Slut vilat

Ja visst nu är värmen på ingång så det är bara att kavla upp ärmarna och börja arbeta igen. Z kommer inte få se sin mamma så mycket denna vecka (antar jag) men han är i god vård. Min lill fjant kommer få se mig åtminstonde på onsdag då det är dags för avmaskning (om inte mamma fixar). Annars ses nog inte han och jag förän på fredag då det är dags att flytta. Usch vad jag bävar inför det där men jag får Cissi med mig så då kan jag vara lugn :)

Har varken tid eller lust att skriva nu så det får bli en annan dag.


// Märi<3

Nostalgi

Ikväll har jag kollat på sjukt bra filmer på kameran från den gamla goda tiden. Fanns filmer på Lelle, Zonic och Smulan. Dom vackraste 3 som för alltid kommer finnas i mitt hjärta.

Fanns även en del mindre bra filmer som Anki ska få ta del av imorgon ;) hahaha. Är nästintill säker att hon kommer skratta ihjäl sig precis som ja gjorde :) Jösses ja vet inte ens om ja vågar visa det för henne. Haha fyy va illa.

Red ett pass på banan och Z är DYYR idag. Ujuj va han var duktig :) Imorgon får jag se om ja tar vid där ja slutade idag elelr om det blir en skogspromenad. Den som lever får se.

Nää nu blir det inte roligare än såhär då sängen lockar.


// Märi<3

Hurra hurra

Vill bara ge min älskade lilla bebis Alfonz en stor grattis kram på sin födelsedag (en dag för sent).

!!! HURRA HURRA HURRA !!!



Underbaraste i världen <3


// Märi<3

Irriterande

Mycket som irriterar mig nu. Främst människor. Vissa människor. Förstår inte hur en del tänker. Eller hur dom kan säga som dom gör. Är det min uppgift att vara alla till lags ?

Nej tänk om man skulle söka sig ner till Skara redan till hösten. Dom har ju Komvux där med...


// Märi<3

Kan kvitta

Usch nu är det inget roligt igen. Vet inte vad det är för nåt denna gången men allt är skit. Allmänt värdelöst. Livet är även bra orättvist många gånger. Varför ska vissa människor ha lycka och glädje medans andra inte har nånting ? Varför kan man inte göra rätt för sig och sluta gnälla ? Hur tar man sig ur nåt där man inte trivs ? Om man vill ändra men inte kan, hur gör man då ? Ska man ge upp allt för att vara alla andra till lags ? Hur mår man bra ? Hur uppnår man sina drömmar ? Är det rätt att ge andra dåligt samvete när man själv är lat ?


// Märi<3


Fruktansvärt hemskt

Fick en riktig chock igår kväll när jag loggade in på fejjan och fick se vad som var skrivet där. En underbar liten fölunge kom till världen men lämnade lika fort igen. Jag vet exakt hur det känns att mista ett djur och det är inget jag vill att nån ska behöva uppleva. Klart att dom nån gång måste lämna oss men inte under såna omständigheter.

Därför går idag alla mina tankar till systrarna Rådström och speciellt till Karolin som miste sin efterlängtade lilla fölunge. Massa styrkekramar från mig <3



// Märi<3


Helg ?

Va lite snabbt inne på fejjan för att svara på lite kommentarer jag fått och jösses vad folk skriver att det är helg, fredags mys med mera... En del som har det jävligt bra. Själv har man varit ledig hela veckan pga vädret och drog igång lite lätt med en 12:a idag och garanterat lika många timmar imorgon. Söndagen återstår att se men blir säkert en hel hoper med timmar då med. Helg. Vad är det för nåt ??

Nu är jag ju inte gnällig för fem öre eftersom jag trivs väldans bra med min gröna vän och hans gula svans. Pengar får jag oxå på köpet så det är bara att gilla läget :)

Nattat hästar nu på kvällskvisten eftersom Anki är iväg och tävlar (nånstans)... Har inte rikigt koll på vart denna gången men det är ju skit samma. Huvudsaken är ju att hon vet vart hon är. Utsläpp i helgen av pållarna och ev en kvällsfodring imöra oxå men det märker vi då. Sista helgen med reklamen och det är helt underbart att slippa det skiten sen. Usch det har inte fungerat spec bra. För mig har det gått bra men det är nog konstigt folk som har hand om det där...

