Rädd

Min största fasa... :/

Tomt...

Z har nu på morgon tagit sin sista medicin vilket betyder att det är fritt fram att börja rida. Dock kommer det inte bli nåt idag utan ev först imorgon.
 
 

Läskigt


Städdag

Igår blev det städning och tvättning. Underbart att få skutta ner i rena lakan och vara nyduschad när man ska sova. Idag på morgon har Siri och jag tagit oss en lång promenad i stormen och även ätit frukost. Ska bege mig ner i källaren för att ta upp tvätten sen igår och stoppa i en ny maskin. Innan kl 14 ska jag va i stallet för då kommer Nisse och lyfter in en bal åt mig. Tänkte försöka fixa dom återstående hagarna innan det fryser men jag vet inte om jag har nån lust idag. Har iofs bara idag och imorgon ev på mig för sen ska det tydligen bli kallt. Kanske vore bra att fixa innan regnet/snön kommer in. Just nu är det iaf uppehåll... Det finns väl ingen dåligt väder bara dåliga kläder ?
 
Ska även fota J´s sadel ordentligt då det är en tjej som vill ha bilder. Tänk om jag kunde få den såld ! Kommer bli mer grejer till salu men jag vet inte riktigt när...
 
Skulle behöva ha täcken tvättade men jag vet in om man kan lämna dom nånstans. Nån som vet ?

Vart tog pengarna vägen ?

Jösses det är riktigt farligt att åka till Hööks dan efter att lönen kommit in på kontot ;)
 
En ny pad till Z inhandlades.
 
 
Även ett par nya tyglar fick följa med hem. Alltid bra att ha fler par tyglar om dom skulle gå sönder...
 
Önskelista till tomten ;)
 
Hoppas tomten tycker jag varit snäll i år...

Klipptid

Idag ska jag klippa mig :) Bäst att passa på när det är lön och allt. Har nu på morgon betalat in alla räkningar som är på papper. Bara resten kvar ;) Ska även åka och handla häst och hundmat vilket alltid brukar bli nästan gratis... Eller nåt.
 
 
Ska "försöka" klippa ganska mycket. Jag vill ju väldigt gärna ha mitt långa hår men egentligen är det inte optimalt för mig. Men hon ska allt få klippa en del så det känns att man varit där. Då mitt hår växer som ogräs dröjer det inte förän det är lika långt igen :)

Lön ?

Idag har jag och Siri tagit oss en sovmorgon och det var riktigt skönt. Siri var nog inte lika positiv eftersom dom började skjuta ganska tidigt imorse. Tycker så synd om henne för hon är fruktansvärt rädd. Eftersom mitt dåliga samvete inte kunde lämna henne hemma har hon fått följa med när jag skulle till Af. Visserligen fick hon sitta i bilen men bättre det än att vara hemma själv. Efter Af tog vi en sväng förbi mormor (Maria) på lite fika :) Siri var med in och där var det bra för det small ingenting. Nu har vi varit en sväng bort till mamma och precis landat hemma.
 
Skulle kolla igen om jag kunde se på mitt konto vad jag får in för lön imorgon men icke. När jag va hos mormor kom postbilen och hon fick sitt lönebesked. Det blev glada miner och jag vill ju gärna veta vad mycket jag ska få. Hatar att posten ska komma så sent på det här stället. T o m lantisarna får ju sin post före oss. Förjävligt !!
 
Nu ska vi iaf klä på oss och åka till stallet för Nisse kommer och hjälper mig in med en höbal. Fick besked om att det var slut i hagen och jag vill ju inte att Z ska svälta ihjäl ;)
 
Får hoppas posten kommit när jag väl är hemma igen så jag oxå kan få bli glad idag :)

