Snabbis

Precis kommit från stallet där ja släppt ut hästar och fixat allt. Så underbart skönt att ha allting klart så man bara kan dra dit och rida i em. Ja håller ju på att dö av hunger varje morgon så vissa ggr har ja nästan dött och varit tvungen att dra hem för att käka frulle. Så onödigt egentligen när de bara tar drygt en timme att fixa allt. Ja tror, eller ja vet rättare sagt, att ja inte hinner dö av svält på en timme :) Men nu måste ja sätta fast och fixa frulle för sen har ja ju inbokat program som ja kollar på varje fm. Eller försöker kolla på. Inte alltid ja är hemma. Men de är viktigt för mej iaf ;)

Har fått ännu mer svar från folk som vill ha grejer. Eller ja dom vill ha min list och priser. Sen får ja väl hoppas dom hittar nåt intressant så ja kan bli av me lite skit :) Sandra va ev intresserad av två fleece täcken så då kommer ja ju ett steg närmre kiropraktorn :D hurra hurra. Efter mina hästar kommit in i em ska ja dra upp till Anki då min moster ska massera hennes hästar. Ska bli spännande att se va hon säger om dom :)

Nej som sagt mitt program väntar inte på mej och ja måste fixa frulle först :)



// Märi<3

Ingen rubrik

Ja så får de bli idag. Tycker de är skit svårt med rubriker. Kommer aldrig på va ja ska skriva där. Nån mer som har de problemet ?

Har iaf alldeles nyss kommit hem från hockeyn i Nobelhallen. Ja bjöd in mej själv där när pappa skulle iväg :) Haha mycke smart av mej. Fast om ja hade tänkt till ordentligt hade ja nog stannat hemma för jösses va ont ja har nu. Har super problem med min rygg och ja är i absolut behov av en kiropraktor. Men eftersom pengarna inte riktigt räcker till mej (har 3 hästar, en hund och en katt) så får ja backa lite eftersom deras hälsa går före. Men nu har ja iaf kollat upp va ja har i häst grejer att sälja och en annons på blocket är utlagd. Har fått massa svar redan nu så ja hoppas dom handlar och inte bara ska diskutera fram å tebax som de brukar va... Är som sagt verkligen i behov av pengar så ja kan få komma iväg till nån då de står högst på min önskelista för tillfället. Är många faktorer som bidrar till att ja är såhär paj som ja är och att Z ska igång nu är oxå ett problem. eftersom han stått ett tag pga skada och vintervila så är han inte som han brukar va :) Därför hänger han på, är stel mm mm och där sitter då ja som garanterat är hur sne som helst och har såå sjukt ont och försöker parera allt de där. Puuh inte lätt inte. Gör inte mina krämpor till de bättre. Tog en tur på ridbanan idag och trava lite grann. Som ja känner mej nu skulle ja låtit bli de och skrittat ut i skogen istället. Pappa tyckte ja skulle ringa den där människan och boka en tid imöra och va de lät på han skulle han pröjsa de. Dock känns inte de rätt att han ska göra de så ja hoppas på mina "affärer" istället :)

Har ingen lust att sitta upprätt längre utan sängen väntar på mej. Ska försöka få in min lillprins först som precis gick ut ;) Vi höres.


// Märi<3

Kallt

Sååå onödigt om ja får säga de själv att kylan är tillbaka. Jösses va ute med min kära vän snöskyffeln förut och ja trodde mina fingrar skulle frysa bort. Jösses va kallt de va. Kom in och fick se gradantalet på termometern och förstod då varför ja tyckte de va kallt. Ska tydligen hålla i sig imorgon oxå men ja hoppas de är ganska hyfsad temp på dan för då ska ja rida :) Har varit ute ett par dagar nu och både häst och ryttare tycker de är riktigt mysigt med skogsturer. Imorgon ska ja rida lite på banan och se hur han känns. Rider ju inte så långa pass nu eftersom vi håller på och kommer igång efter vintervilan. Har precis knåpat ihop lite annonser nu och lagt ut på häst grejar som ska säljas och även mitt lill troll ska ja försöka bli av med. Är nog inte riktigt rätt årstid att sälja hästar men skam den som ger sig :)

Jaha julen är över och snart är de ett nytt år oxå. Bara hoppas detta år kan bli bättre än dom två sista för dom har lika gärna kunnat kvitta totalt. Tror inte de hänt en rolig grej under dom två sista åren utan de har bara varit skit i stort sett hela tiden. Många frågar mig hur ja orkar hålla på fortfarande och ärligt talat så har ja inge svar på de :) Jag vet faktist inte va som driver mig att hålla på med mitt intresse när de varit så mycke knövel. Har känt ibland att ja skulle vilja ge upp men ändå har ja fortsatt. Nånting är de som gör att mitt intresse håller i sig trots alla käft smällar man fått. Ja är bara glad att ja har nåt att göra som ja tycker är roligt för annars vet ja inte va som skulle hända med mig...

