99

Mmm jag känner mig inte riktigt hundra. Har haft riktigt lata dagar här och inte gjort många knop. Dessvärre behövde jag nog det och imorgon drar det igång med jobb igen. Ska samtidigt bli skönt att åka ner till mossen och bara få va ifred, fundera över livet och bara tråka runt.

Det är mycket som snurrar i mitt huvud nu ang hästar, stall, "vänner", livet i allmänhet mm. Har en hel del att ta tag i och klura på och jag hoppas jag kommer göra rätt i mina val. Just nu känns det bara skit och därför har jag varken uppdaterat här eller varit i stallena spec mycket. Bara hållt mig undan och så kommer jag fortsätta göra ett tag tills jag känner mig redo. Avvakta och se vad som komma skall och göra mina val utifrån det.

Nu har jag precis varit och handlat lite grejs och innan det var jag till Z och fixade. Han har stått i typ en vecka pga tappsko, skoning och mig. Skritta en sväng på han igår men idag fick han ledigt igen. Vi har inget inplanerat och jag ska rida när jag vill. Sluta ha dåligt samvete och försöka ragga folk som kan hjälpa mig. Jag jobbar nu för att få pengar till att överleva och jag tror inte han dör för att han inte rids. Vi kommer igen förhoppningsvis här i höst och då hoppas jag mina val är gjorda. Vart vi sen hamnar får framtiden utvisa...

Nu ska jag kila iväg ut och plocka in tvättkläderna på strecket, packa inför jobb imorgon, ta en repa med snabeldraken, duscha och sen mysa ner mig framför tvn alldeles ensam. Det behöver jag en dag som denna. Lite egentid med mig själv.


// Märi<3

Nytt stall

Eftersom vi inte har plats i Dammis för ytterligare en häst fick jag se mig om efter en ny plats att ställe Jojje på när han kom tillbaka. Hittade då ett ställe inte alls långt från Z och där är han nu installerad. Stallet har plats för totalt 15 (?) hästar och just nu är det 13 st där. En ponny på ingång om en månad ungefär. Då det kommer flytta 3 hästar inom nån månad blir det ytterligare nån box ledig.

Det här med nytt stall är ju alltid lite skrämmande. Nytt folk och nya hästar man ska lära känna. Kan vara skit bra men kan samtidigt inte fungera alls. Helt beroende på vad det står för människor där. Har träffat på alla som har häst/hästar i stallet och än så länge är allt positivt från min sida. Hoppas att det ska förbli så oxå.

Man ska lära sig nya rutiner då alla stall inte kör på samma och det kommer säkert bli fel nån gång, vilken det oftast alltid blir, men man får försöka göra sitt allra bästa så löser det sig säkert.

Jag har stått i många olika stall under mina år med häst och tyvär har jag ingen bra erfarenhet av stora stall med mycket folk. Fördelen med stora stall är ju att man inte har alltför många fodringar men samtidigt när du väl har dom är det hur mycket hästar som helst som det ska springas med. Just för tillfället går alla på bete (utom Jojje och Karl) så nu sköter men om sitt eget. Prövningen kommer i höst när alla hästar är tillbaka och fodringarna drar igång. Nu har jag som sagt ändå haft häst i så många år och för mig är det inga problem med in- och utsläpp men samtidigt är man lite nervös när dagen kommer och man står själv med allt. Dom första gångerna är oftast lite jobbigare innan man kommer in i allt. Det tycker tom jag.

Så alla ni som är nya i stall; Våga fråga om saker och det är inte hela världen om det blir fel. Man hjälps åt så gott man kan och alla har ju varit barn i början :)


Just nu (18.00) är det dags för första stallmötet på nya placet och det ska bli spännande att se hur deras möten går till. Vi ska bla diskutera hagar vilket har varit ett "intressant" ämne på andra ställen jag stått. Jag hoppas därför nu att det är vuxet fok man har att göra med så det går snabbt och smidigt. Som sagt det återstår att se hur detta möte går till :)

**************
Ska klä på mig nu och åka mot Dammis för att fixa allt till Z. Sen vidare ner mot nya stallet med skurborsten i högsta hugg då jag ska skura box för att sedan måla den imorgon. Pållarna kommer därför att få gå ute på natt nu iaf två nätter. Vet nån som kommer bli besviken...


// Märi<3

Jaha

Vad ska jag komma med för "ursäkt" denna gången när det inte blivit bloggat efter ordning ? ;)
Ärligt talat kommer jag inte på nån bra utan jag säger bara att jag inte haft lust...

