Tävling

Nu är våran dressyr tävling över och det känns riktigt skönt måste jag säga. Dagen flöt på sjukt bra och det verkade vara nöjda ekipage som lämnade våran tävling. Anläggningen i Björneborg är oxå riktigt bra och jag kan lätt tänka mig att anordna fler ggr därnere :)
 
När jag kom hem på em var jag super trött och snälla mamma som tagit hästarna på morgon hade även mockat åt mig :) Så vi for upp på kvällen för att fixa det sista och sen ta in dom när jag ser den värsta synen (som jag sett ALLT för många ggr) att min underbara häst är halt...
 
Hittade en hovis som kunde komma ut idag och skära lite då det var en hovböld. Så han står på ridbanan nu och kommer göra det imorgon oxå. Vill inte släppa ut han i kletet i hagen innan jag ser att han inte haltar. Det såg mycket bättre ut när han skurit upp och det såg nästan ut som Z drog en suck av lättnad. Aj va ont han måste haft :( Men nu hoppas jag det inte tar alltför många dagar innan han är fräsch så vi kan fortsätta träna.
 
På onsdag ska vi åka mot Karlstad för att prova sadlar och jag ska även prova min stövel som är där för "uttänjning".
 
Idag har jag varit i stallet på morgon och sen åkt hem för att vila och vänta på att P-A skulle ringa och säga att hovis va på gång. Inhandlat hund och kattmat och nu väntar jag på att maten ska bli färdig för jag är super hungrig. Sen ska jag upp och ta in mina små hjärtan, duscha och slänga mig i bingen.
 
 
// Märi<3

Morgon

Nu ska jag alldeles strax fara mot stallet men innan det ska bilen tankas så jag tar mig fram och tillbaka till träningen.
Z går på ridbanan idag då jag inte tänker jaga häst nu när han ska in och så kanske han inte rullar sig innan ;)
 
Mamma följer med så förhoppningsvis tar hon lite kort när vi rider. Är jätte spänd och nästan lite nervös. Känns nästan som det är tävling... Vet ju att vi inte har nåt att komma med då han precis är igångsatt men man blir ju ändå lite spänd. Dessvärre startade morgonen inte vidare bra då mamma hade med en present från farmor. Hon hade skrivit lite grann och tårarna fullkomligen sprutade ur mina ögon. Jag kan i detta nu inte ringa och tacka henne för jag kommer barar bryta ihop en gång till. Förhoppningsvis "mår" jag bättre när jag kommer hem och att jag kan fokusera på träningen i första hand...
 
 
// Märi<3

Tidsinställt

Idag har jag dammsugit och torkat golv i hela huset inför päronens hemkomst. Igår klippte jag gräsmattan. Åh så fint det är nu ;) hehe.
 
Nu befinner jag mig i stallet med att antingen fixa marktjänsten, rida eller packa inför morgondagen då det är dags för träning. Ska bli lite skoj att få träna igen och jag hoppas hästen sköter sig och vill visa sig från sin bästa sida :)
 
// Märi<3

Shopping

Imorse var jag och Siri upp till stallet och släppte ut hästarna. Efter det bar det av hemåt för lite frukost och sen hämtade vi upp Cissi och drog till Karlstad. Jag skulle lämna in mina stövlar då den ena stöveln är lite trång. Dock tar det några dagar för dom och dom kommer bara vidga 1 cm till att börja med så får jag åka in och prova den efter det.
 
Väl på Färjestad hittade jag världens fynd, dvs ett Back on Track fleecetäcke som var riktigt billigt :) Följde även med en ny lädergrimma till Z därifrån då han inte har nån. Vill gärna att han ska åka med läder grimma i transporten men det har inte blivit att jag köpt nån ny när jag sålde den gamla. Men nu har han en så han kan åka "säkert" igen ;)
 
Provsatt även några sadlar därinne så jag har bokat tid på onsdag för sadelprovning. Har inte råd att köpa nån av dom nu men jag vill prova på honom så jag vet om vi kan satsa på en sån eller om den inte passar alls. Jag tyckte dom jag prova va riktigt sköna men det ska kännas bra när man sitter på hästen oxå.
 
Efter Färjestad åkte vi till Hööks där dom hade rea ;) Där hittade jag ett tjockt stalltäcke som det var halva priset på. Hittade även två tävlingströjor med kort ärm som det oxå var 50% på.
Sen har jag totalt fastnat för deras schabrak som finns i vit, marinblå, svart, brun och grå med en silverpasspoal på. Dock är jag bara intresserad av 4 av dom färgerna då brun inte tilltalar mig nånting. Dock kände jag idag att plånboken inte tillät mig alla dom 4 så jag köpte det ena. Dvs det marinblå och den matchande luvan till. Både schabraket och luvan kommer lämnas in nere i Rudskoga för brodyr innan det ska användas.
 
