Övning

Kanske dags att börja kolla upp om lite ämnen man kan skriva om. Det kommer snart dyka upp en ny blogg här i vimlet och man behöver ju hitta på nåt så det blir vettiga inlägg på den. Den nya bloggen är inte klar än men förhoppningsvis kommer den igång så fort som möjligt. Kommer bli skit kul verkligen och jag hoppas ni följer med dit istället :) Mina super oseriösa inlägg kommer säkerligen ta upp mestadels av bloggen men det får ni stå ut med. Är inte tänkt som nån ren häst blogg (tror jag ?) utan lite om allt möjligt. Finns ju andra saker här i livet än hästar ;) 

Har fortfarande inte kommit upp start listor till söndagens tävling. Skulle komma upp senast torsdag kväll stod det i ryttar meddelandet. Jag tycker iaf att det är kväll och att dom borde komma upp typ NU. Men den som väntar på nåt gott :)

Måste prova mina vita ridbyxor oxå och se om jag fortfarande kan ha dom. Tveksamt skulle jag tro men jag har inga pengar att handla nya för så dom får så lov att passa :) Tänkte prova och rida med dom nån dag och känna hur det känns. Vet att jag dom senaste åren tyckt att dom begränsar mig i min ridning då dom inte sitter som dom ska. Är lite trånga och inte stretchiga alls. Känns som att jag då inte kommer ner i sadeln ordentligt utan sitter "uppepå" och skumpar omkring. Ser inte alls vackert ut och jag skulle verkligen behöva ett par nya. Men om dom sitter alltför illa och att det absolut inte går för jag ta några andra. Har ett par beiga byxor som borde funka. Tycker dock att man ska ha vitt på tävling så jag kommer känna mig konstig om jag kommer med beiga grejer. Men man tar det man har om man inte har råd att handla nya grejer hela tiden...


// Märi<3

Twisted

Idag har jag verkligen inte fått ett skit gjort. Har suttit och spelat fia med knuff med mig själv hela dagen typ. Haha hur sjukt som helst. Men vädret har ju inte direkt varit det bästa. Iofs var det ganska hyfsat imorse men nu när man tittar ut är det hemskt :( Har precis kommit hem från stallet där jag mockat och fixat till pålle. Blev ingen ridning eller longering idag då vädret är skit och jag inte har nån energi. Skulle väl bli bättre väder imorgon så då ska jag kravla mig upp på honom för ett pass på banan. Måste trimma lite nu inför tävlingen ;)

Just det ang tävlingen så har ju Valåsen en lokal dreyssr nu på söndag i Botorp som jag ska åka och kolla på. Eftersom jag inte kunde följa med till MB med klubben passar jag på att kolla in mina konkurenter. Är 6 st som rider LC:2 i Valåsen på söndag som även kommer rida samma klass i Gyttorp. Kan ju vara lite kul att se vad man får för motstånd :) Dom är garanterat skit bra allihop men som jag skrivit förut så gör vi så gott vi kan.

Lite mat står på agendan nu för jag börjar bli hungrig. Sen kanske jag ska ta mig en sväng om med snabel draken som jag egentligen skulle gjort under dan idag ;) Jaja bättre sent än aldrig...



// Märi<3

Underbart väder

Igår em var jag och Anki ute på en uteritt tillsammans med Z och D. Vädret var verkligen kanon och jag hade inte min "rånarluva" på mig för en gångsskull. Kände lite grann i öronen när jag kom hem men det var ingen fara :) Man kanske kan sluta använda den snart... Bara det inte blåser för då går det inte.

Hästarna skötte sig jätte bra och vi tog en ny väg där Z inte gått förut. Eftersom D är så brunstig som man bara kan bli ;) fick Z gå först och hålla farten uppe. Vi travade en bit innan vi kom fram till den "nya" slingan och eftersom Anki & D var bakom mig såg jag dom inte men jag hörde. Det var ett jädra smackande och skrattande och jag börja fundera på vad faan dom pyssla med. D ville inte gå fram för fem öre då hon kommer som i nån slags koma liknande tillstånd när Z är i närheten. När dom står på stall gången mitt emot varann så kan man inte göra annat än skratta. Hon har världens sängkammar blick ;) Hahaha. Hon reagerar inte på nånting utan faller typ i trans :) Haha hon ser alldeles för rolig ut.
Som sagt skötte dom sig bra förutom att Z vid ett tillfälle kom på att nånting var läskigt och inte ville gå framåt längre. Han la då i backen och backa rakt in i D som var bakom. Efter lite övertalning från mina sida hade han inget val än att fortsätta framåt. Dock var han lite fjollig men han fick så lov att gå iaf. Usch jag blir verkligen sur på honom när han gör på det viset. Efter den lilla händelsen gick det bra. Vi skrittade hela hemvägen och bara satt och prata i det fina vårvädret.

Idag blir det dock longering igen och fredag ska jag rida lite på banan. Lördag longering och söndag ska jag rida igenom programmet. Har hand om Anki´s pållar i helgen eftersom hon drar till MB. Har fått den stora äran att rida D i helgen hur nu det ska gå till ;) Haha. Hon kommer väl stå på mitten av banan som nån gammal ridskole häst och vägra gå :)
Dock får jag skynda mig eftersom det är bröllop på lördag oxå som man ska iväg på. Vore ju bra om man hann hem och duscha och äta innan det börjar :) För tyvär får man nog inte komma i ridkläder...

