Massa jobb

Nu har det blivit jobb i dagarna två och fler dagar kommer det bli. Hinner inte med detta bloggande men försöker så gott jag kan. Har dessvärre ingen bil heller så det är bara att kliva upp en timme tidigare på morgon och åka med pappa till jobbet. Rätt skönt iofs att slippa köra men det är lite knövel vid hemfärd då inte jag slutar 16.00 på dagarna... Ikväll åkte jag med Andreas hem men imorgon vet jag inte riktigt hur jag ska ta mig hem. Antar pappa kommer få åka tillbaka och hämta mig senare på kvällen när jag är klar. Får kanske tillbaka min bil imorgon så sen behöber man inte bry sig :)

Zonic gick i skogen igår och idag vilade han då jag var allmänt pajj efter dagens arbete i värmen. Imorgon ska Emilia rida honom och på torsdag vilar han igen då Kerstin kommer. Ska se om jag kan få Emilia att rida nåt mer i veckan/helgen då det vankas jobb.

Nu tar jag och knyter mig...


// Märi<3

Dagens ridpass

Z gick riktigt bra idag och nu hade jag kortat upp gramanen så han fick jobba lite ;) Försöker känna lite på skänkelvikningar i trav men orken tryter lite för både han och mig men vi kämpar på tillsammans och gör så gott vi kan. Imorgon ska jag rida ytterligare ett pass på banan för sen på tisdag kommer min moster och ska greja nåt med honom. Vet inte riktigt vad hon gör men ;)
Tisdag antar jag att det blir jobb för mig så då får vi se om jag hinner rida. Har tänkt att han ska gå i skogen då men vi får se. Planering är ju inget som existerar när jobbet drar igång på mossen.


// Märi<3

Prinsessan ;)

Äntligen har min prinsessa anlänt och ingen är gladare än jag. Kanske var det som kändes lite depp igår jag vet inte riktigt. Är fruktansvärt jobbigt att inte få ha henne 24/7 eftersom det är så det varit ända sen hon var liten. Men det är bara gilla läget och försöka orka igenom dom två veckorna hon inte är hos mig. Men kämpigt är det...


Vackrast i hela världen är hon iaf <3


Vi har precis kommit tillbaka in efter att ha gått kvällspromenaden. Alfonz var inte med denna kvällen då han ligger och tar igen sig ute på altan. Jobbigt att leka i trädet och jaga fåglar ;)
Blev en väldigt kort sväng på ca 20 min men jag hade tempo och gick med min fina stavar :) Ska ta samma runda imorgon kväll och ev något längre. Får jag med mig nån i telefon så kan jag gå den längre rundan men jag är lite feg därnere i skogen. Lite läskigt är det men har jag nån att prata med känner jag mig lite tryggare iaf. Skulle ju tom hinna med den korta rundan på morgon innan jag ska till mossen om jag går upp lite tidigare. Men det var ju det oxå. Morgonpigg är det sista jag är ;)
Nu blir det iaf en dusch och sen sängen. Hoppas man kan sova så det inte är alltför varmt i sovrummet.


// Märi<3

Today

Idag kommer min älskade prinsessa äntligen till mig :) Ska bli kul att se hur hon ser ut denna gången... Typiskt bara att jag varit ledig hela veckan och denna vecka som kommer blir det säkert jobb så man inte hinner träffa henne så mycket som man skulle vilja :/ Men men hon kommer iaf vara hos mig och då vet jag att hon har det bra :)

Gårdagen bjöd på ingenting likt alla andra dagar typ. Kom hem sent och fastnade framför nåt program på tvn. Var livrädd att somna då Alfonz & Co var i min säng ;( Gillar inte riktigt hans "vänner" som har etsat sig fast på hans kropp. Dom är såå sjukt äckliga och jag är nästintill lika rädd för dom som för björnar... Vad jag vet har jag iaf inte fått nån på mig som tur är !! Så dom sitter väl kvar på han antar jag. Usch jag vet inte riktigt vad man ska göra för att bli kvitt dom. Nån som har nåt tips ? Har provat med nåt fästingmedel som man även har till hund men det hjälpte ingenting. Fästinghalsband får dom ju inte ha eftersom det är för starkt så jag vet inte vad som finns kvar. Frontline är det för fästingar ? Hjälper det ? Behöver verkligen råd då han kommer in med ganska många varje dag och det är inte kul för han heller...

Idag blir det stall nån gång (har inte bestämt mig för när) och sen ska bilen lämnas in ikväll för lite fix. Hoppas det inte blir alltför dyrt då jag är en fattig jävel numera ;/

Men nu försöka få sig nåt i magen eller ev gå och lägga sig igen för jag är grymt trött.


// Märi<3

Deprimerad

Faktiskt lite grann måste jag säga. Kan inte riktigt sätta fingret på vad men usch...