Arg som ett bi

Jag blir fullständigt tokig(are) snart. Har suttit och ringt samtal till Af, fk och facket och nu börjar jag få någorlunda klarhet i vad som är galet. Kommer tydligen få på posten idag att jag måste komplettera med ett papper till från eurenco (vilket jag har för mig va med) med sjukfrånvaro. Sida 3 av arbetsgivarintyget iaf. Innan det pratade jag med facket och enligt dom var jag inte påanmäld hos dom och skulle få pengar av fk. Men hur faan kan fk veta vad mycket pengar jag ska ha när jag inte skickat ett enda papper till dom ? Kommer alltså få för lite pengar garanterat men det skiter ju dom i. När jag ringde upp fk för att höra ang pappren jag ska fylla i och om ersättning svarade kärringen i telefon att dom pappren fick man skriva ut på nätet. Kunde inte va hjälpsam och förklara för mig vart på sidan jag kunde hitta. När jag sen frågade igen om det var 220:- nånting som jag skulle få per dag besvarade kärringen med att kasta på luren i örat på mig...
 
Jag verkligen älskar alla myndigheter så ofantligt mycket. Tack för hjälpen allihop <3

Grått

Idag är det en sån där vara inne ligga under täcket i soffan dag. Usch va trist väder vi har. Grått och mulet + att det självklart måste regna lite också. Visst, det är inget störtregn men det är nåt vidrigt som faller ner från skyn. Jag tycker iaf det är skit och jag tror jag inte är ensam om att tycka så.
 
Blev ingen promenad igår utan jag släppte dom på banan istället. Jösses jag höll inte på att få in Santoz på banan för det var nån som redan var därinne som va fullständigt galen !! Har nog aldrig sett han så nån gång :) Kul iaf att han är pigg och glad trots åldern. Santoz laddade på riktiga bakutar och jag tänkte för mig själv, jösses hur ska inridningen av den där gå ? :/ Jag är iaf glad att det inte är jag som kommer sitta i sadeln när det väl är dags ;)
 
Tror Z blev lite besviken igår att inte han fick va med på banan och leka. Tyvär har veterinären ordinerat vila med promenader på sin höjd. Han får alltså inte få upp nåt flås eller bli svettig. Bara gilla läget...
 
Jag hoppas att "regnet" som nu kommer ner ger upp och försvinner bort så jag kan fixa iordning hagarna. Nu har jag skjutit på det tillräckligt och gör jag det inte nu får jag det aldrig gjort. Nu finns det stolpar hemma så det är bara att börja byta ut dom trasiga. En hage är ju iaf klar och det är där dom går nu.
 
Jag ringde försäkringsbolaget igår och dom hade koll på grejerna och trodde pengarna skulle komma in denna veckan. Har även betalat in det jag budade hem från tradera så jag hoppas det kommer här i slutet på veckan. Är ju så nyfiken så jag kan inte hålla mig.
Fick även hem mina ridbyxor igår som Kerstin köpt med från Ullared. Såg mer eller mndre ut som barnridbyxor men när dom väl kom på såg dom bättre ut. Nu är dom röda så jag kommer ha dom hemma och då är det ingen som behöver bry sig ;) Eftersom Z inte gör sig så bra i rött kommer vi nog inte visa oss offentligt med dom. Bara när vi är i skogen. Dock verkade dom lika sköna som dom blå jag köpte själv i Ullared i maj. Jag är inte så kräsen vad gäller kläder kanske ni märker :) Rider inte bättre eller sämre med ett par blå tygskodda ridbyxor från Ullared för 179:-

Måndag

Jag och prinsessan har varit till stallet på morgon och släppt ut pållarna. Fixat iordning kraft fodret, mockat och även hunnit med att leka lite. Nu har jag iaf ätit frukost och har stoppat i en makin tvätt. Siri har ätit lite av sin frukost... Ringt och beställt klipptid idag till pappa. Nu ska jag göra mig redo för att åka till apoteket och hämta ut medicin till Z. Sen ska jag hem och hänga tvätt, stoppa i en ny maskin, skriva ut en ny skadelapp och skicka kvitton + lapp till försäkrings bolaget. Ska även se om jag kan hitta ett handtag till vatten slang nånstans. Förslag på var jag kan finna det ?
 
