Fiiiiiiaa

Denna fröken hamnade i mina händer för en stund när husse är iväg på jobb :)
 
Jag sitter och väntar på att Katharina kanske kikar in en sväng när hon är på väg hem från stallet. Så kan jag bjuda henne på den goda kakan jag bakade i måndags :) 
Sen ska jag fram till ÖoB för att kolla lite priser på lasyr och även handla spolarvätska och nån liten borste. Tur jag är ledig så jag kan göra allas ärenden ;)
 
Ska även ta en kik på täckena som jag har till salu. Lägga ut lite annonser på fb så kanske jag kan få nåt sålt. Har även ett par skydd med ludd som ska säljas. Dom kanske nån är intresserad av :)
 
// Märi

Flitiga jag

Vilken uppdatering jag har här eller vad tycker ni ? ;)
Nu har jag fått "banner" att jag måste uppdatera så jag kör väl en kortis. Tycker det är ganska tråkigt med inlägg utan bilder och nåt slags sammanhang men...
 
Fick morötter i torsdags som man kan slå ihjäl folk med...
 
I gamla säcken var det med en gullig liten potatis :) haha
 
Roligare än så blir det inte denna dag. Har dock fotat några fler bilder idag men dom kommer vid ett senare tillfälle. Nu ska jag sätta mig och skriva om recept till mamma så dom blir lite snyggare :)
 
Imorgon ska jag ta tag i lite saker inför styrelsemötet på söndag. Vill vara lite förberedd och kunna lägga fram mina idéer så man kanske kan ta ett beslut.
 
// Märi

Uppdatering

Jag mår bra, Zonic mår bra, Jojje är tjock och varm i ett bakben, Santoz mår bra, Siri mår bra, Alfonz mår bra, mina promenader har gått i ide, årsmötet är avklarat, jag är typ pank och har räkningar upp över öronen denna månad, det springer en varg runt stallet typ varje dag, jag har tränat 5 ggr och det är riktigt skojigt, Jojjes sadel är såld och jag behöver ha en karl !

Långpromenad

Äntligen har Siri kommit till ro och kan slappna av. Dom skjuter ju som vanligt på skjutfältet och det gillas inte. Imorse blev det iaf en långpromenad nere vid sjön och det var riktigt skönt. Vi lyckades smita ut så Alfonz hann inte med och då kan man ta en lite längre promenad :)
Nere vid sandviksbadet där dom gjort en rastplats för hundar hittade vi en 5 månaders liten kille med sin matte så vi gick in till dom. Siri var livrädd för smällarna och ville mest sitta hos mig så det blev inge större lek där inte. Den stackars lilla valpen försökte på alla vis men förgäves :)
Frukosten är fortfarande kvar och den försvinner väl inte förän i em antar jag.
 
Nu ska jag vänta på att tvätt maskinen ska bli klar så jag kan hänga den och sen kommer bästa grannen vid halv 3 och ska klippa klorna på Siri. Efter det ska jag ta fram dammsugaren så det blir lite fint tills päronen kommer hem. Ikväll måste jag ge mig ut på ytterligare en promenad för i helgen har det inte blivit nåt vidare motion tyvär. Igår var det världens snö och storm oväder så då hade jag ingen lust med promenader.
 
Nu måste jag låta hjärnan arbeta lite för jag har för mig att jag har samtal att ringa men till vilka är lite oklart ;)

Underbara måndag

Blev väckt imorse flera ggr av diverse människor och djur i detta hushållet. Lagomt irriterad och med huvudvärk klev jag upp och promenerade en sväng med Siri. Efter våran promenad blev det frukost för mig, Siri ville inte ha sin, och sen kom Katharina förbi. Zonic hade rullat fast imorse så jag följde med upp för att kolla till honom. Hittade ingenting förutom ett litet broddtramp? men det kan han lika gärna gjort i hagen under morgon timmarna. Tog han på en liten promenad och det var inga konstigheter. Skönt !!
 
Nu har jag varit och lämnat tillbaka pulvret jag köpte till Z då han tyckte det var skit äckligt och vägrade äta. Så jag får börja ta fram min olja och pensla hovarna istället. Har även varit och hämtat ut paketet från Hööks. Såå roligt :) Dock är det två tröjor som det ska broderas på men det kommer få vänta lite då pengarna inte räcker till allt...
 