Jag tycker att jag gjort några riktigt fina fynd idag och det ska bli så kul när det är dags att använda grejerna :)
 
// Märi<3

Solsting ?

Nu ska jag ta med min älskade prinsessa och fara mot stallet där hon, jag och Z ska ta oss en tur i skogen. Jag behöver få komma ut och bara va tillsammans med dom som betyder mest <3
 
 
// Märi<3

Arbete

Nu har jag varit och handlat hästmat (glömde hundmaten), Siri godis, människomat och hämtat ut priser. Dock tabba ja mig rejält då jag glömt hälften av det ja skulle ha så ja får ge mig tillbaka ner antingen idag eller imorgon och rätta till samt köpa mer :)
 
Nu har jag hängt ut ett fleece täcke på tork som jag tvättat och jag börja fundera på om ja ska försöka få liv i gräsklipparen. Har lite drygt 1 timme på mig innan jag måste åka mot stallet och jag hinner inte färdigt på den korta stunden. Iofs kan jag klippa lite idag och resten imorgon ? Mm så får det nog bli. Emellan där måste jag försöka äta nåt oxå :) Kanske dags att sätta fart då.
 
 
// Märi<3

Lön

Då har lönen trillat in på kontot och jag har redan lyckats göra över med en hel del pengar. Räkningar :(
Men nu är alla räkningar "på papper" betalda så det är bara stallhyran och en grej till som ska betalas idag så har jag betalat allt för denna månaden. Eller ja det tillkommer ju diverse häst, hund och kattmat men det är ju utöver allt det andra :)
 
Har pratat med Färjestad Rid & Trav på morgon ang mina stövlar. Jag kommer åka in med dom imorgon så dom får fixa dom. Dessvärre tar det några dagar för dom så jag får väl hämta dom till veckan. Hoppas dom blir bra så jag kan börja "rida in" dom :) Idag har jag lite annat som ska göras och jag tänkte börja städa lite idag eftersom päronen kommer hem redan imorgon.
 
Ikväll blir det en uteritt med Z och imorgon får han gå ett pass på banan inför fredagens träning. Aa just det pengar för den ska jag ta ut oxå :)
 
Prinsessan har inte ätit nån mat sen i måndags morse innan hon kom till mig och har varit riktigt dålig i magen :( Nu när vi kom från stallet hällde jag upp maten och den försvann på en gång. Skönt !! Hoppas magen kan räta upp sig oxå för det är nog inte roligt för henne att va så risig i kistan...
 
// Märi<3

Klant !!

Jag och Siri var i stallet imorse och släppte ut hästarna. Sen hem för att käka frulle och sen tillbaka för att knata upp med Z till Anette. Tömkörning stod på schemat. Jag är ingen hejjare på det där så jag överlåter det till dom som kan det bättre :) Mot slutet var han stuntals riktigt fin men hon fick va på han rejält några ggr för att han skulle bjuda fram. Nu är det ju ganska längesen hon tömkörde han sist men hon tyckte han va bättre nu. Skönt att höra :) Jag mitt pucko glömde ju kameran i bilen vid stallet så det blev inte ett enda kort :( Usch va sur jag är på mig själv...
 
Nu är vi tillbaka hemma igen för att äta lite lunch (Siri ska äta upp sin kvällsmat sen igår tycker jag) och sen ska vi tillbaka för att ta emot hovis som kommer kl 15.00. Efter det ska jag hämta upp Cissi och vi ska vidare mot hemlig ort och sen till Björneborg för att harva banan inför helgens tävling. Hela em kommer gå av bara farten så jag stupar väl i säng tidigt ikväll med :)
 
 
// Märi<3

Fix

Eftersom det är ett sånt jävla skitväder ute så håller jag mig inomhus och grejar med lite saker inför tävlingen på söndag. Våran klubb (Karlskoga Ryttarteam) ska anordna en lokal häst dressyr på söndag i Björneborg. Jag ska vara med som funktionär och det är en hel del fix innan tävlingen går av stapeln. Har ringt en massa samtal nu på fm och har några kvar innan jag är "klar". Imorgon drar även jag och Cissi ner till Björneborg för att harva banan och efter det ska vi kolla igenom priserna. Ska bli riktigt kul att se va vi får ihop för bra priser.
 
