställt upp. Andreas hade precis sladdat vägen när jag kom upp och eftersom Z inte har hel sulor fram går det inte att rida då :( Måste köras till först innan jag kan rida där. Bättre lycka imorgon kanske :)

Nej har inte tid att sitta här och babbla :)



// Märi<3

Sätta fart

Ja det börjar bli dags att sätta lite fart här snart då jag tänkte vara tillbaka i stallet vid 16 och hjälpa till in med hästarna. Lite tråkigt för dom att behöva gå in så tidigt idag när det är fint väder men vi ska ju iväg så det kan inte hjälpas.

Mamma grejar påsk mat så det ska ätas innan jag skuttar vidare in i duschen. Packa det sista och sen iväg :) Faan va roligt det ska bli. Mitt första meeting och jag ska inte ens rida ;) Är nog det närmsta man kan komma då jag aldrig själv lär iväg på nåt sånt med häst. Jaja man ska aldrig säga aldrig men risken är liten. Väldigt liten...

Hr iaf beslutat mig för att åka i shorts idag då det är såå sjukt varmt ute. Så alla ni som ska befinna er i Lillerud, ta för guds skull på er solglasögon om ni inte vill bli bländade av mina snygga spiror ;) Hahahaha.

Nej sätta fart vart det ja. Kanske hinner med en liten uppdate innan vi drar annars ses vi imorgon nån gång :) Telefonen är med så vill ni nåt är det bara ringa :)



// Märi<3

Grattis, en dag för sent :)

Igår fyllde min lilla kille hela 11 månader :) Jösses tiden går fort och det känns som det var igår som han kom till mig. Helt ohanterad och livrädd. Sprang och gömde sig bakom mamma bara man tittade på honom :) Nu 9 månader (!) senare är han en "stor" kille som inte alls är rädd utan väldigt nyfiken och social. Supersnäll men har allt lite humör ibland ;) Nu skulle man verkligen vilja ha han uppstallad i Dammängen med Z så man kunde greja med han varje dag där det finns tillgång till allt. Men tyvär finns det ingen plats och sen finns det inte så värst mycket att göra med en 1-åring. Promenader och hantering iofs men det kan man lika gärna göra där han står nu. Vore skönt om man kunde få han såld ganska snart men det kommer bli riktigt svårt att sälja eftersom han är så liten. Nu hoppas jag ju på att han kommer växa så det knakar i sommar men det kan man inte veta. Just nu ligger han väl på ca 120cm och större kommer han bli. Åtminstone måste framänden växa ikapp bakänden ;) Nu si sommar kommer jag nog se mindre av honom eftersom jag ska jobba. Z är ju prio ett med ridning och stall så Santoz får komma lite i skymundan. Lägger över lite mer ansvar på mamma som kommer ha lite mer tid än mig att hälsa på honom och greja. Måste försöka ta kort på honom nån dag så ni får se hur han ser ut nu :) Har ju bara varit bebis bilder tidigare. Therese tog riktigt fina kort på honom för nån vecka sen men jag vet inte om dom kommit ut på fejjan än.

Nu har jag börjat packa litegrann inför natten men är inte klar riktigt än. Ska iväg till stallet och rida först, sen hem och duscha så man kan packa med dom sista grejerna. Ska bli sjukt kul och jag är lite nervös tror jag :) Haha knäppt men så är det.

Den 1 maj börjar mitt nya liv med alla tillbehör :) Ska ske en del förändringar då och jag hoppas jag kommer klara det. Det återstår att se.

Nej ta med vovve på en tur i skogen kanske. Om hon inte hellre vill vara hemma hos morfar ;)



// Märi<3

Läggdags ?

Nyss hemkommen från kedjeåsen där jag hämtat päronen. Sessan blev jätte glad när hon fick syn på "morfar", hoppade och skuttade på honom. Fick tom in en liten puss :) Hon är allt bra go. Alfonz har tydligen tänkt att spendera natten ute så det får väl bli så. Ropade på honom förut när jag kom hem men ingen kisse i sikte. Gillar inte riktigt att han är ute på nätterna men vad ska man göra ? Han bara skriker och skriker när han är inne för han vill ut. Eftersom jag blir rätt trött i öronen efter ett tag orkar man inte med honom så ut åker han fortare än kvickt :)

Kanske dags att krypa ner i sängen så man orkar med morgon dagen. Har inte packat en grej än och inte kollat upp det jag skulle heller. Fy på mig :( Jaja det fixar jag imorgon nån gång. Nu känns sängen ganska lockande så jag drar mig nog dit. Ha en bra natt allesammans.


Finns saker som du inte vet om men som kanske är fel att säga. Jag vet varken ut eller in. Jag har inte glömt honom. När jag tänker på han blir jag varm inombords. Om han ändå fanns vid min sida. Drömma och hoppas kan man ju...



// Märi<3

Besök

Har precis haft besök av Danne men han drog då han skulle iväg och köra folk. Men han är snart tillbaka igen :) Super trist att sitta här själv och bara glo. Iofs skulle jag kunna dela ut reklam men det var roligare med lite sällis :) Får ta reklamen på söndag istället då jag inte kommer vara hemma imorgon kväll. Sjukt kul det ska bli att sova borta i Lillerud i en hästbuss :) Haha spännande spännande.

Z fick vila idag då jag va så hungrig så jag inte visste vart jag skulle ta vägen :/ Imorgn blir det en ridtur på fm och sen hem för att packa. Svårt att veta vad mycket och vad man ska ha med sig för kläder. Gäller ju bara en natt men man vill ju inte frysa eller svettas ihjäl :) Svårt det här blev. Haha.

Nej nu ska jag fortsätta lite på mitt korsord medans jag inväntar Danne igen :) Sen blir det upp till kedjeåsen för att hämta päronen.



// Märi<3

Maat

Jag drar och fixar mat. Hungrig som en liten jävel :) Tjing


// Märi<3

Lycklig :)

I em/kväll kommer min prinsesa hit igen !! :D Jösses vad jag saknat henne. Hon stannar tills på söndag fm när B hämtar henne igen :( Han ska ju till Elmia i helgen och eftersom hon löper kan han inte lämna henne var som helst. Därför ska jag krama och pussa på min tjej i helgen. Så tyiskt att man ska bort lördag-söndag men det får väl gå. Blir iaf mys ikväll och under dan imorgon innan vi åker :)

Mc kortegen idag var riktigt bra. Massa fina hojjar ;) En del riktigt skit fula oxå men... Nu har jag nyss ätit sommarens mat nämligen fil :D haha. I detta hus försvinner det flera liter fel på en sommar. Tror affärerna går runt bara på vårat filköp ;)
Föresten så såg jag en riktigt snygg bil i k-hamn som jag tycker pappa kan handla åt mig. Tyvär tycker han nog inte likadant... Men om jag jobbar riktigt hårt i sommar kanske jag har råd med en backspegel iaf :P haha.



Va sägs om denna ? ;) Svart ska den vara oxå eller kanske röd. Jävlar vad jag skulle köra bil :)


// Märi<3

Dubbel suck

Det blir inte riktigt som man tänkt sig alla gånger. Hade funderingar på att sortera ihop reklamen nu ikväll men med tanke på hur jag känner mig i ryggen är nog inte det ett alternativ tyvär ;/ Iofs är det ju snart läggdags  iaf så det spelar väl ingen roll om jag får krypa upp i sängen och ligga i foster ställning halva natten... Usch blir så trött för det gör så sjukt ont i vissa lägen. Men det är väl bara bita ihop och kämpa vidare. Inget blir ju bättre för att jag gnäller :)

Ute ritten gick över förväntan idag. Stundtals var Z pigg och stundtals riktigt seg. Eroz var duktig och skötte sig jätte bra. Lite spänd ibland men på slutet slappnade han av och traskade på bakom oss :) Imorgon tar vi ytterligare en tur i skogen men då i sällskap av Z´s tjej ;) Då blir han nog extra glad tror jag. Så tokig imorse när hovis var där och hästarna var inne. Bara ponnisarna, Z och Eroz som var ute när jag kom dit. Jösses vad han gnägga kraken. Hela hela tiden ända tills D kom ut ;) Då tystnade han och stod där vid staketet och stirra på henne. Haha han är för go ibland. Så en skogstur med tjejen imorgon tackar han nog inte nej till :D haha.