Nästa år då som sagt :) Har redan lite saker inplanerade som kommer hända i januari:
4 januari ska Molly till Karlstad för en undersökning av rygg mm. Nånting måste va fel på min vackra lilla tjej och nu vill ja veta va de är. Ja tror så mycke på denna lilla raring att ja verkligen vill se henne under ryttare, utvecklas och bli en liten tävlings ponny ;) Får sällskap då av Anki så ja slipper åka själv :)
6 januari kommer min älskade Jenny hit !!!! :D:D Jösses nu va de så längesen ja träffa henne så de är sjukt. Och vi ska ha SÅÅÅÅÅ roligt när du kommer gumman <3<3<3
8 januari får ja min prinsessa igen <3S<3I<3R<3I<3
9 januari ska min bil iväg på lagning (äntligen). Byta tank och fixa avgas system. Skönt !!
17 januari börjar ja skolan !! :) Haha ja jösses de ska bli skojigt. Är sjukt taggad faktist och ja hoppas verkligen ja ska klara allt denna gången ;)

Än så länge bara de planerat i januari iaf. Dock är de ju en del :) Va ju på julbord här strax innan jul med Torv & Maskin och fick då veta att ja hade en plats på mossen i sommar igen !!! :D:D:D Ingen är gladare än ja över de. Ja trivdes så sjukt bra därnere i somras och tyckte de va super skoj :) Är såå tacksam att ja får komma tillbaka igen och så roligt att dom är nöjda med mig ;)


De va lite om allt möjligt de :) Va på riktigt ruskigt humör förut men nu tror ja de gått över lite ;) Hehe. Blev lite gladare när ja fick skriva av mig och såg va mycke skoj ja har att se fram emot här bara i januari :)
Nu blir de lite fika och sen sätta sig framför tvn och kolla på hockey.



// Märi<3

Tröttsamt...

Ja de känns lite segt och omotiverat fast de är julafton imorgon. Har iaf idag varit runt och inhandlat julklappar till mina minsta fyrbenta och päronen. Tur ja fick nån peng när ja fyllde annars hade ja inte haft råd att handla :S Faan va surt de känns att inte ha pengar. Man skulle vilja handla så mycke och så fina juklappar till alla möjliga men de finns inte kosing. När ja väl har pengar så spenderar ja dom hejvilt med att köpa allt möjligt skit så de kanske som sagt är bra att budgeten är under all kritik. De är väl tanken som räknas eller ?

Hästarna vilar för fulla muggar. Iaf va gäller motionen. Matintaget är lika mycke som vanligt så ja hoppas alla köpt sin julmat redan annars är risken stor att mina kusar hamnar på nåns julbord i tron om att de kanske är självaste julskinkan som traskar omkring. Usch hemska tanke... Får hoppas alla vet hur en gris ser ut...?

Som sagt julafton imorgon och jag hoppas på att få massor med paket eftersom ja helt enkelt är bäst. Eller nåt i den stilen. Ja får hoppas alla dom som ja handlat till blir glada över de lilla ja kan erbjuda.

Har varken tid, ork eller lust för tillfället att skriva nåt långt inlägg. Kan bara meddela att ja fått en tid på ATG i Karlstad med Molly i januari och sen kommer bästaste Jenny upp nån dag efter de. Längtar ! :)
Lilla Siri ska träffa vet redan på måndag. Både ja och B som följer med dit. Han får lixom betala :P höhö. Har man inga pengar så har man inte. Så är de. Och eftersom han är en tät jävel ;) så kan ju han pröjsa de. Ja får ta igen de nästa gång. Bra när man kan dela på utgifterna. Jaja nog om de. Bara hoppas mina älskade små djur oxå får en bra jul och uppskattar mina presenter.