Z har igår fått ny hagkompis oxå. Capati släpptes in där och Z var inte alltför glad åt den nya vännen. Sprang till tråden för att skydda sin tjej och jagade bort han från hö högarna. Capati fick dock in en spark på Z som träffade fram på bringan. Tur att han siktar högt iaf :) Blev ett sår men inget allvarligt som tur var. Alltid lika hemskt att släppa ihop hästar. Man vet aldrig vad som händer. Men jag hoppas att det ska gå bra och att dom kan bli vänner här längre fram. Så härligt när hästarna står och myser ihop eller kliar på varann. Det är kärlek det :)


// Märi<3

Irriterande värre

Läste min mail förut och hade då fått svar från människan som ville köpa Santoz. Nu är hon inte säker på att hon kan längre pga ändrade omständigheter. Hon har tydligen inte heller fått kontraktet jag skickade för snart 1 månad sen. Blir faktist lite trött måste jag säga. Kan man inte höra av sig då och säga att kontraktet inte kommit fram och allra främst tala om att man ev inte kan köpa hästen !? Nu skiter jag i det där och ska ta mig en ordentlig funderare på vad jag ska göra med honom. Han tyr sig verkligen till mig när jag kommer och är så otroligt snäll. Pengarna skulle sitta fint men frågan är om någon vill köpa honom när han är så liten/ung. Kanske ska ha kvar honom och sälja när han är inriden. Dock ska han kastreras innan det för jag vill icke ha nån hingst att greja med. Som sagt tankarna snurrar i huvudet då det blev pannkaka av alltihop med dom där ponnisarna. Jaja det går iaf inte att kastrera än så jag behöver inte ha bråttom att fundera. Kan ju dock lägga ut annons och se om nån hör av sig. Risken är lite men man kan alltid försöka. Synd eftersom dom flesta annonser man ser så vill dom ha c ponny. Tror tyvär inte han kommer bli så stor men man vet aldrig. Han kanske drar iväg och blir gôr stor i sommar ;)

Han är iaf fruktansvärt vacker och snäll. Precis som sin mamma <3






// Märi<3

Rolig :)

Kollade igenom mina tidigare inlägg för att se om nån kommenterat. Hade då fått denna kommentaren på ett inlägg;


Postat av: Linda

Det var TOPPEN att du kunde ställa upp och vara med i laget. Kram, kram!

2011-03-30 @ 14:39:22
URL
: http://cheran.blogg.se/


Blev super glad att läsa det då man verkligen känner sig uppskattad. Har inte på dom här 3 (?) åren jag haft pålle varit med i något lag. Har inte velat det utan har tänkt att jag ska tävla individuellt först och sen året efter kanske rida lag. Dock har det inte blivit så eftersom jag har startat max 3 ggr på ett år eftersom pålle har en tendens att bli sparkad av alla hästar han träffar på. Med andra ord har han mest varit skadad eller så har vi varit under igångsättning när lag omgångar och alla andra tävlingar gått. Detta år är vi väl inte heller i 100% tävlingsform nu till första omgången men vi får göra så gott vi kan. Vad mer kan man göra ? Ska bli kul att se om han kan hålla sig fräsch så vi kan öka våra starter till 4 tävlingar/år ;) Haha.


// Märi<3

Jag klarade det :)

Haha hurra för mig. Ser ni gott folk att mitt tidsinställda inlägg har poppat upp på exakt rätt tid och plats ;) Inte dåligt med tanke på att det är jag som fixat det. Världens mest otekniska människa. Nu måste jag prova fler såna bara för att det var så skoj. Dock har jag ingenting att skriva om. Iofs snodde jag en sån lista från en annan sida med lite allt möjligt skit i. Kanske vore nåt ? Eller så kan jag skriva och berätta lite mer om mina djur ? Vad säger ni kära läsare. Vad ska jag skriva om ? :)


// Märi<3

Igen och igen

Provar igen med mitt tidsinställda inlägg. Jag ger inte upp :) Det händer väldigt sällan och denna gång ska jag  lyckas. Står iofs att blogg.se har drift problem men det skiter jag i. Nu jävlar ska det här inlägget upp.


// Märi<3

Hmm...

Samma visa igen när jag la upp sista inlägget. Det kommer inte med på en gång och när jag kollade nu så har det helt plötsligt kommit med. Förstår inte om det är blogg.se som är segt eller om min dator fått spel ;/ Provar att ladda upp det här och sen göra ett tidsinställt så får vi se om det blir nåt. Säkerligen inte eftersom det tar sån tid att ladda upp...


// Märi<3

Märkligt

Ja men visst blev det ju pannkaka av mitt tidsinställda inlägg. Blogg.se ville tydligen inte vara med mig igår kväll för det ladda, ladda och åter ladda sen blev det inget mer. Det jag skrev igår kväll hade tydligen kommit med men när vet jag inte. Orkade inte sitta vaken och kolla när det kom in. Ska försöka mig på ett tidsinställt idag bara för att se om det kommer med.

Försökte hålla mig vaken igår kväll för att kolla på NCIS men ögonen blev för sömniga och jag blev tvungen att släcka. Vaknade imorse när klockan var 07.00 !! Hade inte lust att gå upp då utan jag somnade om och vakna för nån timme sen. Idag ska jag fixa med häst grejerna som ligger på altan och sen försöka sortera reklam kanske. Blir nog en ute ritt i skogen idag då han behöver få vila lite från allt jobb. eller om jag kanske rider ut imorgon istället. Jag får se vad det blir. Är ju lite för mjukt ute nu så han sjunker ganska mycket. Men skritta lite kanske funkar. Ska iväg till Santoz om nån timme oxå och kolla så det inte runnit in mer vatten i stallet.

Var inne och kolla på tdb vilka som anmält till gyttorp och det var bara 14 st i första klassen. Kollade sen distriktets hemsida och det är 6 anmälda lag. När jag räkna fick jag bara ihop det till att det är 4 lag som är anmälda. Tiden har ju gått ut och man kan inte anmäla längre. Så vad det verkar som blir det bara 4 lag till första omgången iaf. Jaja strunt samma egentligen för vi har iaf ett lag och ska vara med. Det var ju huvudsaken :) Ska iaf iväg till Valåsen på söndag och kolla deras tävling då det var iaf en där som även rider i gyttorp. Kan vara bra att kolla in konkurrensen ;) Måste kolla om fler ska vara med så jag kan kolla in även dom lite extra då jag är där. Vi har iaf en representant från klubben i Valåsen så vi får hoppas hon gör bra ifrån sig och vinner ;)

Nej dags för lite frulle och sen sätta fart med dagens sysslor.


// Märi<3

Tur

Idag har pålle blivit longerad och jag fick lite tips av coachen och såg verkligen skillnaden på honom när jag satte upp inspänningen lite högre. Jösses blev som en helt annan häst. Blev jobbigt för honom och han frustade och försökte smyga undan arbete genom att lägga av. Tror han hade lite känningar från igår då han verka trött. Hoppas han inte håller på att bli sjuk eller nåt... Kanske tar en tur i skogen imorgon och bara lattjar lite som omväxling ;)

Har varit ute och tagit in J´s pållar ikväll och gett dom mat. Så nu ligger min jacka i tvätten för fy faan va skitiga täckena var. Tror dom har haft det roligt idag i hagen :) Jaja tur det finns tvätt maskin. Sen måste jag bara ge bästaste "gamla" grannen en super mega stor bamse kram för att hon är såå snäll :D Varför skriver jag inte för det vet hon redan och det är ingen annan som behöver få veta.