Har ridit ut i skogen med Anki - Delilah & Ida - Eroz. Blev bara skritt men det kan behövas det med ibland.

Nu åker jag upp till bror och Linda en sväng. Hoppas dom kan få mig på humör...



// Märi<3

Annons

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=498953&inriktning=&typ=

Nu har jag lagt ut annonsen på mitt lilla gryn ;(





// Märi<3

Löshoppning

Här kommer bilderna från gårdagens löshoppnig :) Anki och jag sa att vi skulle ha en bestämd dag typ varannan vecka eller nåt där vi tog alla hästar och löshoppade dom. En och en och kanske lite mer seriöst ;)

Zonic:




My:


Eftersom My inte skulle hoppa så mycket så blev det knappt inga bilder på henne :)

Lovely:



Zorro:



Peach:



Ska kolla med Anki om hon vill lägga upp resten av bilderna på sin blogg annars lägger jag ut dom senare :)


// Märi<3

Regn ?

Har alldeles nyss klivit upp och har ganska ont i ryggen. Att jag inte kan lära mig att kliva upp första gången jag vaknar istället för att få ha det såhär resten av dagen :/ Iaf så vaknade jag och det var världens regnväder. Jösses jag var tvungen att kolla i fönstret och det var inte dåligt med regn. Blev så irriterad att jag drog täcket över huvudet och råkade somna om igen :) Det får jag lida för nu uppenbarligen. Iaf så skulle vi ta kort på Santoz idag och sätta ut på annons och när jag då såg regnvädret så tänkte jag för mig själv: Jag kan ju inte ta kort på han idag om det ska regna för det blir ju inte fint om han ser ut som en dränkt katt på bilderna :( Alltså måste ju detta vara ett tecken på att jag inte ska sälja honom ;) Dessvärre när jag nu klev upp regnar det inte alls och kort går det säkert att ta på honom om nån timme när han kanske "torkat" lite. Faan... ;(


Mitt älskade lilla gryn <3

Kan ärligt erkänna att jag får några månader sen var så trött på denna lilla skitunge att jag gladeligen skulle sälja honom i princip var som helst :) Nej kanske inte riktigt var som helst men då var han ruskigt billig :) Nu däremot har han verkligen totalt stulit mitt hjärta och jag kan väl hoppas på att ingen vill ha honom så han blir kvar ett tag till ;)

Sa samma sak till pappa här för en stund sen om tecken för han skulle byta belägg på min bil idag och lyckades inte få lös muttrarna på bilen. Han hade tydligen haft fälgkors och yxa men det gick inte. Bilen har ju varit iväg och dom har haft muttermaskin och dragit dom med :/ Så stark är ju inte pappa. Även om han tror det.. :) Så jag sa det att det kanske är ett teckan att han inte ska byta dom. Haha snacka om att han kommer få ha bilen efter att dom är bytta för det finns väl inga bromsar kvar ;) Vet inte om han bytt belägg förr...


// Märi<3 

God natt

Nu blir det kvällen för usch vad jag är trött. Jag och Anki löshoppade lite hästar förut i stallet men bilderna lägger jag upp imorgon för nu ska jag krypa ner och kolla klart på Bodyguard som går på 3an.



Ett litet smakprov ;) Resten kommer imorgon...


// Märi<3

Mer kubbspel



Såhär glad blir man när man spelar kubb. Nykter ;) haha



Pappa slog ner kungen och vann. Segergest ;)


// Märi<3

Gemenskap

Idag har det blivit familje mys för hela slanten. Kubb spel, mat och tårta :)


Pappa har bakat ;)


Tony, farmor, mamma, pappa (mamma igen) och Linda :)



// Märi<3

Midsommar

När man tittar ut genom fönstret kan man direkt räkna ut vilken dag det är med tanke på vädret. När var det sist sol och varmt på midsommar ? Kommer iaf ihåg när jag var liten och var ute i Knutsbol och dansade små grodorna att det var varmt och skönt. Det var tider det :)

Idag kommer Tony och Linda vid lunch och ska äta med oss. Senare i em ska vi grilla och innan det ska jag hinna till bägge stallen och greja lite. Ridning på schemat idag men jag tror vi ska ta en sväng i skogen i skritt och trav. Kanske galopp om jag hittar nån bra väg. Ska utrusta mig med sporrar och spö då Z haft en tendens på sista tiden att fjolla lite och inte vilja gå framåt ;) Gramanen kommer sitta på och den ska vara ordentligt sträckt !! Vad gör den annars för nytta ?

Igår var jag upp till Linda och hon hjälpte mig lite med datorn så idag ska det spelas hej vilt allt möjligt :) Tur det finns snälla människor runt mig.

Även provat mina stavar runt huset och nu är dom inställda i perfekt längd för mig så jävlar vad jag ska slita på dom :)

Nej dags att göra lite nytta eftersom det är lunch om nån timme.


