Måndag

+1,4kg

Då var det måndag igen och ytterligare en skit vecka har passerat. Tycker inte riktigt jag har koll på saker och jag bara skjuter allt framför mig hela tiden. Säger till mig själv varje dag att jag måste ta tag i det ena och det andra men det händer ingenting. Letar fortfarande efter orken, viljan och motivationen...

Blev ingen träning överhuvudtaget förra veckan då ryggen inte vill va med. Va till kiropraktorn i fredags och jag ska dit igen imorgon. Hoppas det kan kännas lite bättre och att jag kommer igång med träning och ridning igen.

Har satt ut ny annons på J och det är en tjej som svarat. Hoppas verkligen att hon vill börja rida så minskar det lite mer på kostnader för min del. Usch det kommer bli riktigt tufft med tre hästar och inget jobb. Men samtidigt verkar det va svårt att sälja nu oxå så man sitter lite knivigt till.

Ang jobb har jag sökt en massa och fått svar på några. Men långt ifrån alla har svarat så man vet varken bu eller bä. Ska försöka ringa idag och se vad dom har att säga...

Har iaf mailat och bokat plats på loppisen på lördag så får man hoppas man kan få nåt sålt där. Måste återigen kolla igenom allt och se om jag kan hitta mer grejer. Tvätta och snygga till sakerna så det är nån ordning på det iaf.

Ska försöka stolpa upp lite i hagen under veckan och även dra mer tråd så vi får dubbelt i vinterhagen som dom ska gå i. Det gamla höet som låg där är ju iaf ute nu (tack mamma och pappa).

Nej göra lite nytta och försöka ringa runt lite. Är sugen på att åka in till Örebro men tror inte jag orkar... Usch ;(


// Märi<3

Allmänt kaos

Ja nu är det lite mycket överallt. Hoppas på att det snart kan hända nåt skoj istället för bara massa skit. Hoppet är väl det sista som överger en har jag hört. Så det är väl det jag får leva på...


// Märi<3

Ont

-0.8kg

Förra veckan tränade jag endast 1 dag, åt tacos, godis mm och lyckades gå ner mer än vad jag gjorde veckan innan när jag tränade 4 dagar. Visserligen åt jag lite poppisar den veckan men jag anser själv att jag ätit mer onyttigt denna vecka. Hmm jaja. Jag tror stenhårt på att man ska vila sig i form. Precis som Karl gör ;)

Denna veckan är risken stor att det inte blir nån träning alls. Dels för att ryggen inte är bra (jag har fortfarande inte ringt till nån) och även för att jag börjar bli sjuk. Fryser och är jätte trött. Känner mig super varm och allmänt hängig. Ryggvärken blev inte direkt bättre heller då jag for av pålle igår i skogen... :( Var dock åter uppe i sadeln lika fort som jag kom av och vi fortsatte vår ritt. Idag klättrade jag upp igen men aj vad ont det gjorde. Z var ju tvngen att nita får en fågeljävel idag som flög upp från nåt dike och det högg till igen i ryggen. Imorgon måste jag ringa om en tid. Så är det bara...

Sessan åkte igår kväll så nu blir det mer tid med Alfonz. Han är iaf glad för det :)

Imorgon ska jag infinna mig i Dammängen halv 8 för en färd åt Karlstad, sen till Hjo fram och tillbaka. På kvällen är det möte inne på distriktet som vi ska iväg på så det är fullt upp. På onsdag kommer hovis till Jojje och på torsdag kommer det en ny tjej och ska prova honom så får vi se om jag kan få två till honom som är mitt mål.

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan det är dags att sova. Klockan ringer tidigt imorgon då jag måste hinna fixa åt Z innan jag drar till Anki. Tror min rygg uppskattar lite ridledigt imorgon ;)


// Märi<3

Fel fel fel

Vart är viljan, orken, motivationen och glädjen ? Jag har tappat allt verkligen... Hjälp mig att komma tillbaka !


// Märi<3

I´m in pain

Både på utsidan och insidan. Nån gång vänder det nog och blir bra...


// Märi<3

Storm ?

Fy satan vad det blåser ute :( Jag har absolut ingen lust att va ute och ridningen sen kommer bli spännande. Kommer va på banan idag eftersom jag inte vågar ge mig ut i skogen.