Promenaderna har jag skött ganska bra i helgen. På 2 veckor har jag "missat" 3 promenader, ätit godis 2 ggr och fikat 2 ggr. När jag tänker på det känns det duktigt men när jag precis läste det jag skrev känner jag mig inte så duktig :) haha. Nåja. Vägning ska ske 1 februari och då får jag se om det blivit - eller +. Jag tror tyvär inte det hänt så mycket och då blir jag faan riktigt deprimerad...

Första danspasset

Igår var det dags för första danspasset och det är ju så sjukt roligt :) Hade mina nya fina skor och från början funkade det bra men efter hand svullnade fötterna (vilket dom gör när man tränar) och vips hade jag ingen känsel i mina tår. Bara ta av sig skorna och köra utan sista 15 minutrarna.
Så idag har jag varit iväg och bytt mina skor till ett par andra som jag hoppas ska funka bättre. Återstår att se på måndag. Dom är iaf lite större så mina stackars fötter borde få plats. Kände även igår att det värkte i mina fötter vilket det inte gjorde i måndags när jag hade mina gamla "skitiga" skor på mig. Nåja utvärdering följer :)
 
Erkänn snygga ? ;)

Shoppingtur

Igår tog jag med mig Katharina på en shopping sväng. Första anhalten ÖoB
 
Schampo och balsam
 
Sen Inter Sport där jag fyndade
Nya fina skor
 
Sen en sväng till Mobilect men där blev det inget handlande bara lite titta, klämma och känna på telefoner.
Sen ut på rundtur i skogen och hamnade till slut hos Harry i Äspedalen där vi klappade lite hästar :)
 
Naturligtvis en sväng till Djur och Natur
Till Zonic. Dessvärre tyckte han det där luktade skit så han har inte ätit en tugga på sin morgonmat ;)
 
Sist men inte minst ett nytt fleece täcke till min lilla skitunge <3

Mina små <3

Med sina reflex västar innan kvälls promenad. Hur söta är dom inte ? <3

Värk

Jösses min träningsvärk ger inte med sig :) Hur länge ska man halta runt som en halv invalid och inte klara av nåt ? haha. Det är ju nästan sorgligt va illa ställt det kan vara.
Ikväll har jag tagit promenad med pappa och i början trodde jag att livet va kört. Jisses va ont det gjorde. På slutet kändes det bättre och när jag kom hem linementade jag mina lår och satte mig i fotöljan för att kolla tv. Ajaj när jag skulle därifrån... Alldeles snart ska jag till stallet och då ska jag ta med mig lite starkare grejer hem och använda. Jag har nämligen tänkt att flyga ur sängen imorgon bitti, pigg och glad med ingen värk alls ;)

Träningsvärk de luxe

Satan vilken träningsvärk jag har efter gympan i måndags. Igår hade jag riktiga problem med att ta mig nånstans och idag är det något pytte lite bättre men fortfarande inte bra. Har på morgon smörjt mig med linement så jag hoppas det ska lindra något iaf. Känns dock skönt att veta att man gjort nåt :)
På torsdag är det dags igen fast denna gången för nåt aerobic liknande. Det är inte lika tufft som gympan så det kan nog kännas skönt och sen kanske det kan hjälpa till att släppa lite på värken.
 
Igår gick jag och Gabby till och från stallet bara för att jag var tvungen att röra på mig. Igår kväll blev det tyvär ingen promenad för mig men med tanke på stall promenaden hade jag i princip gått min runda redan då. Hade ju inte gjort nåt med en kvällsrunda med men så blev det iaf inte. Det har sina förklaringar och då tänker jag inte på värken...
Har bestämt att jag ska träna måndag och torsdag och då blir det bara en förmiddags promenad och sen träningen på kvällen. Dom andra dagarna ska det promeneras två ggr om dagen. Iaf försöka för ute nu är det verkligen isgata och jag kommer halka runt rätt fint. Nu blir det dock inga intervall träningar med tanke på min värk men lite motion måste man ha.
 
Imorgon får jag in pengar så då ska det betalas lite räkningar, ska kolla efter "inneskor" och på söndag ? ska jag hämta hö. Väntar fortfarande på min hovslagar räkning som inte kommit... Får se om mitt paket från Hööks kommer denna vecka också då ska det hämtas ut. Sen får jag en fin veterinär räkning på vaccinationen också om ett tag. Jippie ;)
Denna månad gäller det att hålla i pengarna för det är mycket utgifter och lite inkomst. Men jag klarar nog det med.
 