Nej vad faan undra hur jag ska göra. Jag kan ju iofs börja lite och se vad ont jag får ;)


// Märi<3

Snark

Nu har jag precis intagit lite mat och ska strax byta om till ridkläder. Stallet väntar och en tur på Z i det fina vädret tillsammans med Anki och Eroz :) Blir super lugnt idag med bara skritt eftersom han fick massage igår. Blir nog ev en tur ute imorgon oxå men då kanske vi avancerar med lite trav ;)

Som sagt nu har jag varit duktig och tvättat två maskiner tvätt som hänger ute i det fina vädret på tork och klyvit lite ved. Nu ger jag upp dom sysslorna för dagen och riktar in mig på stallet. Blev ingen städning av bil och inte heller nån reklam. Än...

Natten är ung och jag ska inte upp spec tidigt imöra bitti så jag hinner nog med nåt av det när jag kommer hem sen. Imorgon blir det som sagt in till krillehôla och kolla på mc kortegen. Hämtar upp brorsans tjej halv 10 sen drar vi iväg inåt. Börjar ju 11 men man måste tydligen va där tidigare... hmm... jaja det blir nog bra :)



// Märi<3

Beslutsångest

Har varit uppe i stallet på fm och fikat lite med Anki, hovslagarna, Ingrid och hennes mamma. Ingrid var där och red lektion och sen blev det fika. Inte bangar man när det ska ätas go socker kaka :)

Nu är jag som sagt hemma och funderar på vad jag ska hitta på först. Det som är tänkt att jag ska göra idag är; tvätta, sortera reklam, klyva ved och städa bilen. Ska träffa Anki i stallet vid 18 då vi ska skritta ut en sväng. Tvätta kan jag iofs göra under hela tiden i princip men det är inte kul om kläderna blir skitiga och fulla med flisor :) Om jag gör reklamen kommer jag inte palla att klyva ved eftersom jag får så grymt ont av det. Därför funderar jag på om jag ska spara reklmen tills ikväll när jag kommer hem. För då kan jag fixa den och sen krypa ner i sängen. Är en hel del som kan klyvas därute så frågan är om jag hinner bilen idag. Shit vad svårt det här blev. Men om jag istället sätter fart nu och inte sitter här och velar kanske jag hinner få nånting gjort. Vore ju som sagt trevligt att få bilen klar eftersom jag ska till k-hamn imöra fm och kolla på mc kortegen. Jaja det märks vad jag hinner med. Ska iaf ta mig en macka nu och sen ge mig ut i solen :) Sjukt fint väder vi fick idag oxå.

Uppdaterar mer sen om hur det gick med mina "världs" problem ;)



// Märi<3

Ojoj

Väldans vad bloggen blivit intressant på sistone ;) Det är bara bra läs på för all del. Kanske ska öppna upp min fb sida så alla kan komma in där för då når jag ut med min blogg mer. Mmm tål att tänkas på. Den är spärrad av en anledning om man säger så... Kanske ska vänta tills man fått ett svar från "valåsen" ;) hahaha. Inget roligt om det blir negativt och så ser alla det :) Skit samma egentligen man lever ju bara en gång.

Nu har jag precis kommit in för jag har varit en timme eller nåt på vedbacken och klyvit ved. Duktiga jag :) Så nu har pappa jobb imorgon och lägga rätt det där. Nämligen hans jobb då han gör det bäst. Ingen som får göra iaf för då blir han kinkig ;)

Massagen på pålle gick iaf bra och det var som jag trodde -> ryggen.... suck... Och halsen... Så nu ska pålle masseras varannan dag före ridning på hals och rygg så jag värmer upp musklerna innan vi ska rida. Hoppas hans späningar där släpper och han börjar sätta muskler ordentligt så han är i topp form när vi drar till Karlstad i sommar och byter sadel. Ny dressyr och hopp sadel ska inhandlas. Den gamla lämnar jag kvar därinne för försäljning. Var inne och kollade på deras hemsida förut och det finns en hel del fina sadlar. Dock är priset inte lika fint ;/ Sen är det inte lätt att hitta en sadel eftersom pålle har så hög och lång manke. Nästintill alla sadlar lägger sig på där. Spec dom billiga... Jag är ju lixom ingen märkes råtta så jag behöver inte ha det nyaste och dyraste utan jag klarar mig fint med nåt lite billigare. Men som sagt jag hittade nån sadel som var i "min" prisklass men frågan är ju om den då passar. Jaja det får bli ett senare bekymmer då det inte är dags än.

Nej vad sägs om lite kladdkaka, dusch och sen sängen ? Jag tycker det låter toppen :)


// Märi<3

Klappat och klart

Nu har jag städat färdigt och håller även på att tvätta lite. Maskinen borde bli klar strax innan jag ska åka så då är det bara hänga det och stoppa i en ny. När jag kommer igång och tvättar brukar det gå undan och det kan hänga kläder överallt i källaren bara för att det inte får plats på strecket i tvättstugan :) Jag tycker det är så sjukt kul att tvätta men som med allt annat tar det en stund innan jag kommer igång ;) Men sen jävlar går det undan. Ska försöka peta i mig en macka eller nåt medans jag väntar på tvätten för sen beger jag mig vidare mot stallet. Tänkte hinna mocka innan pållarna ska in. Är jag som sköter det där idag då Anki är på träning. Men det ska väl lösa sig på ett eller annat sätt. Rota fram sovsäcken medans jag väntar och även plocka fram rena sängkläder som jag bäddar i ikväll när jag kommer hem. Obligatorisk dusch innan läggdags blir det för när det är rena fräscha säng kläder då måste man vara nyduschad för att få krypa ner i min säng ;) Så Alfonz får sova nån annanstans inatt för han har nog inte tänkt att duscha... Fixa till kattlådan oxå med ny sand då den har blivit duschad så det är fräscht till min lill prins :)

Nej klockan går...


// Märi<3

Tro inte på mig

Precis som jag skulle börjat städa :) Haha skulle inte tro det. Var ju tvungen att prata lite med Anki så jag vet vad jag ska ha med mig på lördag när jag ska sova borta. Så nu ska det rotas fram sovsäck från källaren. Packa sov kläder och annat smått och gott. Sen måste jag ju iväg och handla cigg för dom tog helt plötstligt slut :) Har inte blivit nån frulle än heller. Men jag drar iväg och handlar cigg nu. Hem och käkar frulle sen drar städandet igång. Promise ;)


// Märi<3

Lill lördag

Idag var det väl städning som stod på schemat om jag inte är helt ute och cyklar. Förstår dock inte att varje gång det är dags för städning så hittar jag massa annat att göra istället. Typ sitter här helt i onödan och kollar runt på sånt jag redan sett. Allt för att dra ut så länge som möjligt på städningen. Så typiskt mig verkligen. Men när jag väl tar mig i kragen och kommer igång då jäklar går det undan. Oftast brukar det bli mer gjort än vad som var tänkt från början. Man kanske skulle inta lite frulle och sen köra igång så det blir klart nån gång. Läste ju att det var nån som vill anlita proffsfotografen idag igen ;) Så då har jag ju inte hela kvällen på mig heller att städa eftersom den antagligen kommer spenderas i stallet... Så jag har alltså ca 4 timmar på mig att käka frulle och städa. Det ska väl hinnas med. Om jag inte sitter här eller hamnar på rygg i soffan med Alfonz på armen :) Nej inga mer ursäkter eller påhitt. Nu kör jag på...



// Märi<3

JAAAA!!!!!!

Eventuellt jobb till veckan och ingen är gladare än jag :D Så sjukt roligt att komma igång igen för jag behöver verkligen pengar till allt jag ska/vill göra.

Sen fick jag respons på ett tidigare inlägg om hjälp ;) Haha bara hoppas detta går vägen och att det blir ett positivt svar. Tyvär kommer jag nog inte få veta nåt förän till veckan och jag förstår inte hur jag ska kunna hålla mig tills dess :) Haha jösses det här är såå typiskt mig. Crazy lika hell. Men satsar man inget så har man inte chans att vinna heller ;) Jag inväntar spänt på svar och sen får vi se vad det blir...