// Märi<3

Fundering ?

Jag kom på en grej ang mitt ryggonda...
Z har ju oxå haft ont i ryggen och har fortfarande lite problem när det kommer kallt regn eller när det blåser storm och han är bar på ryggen. Nu när jag "äntligen" kommit på hur man ska rida har han inte haft ont efter det förutom kanske nån enstaka gång efter ridning. Men det är ju inte så konstigt om han använder muskler som knappt existerar :/ Jaja nu till min fundering. Eftersom hästarna ska "jobba med ryggen" och runda till sig mm mm är det kanske samma för mig då ? Ska jag oxå gå och se ut som en ostbåge i ryggen med världens kutrygg. In med magen och ut med ryggen men samtidigt hålla in arslet ? :) Haha tyvär tror jag inte det funkar på det viset men jag blir snart tokig på detta. Nu har der iaf satt sig i hela ryggen och inte bara på just en fläck. Visst gör det fortfarande ont där men nu är jag iaf öm på en större yta. Kanske ska prova en fårskinnspad på nätterna och ligga helt still på rygg eftersom dom ska fördela trycket...?




// Märi<3


Sovtajm ?

Nu har jag fått i mig lite mat och blev världens slöaste människa på köpet :) Jag som hade tänkt gå en kvälls promenad för att se om ryggen kan må lite bättre. Men jag tror jag skippar det ikväll och ger mig ut på en imorgon bitti istället.

Red på banan idag med min nya graman och Z var duktig ! Tror jag fegade lite och inte hade den tillräckligt sträckt förutom sista trav delen på passet men det är bara öva vidare. Är som sagt andra gången jag rider med en sån då jag aldrig behövt använt det förr :) Travade iaf på både fyrkant och volter. Växlade varv ofta och tog galopp i bägge varven med fokus på att halsen ska vara rak och inte som en ostbåge ;) Tyckte jag fick till det där ganska bra men vet inte om z var trött eller om det nu var så att jag inte höll ordentligt för det kändes inte som igår. Men det är bara jobba vidare så kommer styrkan för både han och mig :)

Var även och hälsade på min lilla bebis och han mår efter omständigheterna bra. Han har Jesse som vakar över honom och när jag skrev med Cissi förut på fejjan fick jag veta att han är i goda händer och att hon och Jesse samarbetar :) Känns skönt att höra.

Nu har jag fått lite mat i magen oxå så jag funderar på om jag ska våldgästa brorsans tjej eller om det ska få bli kvällen. Ryggen värker som attan men jag hoppas det kan vara lite "bra" värk oxå ;) Om det nu finns nån sån värk...



// Märi<3

Hemma igen

Nu är jag hemma från Örebro med lite inhandlade grejer. Blev först ett stopp på Biltema där jag köpte  bromsbelägg och en styrled. Hatar verkligen såna där affärer och brorsan var inte heller så pigg på att springa runt därinne tydligen då vi var klara väldigt fort :)
Därefter fortsatte färden mot Hööks. Jag hade hoppats på att han INTE skulle följa med in där då jag tänkt handla födelsedags present åt han därinne men döm om min förvåning när han stängde av bilen, klev ur och traskade efter mig in :D Haha. Chockad ? Svar ja.
Nu var det bara hoppas han inte tänkte på snoddarna som var tänkt som present men det var i princip det första han började prata om när han kom in. Min nästa tanke var att han inte skulle hitta dom men det tog inte lång tid förän han hade lokaliserat var dom fanns. Roffade åt sig en påse och slängde i min korg :/ Faan !! Där rök den presenten... Iofs var det ju jag som betalade men det är inte riktigt samma grej. Nu är han ju ingen bebis längre som tycker det är roligt med paket men Jag tycker om att få slå in paket och ge bort. Han har iaf tagit med sig snoddarna nu och åkt hem. Så jag funderar vidare om det kan finnas nåt annat jag kan köpa som han inte vet om och som kommer vara invirat i present papper :)

Tycker det är sjukt svårt att handla presenter till "äldre" personer. Barn funkar det ju bättre med då man oftast kan köpa en leksak eller ett klädesplagg. Därför är jul en vidrigt jobbig högtid då det ska köpas till familjen och jag har aldrig några idéer på vad man kan köpa. Är det bara jag som har detta problem ? Sen gör det ju inte saken bättre att man oftast har dåligt med pengar så man inte kan handla vad man tänkt. Nästan jämt kommer man på dyra saker som folk behöver och det har man inte råd med iaf...

