Zonic <3

Som alla kanske redan hört och sett står min älskade häst på Strömsholm´s hästsjukhus.
Jag körde dit honom i söndags em/kväll och han är fortfarande kvar. Anledningen är att han fått en spark i huvudet så han har en lös benbit. Såg när han fick smällen men trodde först att den inte tog så illa. Såret va inte så farligt tyckte jag men tydligen var det värre än det såg ut. 





Märkte efter nån timme att han inte kunde tugga efter ordning (och alla som känner han vet att när han inte kan äta, då är han arg :() och ringde då Strömsholm som sa att jag kunde komma in. Snälla Cissi följde med och vi va hemma runt 9 på söndagskvällen. Han har nu under dagen blivit opererad och kirurgen har satt fast benbiten med skruv och tråd så jag hoppas verkligen att det håller. Han skulle ta en ny bild under morgondagen för att se så allt ser bra ut. När jag pratade med honom tidigare idag trodde han att jag kunde få hämta hem min älskade häst på fredag <3
Dock kommer det ta tid innan jag kan rida men jag är bara så glad att få ha honom i livet.

Det har varit fruktansvärt jobbiga dagar och jag vill ge ett stort tack till alla som gett stöd i form av sms och hälsningar på fb. Även exra tack till Cecilia Larsson som ställde upp och följde med till Strömsholm för att lämna honom. Till mamma och pappa som stöttat och tröstat. Till Therese Nylén som höll mig sällskap under dagen igår <3 Även till min moster som lånar ut pengar så jag har råd att lösa ut min älskade när han väl får komma hem.

Jag hoppas innerligt att det inte tillstöter några komplikationer utan att han i lugn och ro kan komma hem och friskna till utan problem. Jag tycker jag fått nog av min beskärda del med en jävla massa skit och det får räcka nu. Jag ber inte om mycket men gärna ett slut på dessa negativa grejer som stjäl så mycket av mig när jag redan sen innan inte mår speciellt bra.

Allt jag önskar är att du får komma hem och att vi kan ha många fina år tillsammans <3




// Märi <3

I´m the WINNER !!

Tipspromenad idag i stallet och jag vann !!! moohahaha. Fy faan va jag är bra ;) Fanns mycket fina priser att välja mellan och jag valde laserbehandling. För en gångs skull ska jag unna mig själv nånting så hästarna får icke ta del av det priset :) Ska bli ruskigt spännande att se om man märker nån skillnad när man varit iväg. Hoppas på att få en tid så snart som möjligt.

Alla pållarna va med i skogen och vissa skötte sig mindre bra än andra. Jösses inte lätt att gå med en bråkig skitunge i skogen som inte vill gå där jag tänkt. Han har stått på bakbenen, rusat iväg som en kanonkula och trasslat in sig i massa smågranar. Men skam den som ger sig och på slutet va herrn lite trött och det va jag som fick "släpa" han ;) Efter promenaden vankades det korv, fika, julmust och kaffe. En super rolig dag och stort tack till Cissi som ordnade detta.

Nu har jag varit hemma en stund och funderar på om man ska orka sig ut nåt innan det är dags att hämta Cissi ikväll för lite insläpp av hästar. Mm tål att funderas på en stund :)


// Märi<3

Aaa just det. Om ni missa så vann jag tipspromenaden idag i stallet ;)


Hör och häpna

Jag bloggar från min egen dator !!!!!!

Jösses det har tagit ett tag om jag får säga så. Bara hoppas det fortsätter funka så det inte bara va nån en gångs grej detta ;)


// Märi<3

Ledigt och huvudvärk

Idag har jag en ledig dag och hittills har det inte blivit ett skit gjort. Eller ja har iofs pratat en väldans massa i telefon under morgonen och ringt och beställt lite småplock från Börjes. Morgon promenad med sessa och käkat frulle har iofs oxå hunnits med. Huvudvärken jag vaknade med imorse har inte försvunnit och jag känner mig så sjukt seg och trött. Dock behöver jag pallra mig mot stallet så det kanske är bäst att sätta fart. Väntar på samtal från veteinären oxå men det blir kanske imorgon istället eftersom hon inte hört av sig än... Jaja ingen panik än iaf :)

Nej bäst att sätta fart innan jag kommer på att soffan är en väldigt trevlig och mysig plats för nån som är allmänt seg ;)


// Märi<3

Mycket nu

Hade verkligen inte ork till att uppdatera igår kväll när jag kom hem. Så sjukt trött så det blev en dusch, ett samtal med bästa Tess och sen sängen :)

Skrittat ut måndag och tisdag denna vecka tillsammans med Katharina och Knubben. Igår va även Cissi med och gick med Medina. Strålande fint väder med sol men det blev riktigt kallt om benen så sista biten gick jag för att få upp lite värme :)

Idag har underbara Anki varit nere och last tränat den lille brune. Går bättre och bättre så snart kanske det går att lasta kräket normalt ;)

Imorgon ska jag på jobbintervju och jag hoppas verkligen jag kommer vidare så jag kan få det jobbet. Betydligt bättre betalt och garanterat trevligare jobb än det man har nu... Håll alla tummar och tår för mig :)

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen käka en bit sockerkaka som jag snodde med från stallet ;)


// Märi<3

Stress

Nyss hemkommen och har slängt i mig en macka och bytit om så nu ska jag alldeles strax åka mot jobbet :(

Fört över pengar oxå så jag kan åka och köpa mat till Alfonz ikväll då det börjar bli dåligt. Tur jag hade några fattiga kronor kvar iaf...