Hade ju varit roligt att va med själv på tävlingen men eftersom Z inte är igång till 100 än och jag har varken löst licens för han eller mig känns det som det kan kvitta. Jag har suttit lite för nån vecka sen och kollat tävlingar men jag har nu bestämt att vi inte kommer göra en enda start detta året. Han ska byggas upp igen långsamt och i sin takt. Jag vill inte stressa för att jag ska iväg och tävla. I vinter hoppas jag vi kan hålla igång nårgorlunda och även hitta en bra tränare att rida för. Vid årskiftet ska jag lösa licenser mm mm (om han är fräsch) och sen hoppas på att vi kommer iväg på nån tävling till våren.
 
 
 
// Märi<3
 
 

2 års dag

Nu har jag precis kommit hem från stallet där jag fodrat och släppt ut mina grabbar. Dom går i en egen hage nu men det är bara fram tills tisdag em då Z fått skor. Vågar inte ha han i dom andra hagarna då skorna sitter riktigt löst och det är lite dyigt i dom. Så Ida´s får gå och mumsa gräs medans mina får hålla tillgodo med hö :)
 
Nu har jag uppdaterat mig på dom bloggarna jag följer så jag vet va alla pysslar med. Sjukt hungrig nu när jag kom hem men såg att brödets bäst före datum passerat så jag måste bege mig till affären och köpa nytt bröd. Det suger ju riktigt hårt när man är jätte hungrig och vill äta frukost NU.
 
Idag vräker regnet ner och jag hoppas det kan va uppehåll nån gång under dagen så jag hinner rida. Annars får jag helt enkelt ta på mig regnkläder och rida ändå :) Har inte planerat nåt under dagen bara att jag ska ringa Färjestad och kolla om jag kan komma på torsdag med mina stövlar. Anette ska tömköra Z antingen idag eller imorgon. Med tanke på vädret tror jag det kommer bli imorgon ;)
 
Idag är det även exakt 2 år sen jag var och hämtade mina små ponnisar Molly och El Santoz. Molly är ju såld nu till en tjej i Uppsala men Santoz finns kvar hos mig.
 
 
 
 
 
 
När man kollar på dom där bilderna så kan man inte tro att det är samma ponny. Han har ju växt så sjukt mycket :) Från att ha varit mindre än sin mamma till att va betydligt större än henne nu. Okey inte på bredden kanske men iaf på höjden ;)
 
// Märi<3

Uteritt

Nu på em blev det en skogstur med Z, J och Karin. Hon skulle prova J för att se om hon kanske vill rida honom några ggr i veckan. Det gick jätte bra men lite knövel var det efter vägen så hon fick se va han kan pyssla med. Överlag tyckte jag han skötte sig riktigt bra och stundtals var han helt avslappnad. Karin va lugn hela tiden och det är ju en sån ryttare han behöver. Som inte stressar på honom när han blir spänd utan som lugnt tillrättavisar och ger han beröm när han förtjänar det. Jag tyckte det såg super bra ut och det kändes riktigt tryggt med henne i sadeln. Jag hoppas hon tyckte om gammelgubben och vill komma snart igen :)
 
 
 
// Märi<3

Lunch

Nu har jag varit iväg på mitt lilla äventyr och har precis landat hemma igen. Betalat in lite räkningar åt pappa (som är på semester) och nu ska jag stoppa nåt i magen för att sen åka till mina grabbar. Tjejen som skulle rida idag kommer så vi ska skritta ut en sväng i skogen :) Ska bli superkul verkligen.
 
 
// Märi<3

Trögt

Precis hemkommen från stallet och har läst alla bloggar som jag gör varje morgon :) Nu ska jag sätta mig och äta frukost för jag är jätte hungrig. Dessvärre finns det ju ingen tidning idag och av nån anledning har jag jätte svårt att äta frukost om jag inte får läsa i nåt samtidigt. Får leta upp nån "damtidning" som mamma har i brist på morgon tidningen :)
 
Idag ska jag på en liten tripp söderöver men va det handlar om kan jag inte skriva här. Inte än... Det är en överraskning för nån och även om jag vet att den personen inte läser det här finns det andra som gör och som kan råka försäga sig. Därför kommer det dröja ett tag innan ni får veta va det är.
 
Ridning ska det bli idag med men vilken tid har jag inte kommit på. Tjejen som skulle rida J har inte hört av sig så jag tror inte det blir nåt :/
 
Nej försöka få i sig lite frulle och sen göra nåt vettigt en stund.
 
 
// Märi<3

Sommar ?