Nej vad sägs om en cigg på det här och sen uppsöka duschen ?


// Märi<3

Allvar igen

Kom precis hem från stallet och dit hade jag ju inte behövt åka eftersom allt redan var klart åt Z :) När jag kom upp var Emilia i full gång med att rida Z. Idag stod det hoppning på schemat och både häst och ryttare skötte sig kalas bra. Inte lätt för Z som är lite grön vad gäller hoppning men det tar sig ju mer han för öva.
Blev även upplyst om att morgon dagen innehåller arbete på mossen. Så nu är mina lata dagar över och allvaret börjar igen. Men det kan vara skönt att få komma dit ner och i lugn och ro tänka över livet och dom bekymmer, funderingar och tankar man har. Dock kan det bli ganska långtråkigt ibland men man överlever det med.

Har även idag varit och hälsat på underbara Seija och haft en liten pratstund. Även kört Sandra till stallet och träffat bästaste Cissi :) Tittat på Emil, Jum-Jum, Spirren och inte att glömma det nya lilla underverket som tittade ut i söndags. Jösses vilken liten goding :D Så sjukt långa ben men lika fin för det. Väldans social och nyfiken liten krabat. Den där gjorde Råttan bra ;) Med hjälp av Spirren förstås <3

Som sagt jobb imorgon så jag kommer inte ha tid med detta bloggande antar jag. Dyker väl in nån gång och berättar att jag lever :)

Nu ska jag upp till Utterbäck och lämna brorsans bil då den är lite pajj.


// Märi<3

Lite tråk

Ja idag har det inte hänt mycket inte. Iofs har ju knappt halva dagen gått bara men ändå. Ledig idag oxå men imorgon drar det nog igång igen har jag en känsla av. Men tanke på att det är halvstorm ute så torkar det nog fint på mossen.

Tvättat massa maskiner med schabrak och nu är sista istoppad så väntar bara på att den ska bli klar. Sen ska det oxå hängas ut på tork. Reklamen sorterad (med hjälp av bror) och som vanligt fattas det trycksaker... Men nu skiter jag i det för det här är sista utdelningen i helgen sen blir det inget mer då jag sagt upp det där. Funkar inte att dela reklam när jag jobbar på mossen eftersom jag kommer hem så sent. Nu blir det ju jobb i helgen igen när det ska delas ut så det kommer bli en sen kväll fredag, lördag eller söndag... Men som sagt sen är skiten ute ur bilden :)

Jag går även i tankar på vad som ska ske till hösten. Plugg eller inte plugg. Det är frågan det. Vore ju bättre med ett jobb men dom växer inte på trä´n. Jaja är ju ett tag kvar till hösten så jag hinner väl se om det kanske kan finnas nåt jobb eller om det blir plugg som det är tänkt från början.

Idag ska jag hinna med en sväng till Santoz och ge han lite käk och sen vidare mot stallet för at fixa åt Z. Innan det blir det ev en sväng hem till Seija för en pratstund :) Om hon nu hör av sig ;) Iaf det jag sitter och väntar på nu.

Nej lite mat i magen och sen sätta fart med nåt annat skoj kanske medans man väntar på att telefonen ska ringa :)


// Märi<3

Långledigt

Det har blivit några dagar ledigt nu men det dröjer väl inte förän det drar igång igen. Har varit superfint väder nu på morgon/fm men det börjar dra ihop sig för lite sämre väder ser det ut som. Får se om det kanske blir jobb imorgon annars blir det ju på fredag och sen hela helgen ända tills nästa regn. Har iaf inte gjort nåt vettigt dessa dagar utan mest bara flummat omkring. Kan vara skönt det med ibland.

Nu ska jag få mig lite mat i magen och sen börja sortera reklamen. Den sista reklamen för sen blir det inget mer. Riktigt skönt må jag säga. Har lite saker att fundera på oxå men jag tror nog jag vet vad jag ska göra. Ge mig själv en käftsmäll och sen köra på bara. Jag ska fixa det här så är det bara.