// Märi<3

Jag kan

Ibland kan jag faktist vara lite duktig. Paketet är iväg skickat idag (hejja) men det blev inte riktigt så som jag tänkt mig. Frakten skulle kosta sjukt mycket så det blev att skicka med posten istället. Köparen verkade inte ta illa upp utan var nog bara glad att hennes grejer var på väg. Nu inväntar jag pengar från en tjej till så ska träns och tyglar smörjas, packas och skickas. Måste försöka komma ihåg att ta kort på en grimma som en annan tjej var intresserad av. Hon har nog väntat flera dagar på att få den bilden :/ (slarv). Inte lätt att sälja saker om man inte gör kunderna nöjda :) Sen är det verkligen stiltje på mina grejer för det är inte en kotte som skickat på nåt annat. Jag är inne varje dag för att se om det är nån som vill köpa nåt men tyvär har jag inte såna grejer folk vill ha :( Jaja nån gång kanske jag kan få mer grejer sålda men det verkar gå trögt nu. Vore kanske nåt om man hade en lite häst loppis i sommar när vi ska ha våran ponny dressyr. Iofs har jag inte så mycket ponny grejer kvar men dom kanske köper iaf om dom har stora hästar oxå. Värt att prova iaf :)

Nu tror jag nog att jag ger upp för denna dagen och kryper ner i sängen. Städning står på schemat imorgon och sen funderar jag allvarligt på en cykel tur till stallet imorgon em :) haha som sagt jag funderar...


// Märi<3

Bästaste hästen

Jösses vad fin pålle var igår på ridpasset. Redan från början tänkte jag på att han skulle skritta på ordentligt och även fortsättningsvis när jag kortade upp tyglarna. Sen i traven var han från början lite seg men efter en stund gick det bättre. Galopperna är fortfarande inte spec bra men vi jobbar på det. På slutet i traven kändes han kanon och tog även ut stegen kalasbra. Han har en tendens att bli lite trippig från början men efter galoppen så brukar det bli bra. Måste tänka på att rida långsamt i lättridningen så han inte blir springig utan tar stora steg. Som sagt det kändes riktigt bra. Idag fick pålle vila och likaså blir det imorgon då han ska få massage. Hon kommer nog säkert hitta en hel del på honom (som vanligt) men jag får hoppas det inte är nåt allvarligt. På torsdag beger vi oss nog ut i skogen och även fredag kanske. Lördag blir det nog banan igen och söndagen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Vi får se hur det känns då. Är iaf riktigt stolt över mig själv att jag ridit så gott som varje dag sen jag flytta till Dammängen och när han haft sina vilodagar har det varit på mina vilkor och inte på hans. Har ju blivit ganska mycket vila för hans del genom åren med tanke på alla skador som varit. Men nu verkar det funka (peppar peppar) och vi ska köra hårt och träna som attan. Jag hoppas och ser fram emot en fin sommar med mycket härlig ridning, träningar och tävlingar på min underbart fina häst.




// Märi<3

Biltur

Idag har jag mestadels flängt runt och inte fått nåt gjort. Som vanligt :)
Dagen startade med att jag fick en lite hund uppkastad i mina säng imorse strax efter 09.00. Storebror och Gabby var på besök så det blev att kliva upp och försöka va lite social :) Lite frukost och en promenad sen bar det av mot Stockås för att hälsa på pappa. Efter besöket där blev det stopp på Masten i Karlskoga för lite lunch. Goda köttbullar, potatis och gräddsås ;) namnam. Sen en tripp till sågverket Valåsen för att "spana" lite ;) moohaha. Om jag såg nåt ? Ooo jaa ;) haha nog fanns han där alltid. Slapp ju tom att gå in nånstans. Nu ska man bara försöka få tag på lite annat smått och gott för att se om planen kan fullföljas. Skulle behöva lite information från nån krake på insidan därnere ;) Nån som ställer upp ?

Nu har jag precis kommit från stallet och ska ta mig en macka eller nåt och sen smaka på min kladdkaka jag gjort åt mamma. Hon har syjunta idag och eftersom det är jag som är kocken måste ju jag få ta en tugga eller två på mitt mästerverk :) Såg även snygg nr 2 på Kosia när vi var på väg till Mullhyttan. Jösses det är karlar överallt nu ;) haha. Men vi provar på ett håll först och funkar inte det tar vi nästa. Haha.

Imorgon kommer massören till Z, torsdag är det hovis (dock inte till Z men jag måste dit bara för att smaka på all fika ;)), fredag k-hamn + chaffis på kvällen, lördag lillerud med Anki, söndag insläpp, lördag morgon i stallet. Hej och hå. PLUS att Andreas sa att jag kanske börjar på mossen redan nästa vecka !!!!!!! :D:D:D:D:D:D Faan va gött. Bara hoppas man kan fått ett nummer och lite annan information tills dess för sen vet jag inte när jag kan ha tid att snoka :) Som sagt är det nån som jobbar på Valåsen som läser detta så behöver jag ha hjälp ;) Please.


// Märi<3

Lata unge

Blev inget paket skickande idag inte. Haha kunde jag ju räkna ut med arslet. Förstår inte varför jag ska vara så trög med att komma igång. Har inte fått ett vettigt handtag gjort och nu börjar det bli dags att byta om och styra mot stallet. Mitt bläck till skrivaren har iaf kommit så det ska pappa installera så fort han kommit hem. Så ikväll ska jag skriva ut frakt sedlar och imorgon skicka iväg paketet. Jag lovar ;)

Upptäckte en annan liten mystisk grej när jag kollade mitt saldo på internet men det tar jag senare. Nu bär det av mot stallet :)


// Märi<3

Strålande sol

Idag är det verkligen sommar väder. Termometern visar 23* på altanen. Har dragit ner persiennerna därute för det känns som att sitta i en bastu. Nu ska man inte gnälla efter den hemska vintern men det har gått så fort tycker jag. Bara hoppas detta ljuvliga väder håller i sig länge länge :)

Har varit iväg och lunchat med Anki idag och nu hamnade jag här. Ska bege mig ner i källaren och packa ihop lite grejer + försöka komma ihåg att leta efter ett täcke till Z. Har glömt bort det nu i två veckor eller nåt ;) Sen ska jag iväg och skicka paket och efter det upp till Santoz och mata dom. Får se hur det går nu när dom är tre som vill ha mat på en gång. Ren panik eller nåt :) Bara hoppas jag överlever. Sen blir det en tur på banan ikväll i det fina vädret. Imorgon kanske jag tar mig ytterligare en skogs tur innan hans vila på onsdag. Funderar på när jag ändå är ute och far om man ska åka till Grodden och handla såna där braiga svampar. Anki sa att dom kostade 8:- och det var ju inte farligt. Tål att tänkas på en stund till. Måste kolla luften i däcken oxå så jag inte åker på fälgarna ;)

Kanske dags att sätta fart så man får nåt gjort. Uppdaterar mer ikväll ev...


// Märi<3

Ridpass

Det kommer inte dröja förän jag stänger mina blå för denna dag. Dra mig i bena vad trött jag är ;/ Jösses det här är inte rimligt. Självförvållat iofs men men :)

Nu har den nya pållen anlänt till stallet och han var mycket fin. Ska bli kul att se när hon ska rida imorgon. Jag var ju själv inte med att hämta då jag skötte markservicen för dagen ;) Eller vi tog in hästarna för allt annat var klart redan :) Som sagt mycket fin häst och väldigt lugn. Fann sig på en gång i stallet när han kom in så nu får vi hålla tummarna att utsläppet imorgon bitti går smärtfritt även det. 07.30 ska jag vara på plats i stallet imorgon bitti då Z, Capati och Eroz ska släppas ihop. Därför kommer inte jag vara uppe spec länge idag inte. Blir en runda med vovve och sen kudden. Ev iväg till Shell och handla cigg men det kan bli farligt ;) hehe.