// Märi<3

Hurra Hurra

Idag är de min födelsedag :D Precis kommit från stallet så jag och mamma möttes typ i dörrn så ja fick två paket av henne. De ena ett par nya tofflor. Me like ;) Rosa är dom oxå. Haha super sköna. Och sen en limpa cigg :P Har ju haft funderingar på att sluta men nu lär de ju inte gå. Haha. Har innan de fått en ny telefon och de snygga schabraket som ja la upp i tidigare inlägg. I em kommer de lite mer folk så ja hoppas ja kan få nåt mer ja önskat mej. Kan ju iaf bocka av tofflorna på min lista :)

Santoz va tokig imorse och hade huur bråttom som helst in till morsan. Tur att han än så länge är liten så man har nån koll på han. Men de dröjer inte förän han växt om henne och jag bävar... Han kommer springa runt me mej som ingenting :) Haha. Hann mocka alla boxarna och lägga in lite torv till Z innan ja va tvungen att bege mej hemåt. Mamma skulle ha bilen och det är ingen i denna familj som vill åka mazda nu på vintern. Hmm undra varför ;) Måste göra nåt åt den där jävla torven som fryser. Usch ;( Får nog göra som Anki tippsa om och ställa balarna i sadel kammaren. Blir ju mer slit och släp för att få dom dit men dom lär ju va upptinade på nolltid :)

Nej nu måste ja sätta fart. Står tvättning och städning på schemat. Sen måste ja hinna med en dusch oxå innan ja får besök :) Tack alla som grattat mej <3



// Märi<3

2 dagar kvar

Jajjemän nu är de inte många dagar kvar innan ja får paket !!! :D Fyller ju som sagt på onsdag :)

Idag började mitt nya liv tror ja. Haha usch å fyy. Ska ju mocka åt Jannica hädanefter så kommer hon åka bort och kvälls fodra mina hästar eftersom dom numera ska in på em. Så idag va första dagen då ja fixade bägge stallen och de va en upplevelse. Har aldrig varit med om en jobbigare backe för att ta sej upp på dyng högen hos Jannica :) Haha jävlar va ja kämpa. Kärran ville inte riktigt som jag utan drog iväg åt alla håll så de ser nog ut som de är nåt riktigt stort som försökt ta sej på den lilla stigen men de är bara ja och kärran ;) Vi hade lite olika åsikter om va som va rakt, höger och vänster. Men till slut gick de bra. Behövde bara springa där 2 ggr (som tur va) ;) Men va faan ja får ju se de som att de blir världens träning och de är ju inga fel. Bara hoppas de inte kommer mer snö nu för då vet ja inte va ja gör imöra bitti i den där mördar backen. Om ja kommer ihåg ska ja ta me kamera och ta kort så får ni se. De kanske inte ser så jobbigt ut men när man ska pusa där i snön me en kärra full me skit som lever sitt eget liv och inte vill åt mitt håll då är de liite kämpigt :) Men ja överlevde idag och gör nog de hädanefter oxå.


Nu har ja iaf käkat frulle och kollat på mitt program så nu ska ja klä på mej, greppa skyfflen och börja kasta runt me den äckliga snön härute. Visst de är jätte fint me snö men de räckte lixom för typ 3dm sen. Så ja ber till den som sköter om vädret att ja iaf inte behöver mer snö nu :) Sen ska ja in och vila lite innan ja far mot stallet igen. Ridning av Z står på schemat och sen insläpp av hästarna. Haha undra va tokiga dom kommer va imorgon bitti när dom får komma in tidigare än va dom är vana me :P Dom har gått mej på nerverna på morgon hela helgen så ja kanske bangar ur de här me em efter imorgon :) Jaja de återstår att se.


Nej nu måste ja sätta fart så ja får komma in och vila igen ;)



// Märi<3

Seegt

Ja fyy idag är de som vanligt riktigt segt. Har iofs fått sova i princip hela natten men ja va ändå fruktansvärt trött när klockan ringde halv 7 imorse. Kom inte ur sängen förän strax före 7. Iväg till stallet, fodrade och släppte ut mina hästar. Va tvungen att binda upp Santoz i Molly´s box för han skulle dia och ja försökte få på henne grimman samtidigt och hon hade ingen lust att va mamma just den stunden utan ville ut fort som attan då Z redan va ute. Så lill bebis fick glatt finna sej i att stå uppbunden en stund :) Nu är han ju såå himla snäll så de är inga problem. Va ju ett tag sen nu han va uppbunden men som sagt inga problem. Har ju blivit själv i stallet igen då bägge inackorderingarna flyttat. Riktigt skönt måste ja säga att stå själv igen. För nu får ja hade precis som ja vill och slipper städa efter alla andra. Plus att mina hästar får komma in på em från måndag och de är oxå ett plus i kanten :) Skritta Z igår en sväng på banan men varken han eller ja digga dom stora snö flingorna som dala från himlen. Idag är de ju värsta blås vädret oxå men ja får väl se va vi hittar på. Ska iaf iväg och prov rida en liten kuse nu som ja kanske ska hjälpa till me. Gäller ju att hinna me så mycke som möjligt på så kort tid som möjligt eller hur va de där ? ;) Jaja dax att klä på sej och dra iväg igen. Är julbord ikväll oxå och ja tyckte de va så snällt att ja oå får komma fast ja bara va sommarjobbare. Blev ju inte så himla länge ja kunde va där me tanke på regnet som kom på sensommaren :/ Får hoppas ja kan komma tebax till sommaren igen för ja trivdes verkligen super bra därnere. Måste bara lägga upp en bild på mitt fina scahbrak som mamma köpte till mej och Z igår på Djur och Natur butiken :D Nu gäller de bara att skramla ihop dom andra matchande grejerna såsom fleece täcke, grimma och jacka ;) Tur att de snart är jul och födelsedag :D