Ute ritt både igår och idag med pålle. På torsdag är det arbetsintervju som står på schemat. Mer om allt ikväll när jag förhoppningsvis har lite bättre tid :)


// Märi<3

Sovmorgon ?

Va är sovmorgon för nånting ? Eftersom jag är ledig idag och inte hade några hästar heller på morgonen (kors i taket ;)) så va jag vaken lite längre igår bara för att. Tänkte att jag då kanske kunde sova lite längre imorse men icke. Kl 7 slog jag upp mina blå men tvingade mig själv att ligga kvar till halv 8 innan jag klev upp. Hade jag somnat om där och istället vaknat nån timme senare hade hela min dag varit förstörd och jag har klivit runt som en döing. Jag kan verkligen inte med det där med att sova länge. Förstår inte hur man gör :)

Nu är det dags för lite sen frukost och sen styra bilen mot stallet. Pållarna ska få in hö i hagen idag då det är helt tomt och jag ska mocka lite och fixa innan jag ska till nästa stall. Hem emellan bara för att koka kaffe då Katharina bakat kaka. Då står jag för kaffet :)


// Märi<3

Aj aj dumma rygg :(

Sådär då har jag gjort dagens goda gärning genom att tvätta två maskiner och dammsugit. Har även plockat bland mina papper och rensat bort allt som absolut inte behöver va kvar. Min pärm va ganska full men nu är allt borta och nya papper kan sättas in :) Pållarnas pärmar har oxå blivit fixade och deras papper insatta. Har ni oxå pärmar till era hästar ?

Fick gräsligt ont i ryggen efter att jag suttit med dessa papper och dammsugning är inte heller nån höjdare när man har ont. Jaja nu ser det något bättre ut iaf och det är dags att byta om för att åka mot stallet. Typiskt att det börjar bli kallare nu när det äntligen slutat regna men nånting kanske jag kan hitta på. Hoppas pojkarna är någorlunda torra för jag funderar på lite frisering kanske ? Santoz ser ut som ett litet troll och Zonic ska vi inte tala om :/ hujjedamig...

Nåja sen bär det av mot Knutsbol för att glysa på lite hoppning. Så sjukt kul med hoppning bara jag slipper va med själv ;) Iofs har jag funderat mer och mer på det där så vi får se vad som händer i framtiden. Kommer nog tillkomma lite nya sadlar inom kort :)


// Märi<3

Ledig dag ?

Hade tänkt mig en skritt tur ut idag på Z men så vaknade jag till detta väder. Alltså seriöst va faan blir det ?!?
Visst det går att rida iaf trots regn och halvstorm men det är inte så spec fränt enligt min mening. Hoppas det kan ge sig lite under dagen så man kan komma iväg ut.

Ska börja dagen med att käka lite frulle och sen börja städa. Jösses ser ut som jag inte städat på flera år :/ Försöka få lite ordning bland alla papper kan oxå va till en fördel då dom ligger i kuvert överallt. Dåligt av mig :(

Ska även ringa och boka tid till mina pållar för vacc och raspning av tänder. Måste ske innan feb iaf så jag får se om man kan boka så här "långt" i förväg. Ikväll ska jag iväg till Knutsbol och kolla på hoppträning då det är värsta kändisen ;) som kommer. haha.

Nej frulle på det här då det kurrar lite i magen.


// Märi<3

Kvällen

Alldeles strax dags för en dusch och sen krypa ner under täcket. Känner mig mycket piggare och hoppas det kan hålla i sig imorgon med så jag kan jobba. Blir inte mycket pengar om detta ska fortsätta :(

Jobb imorgon och sen ledig på torsdag. Om ryggen vill va med mig så blir det en skritt tur på Z :) Ska även umgås med Anki och försöka ringa lite samtal. På kvällen ska jag kolla in hopp träning i Knutsbol ;) hehe.

Underbara Katarina hade mockat åt mig idag och fyllt vatten till mina pållar. Hon hade även fixat em fika till dom <3

Nej slut för idag.


// Märi<3

Jag är tillbaka

Nu är det nytt år och jag ska försöka börja blogga lite igen om mig och djuren. Just idag känner jag inget jätte sug efter detta då jag är hemma och är sjuk :(

Men saker och ting börjar ordna upp sig lite grann så jag ska försöka kämpa på med detta så gott det går.

Hoppas ni iaf haft en bra jul, nyår och start på det nya året :)


// Märi<3

RSS 2.0