Ridpasset idag bestod av lösgörande arbete och efter galopperna började pålle kännas fin. Tänk om han kunde bjuda på framåt av sig själv från början. Men här får man faan inget gratis inte. Jaja traven innan galopperna kändes skit, vänster galoppen okey, höger galoppen skit och traven efteråt helt okey. Så vi får fortsätta jobba på det viset så får vi se om det kanske släpper nån gång. Egentligen vore det där arbetet bättre att ta i skogen där det finns mer plats. Banan blir allt lite liten när man ska greja med sånt där. Eftersom jag behöver rida på ganska friskt i galoppen kommer svängarna jäkligt fort. Men om vi får till det på liten bana så klarar vi ju det mesta sen. Inte sant ? :)

Imorgon blir det en skritt tur i skogen med pålle och D eftersom P ska träna. Har inte bestämt nån tid än men det blir säkert efter insläpp antar jag.

Nej fyy nu skiter jag nog i det här. Måste ringa Tess oxå då allt gick i 300 efter att hästarna kommit in :)


// Märi<3

Sen kväll...

Satan i gatan vad jag är seg idag. Skulle nog inte varit uppe så sent inatt men vad gör man inte när man har trevligt sällskap :) Har precis varit ute på en runda med Siri och strax är det dags att göra sig klar för stallet. Ska möta Emilia däruppe vid 16.30 för vi ska hjälpas åt att ta in hästarna. Dom är mer vilda än tama när dom ska in så det kan vara skönt om man är två ;) Efter det vet jag inte hur jag ska göra. Rida ut, banan eller longera ? Anki sa att vi skulle skritta ut men jag har en känsla av att det kan bli sent då hon är på gång hem med den nya hästen. Har ingen lust att vara däruppe allt för sent då det är sista kvällen med sessan innan hon åker till B... Mm jag får klura lite till på det där.

Annars då ? Händer det inte allt för mycket inte. Har fått sålt på lite grejer som ska skickas till veckan och jag inväntar mitt bläck till skrivaren som borde komma på måndag. Hurra! :)

Varit uppe till Santoz på fm oxå för dom hade tydligen rymt inatt och varit på vägen och sprungit ;( Trött jag blir på det där. Varit lugnt nu så länge och så ska det börjas igen. Nu är iaf alla hästar flyttade till stall delen för där har det funkat bra förut. Dom har lite mer att röra sig på där så jag tror det funkar bättre. Hoppas jag på iaf ;/ Tänk om man hade pengar så man kunde ha han hos Z. Iofs finns det inga mer platser där men om det skulle finnas. Vore lite lättare då och man hade bättre koll på saker. Therese fick till några riktigt fina bilder på han idag så dom ska jag knycka och sen lägga ut ny annons :) Har inget hopp om att han ska bli såld tyvär då han är för ung än. Jaja mitt eget fel så jag får skylla mig själv.

Nej kanske ska börja göra sig iordning så man är redo för stallet.


// Märi<3

Kirrat

Nu har jag dammsugit hela huset och är på språng för att köpa hästmat. Fått lite grejer sålda som ska skickas till veckan. En har redan satt in pengar men jag inväntar hennes mobil nummer oxå för det måste jag ha så det blir rätt :) Eftersom jag fick in lite stålar på kontot har jag nu beställt efter bläck till skrivaren :D ujuj vad jag är duktig. Gick med på nån ny sida och fick då 50:- i rabatt så jag passade på att beställa 2 patroner så jag har. Hoppas dom kommer på måndag för då kan jag skriva ut egna papper på tisdag och sen skicka paketet. Nu får jag hålla tummarna att det är nån mer som vill ha grejer. Var en som mailade på en massa saker och ville se kort. Men inte säkert hon handlar bara för det. Men det hoppas jag verkligen :)

Nej nu blir det D&N för att köpa mat och sen upp till bebis och kasta av det. Hem och käka lite för att sen bege sig mot stallet. Som sagt hoppning på schemat idag. Ska försöka att inte glömma kameran så jag kan slänga in nåt litet kort här ikväll eller imorgon :)


// Märi<3

Ny skärm :)

Fick låna en skärm av brorsan så nu kan jag äntligen hålla mig uppdaterad om vad som pågår på nätet. Iofs var jag ju inte utan dator så länge men jag hade typ abstinens ;) Haha. Den är jätte big och vi måste försöka få tag på en lite mindre. Knappt så den får plats här på bordet och jag har datorn jätte nära fejjan ;/ Jaja det får bli en senare fråga. Det här får duga så länge och jag är bara glad att jag har en dator som funkar.

Nu har jag sorterat ihop helgens reklam efter mycket om och men. Idag var det extra jobbigt då jag fick riktigt ont och va tvungen att ta flera pauser för att klara av det. Måste verkligen ta mig iväg till en kiropraktor men när pengarna inte räcker finns det inte så mycket att göra. Bara vänta och se vad som händer. Får iaf aällis ikväll av brorsans tjej så jag inte behöver åka runt själv på min runda. Idag måste jag även skriva av vilka som inte vill ha reklam då det ska postas och vara SDR tillhanda senast tisdag. Då kan det var lättare med nån med sig som kan skriva medans jag delar. Hon kommer iaf sitta själv ikväll eftersom han jobbar natt. Lite roligare om man kan hitta på och göra nåt. Dela reklam är ju inte det roligaste som finns men man har iaf nån att prata med under tiden :)

Nu ska det dammsugas och helst torkas golv men jag tror det bara blir snabel draken då Siri fortfarande är kvar. Bättre att torka på måndag när hon har åkt eftersom lill tjejen löper och hon inte städar efter sig. Spelar ingen roll om man torkar nu så kommer det se likadant ut imorgon iaf. Jaja dammsuga kan man göra iaf. Förstår inte hur två små djur kan grisa till så förbannat :/ Men men, dom är iaf bäst.

Sen iväg och köpa mat till Santoz och ev den där grimman om den finns kvar. Skulle få den lite billigare så jag hoppas ingen tagit den. Hans grimma är ju trasig så bara denna passar så ska den andra kaseras. Jag vill att han ska ha grimma på sig i hagen för OM han skulle rymma är det lite lättare att få tag på han :) Arnika behövde jag inte köpa för det skulle jag få av Therese. Den hade iofs gått ut men det kan väl inte göra så mycket. Jaja får se vad en sån kostar på D&N annars handlar jag väl med en iaf. Alltid bra att ha :)

Nej kanske skulle sätta fart. Måste ju hinna till stallet innan 16 oxå för att fixa klart allt till Z så vi får in hästarna i tid. Han ska ju skutta idag och behöver hinna äta innan det. Han hade tydligen varit lite tjock i v bak imorse och jag förstod att det inte skulle vara riktigt bra där då han var det lite redan igår. Han ville inte riktigt att jag skulle krattsa den hoven och streta emot lite. Sen när jag var på banan snubbla han lite med det benet. Tur det blir vilodag på onsdag och att massören kommer :) Bara hoppas det inte är nåt allvarligt och att han är fräsch idag iaf.

Har egentligen ingen lust att starta dammsugaren då Alfonz ligger i baljan och sover ;( Men jag måste väl för att hinna bli klar med allt. Om jag börjar uppe så kanske han hinner sova en liten stund till :) Så får det bli.


// Märi<3

Hejje hejja

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD. FÄRJESTAD ÄR BÄST !!!!! :D

Panik !!!!