// Märi<3

Ridtur

Idag blev den efterlängtade ridturen på min älskade pålle. Han är helt enkelt bäst :) Anki måste gjort underverk med honom för inte ett dugg sur och grinig och det kändes som han hade fått mycket större steg (?) Kanske ovant att rida efter så lång tid men han var riktigt fin. Ida och jag red ut en sväng i skritt och trav. Hon hade med Eroz så det var grabbarna som fick sig en runda i skogen :) Tror både hästar och ryttare uppskattade ridturen :) Det får vi göra om nån mer gång. Trodde ju att det skulle bli ridning för min del imorgon oxå men nu vankas det jobb så det blir nog lite snålt med tid :/ Har ju pratats om regn imorgon oxå så jag får kika lite på vädret sen när det kommer och se vad som komma skall. Annars ställer Emilia upp och rider åt mig då Capati är lite pajj i ena benet. Hon ska även ha med Zonic på träning för Susanne på fredag :) Jätte kul verkligen att hon vill låna honom. Tror nog att hon planerat in lite hoppning oxå här i veckan ;) Jösses han mår verkligen som en prins i Dammängen. Får va ute i skogen och busa med sin "flickvän", hoppa lite och annat smått och gott.

Själv hade jag som sagt en ledig dag idag och jag har inte gjort ett vettigt handtag :) Kan vara skönt det med iofs. Jag och sessan var iaf och hälsade på Jannica på dan idag så dom lekte och hade skoj :) Träffade även på hennes hästar och dom var lika fina som jag minns dom. Hoppas vi kan komma och hälsa på snart igen. Sessan åkte ju som sagt till B idag men återkommer imorgon bitti för lite örondroppar. Blir även på torsdag igen och sen är hon oxå klar. Då jag ska jobba imorgon får mamma fixa det där när han kommer med henne men det ska nog gå bra.
Har varit till min lilla bebis idag oxå och det blev inte riktigt som väntat. Kraken lyckades få en morot eller nåt på tvären i halsen så det lät precis som han skulle spy :( Jösses det var inte skoj där en stund men när jag åkte upp nån timme senare var han pigg och glad igen :) Så nu är det slut ätet morötter för han ett par år framöver ;)

Det var min dag det och än är den inte slut då jag ska studsa in i duschen och sen kolla vädret.


// Märi<3

Ledig dag

Idag kom den första lediga dagen eftersom det regnade inatt. Dom varnar för mer regn imorgon så jag vet inte om det kanske blir en ledig dag då oxå. Bara vänta och se...

Jahopp idag ska jag upp till stallet och rida Z och hinna umgås lite med sessan eftersom hon åker till B ikväll. Har inte blivit alltför mycket av den varan eftersom jag jobbat så mycket. Men idag blir det mys på hög nivå :) Ska bege mig till Santoz ikväll oxå för att pyssla om honom lite. Försöka ta lite kort så jag kan lägga ut ny annons. Har svarat på en annons på hästnet om en tjej som leta ungponny. Får se om det kan vara av intresse.

Håller även alla tummar och tår för laget som rider idag i Wittwång. Jag är dock inte med men dom som rider är grymt bra allihop så jag hoppas det går vägen :)

Annars händer det nog inte så väldans mycket mer idag inte. Ska klä på mig nu och dra mot stallet så jag har det gjort.


// Märi<3

Update

Jag lever tro det eller ej. Sorry men det har inte funnits tid att sitta vid datorn. Gör inte det nu heller egentligen men jag tänkte slänga upp ett litet inlägg innan jag ska bege mig in i duschen och sen krama kudden.

* Jobbar som en liten råtta på mossen och hinner knappt med mig själv ;( 13 timmar lite lätt idag bara....
* Santoz och kumpanen Lafayette rymmer från hagen ;(
* Zonic är i god vård hos Anki och jag hoppas han inte glömmer bort mig :)
* Sessan undrar nog vem jag är ;/
* Alfonz har flyttat hemifrån (verkar inte bättre...)
* Jag har fått mail från Stina med Molly :D
* Inte sjuk längre :)

Sådär det var väl typ det som hänt på sistone vad jag kan komma ihåg.