Jaja nog om det och åter till mina köp på Hööks. Snoddarna var ju som sagt redan givna :/ och sen blev det gramanen som jag bestämt mig för. Sen en liten burk med pensel att ha hans olja i till hovarna. Har haft en men jag vet inte var den tagit vägen så jag handlade mig en ny. Vet att den gamla var ganska äcklig oxå :(
 
Sen hade Anki medskick på att par benlindor. Har själv funderat på dom där benlindorna men jag har bara dålig erfarenhet av lindor för oftast när jag handlat såna har kardborren blivit fel på benet så det har inte fäst ordentligt när man lindat. Jag vet på Lelle hade jag ofta nattbandage med paddar under och sen lindar man inte så hårt och då passade dom ganska bra. Fick dock klippa av en bit av kardborren för den stack ut flera cm. Hade även tejp på hans benlindor när jag använde dom till vardags för att vara säker på att dom inte skulle gå upp. Inte vidare snyggt men vad ska man göra när inte grejerna passar ? Så därför ska det bli intressant nu när Anki ska använda sina lindor och se hur dom passar. Hon använder inga paddar under sina lindor när hon har fleece precis så som jag gör. Så nu vet du Anki att jag måste vara med när lindorna ska provas ;)

Den här dagen kommer bjuda på stall, stall och åter stall. Om en liten stund ska jag bege mig ut till bebis för att kolla om han behöver nån promenad. Senare ikväll blir det en tur till Z och efter det kanske Santoz igen :) Ska prova MIN egna graman ikväll och hoppas på jag kan klara mig ett pass utan hjälp av Anki ;)


// Märi<3

God morgon

Klockan är nu 08.00 och jag håller förhoppningsvis på och vaknar som bäst. Blir hämtad om en timme och då kan det vara bra om man är påklädd och intagit lite frulle. Får se om jag tar med mig datorn och bloggar lite på vägen in eller om jag uppdaterar när jag kommit hem igen :)

Bild på söta rara underbara Moll <3



Inte konstigt att bebis är så fin när han har denna vackra mamman <3


// Märi<3

Kväll

Nu är det snart dags för en välbehövlig dusch men först lite update :)

Var ju ute till min bebis förut och han var det inga fel på. Åker iväg till han imorgon på dan och ser om han kanske behöver ha en promenad beroende på hur såret ser ut.

Innan färden till Enebäck blir jag upphämtad av bror och en lite trip till Örebro. Biltema och Hööks ska besökas. Haha tror dock inte jag får med han in på Hööks ;) Jag ska faktiskt själv handla på biltema till min äckliga bil som jag kanske skrev förut ? Har även nu kollat på nätet och hittade en del som var mycket billigare därinne än på autoexperten så den får oxå följa med hem imorgon om den finns på lager. Jag håller alla tummar och tår för det blir en jävla massa pengar billigare. Efter dagens bravader med kastrering så är jag glad om allt hädanefter kostar noll kronor mer eller mindre :( Aj aj vad dyrt det blev men nu är det iaf gjort och behöver inte göras om igen :) Till Santoz stora glädje antar jag...

Kvällens ridpass bjöd på hårt arbete från både ryttare och häst. Eller nu kanske jag ljög lite grann. Jag tyckte inte jag gjorde så mycket men blev svett ändå ;) Härligt att rida med graman för det gick verkligen såå mycket lättare och han kom exakt i rätt form och jobbade på bra. Har aldrig haft häst som jag behövt rida med graman förut så detta var första gången för mig. Tyckte jag skötte det ganska bra ;) Iaf om jag får säga det själv. Hehe. Nu kommer vi inte gå långt från stallet utan den på för Z behöver alla muskler han kan finna i sin överlinje. Tycker redan nu att maten gjort att det byggts på lite grann men det kanske bara är önsketänkande ? Jag komemr iaf fortsätta fodra på rejält med krafft och se vart det leder. Han har ju hittills inte blivit knäpp i huvudet om han stått några dagar extra med lika mycket mat så det ska nog funka. Kanske får fodra på mer om vi ska börja hård träna med denna graman men det märker vi så småningom. Det ska iaf inhandlas en sån imorgon på Hööks så jag har min egen. Idag lånade jag Emilias och det funkade bra men jag är inte så förtjust att låna grejer av andra. Vet inte riktigt varför men det känns bättre att ha eget. Sen kostade den ju inte som jag trodde typ 800:- utan det var överkomliga priser. Och eftersom Z behöver gå med en sån är det bara se glad ut och handla :) Det obligatoriska som oxå måste göras när jag kommer till Hööks är att kolla på "mitt" träns. Tycker det är så himlans fint och skulle verkligen vilja handla det men tyvär måste pengarna gå till annat :/ Men nån gång ska det bli mitt och jag ska skydda det med mitt liv ;)



Har redan handlat på mig dom rundsydda tyglarna så det är bara tränset kvar :) Men som sagt det får bli ett senare köp. Nu är det massa räkningar som ska betalas och bilen ska lagas :( Usch nu är det inte kul...