Sen ska jag tillbaka till stallet (glömde ju att jag har ena kvittot kvar där) och fixa det sista och sen ta promenader med två av mina grabbar. Tror jag tar med mig bägge två samtidigt för Siri tycker nog inte det är så lattjo att gå två promenader efter varann ;) Sen har dom ju sällskap av varann och kan förhoppningsvis hålla sams under våran promenad.
 
Ska även försöka få tag på försäkringsbolaget för att se om dom vet när jag får tillbaka mina försäkringspengar och sen höra så dom verkligen gjort rätt...

Sälja och köpa

Idag har jag sålt min cykel :) Trodde verkligen inte den skulle bli såld och jag hade totalt glömt bort att jag hade den på annons. Nu är den borta iaf och jag är nöjd och glad. Eftersom jag ska hämta ut mer medicin till Z på måndag behöver jag alla pengar jag kan få tag på.
 
Håller på att budar för fullt på tradera så jag får se om jag lyckas kamma hem nåt. Har vunnit en sak redan men då det är en julklapp till en person vill jag inte skriva vad det är här :)
 
Zonic är iaf mycket bättre och jag är såå glad för det oxå :) Hoppas det håller i sig nu och att jag snart får klättra upp på min vackra morot ;)
 
Idag har vi fått in en höbal i hagen och Nisse har även hjälpt mig att lägga pallar under foder häcken. Jösses det är så kletigt så jag tänker inte ens ta ett kort för att visa er. Vad ska man göra åt det här skit vädret egentligen ?
 
Pappa har även hjälpt mig dika på ridbanan så förhoppningsvis har det torkat upp så pass att han kan sladda den imorgon åt mig. Som det är nu är det häst förbud på banan :)
 
Tänker inte skriva vad många steg jag gick igår för det blir bara mindre och mindre. Hmm...
 
Nu måste jag hålla koll på travet. 3 rätt av 3 sprungna lopp. Det 4:e loppet har precis gått så jag måste kolla om vi nu kanske kan ha 4:a rätt :) Håll tummarna.
Sitter även och kollar equipe för att se hur det går för Emilie och Miata :) Fullt upp med andra ord.

Dåligt med steg

Torsdag 15 nov 5969 steg
 
Ganska dåligt med steg igår tydligen. Blev inte riktigt som jag tänkt mig med allt som skulle göras så jag får se om det kan bli nåt idag. Tror dock det kommer bli såligt idag med för jag har inte kommit igång med nåt än och klockan är massor. Vaknade med huvudvärk och kände stress imorse. Jag är inte gjord för att ha sovmorgon :)
 
Igår kväll när jag skulle fodra var jag lite orolig för Z så jag fick ringa Ida och höra hur han varit på em. Tydligen som vanligt, men igår kväll var han extremt lugn tyckte jag. Tom P-A tyckte att han inte riktigt va som han bruka. Tempa iaf och han hade ingen feber. Bra är iaf att han inte har haft snor nu på några dagar och ingen feber. Hostan hänger i men det är skillnad som natt och dag. Har pratat med Karlstad nu och dom ansåg som jag, att jag ska fortsätta en kur till med medicin och inte ändra nåt innan den är avslutad. Börjar jag knövla nu vet jag ju inte vad som hjälpte...
 
Dags att fara mot stallet så jag har det fixat iaf så får jag se efter det vad jag tar mig för.

Det blir inte riktigt som man tänkt

Skulle kört in ved och kanske även hunnit med att tvätta två maskiner. Dock blev det inte så för jag fick ett samtal så jag kastade mig i bilen för att åka iväg och göra dagens goda gärning. Hjälpa världens bästa Maj att byta ett däck på bilen för dom hade punka. Iofs mycke roligare än att köra in ved så jag klagar inte :)
Jag får helt enkelt hoppas på riktigt toppen väder imorgon så jag hinner med både stolpar och ved. Sov morgon imorgon bitti så då stoppar jag i en maskin innan jag far till stallet. Jösses tror den här bloggen snart bara kommer handla om vad mycket jag tvättar :) haha.
 