// Märi<3

töööl

Idag har det varit en riktigt sugig dag. Gav mig ut på mossen direkt vid 8 imorse och efter en kvart ringer Andreas och säger att jag ska åka in igen. Jahopp bara följa order :) Var för blött för att vända så det blev städning av stora hallen på fm fram till lunch. Efter det bar det iväg ut på mossen igen för att fortsätta där man slutade på morgon. Blev några vändor fram och tillbaks i torvöknen och sen hemfärd. Har mått pytonorm idag verkligen och ingen blev gladare än jag när det var dags att åka hem. Usch jag förstår inte men det är värst på em och när jag kommer hem. Nu känner jag mig något piggare så jag hoppas det väder och inte blir nåt av det här. Har faan inte tid att vara sjuk och det spelar ingen roll för så länge jag står på benen tänker jag jobba. Pålle vill ju ha fina saker ;)

Har varit i stallet och vem har inte mockat och gjort hö åt mig idag igen --> Bästaste bästaste Anki !!!! <3
Blev faan nästan tårögd när jag kom uppsläntrandes och fick se att pålle stod på ren bädd och höpåsarna var fyllda. Att en sån "liten" grej kan betyda så mycket. Det gör att jag kan rida på en gång och kommer hem i tid för att fixa iordning inför morgon dagen. Tusen tusen och åter tusen tack !!!

Blev ingen reklam gjord igår så jag ska fixa den nu istället. Eftersom jag känner mig piggare kanske det går ganska fort idag oxå. Bara hoppas jag vaknar frisk som en nötkärna imorgon bitti för det är faan inte roligt att må såhär. Blir ju pannkaka av allting som man tänkt. Är iaf glad att jag orkade ta mig en tur i skogen på Z idag. Han var mer upp än fram och mer vild än tam ;) Men ibland måste man ju få busa lite oxå. Blir ytterligare en tur i skogen imorgon för jag har gett mig faan på att vi ska kunna trava avspänt med huvudet pekandes neråt även i skogen :)

Mamma va uppe till bebis förut och gav dom mat så jag slapp det nu på kvällen oxå. Blir lite tight att hinna men imorgon ska jag försöka hinna dit. Annars får mamma göra en utryckning.

Sessan var ju med på mossen idag och det gick galant. Tror pappa var där en hel del och släppte ut henne ;) Gick iaf ingen nöd på henne och hon är ju inte en prinsessa för inte. Bästa tjejen i hela världen och hon är min <3

Nej packa inför morgondagen och sortera lite reklam. Ska ta mig en skvätt te sen till kvällsmackan oxå för det var himla gott igår. Lite honung i och det är rena rama mirakel medicinen :)


// Märi<3

Sjuk

Ja men naturligtvis har jag gått och blivit sjuk. Detta inlägg kommer inte i positiv anda vill jag lova...

Bilfaan vägrar lämna ifrån sig nån slags värme så jag har åkt till och från jobbet nu i två dagar med typ nån stackars plusgrad i bilen. Hmm kan förstå varför jag är sjuk...

Jag är ju som sagt sjuk som ni kan läsa ovanför. Pest och pina är vad det är. Antar att detta bara är början så än är jag inte helpajj men halvvägs iaf. Ont i skallen, halsen och har feber. Grejer det...

Pålle är det oxå synd om då hans mamma är sjuk och inte kan rida. Han fick iaf se en snygg tjej idag så jag hoppas han överlever tills imorgon och att jag kan vara frisk och kry för ett ridpass. Risken är fruktansvärt liten men jag lever på hoppet.

Bästa stallägaren hade mockat, fixat hö och fyllt på nytt vatten till Z idag så det enda jag gjorde var att slänga ihop tre matburkar, försökte va lite social och sen åkte hem. Guld värt med hjälp dagar som denna.

Nu blir det inte mer upphetsande än att jag funderar på att sortera ihop reklamen (bara 4 blad denna vecka), fixa iordning allt inför morgondagens arbete, duscha och sen krypa ner under täcket.