// Märi<3

Kinkig

Har varit ute en sväng till Cissi och kollat till Santoz nu på em och då stod han fortfarande inne. Men när jag kom ryckte jag ut han på en promenad runt gården och då piggnade han till. Gnäggade tom åt Spirren och Melwas i hagen :) Så då var det dags för han att gå ut bland dom andra igen. Jesse satt som ett plåster i arslet på han för han tyckte väl han lukta konstigt kan jag tänka ;) Men det verkade inte vara nån fara och han rulla sig på ena sidan, låg kvar en stund och filosoferade. Bara hoppas det läker ihop som det ska och att det inte blir några komplikationer. Med min tur så vet man ju aldrig hur detta slutar...

Var och hämtade bilen innan jag åkte till Cissi och dom hade inte kunnat gjort framvagns inställning då höger styrled var glapp. Men hallå ursäkta ska dom inte se sånt på besiktningen eller ?!? Den var ju inne där i måndags och då var det minsann inga fel på den. Kanske var bättre jag fick veta att styrleden var pajj än att jag behövde byta glödlampa på parkeringsljuset som man aldrig använder... ;/ Jaja nu är jag iaf skit arg och vet inte vad jag ska göra. Ska iaf lämna in den på söndag kväll till en gubbe som ska byta broms belägg åt mig och det bästa vore ju om jag kunde få den där styrleden bytt oxå på samma gång. Får inhandla en och hoppas han kan vara gullig och byta den för en billig peng :) Iofs ska jag väl vara glad för jag sparade ju 800:- idag när det inte blev nåt gjort hos Bjuhr ;) Fast andra sidan ska ju dom där pengarna fram förr eller senare iaf...

Intagit lite god pannkaka nu med grädde och bubbe sylt. Nam namn det var inga fel. Nu ska jag slappa en timme eller nåt innan det är dags att bege sig mot stallet. Ridning med graman står på agendan idag så då får vi kanske se pålles riktiga fuxhumör :) Kanske får bjuda på tårta i helgen man vet aldrig...



Bild tagen i Åtorps skogar när vi varit lite oense så det fattas lite prylar på Z´s ben :P



// Märi<3


Kastrering

Sådär då är han inte mycket man längre mitt lilla gryn :(
Kastreringen gick hur bra som helst och han skötte sig helt suveränt. Tog in han från hagen direkt när jag och mamma kom dit så han fick beta lite gräs runt på gården. Sen efter en stund gick vi in i ridhuset och traskade omkring så det inte skulle komma som en chock för han att vara därinne när kastreringen skulle ske. Han brydde sig inte alls om att det fladdrade lite i tält duken och vi skrittade även över några bommar som låg därinne. Han är verkligen fruktansvärt cool :)
Bilder när han käkar lite i väntan på veterinären:



Sötare kille får man leta efter :)

Sen anlände veterinären och hon gav han lugnande först som fick verka en stund innan hon gav på en ny dos ;) Sen när han inte riktigt var med i matchen längre spände hon fast läder remmar runt benen på han med öglor i. Såg typ ut som såna grejer man har på tortyr filmer och spänner fast folk med ;) Efter det fick han ett band runt halsen som Cissi tog hand om eftersom hon hade fått i uppgift att hålla huvudet. En kedja som sen träddes runt i öglorna på alla fyra benen. Stumpen till mig och mamma och på 3 drog vi allt vad vi orkade och Santoz stöp...
Cissi kastade sig som en brottare på hans hals och höll ner huvudet för han försökte allt sprattla så gott det gick men med tanke på vad han fått i blodet innan det gav han upp rätt fort :)
Benen snördes ihop och remmen som var runt halsen gick sedan till bakbenen där den lindades ett varv. Jag och mamma stod bakom hans rygg och höll i den änden för att sedan kunna dra upp han på rygg när det var dags. Tvätt av dom kära ägodelarna och sen ett snitt i varje kula. Tängerna på och vänta 5 minuter. Klippa bort kulorna och bort med tängerna. Linda upp han från alla remmar och ta bort "tortyr" grejerna på benen :) Sen var det bara vänta på att lilleman skulle kliva upp på benen. Han låg en liten stund innan han klev upp. Stod därinne med honom innan vi gick iväg in i stallet för att han skulle få vara lite svalt och lugnt och verkligen piggna till ordentligt. Efter det drog jag hem och Cissi skulle släppa ut han till pojkarna igen när Ylva anlände vid 14-14.30. Har inte hört nåt därifrån sdå jag antar det gått bra.
Ska vänta på att mamma kommer hem så jag får en bil så ska vi åka ut och kolla till han. Måste ju hämta min bil oxå hos Bjuhr där den spenderat sin dag så då tar vi svängen förbi Cissi.

Fruktansvärt intressant att vara med och se hur det gick till. Ytterligare en erfarenhet rikare och nu vill jag verkligen inte sälja mitt gryn ;) haha. Fast jag måste...