Hoppning i Dammis:


Grymt duktig lite tjej måste jag säga :)










Racer My ;)


// Märi<3

Fredagsmys ?

Har en känsla av att det inte blir varken fredags mys eller lördagsmys då den lilla svarta inte vill vara hemma på kvällarna :) Så jag får väl sitta här ensam och mysa med mig själv. Det funkar ju det med iofs.

Idag kommer Karin och vaccinerar Jojje samt kollar hans tänder. Dock tror jag inte att det ska finnas nåt fel men man kan aldrig vara säker. Då kan hon även tala om vad jag ska ha för storlek på bett så jag kan handla det på måndag när jag drar till Örebro. Har två bett men jag gissar på att han ska ha storleken emellan dom ;) Så typiskt men han behöver ju ha ett om han ska kunna ridas.

Provsatt sadeln igår oxå och den passa alldeles utmärkt :D Så den köper jag av Linda så fort min lön kommer in i augusti. Får dock in lite pengar i början på veckan (hoppas jag) men då jag endast har 33:- på kontot behöver jag ha dom till lite annat. Som att handla hästmat, människomat mm ;)


Duktig pålle <3

Inatt fick han stå inne tillsammans med Pitchi och det verka inte bekomma honom ett skit. Han är bara glad med sällskap. Tyvär har Karl blivit en liten suris då det kommit in en flicka i deras hage och den får inte Jojje umgås med ;) Flickan kommer nog dessvärre kliva ur hagen idag och då får vi hoppas Karl kan "tycka om" Jojje igen :) haha. Han fick täcke på sig imorse eftersom det skulle komma regn. Han behöver inte bli kall och blött på ryggen när det inte finns så mycket där längre ;/ Dock har han lagt på sig ytterligare några kilon sen han kom. Toppen !!




// Märi<3

Morgonstund

är vidrig...

Speciellt när man är så förbannat trött :( Men nu är jag iaf uppe och har käkat frulle så jag ska alldeles strax bege mig mot stallet. Bara plocka med lite skit som ska till Labbsand.

Linda var nere igår och vi provade hennes sadel på Jojje. Fick byta järn i den och jag tyckte då den satt väldigt bra. Så även hon så jag ska provsitta den och se om den sjunker för då provar jag och byter till ett smalare järn. Tanken är att jag ska klättra upp idag och sitta men jag får se om jag hinner innan regnet kommer. Det skulle väl dyka in här framåt lunch och innan det ska jag fixa stallet i Dammis och rida Z. Så därför har jag inte tid att sitta här inte utan det är bäst att sätta fart.


// Märi<3

Kul jobb

Nyss hemkommen från stallen där jag ridit fixat till pållarna och ridit Z. Vi var inte riktigt överens idag men skam den som ger sig :) Han har inte vett att bråka med mig kräket för han går in i nåt han inte kommer vinna. Jag kämpar till sista stunden är kommen om det så ska ta 3 år !!

Jojje kom in och såg ut som en dränkt katt då han inte hade haft täcke på sig idag. Nu står han iaf med sitt nya fleece och en massa hö över natten så han mår garanterat som en prins. Han lärde sig riktigt fort att man får krafft foder på detta stället och därför är det inge intressant när jag kommer med höpåsen :) Han låter mig gå in och tömma den sen står han och hänger över dörrn och väntar. Han är för go den lille bubben ;)

Imorgon vankas det jobb och jag börjar en timme tidigare än vanligt då det är stacktäckning på g. Innan det ska pållarna matas och släppas ut så nu traskar jag iväg ut på altan och knycker med katten upp i sängen :)


// Märi<3

Hovis

Igår morse var hovis här och jag var ju inte riktigt säker på om han hade tid att verka Jojje då jag inte pratat med han innan. Men snäll som han är så verkade han honom när han var klar med dom andra två :)


Före


Efter


Så illa var det ju inte med hans hovar eftersom dom verkat han när han kom till jourhemmet. Men det var iaf ungefär 6-7 veckor sen så det var dags ändå. Skönt att ha det gjort och nu laddar vi inför veterinären på fredag. Första vacc sprutan står på schemat eftersom jag inte vet hur han är vaccinerad längre... Då passet inte fanns med när dom hämtade djuren så kan jag inte kolla det heller. Bara hoppas dom kan fixa fram det så jag slipper bställa ett nytt.


// Märi<3

Tips

Hade lite dåligt med höpåsar så jag fick greja till några. Då det stod andra namn på dom fick jag tvätta bort det och sen skriva på Jojje´s namn. Även ett lock till en av hans mathinkar fick sig en rengöring.