Morgonen spenderades i stallet för att hålla hovis sällskap eftersom Karl skulle skos och Kristina hade möte i Örebro. Mockade åt Z och Karl medans jag väntade på att hovis skulle bli klar. Idag är första dan som tjejen kommer till Jojje så hans box lämnade jag omockad ;) Z fick även ny torv inlagd och så fixade jag hans mathinkar innan jag begav mig hemåt. Kvar att göra är alltså hö, vatten och ridning.

Tog precis en liten paus i mitt potatis skalande så jag ska väl fortsätta med det och sen ta en liten macka. Jag blev nämligen uppringd av Uniflex för en timme sen och jag ska på intervju hos dom kl 15.00 idag. Wish me luck :)

Så det blir ingen ridning förän i em för min del. Kristina och Karl håller mig sällskap på banan och jag antar att Jojje kommer ridas i den vevan oxå. Förhoppningsvis åker pappa upp till Dammängen och skruvar ner vatten koppen som är kvar där efter att vi käkat. Då har jag fått bort alla mina grejer därifrån :)

Ingen träning ikväll utan jag laddar inför morgondagen med step på kvällen.


// Märi<3

Hemskt väder

Jisses vad det regnar :( Verkar bara bli värre och värre. När jag kom till stallet nu på kvällen efter träningen stod i princip varje häst inne. Fick stressa på som en liten tok så jag skulle få in alla 4 innan det blev becksvart. Borta vid sommarhagen finns det tyvär ingen lampa... Tog Karl och Jojje först fast Z ville in med Karl. Det är så bökigt med dom två första hästarna som ska ut för dom måste vändas runt precis utanför hagen så jag får på tråden igen. Då Karl och Z inte riktigt drar jämnt har jag ingen lust att hamna emellan :/
När jag kom tillbaka andra vändan för att hämta Z och Totte såg jag att lillskrutten inte hade nån grimma på sig... Jaja slängde grimskaftet runt halsen och hoppades på det bästa. Men han följde så snällt med in och var nästan inte alls intresserad av gräset på vägen :) Väl i stallet fick han sig en tillrättavisning av Karl så han for iväg men när han kände på halsen att det tog stopp stannade han. Duktig ponny :)

Träningen ikväll gick ganska bra. Tyckte inte riktigt att jag orka som jag gjort förut men samtidigt kanske jag ställer lite högre krav på mig själv utan att va medveten om det eller så har jag rent av blivit ännu latare ;) Jag hoppas iaf på det första :)

Nu ska jag spana runt lite på nätet innan jag skuttar in i duschen och sen vidare till sängen.


// Märi<3

Dagens garv

Va längesen jag skrattade såhär under en ridtur men idag var det dags. Kristina följde med i skogen på Jojje och det är så fruktansvärt synd att man inte kan filma (i traven) när man rider för det här va en syn utan dess like. Det var framben och bakben överallt. Om hästar kunde le och skratta så hade han gjort det under hela ridturen. Man verkligen såg att det lös om hela hästen och han var överlycklig att få va i skogen och springa :) Blev tom en ofrivillig galopp på slutet (på snedden med en ryttare på ryggen som försökte bromsa allt vad hon kunde och en häst som bara grävde sig fram ;)) Haha ja den synen kommer jag leva på länge. Dels för att det såg så sjukt roligt ut när man såg ekipaget och för att gammelgubben va så jäkla pigg :) Så himla taskigt med muskler men orken och viljan finns. Älskade bubblan :)




// Märi<3


Ny vecka

-0,2kg

Har ju börjat träna 4 dagar/vecka och hoppas på att det ska ge nåt resultat. Dessvärre hade det bara blivit -0.2kg på en vecka :/ Har iofs inte varit alltför bra med maten men jag har tränat flitigt tycker jag. Nåväl bara kämpa vidare.

Idag blir det en tur till stallet i vanlig ordning. Ska bara försöka hitta nåt att stoppa i magen först så ger jag mig iväg sen. Finns massa grejer att fixa med där borta och jag behöver få ordning på en del inför morgondagen då dom kommer och ska rida Jojje. Hoppas det går bra för dom och att han sköter sig bra :)

Åker även in på fredag och köper jackorna till KRT så jag vill veta storlek och antal senast torsdag.