Jösses från att igår kväll gått från världens åskoväder till att ha strålande sol idag. Det är inte fy skam. Ska bli lika gött väder imorgon med så då ska jag försöka hitta en bra bok och lägga mig i solen. Hann med en timme idag ungefär innan det var dags att bänka sig framför tvn och kolla på travet. Inga pengar idag heller så jag hoppas på bättre tur nästa vecka :) Nu är det iofs fortfarande soligt och fint men jag känner inte för att lägga mig på gräsmattan iaf. Jag tar det imorgon istället :)
 
Z fick sig en liten genomkörare imorse på banan och mot slutet var han ganska fin. HUR mycket som helst att jobba med men vi har all tid i världen. Förhoppnigsvis kommer det en tjej och provar J imorgon oxå. Hoppas det kan passa så han får röra på sig några ggr i veckan. För hans trivsel och mitt dåliga samvete...
 
Nu ska jag skutta in i duschen och sen bara slappa innan hästarna ska in ikväll. Skönt att ha allting klart ;) Okey Santoz ska ha in torv och ja ska skura hans vattenhink som jag inte orkade göra förut ;)
 
 
// Märi<3

Tappsko

Lite stiltje nån dag här igen men dagarna springer verkligen förbi i en rasande fart.
 
Det har blivit en dags vila för Z och lite longering igår. Idag hade jag tänkt rida på morgon men när jag skulle ta in hästarna igår kväll hade han en baksko på trekvart. P-A fick hjälpa mig av med den och han såg inge halt ut som tur va. Imorse var han inge svullen i benet heller och ömmade inget när jag ledde ut han till hagen. Fick tag på Anette igår kväll så kl 10 imorse/fm var jag och Z på plats i Utterbäck så hon slog på den nedrans skon.
 
Nu har jag varit hemma och ätit lite lunch och pratat i telefon med Linnéa :) Det händer inte alltför ofta tyvär... Så nu funderar jag på en liten pn och sen åka till stallet och rida. Va så sjukt varmt förut när jag kom tillbaka till stallet och sen va ja så hungrig så jag va tvungen hem ;)
 
Ikväll ska jag upp till broder och äta tacos :) Har ett samtal jag måste försöka ta mig i kragen och ringa oxå.
 
 
// Märi<3

Nervös

Nu har jag bokat upp mig för Anna träning ! Jösses va längesen är det inte som jag träna för nån... Sitter redan nu och är jätte nervös hur ska det då bli när jag väl ska träna ? :D
 
 
Regnet vräker naturligtvis ner nu igen :( Jag som skulle skritta ut en sväng efter två dagar på banan. Jaja det kanske håller upp lite senare igen :)
 
 
// Märi<3

Longering

Häromdagen longerade jag Santoz och pappa var med och fotade. Därav dom lite "konstiga" bilderna ;) Han lyckades fånga alla bilder när han ser helt galen och skrämd ut. Haha men så illa var det inte. Första gången jag linade honom med stigbyglarna hängandes efter sidorna och det bekom han inte för fem öre. Han är såå sjukt duktig :)
 
Dom två översta bilderna är tagna från början utan stigbyglar. När jag såg att han va lugn och lyssnade på va jag ville hängde jag på stigbyglarna som ses på bilderna nedanför.
En galopp :)
 
// Märi<3

Bilder

Nu har jag fört över dom bilderna jag hade på kameran så förhoppningsvis kan det komma upp lite inlägg med bilder under morgondagen :)
 
 
// Märi<3

Bästa

Idag får du 3 guldstjärnor av 3 möjliga <3
 
 
// Märi<3

God morgon

Nu har jag kommit hem från stallet och ska strax äta frukost. När jag skulle åka imorse kom pappa fram till bilen och fråga om han och Siri fick följa med :) Så stallet var snabbt avklarat när man har nån med sig som hjälper till. Nu är det bara ridning kvar men det tar jag nån gång under dagen. Efter frukosten ska jag åka till Dammängen och kolla när det är Anna träning. Kanske kan få lite inspiration till min egen ridning :)
 
Idag får det nog bli lite frisyr dag i stallet då hästarna ser riktigt ovårdade ut. Iofs har jag klippt manarna på dom men det behöver snyggas till lite ;) Bilder kommer !
 
 
// Märi<3

Fredag den 13:e :(

Kom på det imorse när jag kolla på telefon att det faktiskt är fredag den 13:e... Hmm undra hur det kommer gå idag då. Än så länge har jag klarat mig från tokigheter men dan har ju precis börjat...
 
Imorse va jag tröttare än tröttast men hästarna är iaf ute och har fått mat. Ska klä på mig och fara till stallet och fixa marktjänsten så den är klar tills ikväll. Hade ingen lust att göra nåt imorse när jag va där.
 