Om nån timme är det dags att åka till stallet och jag tyckte faktiskt (önsketänkande?) att Z lät bättre idag. Hörde ingen hosta så länge jag va kvar. Tänk om det går åt rätt håll. Fina killen <3
 

Stressig morgon

Onsdag 14 november: 7771 steg
 
Jösses vilken match det var igår kväll i Nobelhallen. Riktigt kul att se dom spela igen nu när jag inte varit där på ett tag. Bra och viktig seger för grabbarna och extra plus till våran duktiga målis. Han kan få ett ++ för att han är snygg oxå ;)
 
Trött som en gnu imorse och huvudvärk. Jag förstår inte... Nåja hästana kom ut iaf och jag höll på att hungra ihjäl. Hade sparat en macka sen igår som jag lämnat på bänken. Hann ta två bett innan jag insåg att det inte bara va jag som kalasat på min macka. Gaaaah den åkte i sopen fortare än fortast. Hata möss !!!
Tur snälla Katharina köpt med fika till stallet när hon kom som jag mumsa på så jag fick nåt i magen.
 
Varit hos Af nu hur länge som helst. Alltså ett kö system på det där stället vore ju underbart. Nån stackars krake som suttit där sen det öppna vid 10 och inte vågat sagt nåt så han hade säkert suttit där än om det inte varit en annan som tagit ton. Vilket ställe det där är... Min p-biljett tog slut 12.05 och då hade inte jag kommit in än. La i en 5:a och fick lite drygt en timme. Tur jag inte fick böter för det har dom fått betala.
 
Hade funderingar på att fara tillbaka till stallet nu igen och slå stolp men jag vart helt plötsligt väldigt lat och hemma kär (?) så jag stannar nog kvar här tror jag. Tanken var att jag skulle tvätta lite lakan idag och att jag skulle slagit igång första maskin imorse innan jag åkte till stallet. Men eftersom mina ögon inte ville öppna sig imorse (trött) tänkte jag fixa det när jag va hemma och bytte om inför Af. Glömde då bort så det blir nog bara en tvätt med lakan idag. Köra in lite ved idag i det fina vädret och hoppas på vi får soligt och fint imorgon med så jag kan slå stolp. Har ju sovmorgon imorgon bitti. Lyxigt :)

Lite gjort

Två maskiner tvätt sen var det fullt. Lite töligt är det faktiskt. Mamma tyckte jag kunde bygga ut tvättstugan om jag inte ansåg att den räckte till...
 
Skalat potatis och tänt i pannan. Fick ringa bror och be han komma hit för jag är ingen pyroman iaf. Tydligen hade jag fått ordning på skiten så han fråga om jag va indian när han kom. Jag hade tydligen lagt hela området i rök :/
 
Hade tänkt köra in ved men eftersom bror och Gabby kom blev jag sittandes med dom och titta på bilar. Åh, jag har hittat min bil som jag vill ha. Tänk om jag fick den :) Gå in och kolla !
 
http://www.blocket.se/stockholm/Nissa_X_Trail_2_5__Elegance__Automat_43929631.htm?ca=8&w=3
 
Helt rätt allting bara det att den säljs privat. Hade det varit en bil firma kanske man kunde bytit in volvon. Iofs kan man sälja den privat men jag vet inte. Perfekt är den iaf.
 
Nu ska jag skutta in i duschen så håret hinner torka innan det är dags för käk för ikväll blir det hockey med pappa.
 

Sätta igång

Tisdag 13 nov 6905 steg
 
Precis hemkommen från stallet så nu ska jag sätta fart med allt som ska göras. Fick ett samtal på morgon så jag har ytterligare en grej att fixa. Idag ska det tvättas för fulla muggar då tvättstugan svämmer över. Har häst saker som oxå skulle behöva tvättas men dom får jag nog spara lite på. Tyvär har vi (enligt min mening) världens minsta tvättstuga. När jag väl drar igång med tvättningen blir jag helt hysterisk och tvättar som aldrig förr. Men eftersom jag är rätt begränsad, med tanke på utrymmet, kan jag inte tvätta så mycket som jag vill...
 