// Märi<3


Fruset

Ja men visst när ja kom till stallet imorse och hade släppt ut hästarna hade ja tänkt mocka och fixa allt innan ja begav mej hemåt. Men icke. Dörrn ut till logen där grepar, kärror, hö och mat finns va frusen så ja kom inte ut där. Kunde därför varken mocka eller göra mat. Vred upp fläkten på 2:an innan ja åkte men ja tror inte de kommer hjälpa då den är i andra änden av stallet. Får åka ut igen om nån timme me hårblåsen och försöka tina upp dörrn :) Alltid ska de va nåt. Idag verkar de inte va "jätte" kallt så ja ska ta me min morot på en skritt tur i skogen. Igår blev alla hästarna ompysslade eftersom Sanna va me till stallet. Har inte grejat nåt me Santoz nu på ett tag men han lyfter fötterna så snällt och njuter verkligen när man borstar. Han är bara för go :)
Följde me Anki och Delilah till ridhuset igår kväll och de kändes inte så kallt fast de va typ -20. Värsta motionen får ja varje gång ja är me då ja antingen krattar i ridhuset eller bara går omkring därinne och filosoferar :P Igår blev de en sväng me borsten på läktaren för de va lite skitigt. Duktiga ja :)

Hann ju me att städa lite igår och och byta i sängen så de va en dusch som stod på schemat igår kväll när ja kom hem. Innan de tog ja och min prinsessa kvälls promenaden me sällskap av den lilla hårbollen Alfonz. Jösses va han sprang nere i skogen. Han är som en liten hund och ska alltid va där ja är. Så inatt gott folk har ja fått sovit hela natten utan att nån liten kisse har stökat :D Vet inte när de hände sist. Iofs är ja iaf trött för ja kommer inte till ro på kvällen. Ligger och funderar på allt som händer och har hänt. Man ska väl inte tänka så mycke antar ja men de är svårt att bara låta bli. De poppar lixom upp i huve även om man inte vill. Nu ligger tankarna och funderingarna runt hästarna. Spec ponnisarna eftersom bägge är till salu. Ingen som varken ringt eller mailat på dom. Får väl hoppas de bara är "fel" årstid att sälja så nån vill ha dom så småningom. Iaf Santoz då ja vill att han ska åka först. Eller nää egentligen vill ja inte sälja nån av dom men ja kan inte samla på hästar ;) De har ja inte ekonomi till tyvär. Hmm man skulle hitta en rik karl som tycker att ja är bäst i hela världen och som förstår att ja måste ha kvar mina små änglar :P Haha men var finns han ?

Har bytt lite häst grejer me Anki oxå så Z har fått jätte fina skydd, shabrak och en gelepad. Han är säkert jätte lycklig över de :P Haha. Mamma fyndade 2 vntertäcken till sin kuse så han inte behöver frysa :)


Nej nu ska ja slänga mej på soffan nån timme och sen bege mej mot stallet igen. Bara hoppas de fortsätter va "milt" så ja inte fryser ihjäl på min uteritt :)


// Märi<3

Trött

Ja fyy ja är riktigt trött idag. Är iofs de varje dag eftersom man inte får sova ordentligt på nätterna. Va kan de bero på Afonz ?!? Han är en riktig pain in the ass på nätterna. Ja fattar inte hur han orkar. Igår kväll drog han igång strax före 11, precis efter ja släckt lampan och tänkt sova. Men då blev ja vansinnig så ja flög ur sängen, tog kisse under armen och slängde ut honom. Mat fick han me sej oxå plus att ja öppna dörren lite till altan så han kunde gå in där och lägga sej. Men nej nej de passa ju inte herrn för ja hörde han kraffsa på fönstret typ nån timme senare men ja hade ingen lust att gå ner och öppna åt han. Jösses han dör inte av att va ute nån natt. Då kanske han kan va snäll sen dom resterande nätterna. Huruvida de va nån vänlig själ som släppte in han eller inte förtäljer inte historian för de har ja ingen aning om. Den enda ja vet är att han är inne nu så lever gör han iaf :)