Idag blir det ev en tur till krillehöla med mamma som ville till Maxi och sen förbi Jysk tror jag. Behöver åka ner till Djur & Natur och kolla på lite hästmat då gammelgubben börjat tunna ut väldigt. Ringer jag Svenska foder pratar dom ju bara om ditt foder... Jag åker ner och kollar va dom har att säga annars får jag ringa till veckan.
 
Z och jag var ute på en kvällstur igår och det var riktigt mysigt. Lite oense om formen är vi men han jobbar på bra. Ikväll ska skitungen få bli longerad om vädret håller i sig och jag kommer till stallet i tid. Han ska få inviga sina nya stigläder som jag köpte igår. Om jag har stigbyglarna hängandes kanske det kan bli lite mer fart på han ;)
 
Fint väder verkar det bli oxå men det såg riktigt dystert ut för nån timme sen när det bara vräkte ner regn :(
 
 
// Märi<3

Tråkigt eller ?

Tycker själv att jag blivit ganska duktig på att uppdatera här nu. Men det är väl för att jag har mer tid eftersom jag inte jobbar och sover :)
 
Men när jag läser andra bloggar har dom mycket bilder och så i sina inlägg. Vet själv att det är roligare att läsa om det är bilder med. Behöver inte va massa bilder utan en kan räcka. Jag är bara såååå lat och orkar inte lägga in bilderna i datorn så det är därför som det inte kommer upp nya bilder. Jag har alltid med mig kamerorna i väskan men det där med att försöka få in dom i datorn är tydligen problematiskt. Vet att det är helt och hållet mitt "fel" men jag kanske behöver ta det lite lugnt och börja i ena änden ? Nu har jag iaf börjat blogga igen och jag hoppas det kan hålla i sig nu så det inte dör ut om ett tag :)
 
Vad tycker ni ? Ska jag försöka sluta va så lat och lägga upp lite NYA bilder i mina inlägg ?
 
 
// Märi<3

Kom igen !

Nu har jag precis kommit hem från Örebro med Ida. Innan det var vi ner till mossen med bil och transport för att hämta torv. Bytte bil därnere med pappa så vi kunde åka vidare mot Örebro så det är han som får dra med det där hem sen. Tycker jag gott han kan göra ;)
Ida har nu fått en liten rundtur på mossen och fått berättat för sig hur allt funkar. Dessvärre är det världens skit väder idag så det var inga maskiner igång därute och då blir det riktigt tråkigt tycker jag. Hoppas det kan va finare väder senare i sommar så vi kan åka ner och kolla igen. Om hon vill förstås :)
 
Shoppingen då.
Biltema: Det ja skulle ha fanns inte men det blev lite annat istället ;)
* Ny foderkrubba till Z (dom har börjat med hästgrejer på Biltema :)) En hörnkrubba blev det eftersom han äter mat bak i boxen i ena hörnet. Underbart att äntligen kunna stå i ett stall med folk som förstår att han inte är livsfarlig och att han då kan få äta där han behöver få äta !
* En matskål till Alfonz. Orka ränna in och ut med den han har ;) Bättre det står en konstant ute.
* Handtvål till stallet. Nu har vi bara såpa att tvätta händerna i :/
 
Hööks ;)
* Vita benlindor
* Vita gummisnoddar
* Ett par stigläder
* En ryktborste
* Ett schabrak (som inte är till mig)
 
Hade kunnat shoppa mer på Hööks men jag behöver nog ha pengarna kvar till lite annat oxå. Såg ett par snygga ridbyxor som det var 50% på men ja lyckades hålla mig. Provade dom inte ens så jag kan säkert inte ha dom iaf ;)
 
Imorgon blir det Jysk med mamma och kolla om det finns handdukar kvar som är billiga. Sen kanske även en sväng in till maxi i krillehöla.
 
 
// Märi<3
 

Fullständigt galen !

Jag kan bara meddela att den hästen som i helgen var riktigt dålig, inte ville äta, knappt dricka och som såg mer eller mindre halvdöd ut har "återuppstått" ;)
Herre jösses han är helt galen !! Han ser piggare ut nu än va han gjorde innan helgen. Igår racade dom i hagen allihopa och han bockade, studsade på stället, stegrade sig och var hel tokig :) Jag kunde inte annat än skratta när jag såg honom och det värmde verkligen i hela min kropp när jag såg han fara fram på det viset. På morgonen när jag kommer brummar han igen och säger god morgon. Han står framme vid krubban och maten äter han upp på ett litet kick. Lämnar inge hö i boxen utan det är helt rent därinne. Äntligen (efter den korta men ack så jobbiga helgen) är han tillbaka till sitt gamla jag och jag är såå glad :)
 
Idag ska jag hämta Ida vid 11 och sen fara ner mot mossen. Väl där ska pappa köra Ida på en liten rundtur därnere så hon får se hur det ser ut. Efter det ska vi åka till Örebro då jag ska till Biltema :( och Hööks :). Skulle vilja in på IKEA (?) oxå men det beror på va mycket folk det är...
 