Mitt hjärta har precis fått bort allting och är på väg upp. Inte så himlans pigg ;) Men fruktansvärt vacker <3



// Märi<3

Ny dator

Nu bloggar jag från min nya dator som jag köpt då jag ansåg att jag hade jobbat och varit så duktig :) Trots att jag såhär i efterhand nästan ångrar att jag köpt den så är jag glad att jag ändå unnade mig själv nånting. Har blivit dåligt med saker till mig själv dom senaste åren då mina djur alltid kommer före mig så denna dator var verkligen efterlängtad. Dessvärre kanske det varit bättre om jag gått iväg och fått ryggen fixad då den gör sjukt ont men va faan det hinns väl det med ;)

Jaha denna veckan har det blivit dåligt med jobb. Eller ja i stort sett hela denna månad har erbjudit dåligt med jobb :( Så några stora pengar i lön kommer det inte in på mitt konto den 15e. Men jag är nöjd om jag bara kan betala mina räkningar och se till att djuren har det bra. Nu har jag ju gett mig själv en present så jag klarar mig några år igen ;)

Min kära farmor är även på besök och kommer stanna tills på måndag då det är dags för hemfärd igen. Super kul att träffa henne då jag oftast inte har tid på sommaren att följa med upp och hälsa på. Lite bra iofs att man är ledig ganska mycket denna veckan när hon är här så man har chans att prata och umgås. Hon blir ju tyvär inte yngre...

Inte hänt så väldigt mycket på sista tiden. Har ridit lite mer än vanligt till min stora glädje. Vad Z tycker om den saken framgår inte :P Även varit hästskötare på tävling åt Anki och D och hur det gick vet ni säkert alla redan. Jag håller fast vid att det är hästskötarens förtjänst mycket av det ;) Tror ni hon håller med ? hehe

Sitter i skrivande stund och väntar på samtal från veterinär Romana Hjalmarsson från K-hamn om tid då hon kommer till Santoz idag. Det är nämligen dags för kastrering...
Uppdaterar mer om det sen när det är klart :)

Bilen är besiktad oxå men det gick inge vidare inte... Ska in och hälsa på dom på besiktningen igen om en månad och förhoppningsvis med en lagad bil :)

Avslutar med en bild på mig och mina "minsta" barn. Iaf storleksmässigt ;)





// Märi <3

Bättre

Joo då det verkar gå åt rätt håll då jag känner mig något bättre efter min lilla middagslur. Hoppas på att jag är helt återställd imorgon bitti när klockan ringer annars blir det ingen höjdare.

Har iaf varit upp till pålle och fixat åt han. Min moster var där så han fick nån slags behandling och skulle inte ridas. Var även en sväng till min lilla bebis och han mår så bra och har fått en rejäl bula på magen :) Mamma sa att hon tyckte han växt men det ser inte jag som är där oftare än henne. Hoppas bara att han växer så det knakar och blir en stor pojke :)

Jaha imorgon blir det jobb och sen lämna bilen till brorsan på kvällen då han ska se till så jag får nya däck på åket under torsdagen. Kanske en tur till stallet oxå beroende på när jag slutar...

Men nu ska jag packa ihop grejer inför imorgon och sen slänga mig i duschen.


// Märi<3

Usch och fy

Blev kort dag idag endast 5 timmar då regnet kom och hälsade på. Dock känns det ändå ganska skönt eftersom jag mår pyton orm :S Min kropp väckte mig halv 3 inatt och då fick jag uppsöka hemlig huset... Vad som kom ut där behöver vi inte ens prata om :( Så nu tar jag och sätter på mig nåt mer bekvämt och kryper ner under täcket en stund och hoppas på att jag mår som en prinsessa när jag vaknar.
Hade tänkt rida pålle när jag kom hem så tidigt men jag tror inte han uppskattar mig i detta tillstånd. Skulle behövt till Af oxå med min penga lapp men jag är inte så taggad på det heller för tillfället.


// Märi<3

Duktig Z

Nya koppen är som sagt installerad i Z´s lya och han fann den på en gång och kom ihåg hur man gjorde ;) Smart kille jag har. Haha. Skönt att slippa vatten hink hädanefter som kladdar omkring. Lättare att rengöra vatten koppen varje dag än hinken...

Har varit ute på kvällspromenad med Anki och D och hästarna var pigga och glada. Missade tydligen världens rodeo innan jag kom till stallet då Anki ridit E på banan :D Haha det hade jag velat sett.

Nu är allt packat inför morgondagens arbete så nu ska bara kläder letas fram och jag ska stoppas i säng. Ev träning på onsdag för Anki om jag inte ska byta däck på bilen. Det lär ju märkas...