Hästarna då. Ja som de stått förut blev ju min älskade morot halt och vi drog iväg till Karlstad. Igår morse fick han en helsula+dojja på bakfoten och han såg genast bättre ut när han traska till hagen. Blev lite miss i planeringen så efter att ja mockat en box begav ja mej iväg hemåt för att hämta mamma och köra henne till nåt ställe där de skulle skrivas på nåt papper för att sedan styra bilen mot stallet igen och göra klart sysslorna. Helt plötsligt när ja står och mockar i godan ro kommer mamma inrusandes i stallet och säger ja måste komma ut. Hästarna har då fått tok fnatt och springer som galningar i hagen. Min morot likaså. Alltså kan han inte ha spec ont för såna där akrobatiska övningar skulle inte ja vilja roa mej me om ja hade ont i foten. Eller nån annanstans heller för den delen. Så efter den synen igår anser ja nu att min häst är frisk och kan börja skrittas igen. Ja är GLAD !! :D Så ja tänkte Sanna skulle få den äran idag att skritta honom eftersom hon ändå ska me till Molly och hon väger som en fluglort ungenfär ;) Så kan ja stå bredvid och se om de syns nåt tokigt. Men de tror ja inte.
Sen ikväll bär de av till ridhus igen me Anki och Z´s tjej :) Skulle va roligt att se dom där två ihop igen eftersom Z va väldigt intresserad av henne i Moo. Men vem är inte de för hon är ju riktigt snygg ;) Eller hur Anki ?

Jaha de går i ett hela veckan känns de som men de är bra att ja har nåt att göra. Ska försöka sätta igång min igen och hoppas på vi klarar oss längre denna gången ;P Sen ska ja prov rida en liten häst på torsdag som ja kanske ska rida några dar i veckan, på fredag flyttar sista hästen ut ur stallet så då blir ja själv, sen är de julbord på lördag. Är säkert mer grejer som ja inte kommer ihåg för tillfället. Får kolla min kalender :)

Nej nu ska ja tvätta lite tror ja. Eller kanske städa...


// Märi<3

Tragedi

De som hände 8 hästägare i Karlskoga tidigt på lördags morgonen är ingenting man nånsin vill va med om. Alla vet att nån gång kommer dan då våra fyrfotade ska lämna oss men INGEN ska behöva lämna denna jord på de viset. Jag hoppas alla drabbade på nåt sätt finner styrka att orka ta sej igenom de här. Jag vet inte om ja hade orkat men jag hoppas ni vet att ni har stöd runt omkring er från alla håll. Jag själv kände ingen som hade häst där men man kan inte gå oberörd ur detta ändå. Finns garanterat inget jag kan göra för att underlätta men mina tankar finns hos er och jag lider med er. Vet hur det är att plötsligt förlora sin vän. Dock på ett "bättre" sätt...


Har ingen lust me de här idag så ja avslutar här. På återseende...


// Märi<3

Ont

Ja de gör de verkligen. På flera olika sätt just nu... Fortfarande sjuk och nu när ja hostat så mycket har ja skit ont i rygg och bröst :S Men de hör väl till den här förbannade jävla helvetes förkylningen !?!!

De står still på alla fronter för tillfället. Väntar på svar från Komvux om jag kommer in. Besked väntas mellan 14 dec och jul. Får se hur de ska gå att börja plugga igen. De har ju inte varit min starka sida förr...

Nej nu ska ja hitta ett par varma strumpor och sen bege mej mot Dammängen. Hästskötare åt Anki och fina Delilah står på schemat :) Alltid lika skoj.


// Märi <3

Sjuk...

Ja men visst då har ja gått och blivit sjuk mitt i allt. Tur att jag och Z kan tajma så vi är "dåliga" samtidigt nu. Brukar ju tyvär inte bli så :) Va iaf till Karlstad med han igår så nu har han bara 3 skor och en "toffla" i hagen. Trodde de skulle bli ett rent helvete att få på den imorse men de gick super bra. Dock hade han grävt rätt rejält på ett ställe i boxen där de inte brukar va grävt :S Vet inte riktigt va han pysslat med inatt. Har nog haft riktigt ont iaf...

Fick iaf lite stall sällskap imorse av Linnéa och hennes hundar :) Alltid trevligt <3
Tack snälla Jannica för hjälpen med kvälls fodringen igår :)


Blir inte roligare än såhär då ja ska snora och hosta mej iväg upp i soffan under en filt.



// Märi <3

Klippkort ?