Det är min dag idag :)
 
 
// Märi<3

<3

Tack min underbara för att du är just du och för att jag får va delaktig i ditt liv. Vi kommer fortsätta kämpa tillsammans ända in i slutet. Utan dig vore jag olycklig.
 
 
Min vackra häst
 
 
// Märi<3

Besök

Igår hade vi besök i stallet av en djurkommunikatör. Har haft henne en gång förut till Santoz mamma och det är även några andra jag känner som haft henne oxå i den vevan. Besöket gjorde mig både glad ,ledsen och besviken men samtidigt positiv för det jag fick höra.
 
Var dock inga "större" grejer som kom fram som det var med Molly. Kommer bli en till gång med lite andra djur om 2 veckor och jag ska ha med en då men vem det blir får vi se :)
 
 
Idag ska det köras kylskåp/frys med Katharina. Ett till henne och ett till mamma. Eftersom min transport är full med hö så får vi ta deras. Blir nog den imorgon med när jag ska hämta torv. Ida ska med ner till mossen på studiebesök :) Hon har aldrig varit där så pappa får väl köra henne ett varv ut på mossen, visa och berätta :) Synd att vädret är så tråkigt annars hade det ju varit full aktivitet därnere och lite mer att se. Men men det ska väl va sånt här skit väder hela min semester :(
 
 
// Märi<3

Frisk ?

Imorse när jag kom upp till stallet var det en pigg kille som mötte mig. Han åt upp sin betfor och fick gå ut i paddocken. Där travade han omkring med huvudet högt och hade verkligen liv i ögonen. Så skönt :)
 
Inatt har jag sovit hela natten och inte haft nåt nattvak. Käkat lite frulle på morgonen och pratat med veterinären som blev super glad att han va så pigg. Nu ska jag ringa ett samtal och sen vila lite innan det är dags att sätta fart mot stallet. Idag får vi besök av en tjej och det ska bli riktigt spännande. Är faktiskt lite nervös :)
 
 
// Märi<3

Veterinär besök

Nu är jag hemkommen från stallet och sitter nu och väntar på att dom ska ringa så jag får hämta hö. Kärran är redan påkopplad så jag ska dra iväg så fort jag bara kan. Ska peta i mig nåt att äta oxå då jag är lite små hungrig :)

Nu har iaf veterinären varit ute och kollat på J. Har aldrig haft den tjejen nån gång förut men hon var super trevlig och tog sig verkligen tid att lyssna på va jag hade att säga. Mer såna veterinärer tack !!

Jag blev inte klokare tyvär och inte hon heller (tror jag) eftersom hon inte hittade nåt uppenbart fel. Hon har iaf kollat honom i munnen, i rumpan och tagit blodprover. Jag väntar nu på att hon ska höra av sig (nån gång under dagen) för att se om hon hittade nåt på proverna.

När jag åkte hemåt nu stod han i paddocken och hade druckit vatten och tuggade hö. Inte bara nån enstaka tugga utan det va nästan som vanligt. Måtte det ha vänt... Idag har han faktiskt sett hyffsat pigg ut om man jämför med igår. Jag hoppas verkligen det var en "släng" av nåt som nu har blivit bättre och att han snart ska va fullt återställd och kan gå ut till dom andra.

Han skötte sig så exemplariskt idag med veterinären. Han är allt en liten pärla :)


// Märi<3

Fortsättning

Va ju som sagt iväg med Ida till Färjestad igår med hennes katt så pappa, P-A & Agneta höll koll på min sjukling. Dom hade tyckt att han såg konstig ut när han tuggade och jag tyckte en morgon (tror jag det va ?) att han inte lukta gott i munnen...

Igår prata jag med både Distriktarna och Strömsholm och dom tror inte på kolik. Kristinehamn kommer ut till han idag så nu ska jag äta frukost och vänta på att dom ringer så jag får en tid.

Igår kväll när jag fodra hade han lite temp men det hade gett sig under natten. Han har även ätit lite hö under natten men inte druckit nånting. Imorse lyckades jag få i han lite krafftfoder både inne och i paddocken men inget vatten. Han har både bajjat och kissat inatt och la även en hög ute på banan. Åt lite gräs i kanterna men sen inge mer. En tugga hö men sen var det stopp där oxå.

