Sista natten

Om 1 timme bär det av mot jobbet för sista natt passet denna veckan :) Inte många veckor kvar nu till semestern och det är även lite ledigt innan det.
Nästa vecka är vi lediga onsdag natt eftersom det är nationaldagen. Veckan efter är jag ledig sista natten eftersom vi åker till Ullared tidigt fredag morgon :) Så då blir det till att va vaken hela torsdagen så man kommer i säng i tid på kvällen. Veckan efter jobbar vi bara tre nätter eftersom det är midsommar ;)
Sen är det två fulla veckor kvar och sen semester i 4 veckor :) Gött dä !

Idag har Z gått promenad i skogen med Siri och morfar :) Blev bara den korta rundan eftersom morfar va med och han är ju ganska gammal ;) höhö. 
J är inne på sin 3:e dag med metacam och imorgon ska jag longera och se hur han ser ut. Han är sjövild på morgon när han ska ner i gräshagen och drar en brall följt av nån annan slags krusidull :)

Nu ska jag byta om och packa iordning väskan så man är klar när det är dags att åka. Imorgon blir det även Örebro en sväng med mamma på em.


// Märi<3

Skattpengar ?

Nån som har nån aning om när dom landar på kontot ?

Jag har googlat lite och det står att man kan få dom redan från 8 juni...?


// Märi<3

Hundvakt

Vi va även hundvakt åt denna tjejen en sväng i lördags.






// Märi<3

Täcken

I lördags tog jag fram vattenslangen och skurborsten för då var det dags att tvätta täcken. Brukar varje sommar (aa jag tyckte det var det i helgen iaf ;)) tvätta mina täcken och sen får pappa impregnera dom. Han är en riktig hejjare på det där :) Jag har inte haft ett enda täcke som det regnat igenom på och då har vi fixat allt själv med tvätt och impregnering. Ytterligare ett bevis på att billiga täcken funkar bra ;)






// Märi<3

Fina :)

I fredags var jag in till Färjestad och hämtade mina nya ridstövlar som jag beställt. Dock har jag större vad på höger än vänster så den passar inte riktigt där men jag får ha dom på mig varje dag och töja lite. Är ju inte dags för tävling än på väldigt länge så tid har jag ju :)



Dock ser dom prickiga ut för spegeln va skitig ;) haha


// Märi<3

Dåligt med sömn

Usch idag har det blivit riktigt taskigt med sömn. Eller ja klev upp hyffsat sent men jag har varit vaken några ggr. Tror det kan ha att göra med att Alfonz va inne och att jag då undermedvetet tror att han ska väcka mig och vilja gå ut, så jag inte kan slappna av ordentligt och komma till ro. Tur att det är sista passet inatt innan helgen :)
Annars måste jag säga att jag trivs sjukt bra med att jobba natt och det har gått över förväntan bra. Jag har ju alltid varit kvällstrött och morgon pigg men det funkar faktist helt okey. Får se om det kanske blir annan skift gång i höst sen och det ska bli spännande :) Alltid nyfiken att prova på det mesta.

Igår blev det ju som sagt en mysig kvälls promenad med Z och så blir det nog ikväll med.

Santoz har på sig sin nya fina grimma idag som han fick av Ida i födelsedags present. Den va lite stor tyvär så jag hoppas den sitter kvar när jag kommer till stallet...

Ikväll måste jag skynda mig hem så jag hinner se kvalet med Loreen :) haha sjukt bra låt verkligen och jag hoppas hon kammar hem hela skiten. Vågar ju inte hoppas på att hon går vidare till lördag så därför ska jag försöka se bidraget ikväll. Går hon vidare måste jag kolla lördag med och sitta i soffan och hejja :)

Annars kommer helgen bli lugn tror jag och jag ska försöka va ute och få lite sol på mig :)


// Märi<3

Underbart!

Jösses vilket fint väder vi fått helt plötsligt. Helt sjukt varmt och det är man verkligen inte van med :)
Idag blev det en ridtur i skogen sent på kvällen och det var riktigt härligt. Dessvärre blev Z rädd för nåt i skogen (älg?) så vi fick vända hemåt.
Tydligen är det en älgko med fjolårskalv som håller till där så det var nog nån av dom han fick vittring på. Hon håller ju på att stöta bort sin kalv nu och jag har ingen lust att stå öga mot öga med nån av dom...