Nu ska jag kika in på ams.se och söka lite jobb :)

Veterinär

Idag har jag haft veterinären i stallet för det var dags för vaccinationen till mina små pållar. Hon skulle även kolla tänderna på Santoz för han har börjat tappa så jag ville att hon skulle kolla så det inte var några konstigheter. Nu kollade hon bara fram tänderna och dom var iaf iordning. Hon såg när hon försökte kolla i munnen att han hade en liten varg tand på ena sidan iaf. Nu har han inte haft bett på ett tag men det kommer bli mer med det nu när våren kommer. Vi får se om varg tänderna behöver tas i sommar och då blir det nog även en ordentlig tand koll på honom för att se så allt ser bra ut.
 
Pojkarna skötte sig iaf väldigt bra så nu hoppas jag dom får hålla sig friska och krya också :)

<3<3<3

Mina tre vackra killar <3
 

Flera kilo lättare...

Inte viktmässigt skulle jag tro men det lyftes en liten börda från mina axlar igår när jag fick klart en del saker.
 
Sanna och hennes mamma Inger var ju som sagt och hälsade på igår för att träffa Santoz. Dom har ju inte sett han på ca 2 år och det har ju hänt lite med honom sen dess ;) Jag har sen han va liten sagt att om jag ska ha en ryttare på honom så vill jag ha Sanna. När hon red Smulan funkade det super bra och det var aldrig några problem med dom överhuvudtaget. När dom var hos mig igår och jag berättade mina tankar va hon intresserad av att börja hos mig igen. Jag ser verkligen fram emot det och jag vet att det kommer bli jätte bra :) Nu gäller det bara att han växer, växer och växer lite till för som det är nu är han lite för liten för henne. Men han har ju en stund till på sig att växa så några cm kan han allt klämma till med.
 
Pratade även igår kväll med Anki som lovat att ta sig an inridningen på honom när det är dags. Detta var innan hon fick sitt nya jobb på Gyttorps Ridklubb med allt vad det innebär. Jag har varit lite orolig för att hon inte skulle ha tid med honom och att jag skulle få leta efter nån annan. Vem då ??
Men nu när vi pratade igår så sa hon att han allt var inplanerad och att hon ska hjälpa mig med det där. Skönt !! Två positiva grejer på samma dag är inte jag van med. Så nu håller jag verkligen tummarna att allt går enligt planerna, att han växer som han ska och att inridningen går smärt fritt för jag är verkligen spänd på att se vad det kan bli av det lilla odjuret :)
 

Massa promenader

Jösses vad jag är ute och promenerar ;) Har varje dag gått en promenad både morgon och kväll och kvällspromenaden har varit lite mer intensiv. Har gått samma väg varje gång men eftersom pappa varit med på kvällen har tempot varit högt :) Vet inte om mina skor kanske är dom bästa för mina fötter men man tar det man har. Nu är det iofs gåskor som jag använder... Har iaf haft ont i fötterna både under och lite efter promenaderna men det har släppt efter en stund när jag kommit hem. Har även känt av benhinnorna men det är väl för att jag går enbart asfalt och är extremt otränad :( 
Imorgon är det vardag för m och p så min fm promenad får jag avklara själv. På kvällen kanske jag får med pappa om jag har tur ;) Imorse tog vi en promenad i skogen så det var riktigt dåligt underlag, isgata blandat med knöckliga stigar, men det gick fint det med. Blev en längre tur än jag brukar gå men det är ju bara nyttigt :) Jag har gått hela fm och sneglat på godis skålen som står på bänken men inte tagit nån. Än...
 
Om en stund är det dags för lunch och sen ska jag till stallet för en promenad med Z innan vi väntar fin besök av Sanna och hennes mamma Inger :) Åh va kul det ska bli :D
Sanna red ju min gamla ponny Smulan och hon var riktigt duktig som orkade kämpa med den där träliga ponnyn ;) Dom startade en träningsdressyr i Valåsen tillsammans och var så sjukt söta :)
 
 

Mild väder

Jisses va halt det var igår när jag och pappa promenerade. Höll på att vurpa flera ggr men stadig som man är så stod jag upprätt hela vägen ;) När jag och mamma åkte till stallet igår kväll gled bilen bara omkring på vägen :/ Inte okey...
 