Blev lite svart efter bara men det syns inte när man skrivit dit nya namnet.


Som nytt :)


Använder bara vanliga bomullsbollar och Aceton. Kolla noga vart ni lägger bollarna med Aceton på om ni inte vill att det ska bli som på bilden nedan...


Uups ;(


// Märi<3

Södertälje

Södertälje resan

Fredag 1 juli var jag ledig från mossen och hade satt telefon på ljudlös så jag skulle få sova ifred från allmänheten. När jag vaknade var det nåt Stockholmsnr som ringt mig. Tänkte inte så mycket på det just då utan jag skulle kolla sen på eniro vem det var. Men jag gjorde mig ingen större brådska. Dröjde inte alltför länge så ringde numret igen och jag hade först tänkt strunta i det då jag trodde det var nån som ringt fel alt nån slags försäljare. Men nyfiken som jag är kan jag i princip inte låta ett samtal passera och tur var väl det...

I andra änden av luren hade jag Länsstyrelsen från Stockholm och dom började fråga mig saker om Jojje (Jorky Crazy). Om jag ägt honom, vad länge, vem jag sålde till mm. Till en början fattade jag ingenting och svarade snällt och trevligt på frågorna. Efter en stund började jag förstå att nåt inte var rätt så jag ställde motfrågan -"Är det nåt problem?"

Hon berättade då att Jojje står på förvar hos polisen i Stockholm då han är omhändertagen och kommer att avlivas. Jag fick panik när dom orden nådde mina öron. Dom andra djuren skulle utplaceras men han var för gammal så det var ingen som ville ha honom. Polisen hade inte råd att stå och betala för honom därför var beslutet redan taget. Han skulle dö. Men efter lite diskutioner fram och tillbaka, en timmes betänketid som snarare blev 20 min och några telefonsamtal ringde jag åter upp tjejen på Länsstyrelsen och sa att jag tar honom. Helgen gick och på måndagen pratade jag åter med en ny tjej på Länsstyrelsen och öven polisen i Stockholm. Allt blev klart under tisdagen och på torsdagen åkte jag och Kristina upp för att hämta honom. Hade pratat med dom på jourhemmet där han stod så jag visste att han iaf inte skulle se jätte illa ut. Men man tror ju alltid det värsta. Synen av honom var i positiv bemärkelse men då hade han ju iofs stått hos dom i 1½ månad. Lastningen gick som förväntat åt helvete men med lite dunder och brak (kan Kristina bekräfta :)) var han inne. Resan hemåt gick galant och väl hemma fann han sig tillrätta väldigt fort. Nu går han tillsammans med Krinstinas häst Karl och dom trivs hur bra som helst ihop. Han har börjat lägga på sig lite mer hull och ögonen är inte grå längre. Han börjar bli pigg och vaken precis som jag minns att han var.


Kortet taget i Södertälje på jourhemmet. Bilden är inte riktigt rättvis då han här ser väldigt blank och fin ut i pälsen. Som ni ser väldigt tunn i överlinjen och inga muskler. Har dock fått lite mer hull efter ca 1½ månad där.

Vet att det finns en del som anser att jag gjort rätt medan det finns vissa som inte tycker det. Jag är en sån person som handlar mer med hjärta än hjärna. Jag kunde inte förmå mig säga nej när dom ringer om en sån grej. För mig är mina djur familjemedlemmar och inte bara nån grej man använder bara för att. Jojje har ändå varit hos mig förut och hade det däremot varit en helt främmande häst hade jag inte gjort såhär. Jag kräver inte att alla ska tycka om det jag gjort men om ni bryr er om mig det allra minsta tycker jag att ni ska stötta mig i mina val såsom jag stöttar er i era.


Färdigt

Tog inte till kvällen igår innan jag blev klar med städandet men det kom en massa annat emellan som jag var tunven att fixa. Så rena sängkläder kom iofs inte i förän runt halv 11 igår kväll :)


Lite skillnad eller ? :)


Tänkte att jag skulle försöka skriva klart om Södertälje resan och hästarna nu då jag har lite ledigt till 18.00 ungefär. Försökte få igång Spotify men det vill lixom inte. Fick knappt upp internet heller utan var tvungen att starta om datorn. Ska se om det vill funka nu så jag har lite musik när jag skriver. Kanske går lite lättare då :)


// Märi<3

Natt sömn

Jag har haft riktigt svårt att somna under en väldigt lång tid nu. Vet tyvär inte varför men jag skulle bra gärna vilja veta. Kanske kan ha att göra med att mitt liv är lite huller om buller just nu och att jag inte riktigt har koll på allt. Jag hoppas det kan bli ordning på saker så att jag oxå kan få njuta av livet som vissa andra får. Om så bara för en dag...