Strax dags för sängen tror jag då jag är super duper trött. Ska ta mig en liten macka innan bara. Plus att jag får sova imorgon bitti :D wiihooo. Ska prova att slänga upp ett tidsinställt inlägg och se om det kommer imorgon bitti eller om det blir pannkaka av allt ;)


// Märi<3

Trötter

Usch det är helt sjukt detta. När jag nu äntligen flyttat till nytt stall och kan ha sovmorgon varje dag har det iaf blivit så att allt som ska göras måste ske på denna sidan om lunchen. Blev ju ingen sovmorgon idag heller eftersom jag var med Anki till tandläkaren på morgon för att sedan fixa lite ärenden och käka frulle innan vi begav oss in i affärerna. Nu är det ju inte jätte hemskt att gå upp på morogn och det är ju inte sjukt tidigt  det handlar om men ändå. Själva principen :)
Jag hitta iaf nåt slags tröj/klännings liknande föremål som får duga till helgen. Hatar ju rent ut sagt att handla kläder så det var snabbt avklarat. Begriper mig inte på folk som kan springa i såna affärer en hel dag ;/ Vart är det roliga ? Skillnad är det ju om man har massa pengar och får handla häst saker. Då är det inga problem att fixa bort en dag. Men man har ju olika intressen :)

Jaha idag står longering på schemat (enligt coachen). Hon tyckte jag skulle rida varannan och longera varannan så han får jobba lite själv oxå och inte bära runt mig varje dag. Han tappar ganska mycket när han vilar och för att pålle ska bli rund och fin och få en massa muskler krävs hårt arbete. Så vi kör på det här upplägget fram till tävlingen så får vi se hur det går. Synd att man är så kass på att tömköra annars är ju det oxå en lösning. Nån som kan och ställer upp ?

Skit väder var det imorse när jag slog upp mina blå men jag var denna gången förberedd då jag kollade in vädret innan jag slockna igår. Vet dock att ett nytt skitävder kommer in på fredag så det blir varannandags väder denna vecka. Jaja bara bita ihop och se glad ut. Pålle har ju sitt schema utstakat så det är bara att kämpa på.

Har iaf varit duktig och lämnat in boken idag till skolan så den ska jag väl inte få pröjsa för iaf. Så sjukt trött är jag oxå så det vore inga fel med en liten lur på soffan... Men det kanske är lika bra att få stallet klart så kan man mojja lite sen. Är ju hockey ikväll oxå där jag hoppas skellefteå spöar skiten ur leuleå så det blir tyst och lugnt här hemma. Färjestad är ju redan klara men det var ju väntat. Är man bäst så är man ;)


// Märi<3

Skojigt värre

Var visst några dagar sen jag skrev här. Har väl inte hänt alltför mycket spännande men...

Av nån konstig anledning har det nu blivit så att jag ska rida med i dressyr laget. Va inte direkt min planering och vi är inte färdiga för att tävla riktigt än men men. Det går som det går. Vi har ju iaf ett lag :) Red dock idag på banan (med hjälp av Anki) och han kändes riktigt fin. Bara jag börjar rida ordentligt och fattar vad jag ska göra så känns det super bra. Han jobba på fint med både rygg och rumpa. Mammas vackra häst <3 Sen att man har bästa coachen är inte heller fy skam ;)
Eftersom jag känner Anki så bra som jag gör och verkligen kan vara mig själv i hennes närhet så skäms jag inte över att jag inte förstår ibland eller att det kan bli lite tokigt. Hon förklarar på ett annat sätt i så fall och är mycket noga med att jag ska förstå. Frågar hela tiden om jag förstått det hon menar. I det läget har jag ibland för vissa tränare sagt att jag förstår när jag i själva verket inte gjort det. Men nu kan jag verkligen slappna av och inte skämmas om det blir fel. Så underbart skönt verkligen.

Jobb på valsverket var det i lördags och det var verkligen skit kul. Haha som jag taggat för det där och jag hade såå skojigt. Längtar verkligen till nästa gång ;) Jaja jag vet att jag är knäpp. Men det är väl bra att jag hittar glädje i nåt :)

Nu på kvällskvisten har vi varit och hämtat hö till Santoz och L. Dom får nu äta av likadant hö som hästarna i Dammis och det uppskattades verkligen. Dom rata det "gamla" höet på en gång. Sötisarna.

Imorse var jag och Anki stall drängar i Knutsbol. Mata, släppte ut och mocka åt pållarna därnere. Trött som en gris var jag men det funka ändå. Jösses vilket fint stall hon har ! :) Ett sånt skulle man ha...

Imorgon kväll blir det insläpp och mata Jannica´s hästar för jag tror dom är på en liten mini semester. Inte hästarna alltså :) På dan blir det även en sväng på stan då jag måste försöka hitta en tröja till bröllopet på lördag. Usch och jag som hatar att handla ;/ Synd att man inte får komma i ridkläder ;)

Det var nog lite av det som hänt på sistone. Just det måste ringa ATG i Skara imorgon oxå och fråga om dom har en skruv lös. Det verkar faan inte bättre iaf. Om man ska få betala av på 3 månader betyder inte det då att man får en räkning i måndaden ?? Det var iaf vad jag trodde. Icke i detta fall. Har fått en ny räkning på nästan 900:- som ska va betald innan 10/4. Jag bara undrar hur faan det ska gå till. Pappa får inte pengar förän 15e och blir den inte betald då går den till inkasso. Jag begriper ingenting verkligen. Måste kolla upp det där. Om dom iaf kan flytta fram till den 15e när han får pengar. Annars är det rätt kört och räkningen får gå till inkasso. Vad mer kan jag göra ?

Som sagt imorgon blir det stan en sväng och sen bort till skolan och lämna in min stackars bok som jag skulle gjort för längesen annars får jag väl påminnelse på den oxå :/ Hejja mig...