Idag har jag grejat med saker inför årsmötet. Skrivit ut papper som ska lämnas till Cissi och även papper jag ska ha med mig. Mailat fram och tillbaka ang hjälp med saker jag inte förstår. Ibland måste man ta hjälp för man klarar inte allt själv. Ringde även Hööks imorse för att komplettera min order som jag beställde. Ska bli så sjukt kul att få hem grejerna även om dom inte är helt klara då ;)
 
Har tänkt mig att ta en paus från datorn då den har hållt mig sällskap större delen av morgonen. Jag tror nämligen tvätt maskinen är klar så jag ska hänga tvätt, ta min fm promenad, äta och sen hoppas på att vägarna har tinat upp så jag kan åka till ridhuset.
 
Märker också att det varit milt ett tag nu för man ser nästan inte till katten längre. Han är mest bara inne och fyller på mat förrådet innan han ska ut igen :) Skönt iaf att han kan va ute lite mer nu och att det går mot ljusare tider.
 

Samma sak idag

Idag startade Hööks sin rea och jag var naturligtvis där för att försöka hitta nåt. Dom fina ludd bootsen jag köpte strax efter jul passade inte Z så dom skulle jag lämna tillbaka. Tyvär fanns det inte i hans storlek så jag blir utan såna. Blir lite små sur på mig själv att jag inte köper saker när jag väl hittar dom utan jag väntar. Varför ?!! Det är inte första gången grejer inte finns som jag "väntat" ut. Hopplös är jag...
 
Nåväl jag tänkte köpa mig gummiboots att ha som slit och släng men när vi väl kom in dit (ca halv 11) så fanns det bara vita kvar. Absolut är det jätte fint med vita boots men inte i den modellen. Så det blidde inga såna boots heller ;)
 
Hittade en jacka som jag ska ha till vardags. En svart med luva och ett märke på ena armen. Ser inte direkt ut som en "hästjacka" men kollar man nära så ser man ju märket. Jag tyckte den var väldigt fin och eftersom det var halva priset fick den följa med hem. Sen köpte jag en tröja som är super duper skön. Oxå halva priset så idag har jag gjort fina fynd :) Blev tom så exalterad över tröjan att jag var tvungen när jag kom hem, gå in på hooks.se och klicka hem en till likadan tröja i svart och en i lila ;) Fanns inte i storlek till mig i affären annars hade jag köpt med därifrån. Blev även en till tröja som jag faktiskt fingrade på redan i butiken och ett schabrak till Z i samma märke. Så nu har jag ett roligt paket att vänta med mer mys tröjor och lite nytt till Z. Väntar med spänning på när dom ska börja rea täckena för det är jag i stort behov av. Bara hoppas pengarna finns då när det väl är dags.
 
Denna tröja i både svart och lila väntas komma hem till mig inom kort :) Har i skrivande stund den jag köpte idag på mig.
 
Idag har jag även promenerat med mamma, ridit i skogen med Z och tagit promenad med pappa. Samma visa som igår :) Känner att jag är lite mör i benen för tillfället men det har väl gått över tills imorgon får jag hoppas ;)

Hurtbulle

Äntligen är lokalen bokad till Karlskoga Ryttaream´s årsmöte som kommer gå av stapeln söndag 20 januari kl 15.00 i Östervis byastuga på "Kosia". Jag hoppas få se både "gamla" och "nya" ansikten och att vi kommer få ett spännande och roligt 2013 tillsammans.
 
Idag dammade jag av min gamla mor när jag tog med henne på en promenad strax innan lunch ;) 30 minuter blev det och det var riktigt skönt i solskenet. Dock blåste det lite grann men bara man får se solen skiter man i resten. Efter det blev det en 40 minuters skritt promenad med min vackra springare i stallet. Eller ja skritt och skritt. Det blev en del hopp, studs, kast, tjo och tjim oxå. Ibland undrar man...
 
