Summering

Vet inte riktigt hur jag ska summera mitt år 2012. Har väl hänt en del bra saker men även en del dåliga. Som det kanske ska vara antar jag.
 
Året började i stort sett med att Z blev sparkad och resan gick mot Strömsholm en söndags eftermiddag i slutet av januari. Efter 5 dagar där fick jag äntligen hämta hem honom och det var ett jäkla pickel för att få dagarna att gå ihop. Så mycket folk som har hjälpt till och ställt upp för att han skulle få sin mat dom timmarna jag var och jobbade. Jag är er evigt tacksamma!
 
I mitten på februari flyttade jag hästarna till mitt "drömstall" i Utterbäck. Åh va länge jag trånat efter det där stället ;) Och dagen efter började jag mitt nya jobb på Eurenco i Björkborn. Livet kändes så himla bra trots att Z fortfarande var skadad.
 
Det tog ett x antal månader innan han var helt friskförklarad och jag stretade på nere i Björkborn. Träffade så mycket underbara människor och hade riktigt kul. Hade min första riktigta semester på sommaren !! Var även på våren en sväng till Ullared där det shoppades en del :)
 
Sommaren kom och gick, hösten anlände och jag och Z hade inte gjort en start. Nu i höstas fick jag även sluta mitt jobb på Eurenco och det var med tårar i ögonen jag lämnade stället och människorna.
 
I stora drag är det väl detta som hänt mig och mina djur detta året. Jag hoppas på att 2013 kan bjuda mig på lite mer roliga saker och att det kan få gå ett tag nu innan nästa bakslag för mig kommer. Det här med jobb är oxå nåt som vore trevligt att hitta. Men jag kämpar vidare med allt jag har och försöker blicka framåt. Nån gång vänder det väl för mig oxå förhoppningsvis.
 
Jag vill iaf önska er alla ett gott nyt år!

5 år sen idag

Sen jag hämtade världens finaste prinsessa i Degerfors :)
 
Jag kommer aldrig glömma denna dagen <3
 
Föresten, hoppas ni alla haft en bra jul.

Dan före

Imorgon är det självaste julafton och jag är klar med allt mitt handlande så jag behöver inte ge mig ut nåt idag. Iofs har jag varit klar ett tag med dom flesta julklapparna. Köpte igår dom sista till mina minsta så nu är allt komplett. Har även fått hjälpa mamma att slå in en del paket då jag tycker det är riktigt skojigt :)
 
Igår körde min snälla pappa mig och Z till ridhuset.  Fega jag vågade inte köra själv men jag tror nog att ev på onsdag ska försöka komma iväg igen. Eller kanske redan tisdag... Han skötte sig iaf super bra och verka tycka det var riktigt kul att få va i ridhuset. Klev på ordentligt och försökte så gott han kunde utföra allt jag ville. Nu blev det kanske bara ca 20 minuters ridning men både han och jag var nöjda när vi åkte hem. Kände sån lycka när jag åkte därifrån så jag blev nästan lite tårögd ;) Han är för himla smidig att ha med sig min pålle. Är så glad över honom :)
 
Imorse var jag trött så ögonen stod i kors när jag körde mot stallet. Alla hästar kom iaf ut i rätt hage och jag fixade klart allt innan jag for hem. Har sen på fm varit uppe igen och tagit en promenad med Z. Ida och lillebror följde med. Har även inhandlat mig en Harry boy inför kvällens trav så nu jävlar ska jag spräcka pappas 6 rätt igår ;)
 
Vet inte om jag kommer hinna in nåt imorgon men jag önskar er alla en riktigt God Jul !

Hurra Hurra !!

Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag !! Hurra för mig :)
 
Har redan innan denna dag fått två paket av mamma och pappa. Nämligen mina gummistövlar med foder och ett par riktigt tjocka gore tex vantar. Välbehövliga grejer som jag kommer slita ut ganska snart :)
Idag fick jag även en pannlampa som lyser otroligt starkt fast den är liten och en ny steg räknare. Katharina och Ida hade lämnat present till mig i stallet igår och den har jag öppnat nu på morgon. Innehöll en polly påse ! och två choklad kakor !! Min bror och Linda har varit här och åkte alldeles nyss hem och från dom fick jag present kort på Djur och Natur. Farmor hade skickat pengar till mig som jag fick :) Snacka om hittills klockrena presenter. Kan knappt bärga mig till julafton för att se vad som dyker upp då :)
 
Nu ska jag bege mig upp och börja klä granen, sen inta lite lunch och vänta på Ronnie + barn som ska komma och fika. I em ska mina snälla pappa köra mig och världens snyggaste Z till ridhuset :) Premiär tur i ridhus på jag vet inte när...
 
Tack alla snälla som skrivit på fejjan och skickat mess till mig på min födelsedag! Det värmer <3
 

Livrädd !!

Mellan 7.30-8.15 imorse har jag varit orolig, rädd, ledsen och arg. Svårt att förklara sina känslor i skrift men jobbigare stund är svår att hitta. Låt mig ta det från början:
 
Jag kom till stallet strax före halv 8 imorse och gjorde som vanligt. Släppte ut Siri och gick in i stallet för att börja fodra. Hon var alltså kvar ute, som vilken annan morgon som helst. Väl därinne tar det en stund för mig att fodra och sätta på täcken, som vanligt. En efter en började hästarna släppas ut och om jag inte ser henne när jag kommer ut brukar jag ropa. Då dyker hon upp bakom nån snödriva, bil eller hörn för att ge sig tillkänna. När jag hade två hästar kvar (går med dom en och en) och jag ropat varje gång, flera ggr, när jag varit ute kom det ingen hund. Dom två sista hästarna fick snällt följa med tillsammans ut men fortfarande ingen hund i sikte. Jag började traska runt på gårn, ropade och lockade, men ingen hund. Jag lyssnade i skogen om jag kunde höra nåt ljud men det var knäpptyst.
Jag hade bestämt med Nisse att han skulle komma kl 8 imorse för att ställa in hö åt mig och när kl var 7.45 (hon hade varit borta drygt 10 min) ringde jag mamma och sa att Siri var försvunnen. När jag kom upp till vägen hörde jag traktorn på håll och efter bara nån minut skymtade traktorn fram bakom kurvan och Nisse var på ingång. Från andra hållet kom det en bil. Nisse körde ner på vägen, stannade och frågade om jag var ute och gick. Jag berättade då för honom att hunden var försvunnen och frågade om han sett henne efter vägen. Negativt svar. Bilen som kom från andra hållet var Per Arne och båda körde ner på gården. Innan P-A hann in sa jag att Siri var försvunnen och frågade om han sett henne när han kom hem. Fortfarande inget positivt svar och jag var tvungen att ta tag i höt eftersom Nisse väntade. P-A satte sig i bilen och körde iväg upp mot Utterbäck. Efter en stund kom han tillbaka och körde ner på gårn. Ingen hund i bilen. Han gick runt på gårn, letade i stallet, bakom transporterna och vid sin trapp. Jag fortsatte med höt. Efter en liten stund satte han sig i bilen igen och körde iväg. Denna gången ner mot Immetorp. Jag fixade klart höt, släppte ut Nisse och började slänga snören och plast. Nisse stannade traktorn, klev ur och gick runt för att kika lite han med. Jag sa till han att hon aldrig varit borta såhär länge och att man inte vet vad som hänt. Efter bara nån minut svängde P-A´s bil ner på gårn och i baksätet skymtar jag min vackra prinsessa. Återfunnen !! Den känslan när jag fick se henne i baksätet är obeskrivlig. Jag vet att hon inte varit borta spec länge men det kan gott och väl räcka. Under tiden jag letade och även som P-A letade var det många bilar som passerade på vägen. Det finns gott om vilda djur i skogen som säkert skulle va intresserade av att smaka på en hund. Han hade hittat henne nere vid cykelbron i Immetorp. När han kom med bilen sprang hon upp från bron, ställde sig mitt på vägen och såg helt förvirrad ut. Han hade öppnat bildörren och ropat hennes namn. Hon hade sprungit som en kula, kastat sig över honom in i bilen och hoppat till baksätet där hon lagt sig platt ner. Skämdes...
 