Idag har det som sagt städats och sen har jag varit runt till alla stallen. Bild på den nystädade lyan får ni under morgondagen. Nu ska jag försöka krypa ner och sova för klockan ringer imöra bitti då det vankas hovslagare (hoppas jag), Eftersom jag mer eller mindre har huvudet under armen nu för tiden blir det inte riktigt rätt alla ggr. Så jag hoppas han har tid att verka Jojje när han kommer annars får jag se om jag kan boka en egen tid.



// Märi<3

Inte som jag tänkt

Nej dessvärre blev det ju inte riktigt så eftersom mamma ville ha hjälp med att städa i källaren. Så jag har inte börjat med det jag skulle göra än. Men nu verkar det som att mitt arbete därnere är klart så nu ska jag sätta fart och se när jag blir färdig. Världens minsta rum men tar en jävla tid att städa. Jaja bäst att sätta fart för sen ska jag runt till mina hästar och greja lite och det tar lite tid det med :)

Bjuder på en "syskonbild" på dom minsta ;) Inte det allra lättaste att få Alfonz att ligga still bredvid Siri.





// Märi<3

Målad bild

Har ända sen den blev gjord haft den hängandes över min säng. Eftersom bilden hon målat ifrån är tagen i Valåsen och det var ganska många år sen jag stod där så har bilden varit med ett tag. Den har hela tiden hängt ovanför mitt huvud och kommer så alltid göra oavsett var jag bor. Jag hoppas han skyddar mig mot allt farligt och ser till så att jag sköter mig :)


Vackra underbara Lelle <3



Bilden är målad av Lollo Almlöf-Berge.


// Märi<3

Tjenixen

Har varit uppe nu ca en timme och har inte fått mycket gjort. Lite skönt att slappa en stund på morgon innan allt drar igång. Idag står det städning på schemat men innan det ska jag äta frulle för det kurrar i magen på mig...


Såhär "fint" har jag det och jag hoppas när jag är klar att det ska se något bättre ut :) Dessvärre när jag städar så brukar det inte bli det vanliga med snabeldraken, damma och torka utan helt plötsligt kan jag komma på mig själv med att sitta och kolla i nåt gammal foto album. Eller börja rensa i garderoberna alt möblera om. Så dom futtiga timmarna det skulle tagit att städa allt har nu övergått i typ en hel dag :/ Men så kommer inte fallet bli idag då jag har annat att göra.

Nej nu blir det lite frulle och sen återkommer jag med en bild när jag är klar med städandet. Hoppas bara det blir innan ikväll ;)


/ Märi<3

Uteritt

Nu på kvällskvisten blev det en skritt tur i skogen med Anki och Emilia på Delilah och Capati. Riktigt trevligt att bara sitta och mysa runt lite. Vet inte om Emilia tyckte det på slutet när Capati busade till det lite med några bocksprång :) Får se om vi tar en tur i skogen imorgon oxå eller om det blir ett pass på banan. Det återstår att se hur jag känner imorgon. Ska även städa imorgon då det inte är gjort på jag vet inte när...

Har även varit ner till Labbsand och fixat till Jojje. Släppte han en stund i rundeln och han drog även på några bakutar och blev riktigt busig ;) Verkligen super kul att se att han börjar få krafter tillbaka och är så pigg. Då går det åt rätt håll iaf och det är huvudsaken. Synd bara att jag inte hade kamera med och kunde ta kort när han brallade omkring :) Ska försöka låta han springa några dagar i veckan i rundeln så kanske man kan börja spänna in lite försiktigt snart. Måste bara hämta ner min pisk från Dammängen för jag är nog mer trött än han eftersom han inte riktigt springer ibland för egen maskin ;) Imorgon ska jag även prova tränset och bettena jag tog med idag och hoppas på att nåt av det passar.

Nu är det iaf kvällen och jag har sovmorgon imorgon då det inte vankas hö eller hästar på morgon :) Ingen torv heller för den delen ;)


// Märi<3

Täckesprovning

Här kommer bilderna på lill drutten med täckena på. Tur han har täcken så ni inte ser hur han ser ut under ;( suck...



Nya fleece täcket från Grodden på översta bilderna.

Regntäcket han fick ärva efter mammas häst.