Hoppas dom kan komma fram till nåt bra när dom är ute idag för det sliter både på han och mig det här...


// Märi<3

Färjestad ToR

Precis hemkommen från Färjestad smådjursklinik där jag varit med Ida och hennes katt. Hon ringde mig tidigare idag och undrade om jag kunde följa med henne dit då hennes katt va dålig. (Jösses är allas djur dåliga ??)

Jag är så sjukt trött nu så jag skulle kunna somna ståendes. Ska försöka peta i mig lite mat och sen åka upp till stallet och ta in hästarna för det är riktigt skit väder :( Har även pratat med en veterinär nu på em ang J och har fått lite update när jag var i Karlstad från päronen så vi får se va som händer...


// Märi<3

Uppdatering

När jag åkte från stallet igår kväll hade han inte rört höet men som sagt ätit upp krafftfodret.

Va tillbaka igen vid 00.30 och han såg likadan ut då som när jag åkte. Fortfarande inte ätti nåt hö och det var rent i boxen från avföring. Tempade och lyssnade på magen. Allt va okey.

Åkte hem igen och ställde klockan för att försöka få nån timmes sömn. Gick väl sådär... Va tillbaka igen strax före 04.00 och då hade han kissat en gång men fortfarande va höet orört.

Hem igen och skulle försöka sova en stund men denna gången gick det inte. Va tillbaka strax före 07.00 och då hade han bajjat en hög oxå. Fodrade dom andra och la i 3 slevar med betfor i hans krubba. Han tog en eller kanske två tuggar sen ville han inte ha mer. Släppte han på ridbanan där han nu kommer gå resten av dagen. Ställde ut en vatten hink och en liten tuss hö. Han struntade blankt i höet men började iaf äta lite gräs i kanterna. Dock va det bara en liten stund och sen stod han mest och glodde. Gnäggade lite från början på dom andra hästarna men se var det inge mer. Jag gick in efter en stund och handmatade honom med lite hö och det tog han. Ledde då fram han till höhögen och han tog nån tugga men sen va det bra. Gick in och slevade upp 3 skedar till med betfor och gick ut med till han och det åt han upp på en gång.

Nu är jag som sagt hemma igen och jag ska se om jag kan lägga mig och vila en stund och sen åka upp om några timmar igen. Vet att så fort P-A och Agneta vaknar kommer dom ha stenkoll på honom och ringa om dom skulle se nåt tokigt.

Tycker det är jätte märkligt då magen verkar funka men han inte vill äta ? Eller han äter ju ibland och ibland inte. Kan inte riktigt komma på vad som skulle va fel på honom men förhoppningsvis "går det över".

Igår var det exakt 1 år sen jag va upp till Tullgarn och hämtade honom och det känns ju inte super skoj att fira våran "1 årsdag" på det här viset :(


// Märi<3


Sjuk häst :(

I em/kväll när jag kom till stallet va jag tvungen att gå till Agneta och P-A för att beklaga mig att vi inte vann nåt på hästkräken idag ;)

Hade mat och hö kvar att fixa men tänkte att jag tar det sen. Ida skulle fodra mina hästar på kvällen så jag tänkte bara sitta en liten stund och va social sen fixa klart stallet och åka hem för att få mig nåt i magen. Dock blev den lilla stunden något längre så Ida och Katharina hann komma upp och medans jag satt och va social hade dom tagit in mina hästar. Det visste jag inte förän jag följde me dom bort till stallet när dom skulle ge sina mat. Jag gjorde iordning hö och krafftfoder samtidigt som jag pratade med Katharina och skällde på Z för att han skrapa. Z fick lite hö för att han skulle va tyst och när I & K var klara med sina började jag fodra mina. Z först, sen Santoz och sist J (som vanligt).

När jag kom in till J och skulle ge han hö och mat stod han i hörnet och glodde. Jag slängde in allt och han kom fram sniglandes och började försiktigt tugga krafften. Tyckte redan då han såg knepig ut. Hämta temp och kolla men ingen feber. Lyssna på magen men den verka funka. När han åt krafften var det så försiktigt (han är inte hysterisk annars) men det kändes inge vidare. Såg nästan ut som han stod och fundera medans han åt.

Jag stängde till och gick in till P-A & Agneta för att säga att jag skulle åka upp senare för att kolla till honom så dom inte skulle börja fundera på va det var för nån tok som kom mitt i natten. Agneta satte på sig skorna och följde med ut i stallet. När vi kom in stod han åter i hörnet och när jag kollade i krubban var det mat kvar...