Jag är så oerhört tacksam att jag har min tjej vid liv och att allt gick bra denna gången. Nu hoppas jag inte det händer nån mer gång. Varför hon sprang iväg kommer jag aldrig få veta men så länge jag har henne hos mig hel och frisk mår jag bra.
 
Världens vackraste och finaste prinsessa <3

Dags för byte ?

Allt som oftast när jag blivit arbetslös har jag kommit på att jag ska byta antingen bil eller transport. Väldigt smart eller hur ? :) Nåja det har ju inte skett såna förändringar varje gång men tanken har iaf kommit upp både en och två gånger. Nu är den här igen. Tanken alltså...
 
Transport har jag velat byta i, hmm, 2 år kanske men det har inte blivit av. Nu har jag även kommit underfund med att den transporten jag vill ha, kan jag iaf inte ha pga mitt körkort. Så den tanken har jag lagt ner (för tillfället ;)) till min pappas stora glädje.
 
Nu däremot är det eventuellt dags för bilbyte med sorg i hjärta, själ och stora tårar som rullar nerför mina kinder. Jag älskar min Volvo och det är den finaste man kan ha men den passar inte mig och mitt behov. Jag skriver eventuellt eftersom den inte är såld än och inte finns ute på annons. Men den kommer inom snart att finnas för försäljning :(
 
 

Flera timmar senare...

är jag äntligen hemma och har stoppat i mig lite att äta. Stallet imorse och sen åkte jag och prinsessan hem för att äta frulle. Katharina kom förbi och hjälpte mig att kolla över Alfonz efter hans bravader och sen bar det av mot Coop för att handla "Uppesittarpaket" och därefter mot stallet. Fixade iordning allt där som tog en evighet och sen till mammas stall för att gå en sväng med hennes kuse. Tillbaka till mitt stall och koppla kärran på bilen för att "testa" va halkigt det är på vägarna.
 
Jag har tänkt att åka till ridhuset men pappa tror inte att jag kommer upp för svartbacken med min bil och kärran. Det ska jag däremot prova ikväll. Slirar det med tom vagn kommer jag inte klara det med häst i. Så därför måste vägen provköras innan pålle får åka med. Nu har odm iofs skrapat vägen så den var mycket bättre än när jag åkte till stallet. Men som sagt utvärderingen kommer ikväll om jag kom upp eller inte :)

Stackars Alfonz <3

Den här synen mötte mig imorse när jag klev upp...
 
 
Tror ni mig när jag säger att jag fick panik ?!
 

Täckesbyte

Jag och mamma köpte likadana täcken till hästarna förra hösten? och Z använde ju sitt i vintras när han stod skadad. Mamma hade dock inte använt sitt utan det skulle bli först nu denna vintern. Jag fick följa med upp och passa in täcket men när jag väl lagt på, spänt allt och kollar på hästen ser han ut som han fått på sig en tvångströja. Jösses det var jätte trångt fram i bogen och på ryggen kunde jag lyfta täcket rakt upp och det var säkert 30 cm med luft därunder. Halsen var jätte stor och blev som ett dragspel. Sa då till min kära mor att det där funkar inge vidare på honom men att jag har ett täcke i stallet hon kunde prova. Sagt och gjort så igår blev det åter täckes koll på mammas pålle och det jag fick med mig satt mycket bättre. Typ som ett täcke ska göra :) Så nu har Z två likadana vinter täcken med hals och det gör ju inget för han är såå fin i dom ;)
 
Igår blev det ingen ridning då jag shoppade på fm, fixade stallet och skottade snö på em. Jösses det hade ju rasat från både garage och stall så jag roade mig med det. Fick skotta mig in i stallet för att komma åt ett par vantar och även skotta vid garaget så jag får ut min transport när tillfälle ges. Idag är det iaf nån minus grad och kommer lite snö nu så jag hoppas mild vädret drar bort för jag tycker det är riktigt otäckt när det rasar från taken.