// Märi<3

Ny kopp

Idag har jag varit i stallet en sväng på fm och mockat, fixat hö och käk till Z. Blev dock ingen ridning då allt drog ut på tiden så vi ska ta en ridtur ikväll istället med hästarna. Pappa kom upp och satte i en ny vattenkopp till Z då den som satt där inte riktigt funkar. Så nu ber jag till gudarna att min vackra morot vill dricka ur koppen så jag slipper den hemska vattenhinken som han skitar ner så fruktansvärt. + att nya koppen inte läcker heller så den kan sitta där utan att det är pool i boxen :)

Var nere en sväng till Knutsbol och kikade då mamma och may var där på loppisen och sålde lite. Hon hade tagit med en påse med häst grejer som ska säljas och hade lyckats sälja en flughuva och en grimma så 80:- har jag tjänat in idag :) Inte illa pinkat.

Imorgon står det jobb på schemat och antagligen håller väl det vackra vädret i sig så det blir lite körning framöver. Nu har jag varit hemma i nästan en vecka så jag behöver alla timmar jag kan få så det blir en bra juli lön. Får förhoppningsvis mitt lönebesked imorgon med posten för maj månad och det ska bli spännande att läsa. Jag har en aning om vad mycket jag kommer få så jag håller alla tummar och tår att det blir som jag tror. Eller kanske lite mer :)
Ska bli så skönt att kunna betala tillbaka pengar till folk som jag är skyldig så man kanske kan börja om från noll igen sen. Extra skönt ska det bli att betala igen en skuld som jag haft i flera år till en viss person och sen bara lägga locket på ! Orkar inte med att ha negativt folk runt mig då det tar alldeles för mycket på mig.

Måste oxå säga att jag såg dom mest söta hundvalparna i Knutsbol. Jisses vad sugen men blev på en liten krabat :) Men tyvär blir det inget mer djurköp än på ett par år då jag klarar mig bra med alla dom jag har.

När jag kom hem hade pappa bytt däck på min bil oxå (tack snälla pappa :)) så nu får jag hoppas det däcket kan hålla tätt tills i veckan när jag får nya sulor på bilen. Måste kolla upp om besiktningstid oxå då det är sånt skit med som ska ordnas. Jag har väldigt små förhoppningar om att min rara bil ska klara sig igenom prickfritt men drömma kan man ju alltid :)

Drömma är nåt jag gör varje sekund känns det som :) Finns såå mycket jag vill köpa till mina djur så jag blir snart tokig. Har varit nära flera ggr att skicka iväg en beställning men då jag inte vet lönen måste jag avvakta och se. Massa stora räkningar och skulder som ska betalas och blir det nåt över kanske jag kan få shoppa nåt. Dessvärre behöver jag en hel del grejer till mig själv som är icke hästrelaterat men det är ju skit trist att handla. Fast det kanske är bättre att ta tag i problemet och handla nu innan det är försent ?

Finns en till grej jag kommit på som jag vill göra men jag är alldeles för feg ;) Måste luska lite först och se om det är nån idé. Men bra sugen är jag...


// Märi<3

Outfit

Idag kör vi på stall outfiten då det är dags för just stallet. Moohaha faan vad jag är smart asså. Just intagit lite frulle och nu är det dags att byta om. Bil äcklet jag har är värd en smäll och fler människor likaså. Ska se om det finns nåt luft i däcket annars tar jag mammas bil. Kul för henne hur hon ska ta sig nånstans i veckan om jag måste ha hennes bil. Annars får jag jobba kontors tid i veckan. Kontors tid = mindre timmar = mindre pengar = ;(

Jaja ska gå ut och sparka på bilen nu och se om han funkar eller inte. Wish me luck.


// Märi<3

Fräschigt :)

Sådär ja nu är jag förhoppningsvis nyduschad och sitter på Saravägen mätt och belåten :)

My new life starts on monday <3



// Märi<3


Nya pjucks

Idag fick pålle nya dojjor och han såg såå nöjd ut. Inte lika nöjd är jag som måste betala kalaset. Men men allt för min oranga morot. Han har fått ny mat han ska börja äta oxå så nu kostar han multum ;S usch ibland önskar man att man inte hade djur eller iaf att nån annan kunde betala :) Inte faan får jag nya skor varannan månad för över tusen spänn !!
Nej jag ska inte klaga. Utan mina djur hade jag inte haft ett skit kvar och det är på grund av dom jag kliver ur sängen på morgon. Dom är värda varenda pryl dom får och jag älskar att shoppa till dom :)

Samtidigt så är det fruktansvärt skönt att kunna säga att dom verkligen är mina. (okey inte siri då tyvär ;() Men resten är mina + bil och transport. Dom har jag handlat för mina egna pengar och det är ingen som kan ta det ifrån mig. Visserligen har jag gjort det valet att ha allt det och därför inte kunna flytta. Men som sagt utan dom finns inte jag. Dagen kommer när jag oxå kan flytta och då kommer jag fortfarande ha allt det jag har nu. Det är lycka för mig. Mina grejer :)

För mig skulle det inte kännas kul att päronen köpt bil, häst eller nåt annat åt mig. Eller att dom köpt men jag kallar det mitt eget. Sånt begriper inte jag... Är man inte ägare på grejen är det inte din. Har du inte köpt den är den inte din. Springa runt och skryta att man har saker som inte är ens eget. Eller att man inte får göra som man vill med grejerna utan att fråga sina päron. Vare sig det gäller djur eller fordon.