// Märi<3

Hökörning

Jajjemän klockan 10 rullade brorsan in med traktor och balvagn i Labbsand. 10.45 var det inlastat och klart. Mycket smidigt måste jag säga. Iofs var det bara en balvagn men vi var inte så många så jag tyckte det gick väldans smidigt ändå. Jag och Kristina delade på denna vagn då hon ändå skulle fixa hö åt Karl i vinter. Eftersom Jojje och Karl går inne på nätterna nu behöver dom ju ha lite hö inne oxå. Ska ev köpa en till balvagn om inte Anki och Eva tar dom tre som är kvar. Kanske är nån annan som vill ha hö ? 1.50:-/kg. Väldigt fint hö faktiskt så det duger bra åt mig.

Har varit och handlat massa hästmat, en fodertavla och en ny grep nere i rosendal. Nu är jag hemma och softar en stund innan jag drar iväg runt till alla stall.

Bjuder på en bild på en mycket trött Alfonz som ligger i fotöljen (stavning?!) på altan och myser ;)


Lillprinsen <3


// Märi<3

Natt natt

Nu är det nog dags att sussa kudde lite tror jag. Har suttit och knåpat lite på min presentation om hästarna. Har hittills skrivit om 3 st men kommer ju på saker hela tiden som ska skrivas in där :) Men nu har jag iaf börjat och det är ju ett plus i kanten. Kommer även skriva ett inlägg om hur mitt hästeri började och när. Så grymt tråkigt bara när jag har massa fina kort men eftersom inte skrivaren funkar kan jag ju inte scanna in dom. Får hoppas det kan gå lika bra ändå fast det kanske inte blir så bra kort. En häst har jag tyvär inga kort på datorn på men det får väl gå ändå antar jag...

Kommer även bli lite uppfräschning här på bloggen då jag fått hjälp att göra en ny header. Nu ska jag bara snika till mig hjälp att få in den oxå ;)


Nej nu tar jag kvällen.



// Märi<3

Skärpning

Fy på mig jag bara lovar och lovar en massa som inte händer. Har dessvärre varit en mycket lång dag idag oxå så jag får skylla på det :) Var ju som sagt ledig idag och lyckades sova så länge som till halv 10 !! Jösses det vet jag inte när jag gjorde sist. Var antagligen i behov av lite sömn ;) Klockan 11 befann jag mig i Labbsand för att fixa hagen. 16.30 var hästarna utsläppta på betet och karet fullt med vatten. Hem och käka en snabbis för att sedan styra kosan mot Dammis. Mockning, hö, mat och kvälls fodring stod på schemat. Sen vidare ner till Labbsand igen för att hjälpa Kristina att ta in pållarna. Dom stog så snällt och väntade på oss vid ledet när vi kom så det var inga problem. Provade även ett nytt täcke på han idag som jag fått av mamma. Hon har haft det till krille men det passar inte riktigt på han då halva röven sticker ut. Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag med arbete. Ska strax ta sessan på en promenad och sen krypa under täcket. Klockan ringer imöra bitti då det vankas hö körning. En balvagn med hö rullar in på Labbsand imorgon bitti och har ni inget för er kan ni ju komma dit och hjälpa till ;)


// Märi<3

Kort dag idag

Jajjemän idag blev det endast 3 timmar med min kära gröna fjant. Stormade på så in i helvete därnere så det var bara packa ihop och åka hem. Imorgon väntas det komma in regn så då blir det en ledig dag. Wohoo har inte varit ledig på jag vet inte när... Ska då passa på att åka runt till mina hästar som är överallt i Karlskoga ;)

Har iofs varit och hälsat på lill grynet idag då jag och mamma ändå var förbi Grodden. Han går nu på ett annat bete med dom stora hästarna. Verkar dock inte kommit in i flocken riktigt då han gick alldeles för sig själv när vi var där. Kanske bara var just den stunden vad vet jag... Inte var han grann i pälsen heller efter alla bett han fått :( Men han måste lära sig veta hut så betten är han nog förtjänt av :) Gäller ju att veta hur man ska bete sig och eftersom han gått själv en del och inte fått lära sig saker är det väl såhär. Bara hoppas han fattar vinken snart och kan få en kompis därborta. Han blev iaf jätte glad när jag kom och det kändes skönt. Då har han inte glömt mig iaf :)

Jag och mamma var som sagt till Grodden där hon lagt undan 2 täcken åt mig. Blev ett täcke som fick följa med hem då jag måste kolla så storlek är rätt. Passar det åker jag nog dit och handlar det andra imorgon för det var riktigt snyggt. Jojje har ju inge täcken då han och Z inte har samma storlek :( När jag sålt mina hästar har ju allt som tillhörde dom följt med så det är inte mycket kvar i små storlekar tyvär.
Lägger upp bilder ev ikväll eller imorgon på täckes köpen.