Shopping

Kanske inte den mest roliga shoppingen men det är ju sånt som måste handlas förr eller senare.
Prinsessan kom igår och hon har tydligen ätit en hel del för det var inget kvar knappt i påsen så det blev en tur till Rosendal. Där följde det även med lite julklappar till Jojje och Santoz då Zonic redan har fått en likadan. Hittade även söta nosludd som det stod "Merry Christmas" på men dom fick inte följa med hem. Idag ;) Ska även bli uppringd under veckan när dom får hem fleece täcken jag vill ha. Santoz har pajjat sitt enda han hade så han ska få ett fint Hippo täcke.
Köpte även lite godis till prinsessan som hon får efter att hon ätit maten.
 
Tröttsamt oxå att det är nåt "fel" på bilen. Är det inte hästarna så är det bilen. Jaja snart dags att åka till stallet och hoppas på att Per Arne är hemma så han kan ta en kik. Håll tummarna att det blir gratis :)

Julkort

Idag har min mamma "tvingat" mig att skicka julkort. Jag har aldrig skickat ett julkort i hela mitt liv men nån gång ska väl va den första. Det blev några utvalda stackars krakar som kommer få kort av mig :)
 
Har även återbetalat licensvgift till våra tävlingsryttare som mailat Cissi. Får väl se om fler kan komma på att dom vill ha tillbaka pengar. Smidigt var det iaf och det är ju skönt.
 
Idag har jag ställt in allt va hästar och ridning heter. Var där imorse och kastade ut dom i detta underbara väder, fixade stallet, åt frukost och tippade trav. Nu blir det inge mer stall förän till kvällen när dom vill ha sin natt macka och stoppas i säng. Igår när jag nattat dom gick jag in till husfolket för att se vilken tid vi skulle tippa på morgonen. Väl där kom jag på att jag glömt mina vantar i stallet. Tänkte först strunta i dom men kom på att dom ville med hem och ligga på elementet under natten. Smög iaf ut tillbaka när det var dags att åka hem och då har min lilla skitunge lagt sig :) Han är väl så söt. Det är jobbigt att va ute så länge på dagarna och är man bebis måste man lägga sig i tid på kvällen ;)
 
Idag har jag lovat min bror att va chaffis till och från Örebro. Ångrar rätt fint att jag åtog mig nåt sånt just denna dag :(

Julklapp

Ska bli spännande att se vad det är för nåt i paketet. Dock har jag bestämt mig för att jag inte ska öppna det förän på julafton. Önska mig lycka till ;)
 

Tack Eurenco!

Igår när Nisse kom till stallet för att hjälpa mig in med en ny hösilage bal hade han även med ett paket från Eurenco. En juklapp :)
 
Jag hade absolut inte förväntat mig nån julklapp men jag blev oerhört glad och tyckte det var väldigt fint gjort. Min kommentar när jag fick den var; Men jag jobbar ju inte där nu. haha.
 
Tänk om alla företag var såna, va roligt det skulle vara. Snacka om att man känner sig uppskattad. Iaf gör jag det. Först fick vi en sommar present, en pajform och bok med massa gott, sen när vi fick veta att vi skulle få gå hem bjuder företaget alla anställda på mat som tack för den här tiden. Och nu har vi fått julklapp. Helt sjukt !! :)
 
Jag tror att Eurenco måste vara det bästa företaget och jag saknar er alla !

Är det krig ?!