// Märi<3

Söndag

Dagen började med utsläpp av pållar. AnnMarie kom ut och hjälpte till och för första gången i sitt liv har hon lett två hästar samtidigt :) Inte illa pinkat. Hon va tydligen livrädd under tiden men det var inget som märktes. Hon klara det där galant iaf :)

Sen fixade jag stallet och mockade även åt Karl (fjäsk för Kristina så hon rider Jojje åt mig så mycket som möjligt ;)) innan jag begav mig av hemåt för att fixa mackor mm. Bar av mot karlberg för att plocka upp Seija och sen vidare mot Enebäck. Lastningen av Parre gick kalas bra både dit och hem. Hann även med att hälsa på mitt älskade gryn oxå och gud vad jag längtar tills han kommer till Labbsand :) Han är oerhört saknad <3

Tävlingen var riktigt försenad (DÅLIGT!!) men ekipaget skötte sig och fick med en snygg CR rosett hem till samlingen :)

Nu har jag varit i stallet och plockat in pållarna och gett dom kvällsmat. Varit ute med Sessan på kvällspinken så nu ska jag inte göra många knop mer ikväll. Dessvärre blev det ingen träning för mig idag då vi kom hem så sent från tävlingen och jag satt och käkade när klockan var 17.15 :/ Vill äta minst en timme innan jag ska träna för att det inte ska bli nåt skit. Hade det varit torsdags träningen hade det inte spelat så stor roll. Men step/styrka i 90 min är inget att leka med...


Skänker en tanke och en STOR kram till Ida och hoppas du så snart som möjligt är tillbaka på hästryggen.


// Märi<3


Mycket nu

I förrgår var Kristina och Jojje med på en tur i skogen. Klättringsbacken blev det och han skötte sig galant. Den som inte skötte sig på våran tur var Siri ;(

Igår kom det en tjej och provred Jojje inför att bli medryttare. Både hon och hennes mamma verkade fastna för honom då dom gärna vill prova nu och se om det funkar :) Toppen verkligen ! Såg riktigt bra ut oxå när hon red och trots att hon är mycket yngre än dom som provridit han innan såg det här helt klart bäst ut.

Idag har Z fått gå i skogen med Maja och Totte. Lilla Totte fick kämpa i skritten för att hänga på men jävlar i trav och galopp då var han som en igel i röven på Z :) Dom funkar super bra ihop och det är alltid roligt med ridsällskap. Måste göras om nån mer gång :)

Nu har jag precis intagit lite pizza :D och ska bara softa en stund innan jag ska tillbaka för att ta in odjuren. Släpper ut dom imorgon bitti oxå och sen drar jag på tävling i Karlstad med Sandra och Seija :)

Även dags för lite träning imöra kväll. Step/styrka 1½ timme... :/ Ujamej...


// Märi<3


Hujedamig

Jag mår minst sagt pyton och ska slänga mig i duschen, bädda rent i sängen och sen försöka stänga dom blå för idag. Hoppas på att vakna pigg och glad imorgon bitti :)

Idag har iaf mina grabbar gått en runda i skogen. Kristina red Jojje ochj det gick verkligen kalasbra :D Finns hopp för han med tydligen ;)
Efter värmingen i skogen red vi lite på banan och Z var inte riktigt med på noterna. Han svarade inte riktigt för skänkeln. Imorgon tar jag nya tag och testar där igen. Ska dock flytta upp sporrarna lite på stövlarna för jag har dom ganska långt ner och jag hoppas det kan hjälpa lite så jag kommer åt han bättre.
Kristina rider Jojje imorgon igen då det kommer några som är intresserade av att börja rida honom :)

Jag har varit duktig och tränat på kvällen. Dock skulle jag nog kunnat stanna hemma lika gärna för jag pallade inte göra så mycke idag... Men nu är det lite ledigt i två dagar och sen träning igen på söndag :)


// Märi<3

Ujujuj

Jösses vad mycket saker man hittar på nätet som man skulle kunna tänka sig. Just för tillfället har mitt fokus legat i att hitta nya ridstövlar. Jag är en sån person som vill ha vardagsgrejer och fingrejer. Fingrejerna ska bara användas till tävling och ev träning. Har ju lixom ett par tyglar som har legat hela sommaren som jag inte använt än. Just bara för att det tillhör kategorin fingrejer ;)

Eftersom mina stallskor pajjat får jag numera rida i mina stövlar som var tänkt från början till enbart träning och tävling. Ska det hålla på såhär kommer dom inte va spec vackra länge till. Iofs är dom skitfula från början men jag är tyvär inte gjord av pengar. Eller pappa är inte ;) haha.