Jag kommer rida den rundan med han nu i början eftersom han är så pass svag och mest snubblar omkring. Blir även några promenader för hand som man kan ta lite längre eller kolla lite nya vägar samt även lite vilodagar. Jag har absolut inge bråttom att komma igång utan vi tar det i våran takt :)

På lördag har jag planerat in en sego dag och jag hoppas det blir fint väder så jag kan ligga ute och sola hela dan. Man får ju inte så mycket sol på sig i veckorna eftersom jag sover så pass länge.


// Märi<3

MSN ?

Satt och funderade häromdagen på det här med msn som alla hade jämt förut. Eller det kanske man fortfarande har ?

Jag har inte använt min msn på hur länge som helst och jag vet inte nån i min närhet som ens pratat om det på länge heller :) Det kanske har "dött ut" nu eftersom vi har facebook.

Eller har jag fel ? :)



// Märi<3


Bara en idag

Om nån timme är det dags att fara mot jobbet för sista natt passet denna veckan. Innan det ska jag duscha och natta hästar + få mig nåt i magen då jag är lite hungrig :)

Idag var det tänkt att jag skulle skrittat ut bägge pållarna men när den brune och jag kommit tillbaka från skogen blåste det upp och svarta moln kom farandes. Vilket naturligtvis resulterade i världens regnskur och då tappa jag suget totalt. Hade plockat fram grejerna till Z så det var bara att hänga tillbaka dom och ta in grynet som var kvar ute i regnet. På med fleece på han och stoppa till hö så han höll värmen.

Nåja det är ju en dag imorgon med så förhoppningsvis hinner jag skritta ut då istället :)

Tillbaka till min skrittur på den brune.
Som så många vet så är ju inte han riktigt hundra ;) och gillar inte alls det här med skogen och absolut inte själv. Känns som att sitta på en tickande bomb som när som helst kan explodera. Alla som känner mig vet ju att jag är en riktig liten fegis och inte gillar såna fasoner. Men jag känner att jag verkligen måste ta tjuren vid hornen och eftersom det inte är nån annan som vill rida honom är jag så illa tvungen... Jag hade sagt till Ida att om jag inte va tillbaka 30 min senare skulle hon komma och leta efter mig för då har det hänt nåt. Det blev en hel del stopp, backningar och tvärvändningar uppe i skogen för det är ju sååå otäckt. Men jag var tuff och samtidigt lugn och lyckades klara av det där galant. Vi kom tillbaka hela och utan avramlingar. Är så stolt över hästen som trots rädsla ändå går fram när jag ber honom om det. Samtidigt måste jag ge en eloge till mig själv som "vågar" ge mig på han i skogen. Vi är nog ett riktigt litet team han och jag ;)




// Märi<3

Tråk väder

Lite less på allt regn och blåst nu måste jag erkänna. När kommer värmen egentligen ?

Har inte kunnat rida nåt sen i lördags med tanke på att det blåst näst intill storm. Eftersom jag i princip inte får "ta tag" i Z när jag rider nu i början vill jag inte riskera att rida när det stormar om han mot förmodan skulle bli rädd och fara iväg. Reflexen är ju att man bromsar och försöker stanna så fort som möjligt. Det där hacket skulle inte sitta fel just nu... Men med tanke på att man är född fattig får man vänta ett tag till. Känns skit för min egen del eftersom man så gärna vill igång efter så långt uppehåll men för hans del gör det nog inte så mycket med några dagar mer "vila" :)

Värsta nattpasset gjort för denna vecka och nu är det bara två nätter kvar innan det blir långledigt igen. Blir nog en tur till Karlstad på fredag fm och prova mina stövlar som kommit. Hoppas dom passar så man har det klart inför tävlingsstarten nån gång...

Har nu lyckats boka domare till våran ponny dressyr som går av stapeln 1 juli så nu behöver jag inte tänka på det nåt mer. Skönt ! :)

Nu blir det tv, dusch och sen natta hästar innan man far mot jobbet.


// Märi<3


Strax dags

Ska bara packa iordning och byta om så ska jag dra mot jobbet sen. Dags för veckans längsta pass och jag bävar verkligen idag för jag är sten trött redan nu :( Men jag får se det positiva att det bara är 3 nätter denna vecka och sen långledigt. Vlket kommer bjuda på massa ridning :D, en tripp till Karlstad och sen fest med jobbet på fredag. Lite att se fram emot iaf och det är alltid skoj.

Gårdagen spenderades mestadels i sängen sovandes. Fasen va skönt det va att äntligen inte ha ett skit planerat så man bara kunde glida runt och slappa ;) Jag behövde nog det efter allt som varit inbokat för jösses va jag sov. Hade lätt kunnat sova bort hela dan men va ju tvungen att rida oxå :) Premiärtur som sagt.