// Märi<3

God morgon

Har iofs varit vaken ett tag men man måste ju läsa alla bloggar på morgon innan man kommer igång :) Va inte spec många att läsa då det inte är nån som uppdaterar knappt. Men några blev det iaf så nu kanske jag kan sätta fart med mina sysslor.

Måste lägga ihop reklamen idag då den ska delas ut ikväll. Hinner inte under helgen då det är fullt upp. Sen behöver jag bort till skolan också och lämna in boken som jag glömt hur länge som helst. Vet inte om jag känner för det idag heller. Får se om tiden räcker till. Sen tänkte jag städa lite och dammsuga hela huset. Men det får bli efter att jag käkat frulle för nu är jag lite hungrig. Måste vara klar med allt till 14 för då ska jag ju till stallet. Vet inte om jag behöver var där precis till 14 men jag ska göra mitt bästa.

Nej kanske dags att sätta lite fart då så jag blir klar. Såg i tidningen nu på morgon att det ska vara billig häst mat nästa vecka. Vet dock inte om min pengar räcker tills dess. Har en svag aning om att dom inte gör det. Iofs har jag mat så jag klarar mig ett tag. Han får ju inte så mycket för tillfället eftersom han inte är helt igång. Men det jobbar vi på :) Snart så ska vi kunna börja jobba som vanligt igen. Kul ska det bli iaf.

Nej frulle och sen massa jobb var det ju ;)


// Märi<3

Skoning och uteritt

Idag har Z varit och hälsat på hovis. Gick super bra allting och efteråt red vi ut i skogen en sväng med sällskap av Anki och P. Brukar inte vilja rida efter att hovis grejat men det är så mjukt i backen så jag hoppas det inte skadar. Märks väl imorgon hur han ser ut. Fick lite liniment på benen efteråt för dom sjönk ganska rejält när vi var ute. Men bättre det än 1 m snö eller isgata ;/

Imorgon ska jag iväg och luncha J´s hästar igen och efter det blir det hem och käka lite lunch. Sen upp till stallet vid 14 och fixa allt där för att sen bege sig upp på häst ryggen för ytterligare ett pass. Antar det bär iväg ut i skogen imorgon igen. Sen vid 18 ska jag följa med Anki ner till Knutsbol för det ska vara program ridning för lagen och då ska hon dömma. Mig har hon anlitat att skriva. Haha får se hur det går. Men men, alla barn i början ;)

Idag har jag iaf lyckats beta av ganska mycket räkningar. Dock några kvar men pengarna har tagit slut ;( Får se om jag får in nåt för reklamen imorgon så jag kanske kan betala av nåt mer. Har bara en räkning kvar på "papper". Sen kommer ju iofs räkningen på skoningen men den ska väl inte va betald förän om en månad hoppas jag. Annars kan det bli problematiskt ;) Jaja får hoppas man kan sälja lite mer grejer. Pappa va på mig nu om att jag måste lägga undan lite och köpa sommar däck. HAHA är han född igår eller ? Vadå lägga undan pengar ? Inte lätt att lägga undan när man inte har några ;) Vet inte riktigt hur han tänkte där. Dock har jag en liten plan om det där med sommar däcken men det får bli en senare fråga. Inte dags riktigt än iaf :) Bil faan måste besiktas först och dom pengarna har jag inte "lagt" undan heller ;P

Nej nu måste jag nog bege mig upp till tvn för jag hörde att det inte går så bra för mina vargar ;( Dom behöver nog lite coachning av proffset ;) that´s me :D


// Märi<3

Sova Zzzz

Jag kan inte komma på när jag sist hade sovmorgon. Den där förbannade klockan har varit ringt varje morgon hur länge som helst. Visst det är ju inte sjukt tidigt den ringer men den ringer iaf. Idag har den dock inte gjort det för första gången på jag vet inte när. Vaknade ju iaf tidigt men det var skönt att bara ligga där och dra sig. Inte behöva tänka på att stressa upp :) Somnade väldigt tidigt igår för jag var sjukt trött. Kan tänka mig att det iaf kommer bli tidiga kvällar för nu är jag invand på det.

Idag ska jag fram till bussgods och skicka paket, sen vidare och luncha Jannica´s hästar, hem och käka lite, byta bil och bege mig till stallet för att lasta häst. Han skos ju idag vid 14. Tänkte ta ut pengar innan det så jag kan betala kontant. Dom pengar som blir över får jag lämna till H för Santoz hyra. Om det nu blir pengar över ;)

Sen vet jag inte om det händer så mycket mer idag. Lite fler folk som mailat på grejer så jag hoppas nåt mer blir sålt. Väntar på pengar från reklamen också. Har ingen aning om hur mycket jag kommer få där. Säkert ingenting ;/ Dom borde komma in under morgondagen. Jaja det återstår att se. På söndag drar vi mot Filipstad också och kollar tävlingarna där. Ska bli roligt då det är ett par ekipage jag är nyfiken på :)

Nej vad sägs om lite frukost på det här. Magen kurrar :) Föresten har jag världens äckligaste katt. Han är inte min vän för tillfället. Satt och hade kalas ute på trappan igår kväll med en liten varelse. När jag skulle åka igår kväll var det inte mycket kvar av hans midddag. Men det han lämnat var väl det mest motbjudande av allt ;( Usch vad äckligt. Mår illa bara jag tänker på det. Uuurrrkkkkk !!


// Märi<3

Check

Två maskiner tvättade och upphängda :)
Diskmaskinen urplockad :)
Bilen tvättad :)
Annonser inlagda :)
Två täcken sålda och skickas ev imorgon :)

Jösses vad jag har varit duktig idag ;)
Blev dock ingen ridning idag då jag uppenbarligen klätt på mig för lite kläder. Trodde visst det var varmare än vad det var. Plus att den här stormen är ingenting för mig :/ Satsar på morgondagen istället och hoppas att det inte blåser såhär mycket då. Blir nog en fm ritt då han ska skos klockan 14. Skönt att få på han nya pjuck och ta bort vintersulorna. Måste funder ut om jag ska sätta på han helsulor redan nu eller om jag ska vänta tills nästa gång. Skulle ju va skit om han går och trampar på nån sten och blir halt (som vanligt). Men det vore nog inga fel för herrn att bara gå med skor ett tag och lufta fossingarna. Jaja får se lite hur jag gör imorgon.
Nu ska jag packa två täcken som är sålda och sen åka till bror för att skriva ut papper. Skönt med liite pengar in på kontot iaf. Men det är långt ifrån bra :/ Behövs komma in mer pengar för att täcka upp allt denna månad. Blir bättre i slutet på nästa kanske då man får in fullt från fk.