Jag är så fruktansvärt glad att inte min lilla prinsessa är här just denna dag för jävlar vad dom skjuter på skjutfältet !! Hela huset skakar och man kan nästan tro man hamnat mitt i kriget. Ibland börjar jag faktiskt fundera på riktigt...
 
Idag är det rent ut sagt svinkallt ute och jag har inte stoppat näsan utanför dörren än. Dock är jag alldeles strax tvungen då Nisse kommer kl 14 och hjälper mig in med en höbal. Iofs är det bara -13 nu och det är alldeles tillräckligt för mig. Det var kallare imorse när jag klev upp.
 
Idag funderar jag på att kolla upp priserna men jag är för lat för att bära upp trunken och för frusen för att stå nere i källaren och rota. I-lands problem :) Städningen av sadelkammaren har jag tydligen förträngt oxå. Märkligt vad jag är duktig på vissa saker ;) Nåja har jag fått skiten gjort innan jul får jag va nöjd. Har det som mål iaf :)
 
Idag ska jag titta på Zonic i hagen. Det är det närmsta närkontakten vi ska ha denna dag. Efter stallet ska jag åka hem och duscha varmt för jag kommer va lagomt frusen.

Sådär ja

Alldeles strax dags för lite lunch tror jag. Jösses jag gör tydligen ingenting annat än äter ;)
 
Nu är dagordningen och verksamhetsberättelsen så gott som klara. Bara lite små fix kvar sen är det kirrat. Bara priserna kvar som ska dokumenteras. Nu är det en till som svarat på mitt mail ang styrelsemöte. Men det är ju en stund kvar till julafton :)
 

Frukost stund

Hemkommen från stallet där pållarna nu är ute. Själv ska jag äta frukost och börja kolla igenom alla papper jag fick från Anki. Det är ju jag som ska skriva dagordning och verksamhetsberättelse inför årsmötet och jag har inte super koll på vad som ska skrivas. Bra då med en liten mall :)
 
Efter att jag fått klart det är det bara priserna som ska gås igenom så är jag klar med mitt för tillfället. Kanske dyker upp nåt mer på styrelsemötet som jag ska göra. Det återstår att se.
 
Sen blir det stall och hjälpa Per Arne hem från Volvo då han ska lämna in bilen. I em kommer hovis oxå och fixar fina fötter på grabbarna. Z har såna fula hov sprickor som jag tänkte prata med han om. Se vad vi kan göra åt dom.

En liten del fixat

Nu under kvällen har jag kollat igenom alla kartonger jag har hemma som tillhör KRT och har skrivit upp innehållet i datorn. Finns tydligen några mössor och kepsar kvar och jag hade även två dressyr schabrak i storl ponny. Ursöta !! Santoz skulle va så snygg i ett av dom ;) hihi.
 
Rosetterna och plaketterna har jag kollat igenom, skrivit in antalet i datorn och även printat ut papper och lagt i kartongerna så nu jävlar är det ordning och reda i dom :) Såg iaf att det behövs beställas vissa rosetter inför nästa års tävlingar. Plaketterna kommer vi nog klara oss med lääänge.
 
Nu har jag bara priserna kvar som ligger i en stor Ullareds trunk men det får vänta tills morgondagen för det är alldeles strax dags för mig att fara mot stallet och stoppa hästarna i säng.

Tisdag

Idag skulle jag varit "barnvakt" åt Gabby för Ronnie och en kompis skulle till Jönköping. Men när dom kommit hit allihop fick kompisen ett samtal att det inte blev nån resa och därför blev mitt arbete som barnvakt inställt. Nu har dom precis åkt iväg och jag ska ta mig lite lunch om en stund och sen åka mot stallet.
 
Det där med städning av sadelkammaren har inte blivit gjord än och jag hoppas jag ska hinna med det dom närmsta dagarna. Kan vara så att jag behöver köpa (önska mig i julklapp) fler korgar att ha grejer i. Måste gå igenom alla flaskor jag har och slänga sånt som inte används eller är för gammalt.
 