Trodde dator jävel hade kraschat men har nu upptäckt att det är skärmen som inte vill vara med längre. Så jag är i behov av en ny skärm. Nån som har till övers ? Skiter blankt i vad det är för nåt så länge den funkar. Har just för tillfället lånat brorsans för att kolla vad som var fel. Passar då på att blogga lite för man vet inte när det kan ske igen ;)

Idag har jag varit med Anki till Askersund då hon skulle träna för Anna B. Har ridit ett pass på banan ikväll med hjälp av Anki och det gick sådär. Jag är ju typ aldrig nöjd och jag får inte riktigt till det. Nu efter tävlingen har det kännts skit när jag ridit och jag vet inte om det är för att jag kräver mer eller om han inte fattar vad jag vill ? Jaja det är bara kämpa vidare och hoppas på att vi så småningom kan jobba med varann och inte emot.
Imorgon ska han iaf trava lite bommar och hoppa lite studs med Emilia på ryggen :) Ska bli jätte skoj tycker jag. Hoppas bara ryttaren och hästen tycker desamma ;) Hon är ju så liten och lätt så det är perfekt att han har henne på ryggen och skuttar runt med. Sen blir det skogen på lördag och söndag har jag inga planer för än. Kanske en liten vilodag för herrn ? Eller så jobbar vi lite på banan. Han kommer ju få vila iaf på onsdag för då kommer massören på besök och ska knåda lite. Det uppskattas inte och jag förstår hur han känner sig för jag hatar oxå att gå till massören. Det gör så sjukt ont men det är såå fruktansvärt bra. Han får stå ut helt enkelt ;)

Har hjälpt till och sprutat islandshäst två ggr nu och jag som är så nyfiken på allt tycker verkligen det är skitkul. Sånt bangar jag inte för. Allt måste man prova :)

Santoz har fått flytta in i lösdriften nu med L och Joki så han är glad. Bara hoppas det kommer en ny valack så dom kan gå tillsammans och slipper flytta över till stalll delen igen. Men vi får väl se hur det blir med allt...

Nej nu har jag nog inte så mycket mer att tillägga för stunden. Eller joo föresten jag fick påsk kort av farmor idag :D En peng var det i kuvertet och det uppskattades. Så imorgon ska jag dra till D & N och köpa häst mat till Santoz och Arnika till Z :)

Nu blir det en sväng till Shell för att handla lite och sen kvälls promenad :)


// Märi<3


Skogsmys :)

Idag har jag och Anki ridit ut Z och P i skogen. Dom hade lite mys där och ville gå väldigt nära varandra :) Bägge hästarna är otroligt snälla och dom kan gå framför, bakom och bredvid utan att dom sparkar eller tjurar på varann. Oerhört skönt. Siri var med och sprang i skogen och hon tyckte det var såå roligt :) Innan i stallet var hon inte spec glad men när vi gick ut på banan och lekte lite släppte det :) Vet inte vad det är men hon är fruktansvärt rädd nu igen för att vara i stallet. Det går i perioder och det kanske är för att det är nytt ställe och hon inte riktigt vet vart hon har alla hästarna. I det gamla stallet (Forsby) var det ju lite större oxå och hon hade lite bättre koll. Sen är ju hagarna väldigt nära här så hon känner sig väl trängd vart hon än är. Men vi jobbar på det och det blir bättre och bättre :) Att vara med och springa i skogen tycker hon iaf är skit kul och det är bra att hon får vara med och röra lite på sig. Dock inte för mycket eftersom dom nästkommande två veckorna inte kommer vara fulla av nån slags motion. Inte bra för en hund att jobba ganska hårt två veckor och sen lata sig två veckor. Det sliter mer på henne än vad det gör nytta då med mina två veckor. Därför får det bli lite lugnt när hon är med. Sen törs jag inte rida så fort ute iaf eftersom man vet inte när alla hål dyker upp :/ Livsfarligt nu ju och jag är lika rädd varje gång att han ska trampa ner nånstans och göra sig illa. Föresten gick vi förbi en bom idag och det klara han galant. Duktig pålle :) Han har ju varit tramsig med det där men han klev förbi utan problem. Hoppas det håller i sig så man kan rida överallt och inte behöva få ofrivilliga stopp med jämna mellanrum :)

Nu är det snart dags för kvälls promenad och idag tar vi en annan runda för jag ska nämligen snoka lite ;) höhö. Måste bara få tag på Tess så jag har "sällskap" på min runda. Siri säger ju inte så mycket tyvär... Blir en sväng förbi sågverket och kika lite och sen hem ;) Mer avslöjar jag inte. hihi. Nej nu drar vi...


// Märi<3

Önskelista

En liten lista på saker som verkligen behövs och som önskas (obestämd ordning). Ingen födelsedag så långt ögat når tyvär men önska kan man ju...

* Besök hos kiropraktor
* Laptop
* Strumpor
* Dressyr sadel
* Hopp sadel
* Täcken till Z
* Det fina tränset på Hööks
* Alfonz till vet.
* Siri massage
* Tävlingsgrejer; Vita ridbyxor, stövelväska, tränsväska, tävlingsskjorta, transportskydd
* Hästmat, hundmat, kattmat

Mm det var nog det jag kunde komma på för tillfället.



// Märi<3

Onsdag och inget vettigt

Har inte lyckats gjort nåt vettigt alls idag. Har iofs varit till Arena på morgon med Anki och beställt kepsar men sen har det blivit stiltje. Vädret lockar inte att gå ut i men jag får nog ta på mig ridbyxor och åka till stallet. Siri har nog tröttnat på mig vid det här laget då hon vill vara ute och leka :) Har haft lite tv mys med Alfonz förut och det har inte hänt på länge. Ibland måste man umgås lite med dom små så dom inte blir bortglömda. Vill bara säga tack till dom två människorna som kommenterat mitt förra inlägg. Känns skönt att det finns folk som bryr sig och som tycker som jag. Hatar verkligen när det ska kommenteras hur dom ser ut eller beter sig. Jag gör så gott jag kan och mer kan jag inte göra. Har man nåt problem kan man försöka få fram det på ett finare sätt och inte vara elak och kränkande. Men men det är väl bara så han är antar jag...

Idag blir det en skogstur med Z och Siri. Imorgon ska jag först med Anki till Askersund (hon tränar för Anna B) och sen ska jag rida på banan på kvällen. På fredag ska Z få hoppa med Emilia på ryggen. Jag vågar ju som sagt inte ;) Hoppas han tycker det ska bli roligt men det tror jag nog. Han har ju inte hoppat på så länge. I helgen har jag inte bestämt vad det blir för nåt. Anki ska iaf tömköra honom nån dag och sen kommer det ju en ny pålle så det blir ihopsläpp på söndag (?) kanske. Ev vilodag för herrn då. Jaja vi får se. Det är bara onsdag idag och mycket kan hända. Dom andra i stallet drar iväg och tränar för Anis på söndag i Kuntsbol. Skulle oxå vilja vara med men det får bli en annan gång :)

Har iaf fått ut lite annonser på nätet och det är några som mailat. Sega på att svara tillbaka så vi får väl se om det blir lite affärer. Tror transporten ska lånas ut i helgen oxå så då får jag in nån krona där med. Allt är välkommet :)

Nej dags att "försöka" göra lite nytta då. Måste äta lite innan jag drar till stallet oxå.


// Märi<3

Jag blir ledsen

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är mina djur verkligen mitt allt. Utan dom finns inget kvar. Blir som ett litet barn när det kommer till dom, att jag anser att mina djur är vackrast i världen. Men för mig är dom det och jag skulle inte byta bort dom mot nåt. Jag köpte dom av en anledning och jag försöker göra det bästa för dom i alla lägen. Då känns det inte så kul när man blir motarbetad eller när folk säger elaka saker. Det är lika tråkigt för mig att få höra att mina djur är fula/feta/smala/dåliga mm som det är för en liten flicka som precis fått en katt tex. Hon älskar den katten överallt annat precis som jag gör med mina djur. Jag har oxå känslor och tar illa upp av sånt. Visst jag vet att mina djur inte är dom "finaste" eller bästa men dom duger mer än väl till mig. Jag kanske inte ser det en domare skulle se men för min del är mina djur 10-poängare alla gånger.

Zonic kommer aldrig kunna gå OS eller ens MSV.
Siri kommer inte kunna bli mamma med sina taskiga leder eller ställas ut pga att hon är blandras.
Alfonz är bara en vanlig bondkatt och inte i utställningsskick. Kastrerad oxå.
Santoz har ingen "ordentlig" stamtavla och kommer garanterat inte heller bli nåt proffs.

Men som sagt det spelar inte mig nån roll för jag älskar dom mer än allt annat iaf. Hade jag velat haft proffs hästar, utställningshundar och katter så hade jag väl köpt det. Folk får köpa precis vad dom vill och jag tycker det är jätte roligt om dom vill satsa på sin "gren". Men jag har varken pengar, tid eller möjlighet att kunna göra det nu. Jag trivs med mina underbara djur som jag har och dom förgyller mina dagar med glädje och skratt.