// Märi<3

Annonser

Sådär ja nu har jag fått lite gjort iaf. Uppdaterat annonsen med ponny grejerna så nu får jag hoppas nån skickar och vill ha nåt. Är så irriterande när folk mailar hit och dit och sen inte skriver nåt mer. Bättre i så fall att dom talar om att dom inte vill ha grejen så man vet. Men men...
Har även lagt ut transporten för uthyrning. Kom på mig själv att jag nog ville ha lite mycket för den så priset är nu sänkt :) Hoppas nån nappar så jag kan få in lite pengar.

Tvätten är i maskin så nu ska jag bara vänta på att den är klar vilket borde vara när som helst då det känns som jag suttit här i en evighet :) Sen plocka i en ny och bege mig ut och tvätta bilen medans jag väntar på nästa upphängning. Mellan varven ska diskmaskinen plockas ur också. Måste hinna med lite käk på det hela men det får jag ta om en stund :) Jaja ville bara meddela att jag iaf fått nåt vettigt gjort och inte bara suttit av tiden ;)


// Märi<3

Mys gos

Javisst här är det mys på hög nivå. Har inte träffat min lillprins på hur länge som helst känns det som. Vet inte var han håller hus på dagarna. Nu ligger han iaf i mitt knä och är såå gosig :) Inte lätt att skriva här då. Men jag gör ett försök iaf.

Min planering sprack ju rätt rejält om man säger så. Var iofs väntat men nu ska jag iaf ta tag i mitt liv och fixa det som ska göras. Kom på typ hundra grejer till som behöver göras så vi får se hur detta slutar... Ska iaf nu bege mig ner i tvättstugan och slänga i en maskin. Dock inte vit tvätt utan det blir mörkt denna gången oxå då jag har blivit "attackerad" av hundar med skitiga tassar ;( Jacka och byxor är inte fina så det blir tvätt på det. Efter det så blir det nog vit tvätt så jag får med mig några fler strumpor :)

Ska ringa min farbror också och försöka få tag på nummer till min "kusin" för Anki vill ha lite hjälp av henne ;) Sen blir de tvätt av bilen också. Jag tänkte fixa det igår, men då jag hamnade i stallet i 5 timmar blev det inget av med det :) Så jag provar idag istället. Har ju några timmar på mig innan jag ska till stallet igen. Uteridning står på schemat idag också. Hoppas blåsten kan ge med sig lite annars är det inge skoj. Kallt blåste det idag också ;/

Det som jag lyckats beta av på mitt förra "schema" är iaf att jag varit till Santoz :) Var sen inne på Coop och köpte diskborstar för jag ska diska ur deras vattenbalja då den är så fruktansvärt äcklig så det finns inte. Nu har dom sitt vatten i hinkar så länge men det verkar gå åt en del hos herrarna och då kan det vara bra med en större balja. Har man en ordentlig diskborste där också så blir det ju lite smidigare när man ska göra rent :) Blev lite fikabröd inhandlat också för att sen dra vidare till Dammängen. Eva kom upp och fikade med oss en stund. Trevligt trevligt :)

Nej nu måste jag sätta fart. Önska mig lycka till med mina sysslor ;)


// Märi<3

Tjohoo

Hejja Färjestad !!! Fortsätter dom på den här linjen är det inte många matcher kvar till final. Får se vilket av renfösar lagen dom får möta. Jag hoppas inte på Luleå för då blir det krig här hemma ;) haha. Tillräckligt illa att dom kommit så långt redan nu. Men eftersom Färjestad är bäst så vinner dom ju över vilket lag som helst. Hoppas jag... ;/

Fick tydligen med mer än ett par strumpor igår i tvätten. Kanske blev tre par... Ska ner och kolla om tvätten är torr för då kör jag på med vit tvätt. Vet inte riktigt vad jag gör med mina strumpor för dom pajjar hela tiden. Iofs kanske jag haft dom ett tag så dom behöver bytas ut. Efterlyser iaf nån marken snart och lite pengar så jag har råd med strumporna också :) Men jag tror att jag har mer strumpor i vit tvätten iaf. Helt värdelöst vetande för er men mycket viktigt för mig :)

Verkar bli en superfin dag idag också med sol. Hoppas det inte stormar lika mycket som igår. Blir nog samma runda som igår med Z då han va lite spänd och fjollig. Synd bara att det var sån gegga på vissa ställen och han sjönk lite. Men men jag ska inte klaga då det är helt underbart att snön och isen håller på att smälta bort. Nu vill jag ha vår och det fort.

Älskade Jenny ringde igår och hennes häst hade lyckats trampa in en spik i hoven ;( Det är verkligen hon och jag som är otursfåglar. Så tråkigt att man ska bo så långt ifrån varann. Tur det finns telefoner :) Hoppas det går bra med pålle och att hon är frisk och kry fort.

Idag blir de lite mer tvätt (om det andra torkat), stall + ridning, lägga in nya annonser på grejer (och förhoppningsvis sälja nåt), städning här hemma och en tripp till bebis.
Haha vad mycket av det där tror ni blir gjort ? Jag har mina aningar iaf ;)

Nej ner i källaren och ge tvättmaskinen lite frukost för att sen inta lite själv.


// Märi<3

Uppdatering

Ville bara meddela att prinsessan inte har mask :) Måste vara otroligt spännande för alla som läser att få veta ;) haha. Men nu vet ni iaf hur det ligger till.

Jag och Z har idag varit ute på våran första skritt tur på nya placet tillsammans med Anki, Ida och fuxdamerna. Gick förvånansvärt bra då jag trodde han skulle var jobbigare än vad han var.

Färjestad leder över AIK med 2-1 efter 2:a perioden. Luktar vinst känner jag ;)

Jag har inga strumpor och valde tydligen fel färg att stoppa i maskinen för om jag inte räknat fel har jag fått med 1 par strumpor i denna tvätten :S Hoppas hoppas det finns plats kvar därnere så jag kan köra en maskin till med vit tvätt så jag får några fler strumpor. Alltså när faan är första marken ?? Jag är i behov av STRUMPOR !!