Har hittat några stövlar som jag tycker verkar helt okey.


Treadstone Dress heter dom och verkar va väldans billiga. Man får ju va man betalar för men eftersom jag är extremt fattig och inte född med silversked i munnen så får jag ta det billigaste jag kan hitta.
Dock är ju problemet mina vader som aldrig får plats i ett par stövlar :/ Dom jag har nu går det skit bra med men det måste va ordentligt resår därbak annars är det kört. Dom här finns på stallstugan i Örebro och jag funderar på nästa vecka när jag ska in till Hööks och köpa jackorna om jag inte ska sväng ut dit och se om dom finns hemma så jag kan prova ett par. Har dessvärre inte en krona att handla för men prova kostar ju lixom inte :)


// Märi<3

Styrelsemöte

Igår kväll hade vi styrelsemöte vilket gick väldans fort eftersom jag och Anki hade bråttom hem till tvn ;)

Klubbjackor:
Jag kommer skicka ut en blänkare på fejjan till dom som finns på KRT´s sida om en ny beställning av jackor. Några har pratat med mig redan om att dom vill ha men det kanske finns fler ? Om du läser det här och är medlem hos oss (eller du kanske vill bli ;)) så hör av dig till mig om du är intresserad av jacka.

Klubbtävling:
Vi kommer ha våran årliga klubbtävling där KM går av stapeln (16?) oktober. Datumet inte riktigt spikat till hundra än men nästan :)

Valsverket:
Vi pratade även lite om att det går trögt att få ihop folk som vill jobba på valsverket. Dom två gångerna jag varit med och jobbat har det varit skit roligt verkligen. Pengarna vi tjänar går ju tillbaka till klubben och vi kan göra en massa roligt för våra medlemmar. Vilka uppskattade inte Strömsholmsresan ? Gratis keps och mössa ? mm mm. Kan inte vara så svårt att ställa upp en kväll för en god sak ?


// Märi<3

Kvälla serru

Ja nu är det väl snart dags att stänga dom blå för dagen. Eller ?
Känner jag mig själv rätt kommer jag garanterat hitta nåt "fruktansvärt" bra program på tvn när jag väl kommer i säng, timmarna drar iväg och jag borde sovit för länge sen :)
Nu är det ju inte så illa eftersom jag har sovmorgon imöra + att jag inte har nån spec tid att passa.

Ingenting av det som var tänkt har blivit gjort idag men förhoppningsvis imorgon kanske jag kan få nåt mer gjort. Tusen saker som behövs göras men min motivation har tagit slut. Kan bero på skitvädret och att jag har så sjukt ont så fort jag är vaken.

Snälla rara Kristina red Z åt mig idag en sväng då vädret var skit, jag är skit och tiden inte räckte till. Tusen tack ! :)

Imorgon ska grabbarna först klättra och sen jobbas lite på banan. Jag ska laga käk tills pappa kommit från jobbet och sen ska jag träna på kvällen. Wiihoooo.



// Märi<3

Fundera mera

Ibland kan jag tycka livet är ganska orättvist. Det finns folk som bara ramlar över alla jobb, som kan köpa det dom vill ha, har ett bra liv med familj och vänner runt sig som dom trivs med. Sen har vi då mig...
Jag har varken det ena eller det andra och är verkligen skit less på det. Jag har gjort många dumma val i livet som jag får sota för. En del kan jag inte göra nåt åt medans vissa går att fixa. Frågan är ju vad jag är villig att ge upp ?

Nu ska jag se om det finns nåt jobb att söka.