Nästa år hoppas jag tvätteriet i Degerfors öppnar igen (vet inte om hon har stängt för evigt eller bara för säsongen) då jag har en hel del täcken som behöver tvättas. Nu brukar jag tvätta mina täcken själv på sommaren med vattenslang och skurborste men det kan vara värt att prova lämna dom för tvätt. Har nämligen aldrig gjort det och det kommer nog spara mig en hel del tid. Då det finns massor med täcken som ska säljas kan det vara bra att få det gjort. Impregneringen får pappa stå för då han sköter det där galant.
 

Måndag

Sovmorgon idag och det var riktigt skönt. Tyvär vaknade jag första gången redan vid strax efter 5 imorse men det var bara vända på sig och somna om :)
 
Nu har jag pratat med a-kassan och jag tycker det är märkligt att två personer säger olika, fast dom jobbar på samma ställe och har tillgång till samma info. Jag behöver iaf inte skicka in pappret "anmälan om arbetslöshet" igen och det tyckte jag inte jag skulle behöva göra heller. Bara hoppas tjejen jag pratade med nu har rätt...
 
Har även lagt ut på hemsidan att dom som vill ha licens pengar tillbaka för 2012 ska maila Cissi. Smidigt om det kan funka att skicka dom via tdb så man slipper krångla med kontanter. Vi har ju haft att dom fått dom tillbaka på årsmötet.
Nu är det inte långt kvar till julafton, barar två veckor, och snart är det nytt år. Ska bli spännande att se om vi alla kan hålla oss friska och krya. Kommer ju hända en del roligt under 2013 och jag är både spänd, förväntansfull men även sjukt nervös.
 
Jag ska här i veckan sätta mig och kolla igenom pappren jag fick av Anki häromdagen ang årsmötet. Det är ju jag som ska skriva ihop dagordningen och även verksamhetsberättelsen. Har aldrig gjort nåt sånt så det kommer nog bli spännande om jag får med nåt ;) Oftast när jag ska skriva så blir det antingen pyttelite eller världens utlägg. Haha. Finns lixom ingenting mitt emellan när det gäller mig. Jaja nåt kanske jag får ihop iaf så alla blir nöjda och glada.
 
Imorse när jag läste tidningen i samband med min frukost fick jag se startlistorna för Färjestad travet ikväll. Ett syskon (tror jag) till mammas häst ska springa ikväll så jag var tvungen att ringa och berätta. Så nu ska hon spela på den ikväll :) Själv springer ju bästa "Olle" och han är allt värd en tia iaf ;)
 
Nu ska jag klä på mig och sätta fart mot Coop för att hämta spel kuponger och sen fara mot stallet för Per Arne ska hjälpa mig fylla i dom så det blir rätt.
 

Snöpromenad

Imorse släppte jag ut hästarna och fixade stallet för att sen gå in och äta frukost och tippa trav med stallägarna. Som det är varje lördag morgon :) Jag tycker det är riktigt skojigt och det vore ännu roligare om vi nån gång kunde vinna på dom förbaskade hästarna. Men skam den som ger sig ;)
 
Nu är jag hemma efter x antal timmar så jag ska slappa en stund och sen skutta in i duschen. Kl 18 ikväll är vi bjudna till Per Arne och Agneta på mat. Det ska bli riktigt trevligt :)
 
Tog med mig Z på en promenad innan jag åkte från stallet oxå. Tror han uppskattade promenaden även om den blev lite kort. Skönt var det iaf när man kom fram på vägen och solen lös. Kändes varmt och det var så fint :)
 

Hööks

Igår fick jag knappt hälften gjort av det jag tänkt mig. Oeffektiv ? Tydligen...
 