Nu ska jag ta mig en macka och sen åka ut till Labbsand där det väntas hagfix. Jag och Kristinaq smygstartar lite med hagen då jag har så svårt med dagar och tider. Bättre då att fixa lite medans jag är hemma och har tid över. Ska försöka hinna nåt innan regnet kommer oxå. Ser inge vidare ut på himlen...

Imorgon blir det en ridtur på Z, en tripp till grynet och stalljobb överallt :) Ev ett besök på Vc oxå...


// Märi<3

På återseende

Aa just det nu lämnar jag det här stället för några dagar. Ska enbart sova, äta, jobba och vara i stallen. Verkar som det kommer in regn senare i veckan så då har jag tid över att skriva. Har ju fortfarande inte berättat om min resa till Södertälje men den kommer. Ska även uppdatera om alla djuren som jag lovat. Har förhoppningsvis tid på mig den dan jag är hemma :)

Nu ska jag nanna kudden.



// Märi<3

Tyvär

Orken och motivationen finns inte för tillfället. Det enda jag försöker med är att hålla huvudet över ytan. Har så sjukt dåligt samvete för alla mina djur men jag kan inte dela på mig. Jag vill så mycket men tiden finns inte. Känner mig oansvarig och dum som lämpar över så mycket på alla men jag vet inte hur jag ska lösa det på bästa sätt. Måste ju hinna sova oxå så jag orkar upp på morgonen. Nån som vet hur man kan få tiden att räcka kan ju höra av sig med tips för det tas tacksamt emot...

Imorgon bitti ska jag kliva upp tidigare än vanligt då jag ska förbi stallet och släppa ut Jojje och Karl. Så det kanske är bäst jag försöker sova lite...


// Märi<3

Orkar inte

Ledsen vänner men min uppdatering om dagens resa kommer inte nu. Jag är sjukt trött både i huvud och kropp efter denna dag. Har varit lite mycket nu ett tag... Ska jobba imorgon oxå så jag behöver sova lite.


// Märi<3

Tråkigt

Förhoppningsvis är vi lastade och klara nu så vi har kommit iväg. Önska mig lycka till det kan behövas :) En sån här tripp har jag aldrig gjort förr. Då har ju den livs levande kartboken alltid varit med, dvs pappa ;)



Tråkigt oxå att det inte är nån som kommenterar det man skriver... ;( Bara på fejjan men inte härinne. Mer kommentarer och mer besök vill jag ha så jag ser att ni får ut nåt av mitt händelselösa liv :)


// Märi<3

Läggdags ?

Ööö ja ev kanske jag borde göra nåt vettigt istället för att sitta här till ingen nytta. Skulle behöva göra iordning lite mackor och saft inför färden imorgon. Ska duscha och plocka fram kläder så jag inte behöver stressa med det tidigt som faan. Hästarna väntar ju på mig imorgon bitti då jag ska vara snäll och släppa ut kräken så Anki slipper ;) Är ju iaf ledig imorgon så då passar man på att vara lite snäll mot henne. Får inte bli alltför ofta bara så hon blir bortskämd ;) höhö.

Som sagt 08.00 imorgon bitti rullar Audin med transport mot Södertälje. Kristina är snäll och följer med som sällskap och stöd. Kan nog behöva ha nån vid min sida när jag får se honom...
Skriver mer imorgon när vi kommit hem och lägger förhoppningsvis in bilder oxå.


Gammal bild på pålle när han stod hos Anette i Utterbäck.


// Märi<3

Hästhjälp

I flera dagar nu har jag haft en tjej från Knutsbol som hjälpt mig med Z, nämligen Lovisa :) Har tydligen gått jätte bra säger både hon och Anki och det är verkligen ljuv musik för mina öron. Jag känner mig verkligen som en fruktansvärt dålig människa som inte hinner med han men dygnet har lixom bara 24 h... Om jag inte vill ställa av han helt måste jag hitta andra lösningar. Därför är det sjukt bra att jag kan få såhär mycket hjälp som jag fått av Lovisa. Eftersom jag vet att han är i goda händer kan jag koncentrera mig på jobbet och inte va helspänd på att det ska hända nåt hela tiden. Guld värt med såna människor som man kan lita på och tar det man säger på allvar.