Så snälla ni. Innan ni säger nåt elakt om mina djur igen tänk efter. Jag tar väldigt illa upp...


// Märi<3

Tröttis

Skulle nog gått och lagt mig i tid igår eftersom klockan ringde 07.45 imorse. Jaja jag kunde iaf inte somna när jag kom hem så vad spelar det för roll egentligen.
Har varit med Anki till hovis på morgon eftersom P tappat en sko. Nu har hon dock alla 4 skorna på plats och inga broddar heller. Jag har tagit ur brodden på Z oxå så det inte skulle bli nåt skit till tävlingen.

Igår blev det en skritt tur i skogen med Anki och D. Siri var oxå med :)

Ska ta mig nån mer macka innan jag byter om och drar till Af för att få min penga lapp påskriven. Sen upp till Santoz och ge dom mat. Hem och städa lite kanske ? Sen stallet i em för en tur på banan :)

Joo det låter som en hyffsat bra dag faktist. Just det glömde berätta att jag hanskurade hela transporten invändigt igår :( Usch det var inge roligt men välbehövligt eftersom en viss liten kille klättrat på väggarna därinne ;)
Så nu borde det väl va läge att byta transport va ?


// Märi<3

Sköna söndag

Nja det blir det nog iofs inte då jag bara kastat in grejerna från tävlingen för jag ville hem och äta :) Så det blir att smörja grejer, tvätta och byta däck på bilar och transport. Usch det låter inte som en trevlig söndag :) Plus att reklamen ska delas ut eftersom jag inte orkade göra det igår kväll. Sen ska jag och Anki rida ut imorgon em. På måndag drar allvaret igång igen för då kämpar vi vidare med dressyren :)

Men nu sover jag iaf skönt i min säng. Mmm finns inget bättre än att sova ;)


// Märi<3

Tävling

Full rulle hela dagen har det varit. Upp imorse vid 07.00 och drog iväg till Jet för att tanka bilen. Eftersom jag inte orkade det igår kväll ;) Sen hem och packa in lite fika mm i bilen. Sen drog jag och mamma till stallet. Kopplade transporten och sen fixa det sista på hästen. Packa in allt i transporten och sen bar det av mot Gyttorp. Startade strax före 9 och vi var framme ca 10. Gott om tid att kika runt lite på det nya ridhuset bla. Jäklar vilket fint ridhus dom har fått. Ujujuj ett sånt skulle man ha. Riktigt högt i tak, stort och ljust. Hann med att ta en fika innan hästen skulle plockas ur. Att få på han grejer var inte det lättaste. Haha han var riktigt taggad för dagen men efter mycket om och men satt grejerna där dom skulle. Upp på pålle och iväg till framridningen.
Skrittade fram på ute banan innan jag begav mig in i tältet. Helvete vad varmt det var därinne. Jag som skrivit nåt om att det säkert är bättre nu eftersom det inte är lika varmt ute. Haha det tar jag tillbaka med råge ;) Usch det var som att springa in i en vägg. Visst, lika illa som på sommaren var det inte men ändå. Fy... Här inne var han riktigt spänd eftersom det blåste halvt storm och det fladdrade i tältet :) Jaja bara försöka vända det till nåt positivt. Började trava och han kändes stundtals fin, stundtals spänd. Men men vi överlevde det värsta och sen kunde han slappna av och börja jobba. Lite galopper och fortsatt trav arbete för att sen rida tillbaka ut på utebanan. Eftersom han var lite fjollig och överpigg luffsa vi runt därute nåt varv på lång tygel. Sen när det var ca 10 min kvar till start gick jag in igen och kände på han. Joo då han var allt med på noterna. Ingen idé att förstöra nåt så det var bara att knata ner till ridhuset. Väl därnere slängde jag på mig kavaj och mamma ryckte av skydden för det var dags för mig att gå in. Intalade mig själv att jag inte hade nåt att förlora. Bara att köra på och inte stressa. Väl inne på banan fjolla han för domar bordet och läktaren ;) Men efter lite övertalning och klappar var inte det så farligt längre. Start signal och vi var igång. Gjorde som planerat innan uppridning med inget stress, nån volt, avsaktning till skritt och sedan trav igen. I programmet lyssnade han faktist väldigt bra. Blev lite småseg stundtals men jag tyckte jag kunde parera det ganska bra utan för grova hjälper. Övergångarna från trav-skritt är inte våran starka sida men dom satt faktist väldans bra :) Från galopp-trav var dom desto sämre men det kommer med mer styrka. Ladda som en tok i fattningarna och tyckte det var skit kul. Domaren tyckte jag fick lite långa tyglar i galoppen och det kan nog stämma. När han blir på det där humöret kan jag inte korta upp som jag vill för då blir det gunghäst istället :) Men vi tog oss runt iaf och det jag är mest nöjd över är att jag inte stressade. Väl klara med ritten, massa klappar på pålle och utridning från ridhuset. Mamma kom och mötte upp och vi pratade lite om ritten. Hon begav sig av för att hämta protokoll och jag var helspänd. Undra vart nånstans på 50% strecket jag hamnar denna gången ? Jaja nu har jag iaf ridit och nöjd över mig själv med det jag skule åstadkomma. Mamma kommer tillbaka efter en stund och ser ut som hon sett en döing. Jaha... Kul... Det gick alltså åt helvete... Mamma frågar vad godkänt är och jag säger 6:or. Ger mig protokollet och jag läser 60.00% Jösses det är inte möjligt. Har jag för engångs skull ridit på 60% med min pålle. Vi har på våra ca 5 starter vi gjort tillsammans på 3 år aldrig fått över 60%. Jag är nu ännu mer super nöjd. Inget stress och 60%. Kan det bli bättre ? :) Mamma talar om att vi ligger 2:a såhär långt. Jaja men det är lixom typ 8 kvar efter mig. Väntan var lång men när alla väl hade ridit slutade jag på en 5:e plats.



Jag längst till höger :) Min första prisutdelning.



Världens finaste pålle med rosett på. Jätte dyrt bling bling pannband oxå ;)



Såhär trött blir man när man varit på tävling hela dagen <3

Sammanfattning:
Jag stressade inte vilket gav mig 60% och en placering. Min första på världens vackraste häst <3



// Märi<3

Inför tävling

Alldeles nyss hemkommen och har precis varit ute med Siri en sväng. Pappa hade tydligen varit ute med henne här på kvällskvisten men det skadar ju inte om hon får komma ut två ggr :) Ingen är gladare än henne.

Råka stanna till på Shell när jag kom från stallet för jag höll på att törsta ihjäl. Så där inhandlas det lite dricka och så fick jag mig en trevlig prat stund med Fia :) Kul med nån som oxå har hållit på med hästar så man har nåt intressant att prata om :) Hehe. Hade tänkt mig fram till Jet och tanka men när jag satt där i godan ro och klockan gick och gick så orkade jag inte. Usch det är faan jobbigt att behöva åka till andra sidan stan för att tanka :/ Så istället tog jag ett mycket klokt beslut (?) och bestämde mig för att jag tankar imorgon bitti innan jag åker upp till stallet. HAHA jag som är så morgon pigg :S Jaja nu har jag inget annat val än att bege mig till världens ände imorgon bitti om jag inte vill knuffa bil och transport hem från Gyttorp...

Tävling imorgon... Årsdebut... Första omgången i laget... Huvva... ;(
Vi är inte direkt super förberedda eftersom vi fått hoppa in som reserv i laget. Jaja som jag skrivit förut så får det gå som det går. Det är iaf inte i det "hemska" tältet som dom har däruppe. Jösses på sommaren när det är typ 25* varmt känns det som att gå in i en vägg när man äntrar tältet. Det finns verkligen ingen luft därinne. Imorgon hade det iofs nog varit bättre eftersom det inte är så varmt än. Men men då blir det ju debut för oss i deras nya ridhus som dom byggt. Ska bli kul att se hur det ser ut. Var ju inte klart förra året jag var där och tävla. Allt är iaf smörjt och packat. Nåja nästan allt iaf. åste plocka fram kavajen bara och INTE glömma hans pass. Gud bevare mig väl om jag glömmer det. Bäst att plocka fram det bums... Såja nu ligger det i väskan. Ska kolla sen om mamma somnat för har hon inte det ska jag plocka fram kavajen oxå så det är klart. Ska fixa lite mackor inför imorgon och inte glömma vatten. Usch det känns som jag glömt massor och det får vi väl hoppas att jag inte gjort.
Snälla Anki har iaf flätat min pålle och smörjt mestadels alla mina grejer ;) TACK TACK. Värsta servicen ;)

Nu har jag inte tid med det här för jag har ju mer grejer att göra innan läggdags. Börjar känna mig lite sleten så det är bäst att tacka för den här dan. Önska mig lycka till nu för det kan behövs ;) Haha.