Mer om återbesöket kommer i ett senare inlägg för nu måste jag sätta fart om jag ska hinna med innan jobbet.


// Märi<3

Premiärtur

Glad häst och ryttare :D



Okey jag kanske inte ser så road ut och inte han heller men trevligt var det. Blev en kort promenad på ca 15 minuter och han klev på riktigt ordentligt. Fick bromsa honom i en nerförsbacke annars hade han nog stått på näsan :) Nu blir det riktigt korta skritt promenader några ggr/vecka innan jag ökar på med längre promenader. Bara så sjukt kul att äntligen få rida min älskade häst <3


// Märi<3

Super trött

Det har blivit dåligt med sömn nu några dagar och det känns rejält. Ska bli underbart skönt med långledigt nästa vecka så jag förhoppningsvis kan vila ut lite grann. Imorgon ska jag ju va vaken hela dagen och jag verkligen bävar...

Igår var det ju som sagt födelsedag i stallet och vi sjöng och hurrade för honom så han blev alldeles skärrad :) haha. Mamma var med upp sen på kvällen och grattade honom oxå. Nu är det två veckor kvar tills nästa födesedagsbarn.

Imorgon åker jag och Z iväg till Strömsholm med Katarina som chaffis. Håll tummarna för oss :)


// Märi<3


Grattis :)

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Jojje´s födelsedag. Hurra hurra hurra !! :)



Idag blir gubben hela 18 år men han beter sig iaf som en treåring vissa dagar ;) Men det är bara roligt att han har barnasinnet kvar och tycker om livet numera.

Ingen ridning idag då regnet har öst ner här så det har inte känns spec lockande. Pratade med Anki lite förut om hans stannande vid ridningen så jag får se va som händer här framöver...

Har iaf fått hem torv idag oxå vilket va välbehövligt då jag bara hade två balar kvar. Torven va tydligen lite sur men det gör inget för hos Santoz dammar det så man får stopp i halsen så jag har fått vattna i hans box med kanna idag :)

Har även hämtat new body så ni som beställt av mig kommer snart få ett litet sms om att era grejer finns att hämta och även mitt konto nummer så ni vet vart ni ska sätta in pengarna.

Dags att sätta fart med det då jag ska packa iordning lite som mamma ska ha med till jobbet imorgon. Efter det blir det en varm dusch och sen lite soffmys innan hästarna ska nattas och jobbet kallar.


// Märi<3

Bortsprungen pålle

Blev väckt imorse av Agneta från stallet när klockan var strax efter 7 att vi hade en häst i hagen. Jag hade inte somnat än men var tydligen inte vid mina sinnes fulla för jag fattade knappt va hon prata om. Efter mycket frågor fram och tillbaka så hade jag inte den blekaste om vems hästen var så jag slängde på mig kläder och drog iväg upp. När jag väl kommer fram och kliver ur bilen ser jag att det är en islandshäst som inte var spec gammal. Jag tippade på 2 år.

På vägen upp till stallet var det bajs på asfalten genom Immetorp och den första låg ganska långt ut så hon hade varit nästan ända ut till E18 innan hon vänt inåt igen :/
Var även bajs på nån väg in i villaområdena därnere så hon verkar ha irrat runt ganska friskt innan hon tydligen hamnade hos oss. Någon har iaf hittat henne efter vägen och lett ner henne till oss och stoppat in hene i hagen och satt för trådarna. Vem det är har vi ingen aning om...

Efter mycket samtal fram och tillbaka och en väldans snäll Anki som satt hemma vid datorn och sökte lyckades vi hitta ägaren och dom kom och hämtade henne efter knappt en halvtimme. Hon hade alltså rymt från sin flock och sprungit ca 7 km innan hon kom till oss. Sen om hon sprungit längre vet man ju aldrig men det är iaf så långt mellan våra stall. Som tur var verkade hon inte fått några som helst skador eller sår så det slutade verkligen väl denna gången.

Eftersom det blev lite dåligt med sömn så tog jag igen nån timme igår kväll och ridningen blev lidande. Får ta nya tag imorgon istället om regnet inte öser ner. Har iaf hört ryktas nåt om det...

Nej dags att ta en macka kanske innan jag ska in och jobba igen :)


// Märi<3

Gör om - Gör rätt

Tycker det är så fruktansvärt tragiskt att man ska behöva ta rätt på andras skit och förstörelse :(

När jag sålde J var han hyffsat duktig och gick ganska bra (efter sin förmåga, ras mm) vilket flera kan intyga som sett han då. När han nu är tillbaka i min ägo är det som att rida en annan häst.