Samma med lillgrynet som står hos Cissi. Får så oerhört mycket hjälp med allt vad gäller han så det är inte klokt. Jag kan slappna av och fokusera på annat för om det händer nåt eller är några funderingar så hör hon av sig.
Idag har nämligen lillen blivit verkad av hovis för första gången. Jag har filat lite själv på han men inte ordentligt som en riktigt hovslagare. Mamma var med och han hade skött sig exemplariskt. Jag har aldrig övat med honom på att hålla fötterna som man ska göra när hovis kommer men det hade inte varit några problem. Förstår inte var han lär sig allt ? :) Den killen kommer bli en riktig pärla när han växer upp och får man han i sin ägo ska man skatta sig lycklig. Dessvärre verkar han lite krasslig och han har stått inne idag och även igår (tror jag) stunder för att vila lite. Tydligen funkar det inte så bra i hagen heller så han har fått flytta till en ny hage med sin kompis Jesse. Om nån vecka får han flytta med dom stora hästarna upp på bete och jag hoppas det kan gå bättre för han där med alla nya vänner :) Han är lite kaxig min grabb och flyttar inte på sig i onödan. Liten men tuff är vad han är ;)


// Märi<3

Mina djur

Tänkte jag skulle skriva ett inlägg eller kanske flera om mina djur som jag haft under alla år. Har ju blivit en del djur som har kommit och gått. Har tyvär inte bilder på alla på dator utan det är mycket som finns på vanliga kort i album. Då päronens skrivare/scanner verkar pajjat är jag inte säker på att jag kan fixa in kort heller. Kanske då inte kan ta djuren i rätt ordning men det får bli som det blir :)
Så fort jag får en ledig stund över kommer första inlägget...


// Märi<3

Jobbsök

Fick ett litet insider tips om att det var ett företag i stan som söker personal efter semestern så jag skickade iväg mitt CV och även ett CV åt mamma då hon jobbat med sånt förr i tiden :) Tänker ju naturligtvis INTE tala om för er vart det är för då kanske det är nån mer som söker ;) höhö.
Hittade även ett till jobb idag på af:s hemsida som jag skickade ansökan till. Kan ju bara hålla tummar för att nån av som svarar så man får komma på intervju iaf.

Brukar kolla med jämna mellanrum på af:s hemsida och jag tycker det är dåligt med jobb överlag. Iaf för min "utbildning" som inte existerar... Med tanke på att när jag söker dom jobben som jag är kvalificerad för så kämpar jag mot kanske 500 andra sökande. Inte det lättaste direkt att få nåt då. Att ens få komma på intervju är ju stort bara det. Iofs finns det ju sälj jobb som du inte tjänar ett skit på. Vad är då vitsen att söka det ?

Vet inte heller hur jag ska göra med skolan och det som jag var inne på förut. Bäst vore ju om man kunde få ett jobb men som sagt går det väldigt trögt. Jag fortsätter iaf att leta och söker det jag kan. Mer kan jag inte göra :)


// Märi<3


Sorry

Dåligt med tid över för detta jag vet... Jag hinner lixom inte riktigt med allt som ska göras. Har iaf jobbat söndag-idag. Fortsätter med jobb imorgon och sen på torsdag drar jag till Södertälje t o r... Mer om det i ett annan inlägg.

Nu ska jag ta en huvudvärkstablett och hoppas på man piggnar till eller nåt ;)


// Märi<3

Nu så

Kom precis hem och nu är det strax dags att krypa ner under täcket då det blir jobb imorgon. Har lyckats fixa häst hjälp imorgon då Lovisa kommer rida Z. Verkligen super snällt att jag kan få hjälp av alla när jag jobbar som jag gör. emilia red han idag och dom skulle trava lite bommar :) Lovisa kommer även rida mer i veckan (hoppas jag :)) om han nu sköter sig och är snäll med henne imorgon... Det blir nog inga problem då han är en riktig gentleman.

Har spenderat kvällen hos Seija för en trevlig pratstund och gott fika ;) Måste göras om igen snart tycker jag.