Börjar hålla med min kära vän Linnéa om att jag snart borde få klippkort och grupprabatt inne på ATG i Karlstad. Ska nämligen dit imorgon igen fast den här gången med Z. Sist va ja ju inne med Santoz när han fått en böld i röven men de är en annan historia... Min kära häst blir inge bättre snarare sämre skulle ja vilja säga. Ja kan ärligt säga att ja inte har nån aning om vart felet är så de hoppas jag dom kan berätta för mej imorgon. Eller de kan ja garantera att dom kan. Sitter säkert i hoven och så åker jag in till ingen nytta när lika gärna hovis kunnat dra av sko och fixa. Men men bättre va på den säkra sidan. Inge kul att se hästen må dåligt. De gör ont i hela mej när de är nåt fel på mina djur. Så håll tummarna att de inte är nåt allvarligt och att de kommer gå snabbt och smärtfritt att "behandla" så vi kan komma igång som planerat. Just nu känns allt bara skit...


// Märi<3

Aj aj

Ja lovar att om Z kunde prata skulle han ha sagt de imorse när ja släppte ut dom. Plus en massa andra väl valda ord. Han stapplade med ut i hagen men de gick segt och han såg ut att ha riktigt ont. Min moster kommer ikväll och kollar på honom iaf. Skönt de.

Så om de nu finns nån vänlig själ som vill förgylla min dag idag är de bara höra av sej. Skulle va kul med lite positivt sällskap nu i all skit. Såå trött på hästar så ja spyr snart. Iaf dom skadade :)


// Märi <3

skit skit skit

Tänker bara skriva en grej idag och endast en grej så hoppas ja ni fattar varför ja FAAN INTE ORKAR LÄNGRE !!!!!!


Zonic är halt...

Första ridturen :)

Ja visst idag blev de premiär tur i skogen efter att Z fått vila nån vecka. Han va lite försiktig från början men ja mana på honom så då börja han röra på sej lite bättre :) Skritta i ca 35 minuter och trava några steg bara för att kolla så han inte kändes halt eller nåt. Han tyckte de va super kul att få komma ut igen och han har blivit såå fjantig numera i skogen. Allt är läskigt nämligen :) Bara hoppas de fortsätter va "mildväder" så man kan börja sätta igång igen. Han har ju inte stått super länge men ja är jämt försiktig när ja sätter igång mina hästar efter att dom har stått. Då spelar de inte nån roll va länge de handlar om. Vill inte köra igång för fort utan ja tar hellre god tid på mej. Ingen idé att stressa lixom.

Lill bebis va ju rolig idag oxå. Han skriker som en tok när man kommer på morgon och imorse va de bråttom in till mamma för att dia :) Släpper in han där varje morgon så är han lättare att handskas med när han fått mysa med mamma en stund ;) Så hinner jag ut med dom stora innan de är dax för ponnisarna att komma ut. När ja va uppe på dan idag för att rida/fixa stallet så stod jag och kollade på dom i hagen efter att ja släppt ut Z igen och då går Molly iväg från maten och ska bajja. Santoz följer troget efter sin mamma för att stå snällt och vänta tills hon bajjat klart. När hon sen går därifrån kliver han fram, luktar på hennes bajj och ställer sej sen och pissar på skiten ! haha ja de ska börjas i tid :) jösses dax att försöka bli av me den där kraken fort nu så JA inte behöver ta alla problem som kommer ;)

Föresten så har ja kommit ihåg min kalender nu :) Får se hur länge de tar innan den glöms igen.
Nu blir de tvn en stund och kolla hockeyn. Sen slänga sej i bingen för att orka upp imöra bitti och åka till stallet.

// Märi <3


Guldfisk ?

Ja måste ju ha minne som en guldfisk eller nåt. Skrev ju i förra inlägget (tror ja de va) om min choklad kalender. Tror ni ja kom ihåg att äta mina små godisar eller ?! Nää skulle inte tro de va :) haha jösses...

Hade inga hästar på morgon men de blev inte mycke sova iaf eftersom de kom en liten Emil på morgon igen. Imöra blir de nog sova för de verkar som päronen tar hästarna åt mej. Iofs skulle dom kunna skita i de för som ja känner mej nu så har ja ingen lust att göra nåt ikväll iaf. Är så himla frusen så de blir nog en dusch och sen sängen. Kvällspromenad först oxå :)

Jaja va iaf iväg till stallet på dan idag och longerade Z för att se så allt såg bra ut. Trodde att eftersom han stått typ 2 veckor eller nåt kanske hade lite energi så ja gav mej ner på banan utan långpisk. HAHA de gör ja aldrig mer om. Han hade ingen lust alls att röra på sej. Förstår inte hur man skrämmer liv i han egentligen :) Han såg iaf fräsch ut av de lilla ja såg när han väl rörde på sej. Men man ser att han inte riktigt förstått att han har sulor och brodd för han är fortfarande väldigt försiktig :S Ska ta mej en skritt tur i skogen imorgon. Bara hoppas de inte snöar eller blåser... Idag har de iaf varit skönt ute när de legat på -7 ungefär.