// Märi<3

Dagens ridpass

Red ett pass på banan idag, denna gången med sporrar ;) Jag tyckte att han fortfarande kändes trög men det tyckte inte coachen. Anki tyckte att han inte kan gå så mycket bättre just för tillfället då vi inte kunnat träna speciellt länge. Jag får försöka rida så gott det går på lördag och sen träna, träna och åter träna inför nästa tävling. När nu den blir. Har ingen inplanerad än så länge. Det jag iaf måste ha i åtanke på lördag är; formen, planera väl, lätt i handen och fälja med + det som är svårast. Inte stressa ! Jag har en förmåga när jag kommer in på banan och ska rida program att jag stressar igenom för att komma därifrån så fort som möjligt. Vi pratade lite om det idag och jag berätta hur jag känner och tycker. Hon kom med bra tips på hur jag ska tänka men det är inte lätt att bara ändra på en gång. Men som sagt jag ska försöka göra mitt bästa och så får vi hoppas det går vägen. Har fortfarande mitt högt uppsatta mål att inte komma sist ;)

Har varit upp till Santoz ikväl och fixat åt honom. Therese kom upp för hon hade mat dag idag. Jag var inne och pratade med H om att öka på hans mat. Så nu får han lite mer mat och så ska jag fixa fram lite avmaskning och trycka i honom. Tror han behöver det.

Nu händer det nog inte så väldans mycket mer idag förutom kvällspromenad, dusch och hejja fram Färjestad till vinst.


// Märi<3

Läs och begrunda

http://na.se/nyheter/2.2212/1.1158802-utlanad-hast-blev-slaktad


Jag kan inte begripa överhuvudtaget hur detta gått till. Förjävligt är det rent ut sagt. Nyfiken som man är googlade jag lite på människans namn och hittade HUR mycket som helst. På massa häst sidor, bloggar och forum varnar man för denna människa. Även hennes namn, adress, telefon nummer, e-mail mm finns utskrivet på nätet så vem som helst kan ta del av det. Måste ju kännas bra att bli uthängd på nätet på det viset. Förstår inte vad det är för idioter som samarbetar med mäniskan heller. Dom kan ju inte ha nåt innanför pannbenet.
Lider iaf med alla dessa häst ägare som i tron om att hästen ska få det bra har fått veta det här bakvägen. Hon har stått och ljugit folk rakt upp i ansiktet och inte gjort en min. Usch...



// Märi<3

Ridpass

Anki hämtar mig om nån timme eftersom jag inte har nån bil. Ska iväg upp till stalet då för ett pass på banan. Hoppas han kan vara lite trevligare idag och gå framåt för egen maskin.

Igår var verkligen ett skit pass då vi först skritta ut en sväng i skogen tillsammans med Siri. Han var super seg och ville inte alls. Efter lite övertalning gick han frmåt och jag trava lite grann. På hemvägen däremot flög faan i han och han blev hel knäpp. Studsa i fram, slängde med huvudet och pep. Mmm kändes som att skritt på kort tygel var det enda alternativet om jag inte ville hamna på en lerig väg i skogen. Han kan faktist ibland ;) Sen hem och in på banan. Därinne tvär dog han och ville inte röra sig framåt för fem öre. Inget spö och inga sporrar (kommer aldrig göras om). Jag smackade och tjoade för brinnande livet men icke han ville röra på sig. Dum häst. Idag tar jag det säkra för de det osäkra och tar på mig sporrarna. Hoppas att han då kan masa sig på lite bättre framåt. Antog att han tyckte han va klar igår med tanke på våran lilla uteritt. Känns inte så himla bra med bara 2 dagar kvar till tävling att hästen går sådär. Men vi kämpar väl på som vanligt och bara tävlingen är över kan vi andas ut. Har ingen mer inplanerad så då kan vi träna vidare och kanske hitta bjudning nånstans :)

Nu ska jag bege mig ner i källaren och rota bland häst grejerna. Kanske hinner få nåt gjort innan jag blir hämtad. En liten sväng med Siri ska det bli oxå då hon får stanna hemma idag eftersom Anki hämtar mig.


// Märi<3

Ekonomi

När jag fortfarande gick kvar i skolan fick jag frågan, om pengar gör nån lycklig.

Eftersom jag bara kan svara för egen del så blev mitt svar nej. Jag är inte lyckligare om jag har mycket pengar. Mina problem finns kvar ändå. Visst går livet lite lättare om man har pengar men allt blir inte bättre. Iaf inte i min värld. Jag är inte en ytlig person som måste ha det nyaste och senaste hela tiden utan klarar mig ganska fint med det jag har. Springer inte och handlar nya grejer hela tiden när jag får in pengar utan jag betalar mina räkningar och ser till att mina djur har det bra. Jag själv kommer i sista hand. Så har det alltid varit och kommer förbli. Mina djur kan inte köpa sin egen mat, betala sina egna "räkningar", beställa tid hos veterinären eller vad det nu kan vara. Det dom behöver det får dom. Sen att jag skulle behöva klippa mig, ha en ny jacka eller nya strumpor tex det får lixom kvitta. Mina djur går först i alla lägen och jag skulle aldrig kunna strunta i dom för att jag behöver en ny jacka. När jag sätter på mig kläder så tänker jag ibland tillbaka och försöker komma på när jag handlade plagget. Eftersom mitt minne inte är spec bra så är det inte ofta jag lyckas tänka ut nåt sånt men vissa plagg som jag fortfarande använder hade jag även på högstadiet. Det är alltså 10 år sen jag sluta där. Känns inte alltid så kul alla ggr att man inte har nåt nytt att komma med. Självklart har jag handlat kläder efter jag slutade högstadiet men inte alls i samma utsträckning som annat folk. Dock när jag väl måste handla, som tex häromdan när jag skulle handla en ny tröja till bröllopet, tycker jag det är skit tråkigt verkligen. Jag fullkomligt hatar att handla till mig själv. Hade varit mycket roligare om man hade fått handla ett nytt täcke till hästen, ett fint halsband till Siri eller en rolig leksak till Alfonz. Men mitt val jag gjort här i livet är att ha djur. Och så länge jag har dom kan jag inte handla det jag vill till mig själv. Nu är det inte så att jag ligger sömnlös på nätterna och gråter för att jag inte kan handla en ny tröja men nån gång vore det skoj att kunna handla till sig själv. Enbart. Förhoppningsvis kommer den dagen i mitt liv oxå där jag kan unna mig själv nånting. Som det ser ut nu ligger den långt borta. Mina djur kommer inte alltid finnas vid min sida sorgligt nog. Den dagen dom inte finns mer kommer det komma in nya djur i mitt liv. För ett liv utan djur är för mig inget liv alls. Och jag avstår gärna från mitt shoppande för att varje dag få vakna upp och spendera ytterligare en dag bland mina älskade djur. För det är ni som betyder <3


// Märi<3

Finaste

Det absolut finaste jag har är mina djur. Dom gör mig glad och lycklig. Ingen kommer nånsin kunna ta deras plats och alla är dom speciella på sitt sätt.