// Märi<3


Det regnar och regnar

Pållarna går med täcke idag i hagen för fy vilket skit väder vi har. Imorse fick Karl och Z gå ut brevid varann och det gick över förväntan bra. Karl är så grymt nyfiken och ville stanna hela tiden för att hälsa på Z. Verkar som dom funnit varann lite bättre nu och det är nog bra att ta dom samtidigt på morgon för då lär dom sig ganska fort att va kompisar :)

Har tänkt att sätta upp ett litet schema som härrör oss med hästar inne så vi kan hjälpas åt med utsläpp och ev insläpp. Nu är det inga problem för mig att gå upp på morgon men nån gång kan det va skönt med lite ledigt. Spec om man har nåt inplanerat... Anki ska maila mig dom dokumenten bara hennes internet vill funka :)

Idag blir det en lugn och slapp dag. Ska iväg till fk med mammas pengalapp, ringa kiropraktorn och boka tid och sen i em ut till stallet för min moster kommer till Jojje. Hämta Anki vid 18 ikväll då vi ska ha styrelsemöte oxå. Är det nån som inte har nån klubbjacka men som vill ha en är det bara kontakta mig :)

Tvätta och städa lite vore väldans bra att göra en dag som denna. Men nu blir det lite mys med dom små :)

// Märi<3


Fy Faan !!

Jösses kan inte allt elände bara upphöra snart ! :(

Nu har mina ridstövlar pajjat oxå. Tur man har en snäll pappa som fixat till dom så förhoppningsvis går dom ett tag till. Mina ridskor som jag haft i 6-7 år har gett upp hoppet nu iaf. Trasiga på både in och utsidan. Välanvända med andra ord :) Mitt enda hopp nu är mina stövlar annars kommer det bli svårt att rida hädanefter. Hoppas dom kan hålla sig hela annars blir jag vansinnig.

Rygg jävel gör så helvetiskt ont så det är sjukt. Eller ja det sitter typ nere i svanken men det spelar faan ingen roll för det gör grymt ont :( Får inte lön förän nästa vecka så jag kan inte komma iväg till nån förän då. Men det är väl bara bita ihop och se glad ut antar jag...

Hundkräket hade ätit upp Alfonz mat, rivit ner grejer från bänken och satt på en platta på spisen medans jag varit borta. SUCK !!

MEN 
Z var duktig och gick fint idag med :)


// Märi<3

Snygga killar

Upp imorse och iväg till stallet för att släppa ut pållar. Fick sällskap av Ann-Marie (stavning?) som ville va med och ta ut så hon lär känna hästarna lite bättre. Hon kommer även hjälpa till imorgon bitti. Sen traskade jag, Z och Siri upp till Dammängen för hovis skulle komma kl 9. Blev färdig där strax efter 10 och då var det bara att stressa på mot stallet igen för jag skulle va på möte på Af kl 11. Bara slänga in Siri hemma och byta om, så jag blev nån minut sen men jag fick inte komma in på en gång så det var ju lugnt. Vidare hemåt efter mötet och äta frukost :) för att sen hoppa i stall kläderna och åka tillbaka till stallet. Hade tänkt mig en ridtur men klockan drog iväg så det hanns inte med. Hade ju ett stall till att passa med en hovis. Santoz skulle nämligen få sina fossingar verkade för andra gången i sitt liv. Lite stökig var han men han är ju bara bebis än :P

Nu har jag anlänt hemma och ska fixa lite krubb och sen tillbaka till stallet för tredje gången idag då det vankas en ridtur OM inte regnet hinner komma. Annars får vi ta nya tag imorgon. Då har jag ingen tid att passa förän vid 16 då min moster kommer. Pållarna ska ju iofs ut imöra bitti men det räknas lixom inte :)

Ikväll är det ingen träning utan jag ska enbart duscha och mysa ner mig under täcket i godan ro och hoppas på att min träningsvärk har gått över tills imöra :P

Fick även träffa Linnéa, Kevin och lilla Freja idag då dom kom ut till stallet och var sociala :)


// Märi<3


Tappsko :(

Dumma dumma häst kunde han inte knipit åt med tårna en dag till ;)
Bästa Kristina skulle ta in pålle för han inte skulle bli så blöt tills jag skulle rida. När jag väl kommer ut får jag se att han tappat en dojja. Så det var bara att traska tillbaka med han ut i hagen igen. Jävla tur att hovis kommer imöra :) Föresten blir det hovslagare*2 imorgon då även Santoz ska få sig en omgång. Dock inte av samma hovslagare som Z och inte samma tid heller för den delen. Hoppas bara Z inte ömmar i fötterna efter hovis imorgon för då kan vi ta en lugn ridtur och bara mjuka lite.