Imorgon ska prinsessan följa med till jobbet och vara med morfar då det inte kommer va nån hemma på hela dagen. Ska bli kul att se vad hon tycker om det :)



// Mär<3

Segt

Jösses vad internet går segt en kväll som denna. Jaja jag har inte tänkt att bli långvarig här. Ville bara meddela att jag överlevt årets första arbetsdag och ser fram emot nästa :) Fick dessvärre inte en fin blå traktor utan en ful grön jävel. Men jag får nog tänka om i mitt färg tänk då denna var en riktig pärla ;) Hoppas på att vi kommer få en fin sommar tillsammans :)

Nu lägger jag ner detta för idag och återkommer imorgon om det vill sig bättre med internet. Dags för sängen då klockan ringer 06.15 och jag är inte färdig med dagens sysslor på långa vägar...................



// Märi<3

1 maj

Helgen:
Fredag hände det väl inget spec vad jag kan komma ihåg. Va iväg till Askersund med Anki, twinsen och D eftersom det var träning. Red lite på banan sen när vi kom hem med sällskap av Anki och E. Kändes inge vidare så det blev ingen lång sväng där inte.

Lördag morgon blev jag hämtad av Anki strax före 8 för hon skulle upp till Linde och dömma och jag följde med och skrev. Massa ursöta fjordingar var det däruppe och dom kämpade på bra. En del hade lite lättare för sig än andra om man säger så :) Efter det blev det hem och lägga sig på soffan en stund för att sedan åka vidare mot stallet där det fixades mat och hö till pålle. Twinsen hade mockat åt mig :) Tack tack. Åter hemåt och göra sig reda för en utekväll med stall gänget och Anki´s kusin (?). Aldrig varit på Harry´s förut (va där vi hamna) och kommer nog inte återkomma dit heller igen. Var inte riktigt min typ av ställe men nu har man provat iaf :)

Idag har det inte hänt alltför mycket heller. Varit upp till bebis och fixat en av sommar hagarna och mockat ur boxen. Therese och jag har nu bestämt att vi tar tre dagar i veckan var eftersom H inte ville vara lite hästledig då hon inte har nån själv längre... Så jag har torsdag-lördag och söndagen har vi lite öppen så får vi se vem som tar den beroende på jobb mm. Skönt att få alla dagar på rad då risken är stor att jag inte kommer ihåg mina dagar annars ;)
Fick prinsessan idag oxå så hon fick följa med till stallet och vi tog en skogstur med Z. Har delat ut reklamen oxå (måste avrapportera det på en gång så jag inte glömmer) och tagit kvälls promenad så nu ska jag ta mig en macka och sen sova då det vankas jobb på schemat imorgon :)
Jösses undra hur det ska gå... Haha det blir säkert bra bara jag kommer ihåg hur man gör. Vore ju väldigt bra om jag kom ihåg vart allt va därnere oxå så jag inte kör vilse i torvöknen ;) Ska försöka komma ihåg att ta med kamera nån dag så ni får se vad jag ska pyssla med på dagarna i sommar. Väldigt upphetsande arbete jag lovar ;) haha.

Just det ja, det skulle ju ske lite förändringar nu till 1:a maj. Jag har bestämt att jag ska (försöka) sluta äta godis förutom på lördagar ;), att jag varje morgon+kväll när jag är ledig ska gå en långpromenad med sessan och försöka dra ner på rökningen så jag förhoppningsvis kan sluta nån gång...
Ska väga mig nu ikväll innan jag ska sova och sen om två veckor igen när sessan åker så får vi se om det hänt nåt. Tyvär tror jag inte på det men man kan alltid hoppas :)
Skulle även vilja ha nån som kan rida Z 1-2 dagar i veckan i skogen nu när jag ska jobba. Vill inte ha vem som helst men är det nån som är intresserad är det bara ni hör av er :)

Nu ska jag ta mitt kvällsfika och sen slänga mig i bingen. Önska mig lycka till på jobbet imorgon :) Hoppas jag får en fin blå traktor :D haha


// Märi<3

RSS 2.0