Zonic



El Santoz



Siri



Alfonz


Utan er vore jag ingenting <3



// Märi<3

Säns säng säng

God morgon mina vänner.
Nu ligger jag förmodligen och sussar sött i sängen. Klockan ringer inte förän om en timme och då blir det promenad med Siri och sen iväg och lämna bilen. Den ska tillbringa dagen i ett garage i Utterbäck där tanken ska undersökas. Den läcker ju som ni vet bränsle och jag hoppas verkligen att det inte är nåt allvarligt utan ett litet skit fel som kan fixas snabbt och billigt. Efter det blir det en hemma dag med uppdateringar här och inventering av häst grejer. Även lite promenader ska avklaras med prinsessan. Joo trots namnet Nöffe och den hemska duschen igår så är hon mitt allt. Städa och byta säng kläder kanske vore nåt oxå ? Mm tål att tänkas på :)
Blir även ett pass på banan med Mr Seg och greja iordning inför tävlingen. Mycket med det hela. Jaja återkommer med mer under dagen.


// Märi<3


Duscha

Alldeles strax ska jag ta med min älskade lilla hund och kliva in i duschen. Hon har nämligen idag när vi var i skogen lyckats rulla sig i nåt smarrigt. Av lukten att dömma, gris skit. Såå fruktansvärt äckligt. Så hon går numera under namnet Nöffe...



// Märi<3

Nu så

Dagen började med en mycket trött Märi och en glad, pigg och busig Siri. Vi tog den längre rundan på morgon eftersom jag inte hade nån tid att passa idag. Siri uppskattade verkligen våran promenad och sprang runt och lekte som aldrig förr :) Mammas tjej <3 Tänkte att hon ska få följa med till stallet idag då det verkar som det ska va uppehåll. Har ju regnat på morgon men nu verjar det hyffsat ändå. Har varit och lämnat in paketet som ska skickas så nu är nästan alla ponny grejer slut. Bara några täcken kvar och lite småsaker. Tänkte att jag skulle börja rota redan ikväll och kolla upp vad som ska säljas och fota det. Sen åker det upp en ny annons imorgon på hästnet och blocket. Har även mailat en tjej som var intresserad av lite grejer så jag hoppas hon vill ha nåt :) Säljer ju mina grejer så sjukt billigt så jag förstår inte varför ingen vill köpa...

Start listorna inför lördagen har redan kommit upp :O Snabba ryck där vill jag säga. Till skillnad från vissa andra... Jag startar iaf som nr 10 i andra klassen (första är ryttartest) och beräknar då rida 11.33. Skit tid om ni frågar mig ;/ Vill helst inte släppa ut han innan för det är inte direkt mysigt i hagarna nu men han kan ju inte stå inne hur länge som helst på morgon heller då han kommer bli fullständigt knäpp. Mm jag får fundera lite. Kanske kan släppa han på ridbanan en stund på morgon. Iaf en timme eller nåt så han får lunka runt lite :)

Provade mina vita ridbyxor igår och dom funkade men det är inte mer än så. Nya ska inhandlas så fort ekonomin tillåter och det lär nog dröja. Fick reklamen idag oxå och det gav inte så värst denna gången heller men iaf över en hundring. Ska börja lägga ihop det nu så jag slipepr göra det imorgon oxå.

Lite av denna dag och det som ska ske. Imorgon uppdateras det flitigare så glöm inte att hänga med då :)



// Märi<3

Tisdag=skitdag

Tänk om nåt kunde gå bra nån gång. Ingen vore gladare än jag. Nåja vi tar det från början...

Sängen var alldeles för skön imorse så min plan sprack redan där då det bara blev en kortis med Siri imorse. Iväg upp till Bråten, släppte in "mysmys" och hämtade pant. Därefter iväg till Af för nåt slags möte. Dock var det en ny planering som skulle göras så när jag var klar där var jag som vanligt vansinnig. Finns det ingen på det där stället som fattar nåt ?! Jag ska ju jobba på mossen i sommar igen och när jag börjar, va länge jag kan jobba och vilka dagar styrs helt och hållet av vädret. Men det begriper inte folk tydligen. Jag försökte förklara flera ggr men det trängde inte in. Nu ska jag återkomma om en månad igen och göra en uppföljning och sen i början av juni för att göra en ny planering. Jaja dom låter mig iaf vara ifred en månad nu :)

Efter det begav jag mig till Jet då min bil signalerat sen igår kväll att det är nåt som fattas. Efter full tank (bara 3,5l kvar till fullt) så styrde jag näsan mot Arena. När jag parkerar utanför Arena ser jag en lång rand av nåt som runnit ur en bil precis där jag kört och in på min parkering. Jippie tanken är pajj. Jaja det kan ju vara nån annan (ööhh). Iaf sprang in på Arena och beställde lite prylar till klubben och sen iväg igen. Stanna till på Shell för att va lite social och när jag ska åka luktar det bensin om bilen. Hmm det måste nog vara min bil... Ser mamma på E18 svänga mot Coop. Drar iväg efter henne och parkerar några bilar från henne på parkeringen. Kliver ur och kollar om "strecket" följt efter. Jajjemän klart det har. Nu var jag ju ganska säker vid det här laget att det var min bil. Får dock hoppas att det inte blir en dyr historia med tanke på min inkomst som inte finns. Den ska iaf lämnas på torsdag morgon så håll faan alla tummar att det är nån slang jävel eller nåt som pajjat. Annars blir jag tokig. Mer än vanligt alltså :)

Nu har jag packat bettskivor som ska skickas och även vägt ett paket till en annan tjej som vill handla. Bara hon bekräftar att priset är okey skickas dom prylarna oxå iväg. På torsdag som tydligen kommer bli en hemma dag (utan bil som ni vet) så ska jag rota därnere och ta kort på varenda pyl och lägga ut på annons. Nu ska rubbet väck så jag får in lite pengar.

Har massor att uppdatera om men det får bli torsdagens grej. Kommer nog upp en hel del inlägg då om jag hinner i mitt inventerande :) Nu ska jag ta mig nåt att äta och sen braka mot stallet. Jag och mitt streck ;)


// Märi<3

Måndag

Har inte riktigt tid nu heller med en uppdatering för jag är på språng till Santoz alldeles strax. Är min "matdag" idag så jag ska upp och ge dom mat. Skönt att det bara är hingstarna som ska matas för då går det fort. Skriver lite sen när jag kommer hem om jag hinner. Ska försöka bege mig ner i källaren igen och rota fram mer grejer som ska säljas. Förra gången jag skulle ta kort tog ju batteriet slut i kameran ;/ Men nu är den laddad så jag kan ta bilder på grejer. Hoppas bara nån vill handla så jag får in lite mer pengar. Men men nog om det. Nu drar jag iväg till pållarna.


// Märi<3

Helgen

Den har varit lång, jobbig, rolig, ledsam, intressant, tråkig och sjukt kall. Orkar inte uppdatera nåt ikväll för nu är det sängen som gäller. Men när jag inte kunde sova igår natt kom jag på en hel massa grejer som det ska skrivas om. Det får som sagt bli morgon dagens problem. Nu är det sängen. Natti natt.


// Märi<3


Tråkdag

Usch vilket skit väder det är rent ut sagt. Hade ju tänkt longera Z och rida D på fm men jag skippa det. Har ju lite annat som måste göras innan vi ska iväg på bröllop. Tvätta lite så jag har nån jacka imorgon, duscha, käka och lite sånt.

Nu är mina kära klubbkamrater i MB och rider. Mm en del som har det bra :) Jag kanske kan följa med nästa år.

Då jag inte har så väldans mycket tid nu får det bara bli det här så länge. Kan oxå meddela att jag är grymt irriterad och vill vinna massa pengar så jag kan ha ett eget stall så jag får ha min skitunge hemma. Usch vad jag är less på det där stället. Tvii !!!



// Märi<3

Fredag

Idag är det fredag och då vankas det som vanligt arbete på kvällen. Ska sortera reklamen alldeles strax så den är klar. Eftersom jag inte har tid imorgon att köra ut den pga stall och bröllop så får det bli idag. Söndagen kommer ju som sagt spenderas på Botorp så då hinner jag inte heller. Det är verkligen värsta skit lönen man får och det är faan snudd på slav arbete. Men om man som jag aldrig har några pengar kan det vara skönt med några extra hundringar i slutet på månaden. Nån liten räkning kanske man kan betala :)

Måste dammsuga idag oxå då jag inte gjorde det igår. Sen blir det stallet för ett pass på banan med pålle.

Nej bäst att sätta fart så jag blir klar nån gång ;)



// Märi<3

RSS 2.0