Har ridit Z två ggr nu i nya stallet och det verkar funka bra. I lördags blev det en tur på banan och till min förvåning kändes han super fin :D Elinor har ju mestadels ridit i skogen men hon måste gjort ett väldans bra jobb där iaf ;) Igår kväll blev det en klättringsrunda efter att jag va klar på träningen och idag en oplanerad vila :/
Imorgon är det en ny dag och förhoppningsvis en bra ridtur på banan :)

Nu sitter jag i godan ro och laddar upp inför träningen ikväll. Har sjukt ont i vaderna efter gårdagens pass så jag vill inte ens tänka på hur jag kommer känna mig imorgon när jag vaknar :( Va ju hel pajj efter förra veckans måndags pass och det blir väl inte bättre ikväll :S Jaja är det så att det inte känns bra är det ju bara kliva av. Tanken är ju inte att man ska förstöra sig själv med träningen. Men så länge jag klarar av att stå så kör jag järnet ;)


// Märi<3

Ridtur

Jösses det var inte igår jag och Z kamperade ihop i skogen inte :) Men nu är han iaf installerad i sin nya box i Labbsand bredvid surfittan Jojje. Han blev sur för att Z fick äpplen och inte han. Hoppas bara det går bra imorgon när dom ska släppas ut. Kristina och Karl kom och mötte oss på vägen ner och både killarna blev väldigt nyfikna på varann. Dom är ju snälla bägge två så förhoppningsvis går det bra.

Klockjävel ringer 06.40 imorgon bitti och sen går det full fräs hela dan. Ihopsläpp, mockning mm i Labbsand. Fixa boxen i Dammis (resten av grejerna hämtar jag till helgen), lunch, rida, sen till Enebäck för Santoz ska verkas, grilla på kvällen. Tvätta lite under dan oxå. Jo då morgondagen bjuder på en hel del grejer :)

Nu blir det en dusch och sen ringa söta rara underbara Jenny Ljunggren <3


// Märi<3

Flytt

Ikväll lämnar Z sina vänner i Dammängen mot ett nytt liv med nya vänner i Labbsand. (okey då Jojje har han träffat förr :)) Anledningen är att det ska bli lättare för mig att ha alla pållar på samma ställe. Även mitt lilla gryn kommer flytta till Labbsand men det blir inte förän om en månad. Jag hoppas verkligen han ska trivas i sitt nya hem och jag har saknat honom sjukt mycket. Har haft han utlånad hela aug till Elinor så jag har inte ridit pålle sen nån gång i juli :/ Ska iaf bli skönt att få "hem" alla grabbarna så jag får träffa dom varje dag.
Imorgon bitti blir det ihopsläpp med Karl och Jojje och jag tror inte det ska bli några större problem. Jag kommer även rida ner han ikväll från Dammängen och då följer Karl med eftersom han och Kristina tränar däruppe ikväll. Perfekt för då hinner dom träffas lite dom oxå innan imorgon. Bara hålla alla tummar att det går lugnt till för nu har det inte varit massa skador på väldigt väldigt länge...

Jojje har varit ute på promenader flera ggr i veckan och det har även varit en tjej till och provridit. Många som mailat men sen händer det inge mer tyvär. Tveksam till om dom som provridit heller är intresserade... Jenny ska iaf rida han åt mig nån dag nästa vecka och sen får jag väl göra det själv antar jag. Fast jag inte vill... Ska prova att sätta ut ny annons på honom och hoppas det är nån som nappar.

Jag själv har börjat träna igen och har hunnit med 2 pass denna vecka. 3:e blir ikväll då det är salsa/aerobic och sen har jag ett pass på söndag. Ska försöka köra 4 dagar i veckan så får vi se om det ger nåt resultat. Kommer även bli ridning på Z så gott som varje dag och även fortsatta promenader med Jojje. Borde hända nåt då va ? ;)

På söndag kommer även min älskade prinsessa till mig <3

Lite uppdatering om vad som händer och sker i mitt liv för tillfället.


// Märi<3

RSS 2.0