Blev uppringd av veterinären igår och hon hade fått prov svaren från Z´s snorprov. Den visa inte på några konstiga baciller så smittar gör han alltså inte. Skönt ! Däremot ska jag fortsätta med medicinen han har nu (luftrörsvidgande) och hon ska även skicka mig ett till recept så jag kan köra en omgång till direkt när den här är slut. Jag hoppas och ber till gudarna att han snart är frisk så vi kan börja rida igång för hundrafemtionde gången eller nåt...
 
Ska kanske även va "barnvakt" åt denna idag

Härmapa

Läser ju en del bloggar och ibland kan man hitta mycket spännande. Just nu har jag tagit efter Anki med en grej, nämligen steg räknare. Rotade fram mammas? gamla och har nu haft den på mig under gårdagen. Kommer skriva varje dag va många steg jag gått dagen före. Kommer ju inte upp i hysteriskt många steg men det är bättre än inget. Har även vägt och mätt mig och kommer göra det varje måndag kväll. Dom siffrorna kommer dock inte komma upp här...

Äntligen!

Idag kom mitt arbetsgivarintyg från Eurenco som jag väntat på. Dom andra pappren är iordning och ifyllda så nu är det postat och klart. Ska bli spännande att se vad man får för ersättning och om dom är nöjda med mina papper så dom inte ska krångla och ha in mer. Framför allt vore jag glad om jag kunde få mina pengar i tid den här gången och inte som förra när jag fick mina pengar runt 7:e varje månad. Inte så kul när alla räkningar blev för sent betalda varje månad och man aldrig hade "dubbelt" så man kom runt...
 
Som sagt, lite mer pengar och rätt datum denna gången så är jag nöjd :)

Genomfrusen

Jag har idag (äntligen?) kommit på att det är kallt ute och att jag behöver klä på mig mer och bättre kläder när jag går ut. Jösses vad jag är frusen.
 
Började redan imorse när min kupé värmare inte funkade så jag fick skrapa is och sätta mig i en kall bil med skinnsäten. Mm va gott åt rumpan...
 
Väl i stallet fodrade jag och släppte ut hästarna och håll då på att frysa ihjäl. Sen kom traktorn och hö skulle in. Inga vantar och svinkallt var det. Ner och hämta en sadel och hade gummi stövlar på mig med tunna strumpor i. Ingen bra kombo. Tillbaka till stallet för att fixa iordning allt och jag trodde fingrarna skulle gå av. Huvva va kallt det är. Tänk om det kunde ge fan i att blåsa. Och vart i helvete är solen ??

Nytvättad

Undra hur länge den får se ut såhär ?
 

Fin dag

Upp i ottan för att släppa ut hästar. Hem för lite frulle och fix, därefter tillbaka till stallet där det blev en promenad med Santoz, Katharina och Knubben. Lillen har inte haft träns sen gud vet när och det var inte uppskattat. Han skötte sig någorlunda bra i skogen men var väldans pigg. Blev lite stopp-start övningar och det är nåt han behöver träna på. Han tror att man får göra som man vill bara för man är liten och söt :)
 
Fixade stallet och la in torv till pållarna så det blev riktigt mys för dom när dom kom in. Hem för lite lunch och sen tog jag en promenad på 45 minuter i det fina vädret. Hade kameran med mig och tog några kort.
 
Gick inte så bra att gå där så jag fick leka lite bergsklättrare ;)
 
 
 

Helt hopplös

I nåt tidigare inlägg skrev jag att jag ville byta blogg domän. Jag har nu försökt men jag fattar verkligen inte hur man gör så jag blir väl kvar här... Har lyckats registrera mig men får lixom inte till resten. Jag har inte lust att betala nån en förmögenhet för att dom ska hjälpa mig med det utan då får det nog va. Lite bitter är jag för att jag är så fruktansvärt dålig att jag inte ska klara en så enkel sak. Jag har verkligen provat på både det ena och det andra viset men jag får inte till det. Riktigt surt är det. Men jag kanske får prova igen. Jag är ju arbetslös och har all tid i världen...

RSS 2.0