Nej invänta dotra som är på kvällspromenad med morfar så man får pussa henne gonatt sen blir det bingen :)


// Märi<3


Sluta

Ja det är nog dags att sluta tidsinställda inlägg eftersom det iaf inte blir som man trott :) Klockan ringde halv 8 imorse och jag var sååå sjukt trött och pallrade mig inte upp på en gång. Låg kanske 7-8 minuter till ;) Telefonen piper och ett mess från Andreas dimper ner. "Inget jobb idag :)" Jaså jaha på det viset. Ringde upp han och det regnade tydligen på mossen. Klev upp, klädde på mig och for iväg till Knutsbol och hjälpte till med tävlingen istället. Ganska trist med så få starter men man kan ju inte tvinga folk att vara med...?
Vi fick iaf placerade ryttare i nästan varje kategori/klass så det var riktigt skojigt för klubben. Lyckad dag och jag var hemma strax vid 12 så det blev en kort dag.

Nu har jag varit ute och hälsat på Santoz och även intagit lite mat. Nu funderar jag på en tripp till nästa stall för att fixa klart åt Z. Frågade Emilia igår om hon ville rida Z idag och det skulle hon göra. Nu är jag ju ändå hemma men eftersom vi har bestämt och hon är inställd på ridning så får hon rida. Jag har andra saker att greja med så mig går det ingen nöd på :)

Pratade även med Ingrid idag på tävlingen och hon skulle lägga ut annonsen på Santoz på deras blogg så håll nu alla tummar att nån nappar. Bara hoppas hon lägger ut den så fort som möjligt :)

Tydligen ska jag med mamma till stallet sen och lasta hennes häst :( Kommer ju säkert gå bra. Eller inte...


// Märi<3

Jobb

Nu håller jag nog som bäst på att pallra mig ut i bilen för att köra mot Mullhyttan. Garanterat inge pigg trots sovmorgon för jag kom nog inte i säng i tid igår kväll ;) Blir säkerligen länge idag då allt ska vändas från början igen. Tänk att man gör samma sak dag ut och dag in och jag tycker iaf det är skit kul. Är jag knäpp kanske ? :) Det går i snigel fart och det enda man ser är massa torv överallt. Typ som Sahara fast med torv istället för sand. Pengarna lockar ju såklart men samtidigt så har jag jobbat på andra ställen där jag fått pengar ;) och jag har iaf inte trivts bra där. Men på mossen tycker jag om att vara. Kanske för att jag sitter själv i min traktor och funderar över allt möjligt.


// Märi<3

Grillmästare

Jag har för första gången i mitt liv (tror jag) grillat alldeles själv och det gick åt helvete :D Haha jag kommer inte göra om det där på länge. Fast iofs övning ger färdighet ;)

Imorgon vankas det jobb och jag ska strax gå och knoppa. Allt är ju redan packat eftersom jag trodde det skulle bli jobb idag. Lite sovmorgon får jag trots allt eftersom vi tydligen börjar 9 (?) imorgon bitti.
Blev ingen tävlingstittande för mig imorgon men jag hejjar på våra tjejer nerifrån mossen :)

Har värsta vidriga bilderna som jag fick på mms på telefon men jag vet inte hur man får in dom i datorn ? Vet inte om man måste spara dom först i telefon på nåt sätt innan man kan ladda upp dom. Dock fattar jag inte hur man gör det heller. Nån som kan hjälpa mig ? :)


// Märi<3

...



Känns han igen kanske ?
Ja vi får se hur det blir...


// Märi<3

Tävling

Nu befinner jag mig nog i Knutsbol och hjälper till med förberedelserna av ponny dressyren som går av stapeln imorgon fm. Väldigt få starter så det kommer bli en kort dag för alla inblandade. Vet dock inte om jag kommer vara med imorgon men det skulle vara roligt :)

Vore kul att själv åka ut och tävla igen men med mitt arbete blir det lite svårt med såna tillställningar. Får ta igen det i höst kanske om det finns mer tid då.




// Märi<3

Plastad hösilage

Nån som är intresserad av plastad hösilage i rundabl. 250:-/st



Hör av er i så fall. Frakt går att ordnas.


// Märi<3

Ledig dag

Nu har jag jobbat på sen i måndags och idag blev det lite ledigt då det vankades regn. Skönt att hinna träffa min älskade lilla prinsessa och umgås med henne :) Ska alldeles strax iväg och handla hästmat sen ska jag ta med henne till sjön så hon får bada lite.

Igår hann jag även med en tur till Santoz men han ville inte prata med mig då det var hur mycket gräs som helst som var mer intressant :) Såg inget svullen ut efter kastreringen och han har en rejäl mage.

Zonic var jag oxå uppe till en sväng på kvällen men han var mest grinig och ville ha mat ;) Så igår var jag tydligen inge poppis nånstans...

Nej om man kanske skulle göra nåt vettigt. Behöver städa och tvätta oxå ;(


// Märi<3

RSS 2.0