// Märi<3


Flytt och bajsprov

Nu äntligen har jag fått iväg Siri´s bajj så jag hoppas få svar här i veckan om fröken har mask. Tror dock inte det men det är lika bra att kolla med jämna mellanrum. Det skadar ju inte :)
Ska nog beställa efter maskprov till hästarna också. Då vi blir ett par stycken (antar jag) så blir det nån krona billigare per häst. Måste bara invänta så Anki fått klart med företaget så blir de genast ännu lite bättre :)

Jaha nu har Z flyttat till det nya placet och jag tror han trivs iaf. Dock är det ingen som verkar gilla honom för han går nu själv i hagen bredvid dom andra. Blev lite turbulens igår vid lunch då alla hästar i princip samlats i Z´s hage. Dock gick det hela bra och stona är det inga problem att ha ihop. Skönt det iaf :) Z får vänta lite så kanske han får en ny kompis inom kort. Han går ju i hagen precis bredvid dom andra och han verkar ta det hela med ro. Han har ju maten för sig själv så han är nog nöjd ;)
Jag trivs iaf sjukt bra i nya stallet och det är roligt med fler hästar och framförallt MÄNNISKOR :) Man har verkligen saknat att ha folk runt sig och nån att prata med. Jag red en sväng på banan igår med sällskap av Anki och Delilah och det funkade bra. Banan är ganska bra och bara lite isig på vissa ställen. Men om nu solen kommer fram och det kommer bli varmt så är det snart borta. Idag blir de nog kanske en skogstur med pållarna. Får vi se hur det går ;)

Det tråkiga med allt är ju då att Molly inte längre finns i min ägo. Det var verkligen inte tänkt från början men jag får inte tänka egoistiskt utan försöka se till hennes bästa. Stå kvar hos mig och kanske inte få göra nåt direkt eller flytta till nån annan där hon får vara nr 1. Valet är enkelt men känslorna finns kvar oavsett. Sjukt jobbigt är det och hade jag haft mer pengar så hade hon inte blivit såld. Anledningen till att jag var tvungen att flytta är penga brist. Eftersom jag inte fick pengar från skolan på 2 månader så har jag varit tvungen att panik sälja så mycket grejer för att lyckas få ihop pengar till mina räkningar. Har lyckats med det mesta men det är en del kvar. Därför funkar det inte att stå med två hästar så långt bort. Det här var för mig en bra lösning praktiskt och penga mässigt men som sagt absolut inte känslomässigt. Vi kommer iaf hålla kontakten så jag får höra hur det går för dom och det ska bli kul att se om det kan bli nåt av lilla fröken. Har ju iaf hennes avkomma kvar som jag kan mysa med när saknaden blir för stor. Liite lik mamma är han väl ;)



Har fortfarande inte hört nåt från tjejen som var intresserad av han. Har dock varit väldigt mycket nu på slutet med flytt och städning mm så jag har inte hunnit med nåt känner jag. Ska försöka ta tag och ringa henne så får vi se vad hon säger. Jag hoppas ju på att hon fortfarande vill ha honom så blir det ju ytterligare en häst mindre att betala för i sommar.

Några som mailat lite på grejer och jag har massor här hemma att plocka reda på. Ska försöka ta mig i kragen idag och rensa lite och försöka lägga upp nya annonser på grejer så jag hoppas att nåt blir sålt. Ska även upp till Santoz idag igen och fila lite på hans hovar. Tror Therese skulle ha ut hovis nästa vecka så då hakar jag på där :) Bara hoppas han sköter sig när hovis kommer. På torsdag åker jag iväg och får Z skodd och lördag blir det först hökörning på fm och sen jobb på valsverker på em/kväll/natt. Fullt ös men nån liten krona kommer det ju in så småningom. Och pengar behöver jag verkligen ha :)


// Märi<3

Neggo

Jävla skit blogg som inte la upp mitt inlägg förut som jag skrivit !!! ;(

**********************

Har inte lyckats fått nåt skit under em heller så det är bara glömma denna dag och satsa på söndag. Dom vill ju helst inte att man skickar såna där "Kolla masken" torsdag-söndag eftersom det då kan bli liggandes på posten och hinna bli förstört när dom får det till sig. Därför ska vovve nu gå i koppel under hela söndagen så jag hinner se vad hon pysslar med :) Annars får jag anställa nån som springer efter henne den dan om jag inte själv har tid att hålla koll. Hehe nån som ställer upp och är bajsvakt ?

Inte blev det nåt källar besök heller förut då jag kom på att det var bra program på tv. Fy mig ! Men nu har jag kommit hem från stallet så nu ska det ner och rotas runt så det blir ordning. Molly har fått fossingarna verkade idag inför avresan på fredag och imorgon kväll ska Sanna med mig till stallet och göra henne fin :) Själv ska jag försöka rida imorgon då det inte blev nåt idag. Det blåser ju verkligen rakt igenom kläderna så jag ska även hinna med en dusch så jag tinar upp :S

Hämta paket hos Jannica ikväll också så jag kan skicka sadeln imorgon :) Men naturligtvis dök det upp ytterligare en räkning idag som ska va betald i början på april så jag LÄR bege mig ner i källaren och sälja allt jag kommer över. Usch detta är inte roligt...


// Märi<3

Sålt

Rockard, sele, ett ponny träns och vintertäcket har hittat nya ägare :) Jag har fått in lite pengar som i princip tog slut på en gång, men så är det när man har räkningar upp över öronen. Dundrade in ytterligare en idag som ska va betald i slutet på månaden så det här blir skoj. Tur jag får in lite pengar för Molly på fredag som jag kan fixa bort lite lätt :) Väntar på pengar från reklamen, fk och även handpenning på santoz. Dock tror jag inget på det eftersom jag inte fått tillbaka min kopia på kontraktet. Har inte hört nåt från tjejen heller så jag vet inte vad jag ska tro. Blir det nåt eller inte ?