Visserligen har han varit borta från mig i ett x antal år och det är flera andra som ridit honom och dom rider garanterat inte som mig. Men jag tycker väl åtminstone man kan försöka lägga grunden för honom med rätt form och någorlunda takt.

Vad jag har förstått så är det hoppning som varit hans "huvudämne" och han har tagit flertalet rosetter i klasser runt meter strecket, men vart tog dressyr arbetet vägen ?

Dressyr är i vilken gren du än utövar A och O. För hoppningen gäller det att hästen kan samla, länga, svänga, lyssna mm. I western ridningen (vilket jag inte förstår ett skit av typ :)) är det samma sak. Dom rider mycket dressyr för att få hästarna lydiga och det är samma dressyr som "vi" rider. Hur ska dom annars kunna rida hästarna i galopp snyggt, prydligt och lugnt på en hand ?!

I allt arbete som du gör med hästen oberoende av vilken gren som är det du satsar på så finns dressyren. Garanterat in på samma nivå som dom som verkligen satsar på dressyr men den finns där. Jag skulle inte vilja tävla hoppning på en häst som vänder som en länsbuss eller knappt tar sig fram för egen maskin. Absolut inte tävla western på en häst som är så flack att man kan tro dom kastat ihop hästkraken.

Därför tycker jag det är så synd att man inte lägger ner lite mer jobb på dressyren för att få hästen lydig, mjuk och jobba på rätt sätt. Bakifrån och fram och med ryggen. För det SKA dom göra i alla grenar iaf.

************************

Jag kommer nu att börja om helt och hållet med honom och hoppas jag kan få tillbaka den fina hästen jag sålde.




// Märi<3

Höhämtning

Tycker inte jag gjort annat på slutet än hämtat hö. I fredags bar det av igen för att hämta hö tillsammans med Ida och Katarina. Då det är lite trångt och guppigt på det stället vi hämtar kan jag inte använda min bil utan måste ha pappas så vi drog iväg på em när han slutat jobbet. Jag får ju inte köra hans bil med nåt hängandes efter eftersom jag inte har e-kort och då får han så snällt ställa upp :) Vi lyckades klämma in två balar i ida´s transport och en i min så tre balar totalt hämtades och lastades ur på kvällen när vi kom till stallet.

På lördag fm var det dags igen för mer höhämtning då jag åkte ut till Börje och hämtade vanliga balar som jag ska ha och fodra med inne. Dom är ju inte direkt små hans balar och väger hur mycket som helst så då fick min bror hjälpa till. Vet inte hur det hade gått annars... Vi fick iaf upp alla 35 balarna på loftet och den 36:e lämnades nere för blivande Z hö ;) Så nu har jag 630kg Börje hö på skullen och några balar av det gamla kvar så får vi se va länge det räcker. Förhoppnigsvis längre än till nästa helg för nu är jag trött på att hämta hö ;)

Blev även en sväng på marken tillsammans med Linda där jag inhandlade 28 par strumpor så nu kanske jag klarar mig till nästa marken i närheten ;) haha.

Idag ska det inte hända mycket utan det blir en sväng till stallet och sen soff läge innan det är dags att fara mot jobbet i em för första natt passet denna vecka. Bara hålla ut för det är hel vecka denna veckan och sen jobbar vi tre dagar nästa vecka och sen lite långledigt igen :)


// Märi<3

Surt !

Som några kanske läst på fejjan för ett tag sen så lyckades jag ju slå in fel pin kod till internet tre ggr så den begärde puk koden. Då jag inte har kvar den (SMART!!) så fick jag beställa en ny. Idag kom pappret med följande innehåll:

Hej!
Här är puk koden till ditt simkort.
Puk-kod:


Sen står det annat skit att när jag slagit in puk koden så ska jag välja ny pin kod mm.
Men hallå det står ju ingen puk kod !!!! Faan va sur jag blir :(

Nu får jag ringa igen och begära en ny och hoppas på att dom kan skriva med det denna gången...


// Märi<3

Fixat och klart

Hann med det jag skulle göra och nu har jag några minuter till godo innan mina kära styrelsemedlemmar droppar in. Dock blev det ingen ridning vilket känns surt men jag får ta tag i det imorgon istället. Siri ska till veterinären imorgon med så det får bli ridning senare på kvällen. Hoppas bara min lilla prinsessa låter mig sova lite längre imorgon :)


// Märi<3

Sova ?