Idag har jag haft sovmorgon och frukosten är intagen för en liten stund sen. Nu ska jag ner till djur och natur för att lämna lite new body grejer. Sen ev till Dammängen för att lämna även där och hämta med papper. Får se om det blir innan eller efter stallet. Ska vara hemma i tid idag så jag hinner duscha innan jag blir hämtad av min moster för vi ska till Hööks. Hon skulle kolla på vinter ridstövlar och jag ska klämma på allt jag vill ha ;)
 
Snöar lite idag med tydligen och är nästan -10. Hoppas det inte känns så kallt när jag väl kommer ut... Kul iaf med lite snö och att man förhoppningsvis detta år kan få en vit jul :)

Städ

Tror hästarna uppskattade vädret lite mer imorse än igår för just för tillfället är det ju inte lika mycket storm. Men det kanske blir under dagen ? Det fortsätter att dala lite snö från himlen men så länge det håller sig till några enstaka flingor går det ju bra.
 
Igår var det hockey och grabbarna fixade hem 3 lätta poäng ;)
 
Idag blir det som rubriken lyder, städ. + skotta snö, söka jobb, städa i sadelkammaren, fixa stallet, kanske borsta nån häst och rensa bland Z´s täcken. Jag har inte super koll på vad han har i täckes väg och jag såg att Hööks har 100:- rabatt på alla sina utetäcken just nu. Eftersom jag ska med min moster till just Hööks imorgon kan det ju va bra att kolla om han behöver nåt täcke. Santoz är dock i stort behov av ett fleece täcke men jag har ju helt snöat in på Hippo´s fleece täcken så det får nog bli ett sånt till han. Han har haft sönder sitt fina fleece han har och eftersom varenda spänne är trasigt sitter det inte spec bra. Vet inte om dom har hans storlek hemma i rosendal för det brukar va lite dåligt med små storlekar. Jag får helt enkelt göra en inventering :)
 
Nu ska jag sätta fart så jag får nåt gjort idag. Först lite frukost och läsa bloggar.

Hagbyte

Precis kommit hem från en tur till Ica och innan det har jag varit i stallet sen imorse.
 
Var lite i valet och kvalet imorse hur jag skulle göra med hästarna då jag bestämt med Nisse att han skulle komma kl 8 imorse och flytta foder häcken och ställa in en ny bal. Därför blev jag lite sen och var inte där förän vid halv 8. Skyndade mig ut med hästarna och inväntade Nisse. Punktlig som alltid så kom han vid 8 :)
 
Hästarna är nu tillbaka i hagen bredvid ridbanan och jag tror dom tyckte det var lite skojigt. Santoz och Zonic lekte runt lite på banan innan dom vågade sig in i hagen. Nu har jag fixat stallet, skottat utanför stalldörren, garaget och carporten (där torven är). Sprungit med vatten till hagen, gått runt hagen för att se så det inte var trasigt, fyllt på torv till två av odjuren. Kört in en ny torv bal i värmen och bärt bort pallarna från gamla hagen som foder häcken stod på. Därimellan har jag pratat i telefon några ggr (skräll :)) och tagit det allmänt lugnt. Hunnit med att äta lite frukost i stallet imorse då jag inte hann det hemma. Nu har jag som sagt landat hemma och ska lägga mig på soffan med min tidning jag hittade på Ica. Det är jag faan värd efter den här morgon/fm :)
 
Lite lättare för dom att gå i den här hagen än i den andra.
 
Men hur söt får man va egentligen ? :)

Huslig ?

Idag har jag lovat att jag ska baka en kaka till mamma som hon ska bjuda på ikväll när hennes vänner kommer. Haha jösses hur ska detta sluta ? Jag frågade igår om hon hade mycket ingredienser hemma så jag kan göra om den ett par ggr om den inte skulle bli bra. Har aldrig bakat den kakan så vi får väl se hur det slutar... Jag har iaf tänkt sätta fart med den nu på en gång så har jag några timmar på mig :)
 
Har även fått hem pappas juklapp som jag ska slå in och gömma. Inte långt kvar till jul nu :)
 
Alla hästarna stod inne igår kväll när jag kom (skönt) så det gick fort att fodra. Dock hade vatten kopparna frusit i Knubben och J´s boxar så jag fick ge mig upp på loftet och leta fram två hinkar och ställa in till dom så dom hade vatten under natten. Jag ska sätta upp hållare till vatten hinkarna så dom finns där om det skulle frysa igen. Nu ska det iofs bli mildare men man vet aldrig när dom fryser. Jag tycker det varit lite i kallaste laget nu ett tag så för min del gör det inget om det blir lite mildare. Fortfarande minusgrader men inte så många...
 