Ut med han på ridbanan och gick en stund. Lyssnade på magen och masserade. Den lät. In med han igen och han åt upp det sista som han lämnat. Tog även några tuggor hö. Blev sittandes en stund med dom igen och när jag åkte därifrån hade han ställt sig i hörnet igen.

Jag kommer åka upp om ca 1 timme för att kolla till honom och det blir nog säkert nån mer vända inatt beroende på hur han ser ut.

Fruktansvärt jobbigt är det när djuren är dåliga och man inte riktigt vet va som är fel. Jag hoppas han inte blir sämre utan att han kan va någorlunda pigg när jag kommer inatt. Kollade man på hans ögon så såg han trött och sliten ut. Älskade lilla pojk <3




// Märi<3


1 rätt ?

Hade tänkt mig att jag skulle kolla på travet idag bara för att jag inte hade nåt spec just den tidpunkten. Men vad händer ? Jo jag somnar självklart ifrån mot slutet och ser inte resultaten för dom 4 sista starterna. Jag vakna till där strax innan det sluta och tänkte att nu ska jag kolla hur det gick för oss. Men av nån konstig anledning föll jag i dvala igen och vakna väl typ några minuter efter att det slutat :)

Nåja, gick in på text tv och kollade resultatet och det va det värsta jag sett tror jag ! Nu visade dom inte sista resultatet men av dom första 6 loppen hade vi 1 rätt !! Så vi kanske fick 2 rätt som max om hästskrället i sista loppet kunde springa rätt. Hahahaa ILLA !!!

Men skam den som ger sig. Nästa vecka tippar vi igen ;)


// Märi<3


Söta lilla hus :)

Då är ja inne på semester dag nr 2 och jag har redan fått en del gjort.

Igår skulle jag hämtat hö men dom svara inte så jag får se om jag kan få tag på dom under helgen och hämta på måndag istället. Pappa åkte till mammas jobb efter att han slutat sitt igår em och slog sista gräset så igår kväll va ja och mamma där och kratta ihop allt och körde till stallet. Så nu är min transort full med gräs som väntar på att få ätas upp av pållarna :)

Var även två tjejer och prova J igår em och det gick jätte bra. Vet vilka tjejerna är sen förut och den ena red även Smulan när hon fortfarande levde och va i min ägo.
Dessvärre tror jag inte dom kommer ta honom då dom tycker det blir för långt att åka eftersom dom bor på andra sidan stan. För tillfället har dom en ponny på foder i ett stall i Botorp och dom vill i så fall att han ska flytta dit. Jag känner att han flyttat tillräckligt och vill inte rycka han ifrån det här nu när jag tycker han trivs så bra och har kommit in bra i flocken. Jag hoppas tjejerna ångrar sig och väljer att ta honom men att han fortfarande står där han är. Super tråkigt om dom inte har möjlighet då han såg väldigt tillfreds ut med ridningen och dom verkade gilla honom mycket.

Idag har jag varit i stallet på morgonen och släppt ut mina odjur. Blev även tvårätters på morgon då dom både fick hö och nyslaget gräs. Innan jag åkte från stallet nu stod alla och sov ;)

Jag och Agneta har även tippat på morgon och ätit frukost tillsammans. Nåt som vi började göra för några lördagar sen och det är verkligen super roligt. Jag som aldrig har spelat på nåt i mitt liv utan kanske köpt lite lotter då och då. Men ja har alltid velat prova tippa både trav och lotto och det är faktist väldigt roligt :)

Vi har även varit en sväng och kollat på det lilla huset som jag så gärna vill ha. Vi blev runtvisade av ägaren och det var verkligen hur gulligt som helst :) Dock en hel del som jag skulle vilja ändra på men frågan är bara om det går... Hmm jaja huset är inte till salu iaf just nu och jag har ändå inga pengar. Men jag hoppas när hon väl ska sälja, att det blir till mig :)


// Märi<3


Semester :)

Sådär nu har jag haft semester i ca 10 timmar och fler ska det bli :) Har hela 4 veckor innan jobbet drar igång igen. Dock kommer det inte bli nån vila för mig på semestern eftersom jag har fullt upp med allt som inte hinns med annars.

Idag skulle jag hämtat hö kl 14 men jag får inte tag på människorna jag skulle hämtat hos och sen ser det inte vidare bra ut med vädret heller. Ska se om jag kan få tag på dom under morgondagen och kolla om jag kan hämta på söndag. I em kommer det två tjejer som ska prova J oxå. Ska bli spännande :)

Under mina semester veckor ska jag försöka uppdatera lite flitigare här med både bilder och annat. Har massor med bilder tagna som inte är visade då jag inte haft ork eller lust med det här.


// Märi<3

RSS 2.0