Har även idag sagt upp bägge stall platserna. Molly åker ju som sagt på fredag och Z flyttar till nytt place på söndag. Ska bli skönt att kunna stå lite närmre så kommer det bli billigare. Längtar jätte mycket men kommer sakna stallet och den underbart stora hagen massor. Även sakna Molly hur mycket som helst men jag vet att hon får det bra. Underbart bästa grannen därute kommer också saknas oerhört men jag ska komma och hälsa på så ofta det bara går :) Vi får INTE tappa kontakten bara för att jag flyttar. Så resten av veckan kommer bestå av att packa och köra grejer. Ska bege mig ner i källaren nu och börja rota runt och ställa iordning så jag vet vad man har. En del grejer ska ju säljas och det ligger huller om buller överallt. Gillar inte att det inte är ordning.

Ja det var lite för stunden nu ska jag se till att få nåt gjort annars blir jag sittandes här för länge :)


// Märi<3

Måndag idag

Har varit i stallet på morgon och släppt ut pållar. Glömde Santoz matburkar hemma imorse så jag måste ut igen till stallet och fylla dom och upp till han så han får lite mat. Bara massa farande överallt. Hatar att åka bil verkligen. Skulle inte va fel med en privat chaffis :)

Lördag kvällen spenderades med Tess och det var verkligen inte igår vi gjorde nåt. Skit kul va det iaf :) Måste göras om snart. Skönt att kunna slappna av och ha lite roligt för en gångs skull. Söndagen däremot va inte min dag. Hade sån huvudvärk efter nattns ynka timmars sömn så söndagen bestod av soff häng :) Inga fel med det inte.

Har precis slängt i mig och vovve lite frukost så nu bär det av till stallet strax igen för att fortsätta med mina sysslor. Alla ponny grejer ska hem så jag kanske får lite bättre koll på vad jag har och kan få ut allt i en och samma annons.

Nej usch har inget vettigt att komma med så jag ger mig nu :)


// Märi<3

Prövning del 3

Sådär nu är det över men jag kan inte andas ut riktigt än då jag inte får svar förän nästa vecka om jag klara tentan eller inte. Hoppas alla nu håller tummarna att det gick bra. Skulle vara så sjukt roligt att klara mitt mål och vara utbildad till det jag vill jobba med om ett x antal år :)

Nyss hemkommen från salsa aerobic och fy vad jag inte mår bra. Mår såå sjukt illa så det finns inte ;( Varför gör man det efter att man tränat ? Nån som vet... Va riktigt jobbigt idag iaf då det dykt upp nya grejer på dom här 5 veckorna jag varit borta... Usch det kändes inte bra att kolla på pappret och se vad mycket jag varit borta. Att den där förbannade latmasken vill klamra sig fast så länge :) Men nu måste jag försöka komma igång för det var så sjukt roligt idag. Hoppas jag kan pallra mig iväg på step på söndag också. 1½ timme ;S ujuj. Nån som vill med ? :)

Vädret är verkligen skit för tillfället och såna här dagar ska man inte ha djur har jag märkt. Blöta täcken, pälsar och tassar. Inte skoj nånstans. Men förhoppningsvis är det borta imorgon och vi får strålande sol och ingen storm. Begriper inte att det måste storma så fort det är plusgrader och solsken. Blir ju inge varmt iaf då :/

Har satt ut dom mesta grejerna i strl ponny som jag har. Klantskallen jag glömde ju dock en hel massa grejer som jag hittat i mina gömmor. Jösses det ska bli skönt om man kan få bort alla dom grejerna så man kan kolla över vad man har :) Lite är ju sålt på tradera men den sidan ska jag inte sätta ut en grej på nåt mer. Shit vilka muppar det finns alltså. Börja gnälla på att frakten är så dyr när hon budat hem grejen. Idiot !! Det kan man väl maila om innan man budar eller ? Jösses bättre sätta ut på blocket för då kan man diskutera frakt sätt med folket och alla blir nöjda och glada. Har en hel massa täcken till salu och det är en tjej som mailat på dom så det vore ju inga fel om hon ville handla allihop. Blir en fin slant ner i fickan då :) Kanske man kan betala nån räkning som jag ligger efter med. Har börjat få påminnelser på räkningarna och det är inte bra...

Nej usch det ger sig inte med mitt illamående. Tror jag tar mig en svängom i duschen och sen kryper ner under täcket. Blir ev Örebro imorgon en sväng och sen en tur till alla stallen :)


// Märi<3

Prövning del 2

Sådär då var del 2 avklarad och del 3 återstår under morgondagen. Hade en riktigt bra känsla på skrivningen idag så då blir det säkert skit eftersom jag inte var nöjd efter det muntliga :) Men jag har iaf försökt mitt bästa och jag tror att det ska gå vägen. Iaf om läraren åtminstone ger mig G på inlämningen. Hoppas man får svar fort när man gjort det där för jag vill ju veta om jag klarat mig eller inte.

Tjejen som var och kollade på Molly i söndags ringde tillbaka i måndags kväll och sa att hon vill ha henne. Det är med väldigt blandade känslor som jag har tagit detta beslut. Men jag måste tänka på den lilla ponnyn och då blir nog det här bäst för henne. Ska naturligtvis skriva i kontraktet att jag ska uppdateras med kort och filmer så jag håller koll på min lilla flicka ;) haha. Tror nog att hon vet att hon ska åka för dom senaste dagarna har hon försökt göra mitt liv till ett rent helvete. Hon har väl aldrig stökat så mycket som hon gör nu :) Har iaf en jädra massa ponny grejer till salu eftersom inget kommer följa med henne så är det nån som är intresserad så hör av er!! Har satt ut annons och det är redan en som svarat. Ska fota och skicka till henne under morgon dagen. Men det blir väl som vanligt att dom bara mailar och sen blir det inget mer. Så typiskt folk känner jag...