Lille Santoz låg och sov igår kväll när jag kom igen. Har hänt flera kvällar nu. Trött liten pojk tydligen.
 
Hörde att det ska komma in snö i em igen. Personligen tycker jag det räcker det som kommit. Men jag kan ju inte göra ett skit åt det....

Tur att jag finns

Fick hem papper i fredags om att jag uppfyllt ett nytt arbetsvilkor så nu har jag pratat med både a-kassan och af på fm och jag måste åka ner till af för att påanmäla mig till a-kassan och även skicka in en ny lapp till a-kassan med anmälan om arbetslöshet. Gud jag förstår inte att det ska vara så krångligt med lappar hit och dit. Tyvär måste jag få mina första pengar nu från försäkringskassan vilket är i princip ingenting så det kommer bli en underbar jul... Jag hoppas af kan påanmäla mig från idag för då behöver jag bara få pengar en månad och kan sen gå på a-kassan där jag tror det blir några mer kronor.
 
Ska även ner med ett papper till min bror som han ska skriva på och sen ska jag åka till försäkringskassan och lämna in det åt honom. Tur alla har mig som kan göra saker åt dom. Hur ska dom klara sig annars ?
 
Dags kanske att hoppa in i duschen så jag kommer iväg om nu bilen startar. Blev väckt imorse av mamma för hennes bil startade inte och ingen av motorvärmarna har fungerat inatt. En propp som gått antagligen men jag fick hjälp av pappa med att dra igång hennes bil. Måste tänka på att starta hennes bil på helgen då det inte är första gången den strular.
 
Igår åkte prinsessan men hon komemr om två veckor igen. Lagom till jul så vi kan fira den ihop. Mys <3

Vintern kom fort

Snö och kallt ute nu vilket jag tycker är riktigt bra. Kanske man kan slippa dessa kletiga hagar, täcken och hästar. Allt man tar i är ju skitigt. Igår kväll fick jag hjälp av Nisse med att fylla på foder häcken med en ny fräsch hösilagebal så grabbarna kunde hugga in direkt imorse när dom kom ut. Är så tacksam att det finns snälla och hjälpsamma människor som är villiga att komma när som helst på dygnet.
 
Igår var jag och Z ute på en skritt tur men det gick inge vidare så det vill jag helst glömma. Vi får ta nya tag och hoppas på bättre tur...
 
Har skrivit ut min önskelista inför födelsedag och julafton så min mamma vet vad hon ska köpa till mig :) Har redan idag fått en för tidig present nämligen ett par fodrade gummistövlar. Mina gamla slängde jag (med tårar i ögonen) i våras för dom var totalt utslitna. Har väl mer eller mindre bott i dom under två vintrar så det var inte mycket kvar. Har för mig dom sprack oxå så jag blev blött om fossingarna... Förut när jag åkte hem från stallet hade jag tänkt att jag skulle fråga päronen om jag inte kunde få en för tidig present i form av stövlarna men när dom kom hem från affären fanns där ett paket till mig. Att man kan bli så glad av ett paket med gummistövlar i :) Jag är inte kräsen jag inte.
 
Nu sitter jag och kollar av travet för att se om det kan bli någon vinst. Av 3 lopp körda har jag och Agneta 2 rätt. Mamma likaså och pappa 3 rätt. Vore kul om vi kunde få nån ynka krona iaf efter allt slit vi gör varje lördagmorgon ;)
 
 

RSS 2.0