// Märi<3

Lördag kväll

Jajjemän nu är det lördag kväll och den kommer inte bli mer intressant än att jag kommer befinna mig på Saravägen tillsammans med broder, hans tjej och min prinsessa. Lite intag av tacos + kladdkaka och sen invänta kväll/natt så päronen ska hem. Inget jobb imorgon heller för mig utan det drar igång på måndag. Synd att jag inte har nån annan som kan köra ikväll för då kan jag med ta mig en grogg eller två :) Fast å andra sidan kommer jag inte må så bra imorgon och pålle vill nog gå i skogen då tror jag :) Så jag skippar groggen och dricker cola istället.
Måste ta mig in i duschen för bror ville inte att jag skulle komma och lukta hästbajs... Undra vad faan han tror att jag gör i stallet. Rullar mig i skiten eller ?

Jaja bäst att lyda då han är mycket större och starkare än mig...


// Märi<3

Så mycket så

Ja visst jag har så mycket idéer att skriva om men det blir aldrig gjort. Varför ?
Antagligen för att ingen läser det jag skriver. Varför ?
Kan vara för att jag är så fruktansvärt ointressant. Varför ?
Ja det undrar jag med :) Men men jag lider inte för det är såå skönt att vara själv och inte behöva bry sig om nån annan.
Men samtidigt är det inte roligt när folk man känt ett bra tag väljer nån annan före mig. Har lixom inte kommit underfund med varför men jag har ju klarat mig hittills utan dom så då ska jag väl fortsätta göra det :) Eller så kanske jag inte är lika road av mitt "gamla" liv längre och där försvann många när jag lämnade det. Dom vill tydligen vara kvar där och det har inte jag tänkt. Tråkigt bara att man inte kan umgås för det. Men samtidigt så handlar det mycket om tillit i min värld. Jag måste kunna lite till 100 på dom jag har runt mig annars funkar jag inte. Tyvär så har det blivit mycket svek genom åren både till höger och vänster och då backar jag. Har inget med att göra att jag måste komma först i alla sammanhang vad gäller mina vänner men det är inte bara jag som ska höra av mig. Man är två :)
Men jag ska försöka leva mitt liv och inte tänka så mycket på allt. Dock inte vidare lätt när man är skapt som mig :) Vill man ha en plats i mitt liv så får man se till att höra av sig för jag är ingen långsint människa.


// Märi<3

Stressad

Jag vet inte riktigt vad det är med mig men jag känner mig hyper stressad. Fast jag kanske sitter lugnt och stilla nånstans kan jag inte riktigt slappna av till hundra. Sjukt jobbigt att känna såhär och jag vet inte hur man kan få det att sluta :( Att sitta och skriva här gör bara saken ännu värre...


// Märi<3

Jag lever

Lite dålig uppdatering men jag jobbar så jag hinner inte med detta bloggande. Kollade mailen igår och hade 29 nya mail... Hmm mest bara skit så jag var inte vidare populär iaf :)

Idag har iaf min lilla bebis flyttat till Enebäck och ska gå med hingstarna där + Jesse. Var så sjukt nervös för denna resan så jag har inte kunnat äta idag :( Dock gick den över förväntan. Bara en liten grej mot slutet men det fixade Cissi galant. Nu står han iaf i hagen hos dom andra och har på en gång fått en vän nämligen Jesse. Blev tyvär inga kort men det får vi fixa till här nån dag när tiden är på min sida.

Nu är det dags för en efterlängtad dusch och sen bingen. Allt packat inför morgondagens arbete och smådjuren är rastade.

Ett super stort tack till Cecilia Spånbo för att jag får ha min lilla unge hos dig. Utan din hjälp idag med lastning mm hade det inte gått. Känns så skönt att veta att han står på Enebäck, för där vet jag att han kommer få det bra även om inte jag är där varje dag.

Även Anki Almlöf ska ha sig ett stort tack för all hjälp jag får med Zonic nu när jag jobbar. Utan din hjälp hade han garanterat fått stå hela sommaren då jag (som du vet) inte ens hinner upp till stallet ;(

Känns så fruktansvärt skönt att veta att mina två hästar står på ställen med så underbara och hjälpsamma människor. Det betyder verkligen allt för mig.


// Märi<3

RSS 2.0