Annars har det väl inte hänt så väldigt mycke. Var och handla en grimma till Santoz idag som inte passa så den har jag lämnat tillbaka. När jag var i stallet förut och rotade fram alla ponny grejer hitta jag en sprojlans ny röd grimma som lappen hängde kvar på :) Tydligen mamma som köpte till Molly och den var för liten till henne. Santoz var den för stor till så jag får ta med den och prova nu istället. Han har ju som sagt växt en del ;) Har iaf skickat kontrakten på han igår kväll så nu är det bara vänta och se om hon godkänner dom så man kan få in nån krona där också. Pengar är bra att ha :)

Nej nu har jag tagit den obligatoriska kvälls promenaden med mina små så nu väntar sängen för jag har jävligt ont i ryggen. Tror att jag måste igång med träningen igen. Är ju varken vanlig träning eller ridning nu för tiden. Men imorgon kväll blir det faan salsa :) Sen kanske även lite step på söndag. Och nästa vecka då kör jag som vanligt med träningarna. Är ju inte många veckor kvar innan det är slut. OCH även ridningen ska jag komma igång med. För då blir Z glad :)


// Märi<3

Prövning del 1

Just hemkommen från Komvux där jag haft muntlig tenta i engelska. Gick inge bra enligt mig då det verkligen är svårt att prata engelska när man inte är van. Var ju ett tag sen man gick i skolan och det är ju inte så att man pratar engelska dagligen med nån. Lite synd faktiskt. Läraren verkade dock tycka det gick bättre än mig för jag låg långt över G sa hon. Det är ju skoj men då undrar man ju vart jag legat om jag fattat allt jag pratat om :) Jaja skit samma ett G är det enda ja behöver för att kunna söka igen till hösten. Nu är det onsdag och torsdag kvar sen får vi se om jag fixat det. Har en inlämningsuppgift som jag ska fixa nu och maila iväg till henne också. Känns som den är svårast av allt. Jag brukar älska inlämningar då man får sitta hemma och fixa men denna är hemsk. Jaja hoppas mitt muntliga kan väga upp min inlämning ;)

Igår var det två tjejer och kollade på Molly så jag inväntar svar antingen idag eller imorgon. Tjejen verkade jätte bra och hon sa att hon var intresserad så vi får se. Jag tror hon kommer få det bra hos henne och det kommer vara roligt för Molly att äntligen få komma igång och göra nåt.

Annars händer det inte mycket. Min depp period går inte över och jag ser inget ljus i tunneln än. Är alldeles för mycket grejer som händer och ingenting är klart. Tycker inte om att vänta men det är väl det man kan göra för tillfället. Hoppas iaf att mina penga problem löser sig fort så jag kan betala räkningar. Ska iaf sätta ut alla ponny grejer på annons så fort Molly är såld så kanske man kan få in lite pengar där.

Nej nu blir de lite frulle och sen engelska uppgift så man kan maila den. Jag hämtade prinsessan igår så vi ska fara iväg till stallet sen. Har tänkt (iaf just nu) att jag ska skritta ut en sväng sen. Plus att jag i em när hästarna kommit in ska borsta Ghana för det är välbehövligt :)


// Märi<3

Gnäll

Jag kommer på mig själv med att sitta och gnälla att det inte är en jävel som uppdaterar sina bloggar efter ordning. Har ju ingenting att läsa och jag är inne ibland flera ggr varje dag och hoppas på att det är nån som skrivit nåt bra. Men icke. Sen gör det ju inte saken bättre att jag själv inte uppdaterar spec bra :) Haha tycker inte jag har nåt konkret att komma med eftersom det inte händer så mycket direkt. Sen är det bara massa negativt för tillfället och det har väl inte folk lust att läsa om antar ja ?

Nog om de... Idag var jag uppe till min bebis och han mår prima. Har fått lite sår på huvudet men inget allvarligt. Märks verkligen att han känner igen mig för så fort jag visar mig kommer han fram och vill mysa :) Han är allt bra go den lilla skiten. Ska fixa mer mat till han då jag märkte att det var slut...? Får bli morgondagens fråga.

Appropå imorgon så händer det grejer. Direkt imorgon bitti blir de utsläpp av hästar, mockning mm för att sedan runt 9.00 traska iväg med Molly bort till Jannica då hon ska vara sällskaps dam åt Conda under dagen eftersom dom små ska på utställning. Vi får hoppas att det ska gå bra och att fröknarna kan hålla sams under dagen :) Strax före 16 bär det iväg mot Botorp då jag ska hejja fram Anki och Peach till vinst :D Sen på kvällen ska jag försöka hitta på nåt skoj då det var ett tag sen nu och jag behöver lite glädje i mitt liv. Under dagen ska jag hinna med Santoz en sväng oxå. Kanske raspa lite hovar ?

På söndag kommer det en tjej och kollar på Molly oxå. Ska bli spännande att se vad det är för nån och vad hon tycker om min lilla tjej :)

Nu är det dags för lite kvällsarbete... SUCK !!


// Märi<3

Kanske ?

Det är möjligt att saker och ting kanske ordnar sig med skolan i varje fall. Åtminstone till hösten. Ska iväg imorgon och träffa min lärare i Svenska/Engelska på Komvux och prata lite så får vi se om det går att lösa på nåt bra sätt. Efter det är det bara hem och plugga engelska som en tok då jag ska tenta av det nästa vecka. Håll alla tummar att jag klarar mig för då kan jag söka igen till hösten och komma in på en gång med pengar från CSN !! :D Ingen vore gladare än jag. Plus att jag kan jobba som en idiot i sommar på mossen utan nåt "tak" vad gäller pengar. Tänk om det börjar gå åt rätt håll. Känns som jag varit nere på botten och nu kanske det vänder ?

Tack iaf till min underbart bästa vän Therese som lånar ut pengar till en fattig mig så jag kan göra min tenta nästa vecka <3
Och ett stort tack till bästa Anki för en sjukt rolig kväll i ridhuset :D haha skönt att kunna skratta och ha kul :)

Imorgon anländer det en ny kuse till Dammängen och sjävklart står jag på första parkett och kollar in den nya ;) Hoppas den är bra och kommer smälta in med dom andra.

Men det är morgon dagens fråga.
Är iaf lite gladare just för tillfället och det kanske känns bättre efter samtalet med lärare imorgon också.

Dock lider jag med en vän i stallet som har problem med sin häst ;/ Hoppas verkligen att det kommer lösa sig till det bättre och jag ska försöka hjälpa till så gott jag kan. Vet hur det är att stå helt hjälplös och varken veta ut eller in ;(

Har iaf bestämt att Molly inte ska säljas till Finland utan ska hon nånstans så blir de inom Sverige för jag tänker inte släppa min lilla tjej flera timmar på en båt ;( Har några som mailat från Sverige så jag hoppas nån av dom verkar vettiga.


Nu ska jag och min prins krypa ner i sängen och hoppas på att det finns nåt bra på tv. Tur han finns också <3


// Märi<3


RSS 2.0