Här på em har ja varit hästskötare åt Anki och Delilah för dom skulle ner till Knutsbol och träna för Susanne. Såg riktigt bra ut och dom är såå duktiga :) Bara hoppas ja oxå kan komma igång för ja vill oxå följa me till ridhus och rida. Men nu blir de skritt och trav ett tag i skogen innan ja kan börja lite smått. Bara hoppas han håller sej fräsch och att de inte blir lika hemskt kallt som de va förra vintern :(

Jaha nu ska ja nog sätta lite fart så ja får komma in i den varma duschen nån gång :)


// Märi <3


2 december

Jösses de är redan 2 december och jag kom helt plötsligt på nu att jag inte ätit från min kalender vare sej igår eller idag... Haha ja men visst som ett litet barn är jag som måste ha choklad kalender :) Såå himla gott är de. Ska nog springa iväg och äta upp dom om ja nu hittar kalendern. Är ju de oxå...

Har fortfarande inte sett till dom objudna gästerna sen häromkvällen, advokat eller nåt papper. SKÖNT !!

Idag ÄNTLIGEN ska Z få på sej vinterskor, sulor och brodd. Så nu har ja ingenting att "skylla" på längre utom kylan då kanske :) Ska ärligt erkänna att de inte känns spec lockande att börja skritta på en häst ute i typ -20. Men men de är väl bara bita ihop antar ja. Har ju iaf lyx att ja kan rida så gott som när som på dan eftersom ja går hemma. Då kan man ju försöka tajma så de är vid den mildaste tidpunkten på dan. När nu den är ? :S

De där med att gå hemma ja, från och med 17 januari börjar ja skolan igen. Eller ja kanske inte ska säga för mycke men ja har iaf sökt till Komvux och väntar nu på beskad om jag kommit in. Tycker att ja borde göra de men man vet ju aldrig. Skulle få svar nån gång mellan 14 dec och jul. De jag ska läsa är h e l a gymnasiet :( suck... Har ju inte gått gymnasium så länge som man ska göra och därför får ja ta tag i de där nu. Går ju inge vidare me jobb letandet och nåt måste ja roa mej me. Målet är ju att bli djurskydds inspektör men om de blir så får framtiden utvisa. Ska ta mej igenom 3 år på Komvux först :)

Jaja åter till hästarna igen då. Funderar på om ja ska göra lite rubriker i mina inlägg typ stall, skola mm så kan ju den som bara är intresserad av hästarna läsa de om stallet :) Va tycker ni ?
Blir ju som sagt själv igen i stallet då dom två hyresgästerna som stod där kommer flytta. Den ena har redan flyttat och den andra drar 17 dec så efter de blir ja själv. Ja grinar väl inte för de men de är ju klart att de blir lättare om man är fler så ja slipper ta allt själv. Nu har ja ju iofs världens bästa stall granne så hon och jag har gjort en liten deal som ja hoppas kommer bli bra. Då behöver ja bara ut 2 ggr/dag om de inte händer nåt alltför allvarligt. Så om ni vet nån som är intresserad av stall plats så skicka dom till mej :) Kommer få 2 alt 3 boxar över.

Idag blir de Rosa Huset kl 13 för att sedan va i stallet kl 16. Mellan de måste jag hem och byta om så ja inte fryser ihjäl därute. Har haft morgon imorse och de va riktigt kallt. Inge kul att behöva gå ut när de är -24. Men hästarna struntar ju i kylan dom vill ut på morgon så de är bara att lyda :) Mockade åt mina 3 vildar och styrde sen bilen mot Botorp där Anki red för Ola. Alltid så givande att kolla på andra när dom rider. Plus att ja får så mycke egen inspiration och bara vill komma igång.

Är de nån som är intresserad av häst saker så hör gärna av er då ja har grejer att sälja.