Första jobb natten avklarad och det gick faktist väldans bra trots lite halvtaskig sömn innan. Blev ju inte bättre idag då jag blev väckt runt 11 av en liten hund nos :) Hon kom igen nån timme senare och då kände jag att det kanske är lika bra att gå upp. Hon brukar inte komma och väcka mig så jag vet inte varför det hände idag. Nåja det finns lite att göra så det kanske är bättre att sätta fart.

Diskmaskinen ska plockas ur, altanen och hallen ska dammsugas inför styrelsemötet ikväll. Ska även åka upp och hämta mitt paket från Börjes som kommit och sen ska jag köpa lite fikabröd. Hade tänkt att slänga ihop en kladdkaka men har verkligen ingen lust. Det ska jag hinna med nu innan 16 då pålle ska ha hö vid den tiden. Fixa det sista i stallet och sen hem för lite mat. Skulle vilja hinna med att rida idag men jag tror tyvär inte det är möjligt :( Jag får ta nya tag imorgon istället.

Ska även ringa och kolla om Gunnar har hö att sälja och sen ringa veterinären ang Siri´s öga. Men nu måste jag sätta fart :)


// Märi<3

Höbal

Precis när vi satt och åt ringde tomas till pappa och sa att han skulle va i stallet om 30 minuter och köra in höbalen i hagen. Bara för mig att kasta i mig maten, göra mig klar och åka uppåt. Eftersom balen va i transporten och den va inbackad på sin plats va jag tvungen att koppla på det först och dra fram så han kunde komma åt den. Nu är iaf det klart och pållarna har en stor rundbal med hö att mumsa på i hagen :)

Själv ska jag vika ihop mina täcken som fortfarande hänger ute och sen vila en stund innan jag ska åka upp igen vid 4. Hann se när jag va där att det var mockat åt mig :) Och några höpåsar till Z hann jag göra men fler ska fixas. Även matburkar och höpåsar till dom andra ska grejas iordning innan jag kravlar mig upp på hästen för en liten svängom på banan :)


// Märi<3

Lång ledigt

Det har varit underbara dagar ledigt med super fint väder och mycket har blivit gjort.

I fredags var jag vaken hela dagen så när som på max en timme jag råka somna mitt på dagen ;) På em bar det iväg upp till stallet för då skulle en av hagarna gödslas och en annan hage skulle fixas iordning inför sommaren. På kvällen blev det lite korvgrillning när allt var fixat. Nu är det bara den hagen som blev gödslad kvar att fixa med stolp och tråd sen är det klart. Den dom går i nu ska oxå ses över men det är ingen panik just nu.

Lördagen blev det en tripp på hopptävling i Askersund med Sandra och Seija. Duktig ryttare och pålle gjorde två mycket fina rundor. Efter hemkomsten därifrån blev det stall mm.

Söndagen och måndagen har inte bjudit på så mycket annat än tvätt, tvätt, städ, tvätt och åter tvätt. Har tvättat både "vanliga" kläder och stallkläder/utrustning. Jag och Ida var även på en tripp till Hööks igår där det inhandlades lite smått och gott. Bla nytt träns och tyglar till den brune, sadelgjord (som dom får dela på så länge), flugspray, nya "morots" handskar till mig, nummerlapp och sen två tränsväskor åt Ida eftersom jag ville ha hennes gamla svarta :) Blev även en promenad på em/kvällen igår med Santoz i hans nya sadel, schabrak, sadelgjord och tvådelade pannband. Han va såå söt :D Bilder kommer !

Idag har det blivit en maskin till tvättad med tränsväskorna och två till schabrak. Några av vintertäckena uthängda på luftning och katten har fått sig en omgång med saxen. Jösses vilka tovor han har :( Hoppas bara jag kan få klippa lite efter hand så är dom nog snart förhoppningsvis borta...

Nu blir det alldeles strax lite käk och sen i em bär det av mot stallet för lite fix där och en ridtur på den brune. Har ju han själv på heltid numera så det är bäst jag sätter igång för snart är det Z´s tur att börja ridas (hoppas jag).

Inatt är det första jobb natten efter ledigheten och imorgon är det även styrelsemöte hos mig. Ska försöka ringa veterinären imorgon oxå för Siri´s öga ser inge bra ut :( Hoppas jag kan få tid på fredag eller en sen tid nån em i veckan. Ska lämna in jackor oxå på lagning så jag kanske kan få börja använda dom.

Ja det är fullt upp hela tiden så nån "ledighet" vet jag inte om jag haft ;)


// Märi<3

RSS 2.0