Nu på kvällen har jag tagit med min far (som oxå är gammal ;)) på samma runda som mamma och jag gick på fm. Inte ska väl han slippa undan när resterande familjen varit på promenad. Denna gången tog det 25 minuter eftersom vi var "tvungna" att intervall träna lite ;) hehe kul var det iaf och skönt när man väl kommer hem. Stavarna hade jag med mig denna gången men det var lite halkigt på sina ställen för dom. Nu hoppas jag min kära mor följer med imorgon oxå på en promenad. Annars knallar jag själv ;)
 

Ponnymätning

Igår när vi kom från ridhuset kom mamma på den briljanta idén att vi skulle mäta Santoz. Om jag inte minns fel så var han 128cm? sist vi mätte. Det var ju ett tag sen... Minnet är bra men kort :)
Nåväl fram med mätstickan och han är nu 128,5cm fram och 129,5 cm bak. Ca... Inte lätt att få exakt men det är väl mm det handlar om som kan va fel.
 
Det är många som frågar mig vad stor jag vill att han ska bli för att jag ska va nöjd. Jag svarar som alltid; Lika stor som pappa Zonic ;) haha.
Jag vet ju att det aldrig kommer att hända, tyvär, så jag kan ärligt säga att jag inte vet vart jag vill att det slutar. Maxad B eller liten C. Nåt av det kommer han bli och det är väl fördelar med bägge delarna. Blir han maxad B kan man få ut lite mer pengar vid försäljning, om han nu visar sig kunna nåt ;) Blir han däremot liten C kanske kanske jag kan få den tjejen jag vill ska rida honom utan att åldern spelar roll. Den stackars flick kraken vet inget om det än så därför tänker jag inte nämna några namn :) Som sagt beror det på vad man är ute efter och jag vet ärligt talat inte. Oavsett vad det blir står jag maktlös och kan inget göra åt saken.
 

Årets första ridtur

Nu har jag och Z avklarat årets första ridtur och fler ska det bli. Pappa var så snäll och körde oss till ridhuset och väl där fick både han och jag kämpa. Det är inte lätt för Z, som stått skadad först och sen haft en lat mamma, att kunna prestera. Han jobbar på så gott han kan och jag har inga större krav på honom, bara att han iaf kan försöka ha huvudet någorlunda neråt och inte dra benen efter sig ;) Kanske är stora krav iaf vad vet jag. Linement på diverse ställen och BoT fleece när vi kom hem blev det oxå.
Känns iaf som jag börjar hitta "tillbaka" igen och tycker det är roligt. Det har varit lite si och så med motivationen med tanke på hans skador. Såå super tråkigt att rida igång en häst gång på gång på gång och sen blir det bara skit i slutänden igen. Vi ska iaf försöka hålla oss friska och krya både jag och Z för jag vill så gärna starta nåt detta år.
 
Imorgon har jag tänkt mig en sväng till ridhuset igen men på torsdag ska vi i skogen då det är bart på vägarna.
 
 

1 januari 2013

Första dagen på det nya året 2013 och det känns inte ett skit annorlunda mot vad det gjorde igår. Natten har iaf gått förvånansvärt bra för alla mina djur och det var mest min älskade lilla prinsessa jag var mest orolig för. Det verkar som tabletten hon fick gjorde susen och skönt att det äntligen är över med dessa hemska smällare. Pappa berättade igår att det tydligen finns smällare som inte låter men du får iaf det fina skenet. Kanske folk kan köpa såna ? Det är ju ändå inte "smällen" som är grejen, eller ? Nåja skiten är över för denna gång och det är långt kvar tills nästa nyår. Själv försökte jag kliva i säng tidigt men med skotträdda djur och smällar utanför förnstret blev det lite si och så med sömnen. Jag klagar inte utan kände mig ganska pigg ändå när klockan ringde imorse.
 
Nu har jag iaf fixat klart stallet och ska i em ta min fina springare och åka till ridhuset för lite jobb. Kanske bäst att vara mellan 4 väggar när man sitter upp premiären efter klippningen ;) Jag tror inte han ska dumma sig men man vet ju inte. Bäst att ta det säkra före det osäkra.
 
Detta år har jag lovat mig själv att jag ska köra mitt race. Jag ska göra som JAG vill och inte som alla andra vill. Är trött på att bli utnyttjad och trampad på. Duga när man ska hjälpa till men inte annars. Jag har oxå känslor precis som alla andra. Jag tänker inte heller göra mer än nån annan för vi är alla här på lika vilkor.
 
Hoppas ni alla får ett underbart 2013!

RSS 2.0