Hmm de här inlägget blev lite hipp som happ tror ja :) haha hoppas ni fattar nåt av de iaf ;)


// Märi <3


Skrattretande

Ja vet inte om ja ska skratta eller gråta faktist. Gårdags kvällen va väldigt intressant om man säger så. Har nog aldrig mött en människa som är så enormt trög.
De knacka iaf på dörren och därute stod B och hans mamma för att dom påstod att dom skulle hämta Siri. HAHA TROLIGT !! Hon körde iaf igång å börja tjaffsa på en gång så fort ja kom ner. Sa både de ena och de andra så ja har nog glömt hälften. Iaf är de svårt att uppdatera såhär. Men dom hade iaf tänkt att hämta Siri som sagt eftersom B oxå hade rätt till henne. Jo visst de har han säkert men då kan man ju bete sej vuxet och inte på de där sättet. Förstår inte ens varför han tagit me sej henne för ja trodde de här va nåt mellan han och mej. INTE mellan mej och hans mamma... ? Men tydligen så va de så för de va iaf hon som höll låda hela tiden. Försökte fråga han saker hela tiden men då svara hon åt honom. Han satt där helt paralyserad och sa inte ett pip. Väldigt tuff kille måste ja säga som hänger i mammas kjolar och inte vågar prata för sej. Man kan ju undra va problemet va annars ? Jaja hon fortsatte iaf anklaga mej för saker och påstod att han och ja inte gjort upp vissa saker och drog då in min gamla ponny Smulan som ni alla säkert vet dog hos Cissi på Enebäck i somras. Anledningen till de (antar ja) va de att närja flytta ner Z till Åtorp behövde ja ha sällskap och han va då snäll och köpte henne åt mej. Sen när ja flytta ville han ha tillbaka lite pengar. Dock inte allt (som tur va). Eftersom ja inte kunde få fram pengar bara sådär kvitta vi de mot stolp, tråd, knorrar, handtag + en del andra grejer som ja hade köpt till huset. De ja då sa till han va de att säljer han allt de där får han in mer pengar än de ja va "skyldig". Han godtog de och så blev de. Men så va de ju tydligen inte påstod den där människan som stod i min hall igår kväll. När ja till slut frågat han typ samma fråga 5 ggr och hon äntligen höll käften så svara han att vi gjort upp de där. Ja men va faan är då problemet ?!?! Varför stå och kackla om de när vi gjort upp de han och ja. De va väl ändå mellan oss allt handla ? Åter då till själva grejen som nog faan va de värsta av allt. Att fanskapet har mage att stå och anklaga mej mer eller mindre för att ha dödat ponnyn. Ja men tack så mycke för den. Sen står hon och påstår att de är så hemskt. Men herregud hon har inte nån gång varit intresserad av mina hästar. Eller i mej överhuvudtaget under dom åren ja va t sammans me hennes son. Så varför komma nu och börja prata om att de är hemskt. Ja fattar inte hur man kan anklaga en människa för en sån grej när man inte vet hela sanningen. Hon trodde ju tom att hon hade dött hemma hos mej kom de fram igår. Viken koll alltså !! Så jävla patetiskt så de finns inte. Men han ska iaf nu kontakta sin advokat så den får skriva iordning ett papper om att vi ska ha Siri lika mycke. Och när han lämnar de där pappret till mej så ja får läsa igenom de kan ja försäkra er att hon INTE kommer innanför dom här dörrarna igen... Man står inte och beter sej hur som helst under mitt tak och man anklagar mej defenitivt inte för såna där grejer. Då lackar ja ur. Totalt ! Och är de så att de inte tränger in i hans huvud att han inte ska ta med sin mamma så får polisen komma och eskortera henne ut härifrån. Tro mej !!

*******************************

Mitt nya liv skulle ju börja idag och de blev ju en väldans trevligt start på de måste ja säga :) Men som sagt ja vet inte om ja ska skratta eller gråta. Är ju så fruktansvärt sjukt så de finns inte. Jaja nog om de. Idag kommer Olivia hit för Tommy ska iväg nånstans så innan de tänkte ja försöka hinna till stallet och fixa till dom små liven. Bara hoppas ja inte blir sjuk nu oxå för lilla Emil är här och hostar som en tok :S Har absolut ingen lust att bli sjuk nu så ja får väl packa mej iväg några timmar så ja inte får nån bacill på mej :)
Z blir inte skodd idag heller eftersom Tommy ska bort. Får hoppas på de kan bli imorgon istället för på fredag ska de ju komma snö igen såg ja på vädret :( Och då är de ju plogning som gäller för han i helgen. Så ja *hoppas hoppas* att han har tid imorgon så ja kan komma igång igen. Iofs är de ju ingen höjdare att skritta runt i skogen när de är nästan -20 utan thermobyxor. Hmm ja kommer nog frysa ihjäl. Jaja den dan den sorgen.

Nu blir de lite frulle och sen kolla Våra bästa år. De får man absolut inte missa :) Viktiga saker.


// Märi <3


RSS 2.0